Forum / Astrologija

Astrologija
Astrologija

Statistike: 191 teme, 15286 poruke

Najnovije teme:Radi li netko ovdje uopće?

Aktuelna tema:Igre na sreću

Posljednja poruka:Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06

TEMA

Autor teme:Alex

Pregleda:4018

Alexbez kartona

Alex

Sarajevo

Bosnia and Herzegovina

Nivo: U petoj brzini / 347 postovi

Objavljeno: utorak, 10.11.2015 / 10:32

Tema: Aleksandar Veliki / Aleksandar Makedonski

Mo u Skorpiji za omrazenost bas i nije pokazao neku omrazenost :), jeste mu se vojska jednom pobunila da ih previse forsira ali nije bio omrazen, shvatio je gresku i poslusao ono sto je vojska htjela od njega. Omrazen mozda jer je cijenio sve vjere na koje je nailazio, perzijance pozdravljao sa selamom, jevreje sa shalom, nije imao predrasude. To su mu neki makedonski vjernici zamjerali ali on je tada rekao nesto sto i danas obara ljude s nogu- cijeli svijet treba biti jedna vjera, biti covjek. Dakle, totalno iznad vremena, slazem se sa Igorom. I danas te rijeci zvuce tako a kamoli prije 2000 godina! Za oca: ubijen je u zavjeri na njegovom drugom vjencanju, navodno Aleksandar ( vec mladic) i Olimpija su skovali zavjeru ali po svim cinjenicama- nisu. Imao je lijep odnos sa ocem dok je odrastao, pa otac je licno otisao po Aristotela i doveo ga samo za Aleksandra. Pa spartanac Leonid, uz Aristotela, treniranje uma i tijela. Otac je shvatio kakav potencijal dijete ima i tako je obezbijedio ovu dvojicu. Davao mu je i vojsku da njom komanduje u napadima, imao je totalno povjerenje u njega. Tradicija- vojna tradicija je jaka bila, a to nas dovodi i do teme homoseksualnost. Odvojen je sa sinovima plemica da odrasta u specificnim uslovima, oni su trebali biti buduce vodje drzave. Pubertet, odrastanje...cak se u takvim okolnostima smatrala normalna pojava homoseksulalizma jer nista ne smije da ih odvoji od te obuke i pripreme. Medjutim...on je imao ljubavnicu, stariju zenu, udovicu ( poslije je rodila sina sa njim), pa je ozenio jednu Darijevu kcerku a totalno se zaljubio u Roksanu, perzijsku princezu, po zapisima najljepsu zenu Perzije. Doslovno izgubio pamet kada je nju ugledao, to su zapisali njegovi generali i cak mu se ismijavali, naravno, dobronamjerno. On je to prihvatio sa humorom i nije im zamjerio. Sad sa gledista psihologije- odrastanje u specificnim uslovima, pubertet, pojava seksualnosti...ti djecaci su bili okrenuti jedni drugima, bez stalne prisutnosti roditelja. Oni su se razumijevali pogledima, oni su bili ljudi koji su cinili njegove cuvene generale " Makedonske lavove" i kojima je ostavio Makedoniju dok je ratovao. Mislim da su on i Hefestion izgradili posebnu vezu kao dva brata, ili braca blizanci. On ga je jedini razumio, sve te dubine uma i njegove zelje za osvajanjem svijeta ( razlog je cak i danas globalno neshvatljiv- neka svi ljudi zive u miru, i da on upravlja tim svijetom vodeci ih naprijed, u napredak) , vjerujem da su kao djecaci imali te prve dodire i iskustva jer su cak bili i poticani na to. A onda izadje medju svijet i nadje udovicu :) , mada je Hefestion uvijek bio tu, uz njega. Vjerujem da su bili najbolji prijatelji, kao braca blizanci, sa zajednickim odrastanjem i svime sto ide uz to :) , bez predrasuda. Ja bas otegla, ali eto, u taj zivot od 33 g je toliko toga stalo da je to nevjerovatno.

Alexbez kartona

Alex

Sarajevo

Bosnia and Herzegovina

Objavljeno: utorak, 10.11.2015 / 10:47

Ali osvajao je ovako: dodje npr ispred jednog grada, i ponudi im ovo: predajte se, necu vam nista, ostace sve isto i ne zelim da mijenjam bilo sta osim da me priznate kao vladara. Ako odbijete, sravnicu vas sa zemljom. Dakle, davao je izbor.
Jeruzalim je shvatio da je bolje njega priznati za vladara i izasli su pred njega, rekli mu da je njegov dolazak zapisan u Tori ( sveta knjiga Jevreja) i da mu daju Jeruzalim u ruke. Naravno, nista im se nije desilo, cak je poceo izucavati njihove nauke, rasprave voditi sa njima.
Ali npr Gaza nije htjela da se preda, nego su mu pruzili otpor. I naravno, izgubili su. Odbranom je komandovao neki mladic, veoma lukav i uporan da cuvenog Aleksandra odbije od Gaze ( njegova reputacija je isla prije njega). Naravno, pokusajte zamisliti reakciju uma kakvog ga je Igor opisao...tu je bio tesko ranjen ali i tako ranjen je uhvatio tog zapovjednika, svezao ga za svog konja i obisao sa njim tri kruga oko Gaze i rekao- ovako ce proci svako ko misli da me moze pobijediti, samo mi je zao sto su drugi izgubili zivote zbog njegove gluposti. I onda je pao sa konja :), pa jedva sebi dosao od tih rana.
Ali je osnovao Aleksandriju, i sa ciljem koji i danas izgleda nadrealno: tu trebaju da zive sve vjere svijeta zajedno ( tu danas ima 48 nacija i nacionalnosti), tu treba biti najbolja biblioteka na svijetu ( cuvena Aleksandijska biblioteka) , tu treba biti centar nauke, pozorista ( na svakom trgu u gradu su bili manji amfitetatri za naucne rasprave i pozorisne predstave) i taj grad treba biti svetionik covjecanstva ( bio je doslovno napravljen takav svjetionik ali vremenom unisten).
I kako da taj covjek ne fascinira svakoga ko ima imalo pameti ?!

Alexbez kartona

Alex

Sarajevo

Bosnia and Herzegovina

Objavljeno: utorak, 10.11.2015 / 11:20

Citiran post

Igor Igor je napisao:

Ovo je moje vidjenje kroz fiksnu zvjezdu Algol. Zakljucak: Algol tjera covjeka na zlo, ali na drugoj strani daje i genijalnost. Kod nekoga preovlada zlo, kod nekoga genijalnost. Kod ovog covjeka je i jedno i drugo, što ga svrstava u red posebnih ličnosti i velikih. štaviše najvećih historijskih ličnosti. Zlo - osvajačka politika, ratovi, stradanja. Genijalnost - želja za doprinos svojoj zemlji i dijelu svjeta, koji je bio pod njegovim vladarstvom, upravo razvojem nekih drugih vanmaterijalnih sfera. A, veliki dio svijeta je bio pod njegovim vladarstvom. Samim tim postavio dalje temelje za razvoj covecanstva. Vrlo kompleksna licnost.
Inače, jedan od slavnih pokazatelja genijalnosti Algola je primjer Nikole Tesle.:)

Koristio je vojsku i osvajanje sa vojskom ( davao je izbor da ne ubija, da se mirno predaju i sve ostaje isto) , ko bi pruzio otpor ili nedaj Boze izazvao ga, bio je doslovno unisten totalno, a cilj je bio plemenit- ujedinjenje svijeta i covjecanstva i dalji napredak u nauci, vjere ne postoje, biti covjek je jedina vjera...Tesla je nesto slicno radio, samo sto nije imao vojsku :), to je Algol na drugaciji nacin. Ali pogledajte- kod obadvojice je cilj bio maltene isti- plemenito sluzenje covjecanstvu, napredak covjecanstva. Zivili su maltene asketski i nisu sebi nista uzimali, Aleksandar je trazio da njegov kovceg bude sa otvorima za ruke i kada umre da njegove ruke izbace napolje- neka vide da sebi nista nije uzeo. Dijelio je sve, nista nije sebi ostavljao. Kao i Tesla, ovozemaljsko blago ( zlato i sva bogatstva) nisu bila njihov cilj ni interes. Nisu pokazivali nikakvo zanimanje za to. Aleksandar je sve dijelo vojsci, pa kad vojska vise nije znala sta ce slao je njihovim porodicama u Makedoniju a time je Olimpija upravljala u Makedoniji ( nije bila vjestica kao u filmu ). Imaju njihova pisma gdje je Olipmija pisala o nekoj siromasnoj pastirici koju je otac htjeo da uda za nekog starijeg covjeka ali Aleksandar je napisao da djevojci dadne toliko i toliko od njegovog licnog nasljedstva i neka djevojka odluci da se uda koga ona zeli i voli. Jao ljudi zaustavite me :)

WhiteDragonbez kartona

WhiteDragon

F / 44 god.

Banja Luka

Bosnia and Herzegovina

Nivo: Iskusan forumaš / 516 postovi

Objavljeno: utorak, 10.11.2015 / 12:17

Malo virnuh u natal :) nije ni cudo da ga obozavam :) Ne znam za Vas, ali meni su inace, nekolicina vojskovodja i bitnih istorijskih likova pojam ! :) pored Aleksandra Velikog , moje divljenje ima i cuveni kardinal Arman di Plesi de Riselje :)

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Nivo: Ugledni forumaš / 8565 postovi

Objavljeno: utorak, 10.11.2015 / 12:21 Izmjenjeno: utorak, 10.11.2015 / 13:26

Citiran post

Alex je napisao:

Koristio je vojsku i osvajanje sa vojskom ( davao je izbor da ne ubija, da se mirno predaju i sve ostaje isto) , ko bi pruzio otpor ili nedaj Boze izazvao ga, bio je doslovno unisten totalno, a cilj je bio plemenit- ujedinjenje svijeta i covjecanstva i dalji napredak u nauci, vjere ne postoje, biti covjek je jedina vjera...Tesla je nesto slicno radio, samo sto nije imao vojsku :), to je Algol na drugaciji nacin. Ali pogledajte- kod obadvojice je cilj bio maltene isti- plemenito sluzenje covjecanstvu, napredak covjecanstva. Zivili su maltene asketski i nisu sebi nista uzimali, Aleksandar je trazio da njegov kovceg bude sa otvorima za ruke i kada umre da njegove ruke izbace napolje- neka vide da sebi nista nije uzeo. Dijelio je sve, nista nije sebi ostavljao. Kao i Tesla, ovozemaljsko blago ( zlato i sva bogatstva) nisu bila njihov cilj ni interes. Nisu pokazivali nikakvo zanimanje za to. Aleksandar je sve dijelo vojsci, pa kad vojska vise nije znala sta ce slao je njihovim porodicama u Makedoniju a time je Olimpija upravljala u Makedoniji ( nije bila vjestica kao u filmu ). Imaju njihova pisma gdje je Olipmija pisala o nekoj siromasnoj pastirici koju je otac htjeo da uda za nekog starijeg covjeka ali Aleksandar je napisao da djevojci dadne toliko i toliko od njegovog licnog nasljedstva i neka djevojka odluci da se uda koga ona zeli i voli. Jao ljudi zaustavite me :)

Ovo je fascinantno, kako Vaše interesovanje za ovog velikog Vojskovodju, tako i njegova ličnost.

U svakom slučaju bio je nešto daleko iznad svog vremena o čemu svedoči Algol 0 Ascedent pa Ve 0 Ma 0 Ur u Blizancima. Uran prejako postavljen. Fortuna - točka sudbine na Regulusu, Rodjen da bude Slavan. Mada, 4. kuća je ovdje naglašena, a to je kuća duše, što ako je još u znaku Raka, ukazuje na osobu, koja voli sebe, želeći da zadovolji potrebe svoje duše. Da nije voljeo sebe, ne bi naravno voljeo ni druge. Sa u Raku jeste u izgananstvu, ali, kako je Sa - forma, obrazac, u znaku Raka podrazumijeva rušenje postojećih, nasljedjenih nacionalnih obrazaca, koje on smatra negativnim.
Jupiter - moral, koji je ujedno i vladar 9. juce u padu takodjer, ako uzmemo u obzir stroge moralne zakone tog doba, on se protiv istih i bori. Eto Jupiter i 9. polje su religija, pa je njegova izjava protiv religijske podijeljenosti, sasvim očigledna.

Jupiter, planet sreće je u 6. polju - vojska, dispozitor je Me 0 Sa, što ukazuje da je rušenje postojećih formi vezano upravo za polje vojske.

Alexbez kartona

Alex

Sarajevo

Bosnia and Herzegovina

Objavljeno: utorak, 10.11.2015 / 13:37 Izmjenjeno: utorak, 10.11.2015 / 14:37

Kao da sam bila tamo jel de :) ?

Njegov JMC na mom MC i obrnuto - SMC na mom IC.
Njegov MC na mog Ju u 5 kuci.
Njegovo Sunce i Fortuna na mom JMC.
Njegovi Ve0Ma0Ur su u konjukciji sa mojim Ve0Ma.
Njegov Neptun na moj Vertex. Na njegov Vertex ide moje Mo0Ur.
Imamo trigone asc i trigone MC.
I na kraju njegov Pluton na moj Merkur i Kiron u Ovnu, u 8 kucu.

Nemam ja nikakve sanse oteti se, ja sam morala ici duboko u proucavanje godinama dok ga nisam doktorirala, i istorijski a i psiholoski. Sa svih mogucih strana :)

Za kraj slag na torti : moj asc je na Regulusu, gdje je nekada bilo njegovo Sunce i Fortuna, tu sada tacno dolazi moj JMC.

Nisam imala sanse da se otmem , jel tako :)

Alexbez kartona

Alex

Sarajevo

Bosnia and Herzegovina

Objavljeno: utorak, 10.11.2015 / 13:50

Citiran post

WhiteDragon je napisao:

Malo virnuh u natal :) nije ni cudo da ga obozavam :) Ne znam za Vas, ali meni su inace, nekolicina vojskovodja i bitnih istorijskih likova pojam ! :) pored Aleksandra Velikog , moje divljenje ima i cuveni kardinal Arman di Plesi de Riselje :)

I meni takodje :), ali ovaj slucaj je drugaciji, ovo mi je neka opsjednutost :) .
Ja volim Balkanske jace licnosti, duplo je teze uspjeti na Balkanu nego u svijetu, i te osobe su morale biti zaista izuzetne. Ima jedna Bosanska kraljica Katarina, takodje veoma zanimljiva licnost. Nju takodje izucavam ali ne toliko opsesivno :) , mada je sad u Bosni taj fenomen kraljice koja je umrla prije 500 godine nevjerovatan. Sada su to mase koje je obozavaju, idu na hodocasca njoj u cast, i zanimljivo je sto tu dolaze sve vjere, nema tu predrasuda. Pa me onda zanima zasto, kakva je bila...i bas me i ona fascinira. Nemam trecu osobu. To dvoje mi je dovoljno, jer su specificni, sumnjam da bi neko treci vec bio toliko zanimljiv i na Balkanu ostao legenda stotinama godina. Ali mozda Cezar, npr, znaci dva prva mjesta zauzeta pa hiljadu praznih pa Cezar. Citala sam njegovu knjigu, pa sta su pisali o njemu. Takodje jak mentor u zivotu, zanimljivo je da su svih troje imali fenomenalne mentore ( i kraljica, da, njen otac je cuveni Herceg po kojem je Hercegovina dobila ime, naucio je npr latinski, citali grcke filozofe, itd). A onda to pocnem gledati sa psiholoske strane....mislim, uzivam u tome :) , i ovde vas davim :), kad pretjeram recite jer nemam granice ( Ma u Blizancima i Me u Ovnu u recepciji) :)

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: utorak, 10.11.2015 / 15:03

Citiran post

Alex je napisao:

Kao da sam bila tamo jel de :) ?

Njegov JMC na mom MC i obrnuto - SMC na mom IC.
Njegov MC na mog Ju u 5 kuci.
Njegovo Sunce i Fortuna na mom JMC.
Njegovi Ve0Ma0Ur su u konjukciji sa mojim Ve0Ma.
Njegov Neptun na moj Vertex. Na njegov Vertex ide moje Mo0Ur.
Imamo trigone asc i trigone MC.
I na kraju njegov Pluton na moj Merkur i Kiron u Ovnu, u 8 kucu.

Nemam ja nikakve sanse oteti se, ja sam morala ici duboko u proucavanje godinama dok ga nisam doktorirala, i istorijski a i psiholoski. Sa svih mogucih strana :)

Za kraj slag na torti : moj asc je na Regulusu, gdje je nekada bilo njegovo Sunce i Fortuna, tu sada tacno dolazi moj JMC.

Nisam imala sanse da se otmem , jel tako :)

Pa ovi aspekti sa MC-om, kao i njegovi Ve 0 Me 0 Ur u Vasem 10. polju, to ukazuje i da ce njegov lik i djelo imati utejcaja na Vas daljnji profesionalni zivot. Blizanci, pa Pl 0 Me u Ovnu, koji je vl. Vase 3. kuce, Jeste li razmisljali da napisete nekakav rad ili knjigu, koja bi bila inspirisana njegovom licnoscu?

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: utorak, 10.11.2015 / 15:12

Citiran post

Alex je napisao:

I meni takodje :), ali ovaj slucaj je drugaciji, ovo mi je neka opsjednutost :) .
Ja volim Balkanske jace licnosti, duplo je teze uspjeti na Balkanu nego u svijetu, i te osobe su morale biti zaista izuzetne. Ima jedna Bosanska kraljica Katarina, takodje veoma zanimljiva licnost. Nju takodje izucavam ali ne toliko opsesivno :) , mada je sad u Bosni taj fenomen kraljice koja je umrla prije 500 godine nevjerovatan. Sada su to mase koje je obozavaju, idu na hodocasca njoj u cast, i zanimljivo je sto tu dolaze sve vjere, nema tu predrasuda. Pa me onda zanima zasto, kakva je bila...i bas me i ona fascinira. Nemam trecu osobu. To dvoje mi je dovoljno, jer su specificni, sumnjam da bi neko treci vec bio toliko zanimljiv i na Balkanu ostao legenda stotinama godina. Ali mozda Cezar, npr, znaci dva prva mjesta zauzeta pa hiljadu praznih pa Cezar. Citala sam njegovu knjigu, pa sta su pisali o njemu. Takodje jak mentor u zivotu, zanimljivo je da su svih troje imali fenomenalne mentore ( i kraljica, da, njen otac je cuveni Herceg po kojem je Hercegovina dobila ime, naucio je npr latinski, citali grcke filozofe, itd). A onda to pocnem gledati sa psiholoske strane....mislim, uzivam u tome :) , i ovde vas davim :), kad pretjeram recite jer nemam granice ( Ma u Blizancima i Me u Ovnu u recepciji) :)

Ucitelj? Merkur smjesten u 4. kucu - obiteljski ucitelj, privatni ucitelj. Merkur u Raku 0 Saturn - slika mudraca. Sve je receno. :)

Niste dosadni, samo nastavite, mene odusevljavaju Vasi postovi.

Alexbez kartona

Alex

Sarajevo

Bosnia and Herzegovina

Objavljeno: utorak, 10.11.2015 / 15:53 Izmjenjeno: utorak, 10.11.2015 / 15:54

Citiran post

Igor Igor je napisao:

Pa ovi aspekti sa MC-om, kao i njegovi Ve 0 Me 0 Ur u Vasem 10. polju, to ukazuje i da ce njegov lik i djelo imati utejcaja na Vas daljnji profesionalni zivot. Blizanci, pa Pl 0 Me u Ovnu, koji je vl. Vase 3. kuce, Jeste li razmisljali da napisete nekakav rad ili knjigu, koja bi bila inspirisana njegovom licnoscu?

E uboli ste tacno u metu :) , u centar. Moja velika zelja je da docaram njega i tu kraljicu Katarinu, nju zelim da predstavim svijetu jer smatram da bi fascinirala i ostatak svijeta. Smatram da o njemu jos niko nije napisao knjigu kakav je fascinantan bio, pisu amerikanci spijunske trilere i slicno, snimaju bezvezne filmove jer onde ima mozda 10 % istine, ali da neko preuzme na sebe pisanje o fascinantnoj osobi- nije niko. Moj Merkur u 8 kuci jedino to zeli, sve te dubine da opise, sve te osobine koje fasciniraju. Jednog dana, nadam se, knjige o kraljici Katarini i Aleksandru ce ugledati svjetlo dana- ali u inostranstvu. Napisat cu ih na engleskom jeziku i tako i predstaviti. Jer, na Balkanu nema nekoga ko bi prepoznao te vrijednosti, ovde Zoranah dominira, to nije taj nivo. Ali zelim i da cijeli svijet sazna to sto treba znati, Balkan je malen prostor za to. Vjerujem da cu sa mojim natalom to jednom uspjeti, pogotovo moje Sunce u 9, u Biku, MC u Biku a 9 u Ovnu, u 10 kuci su Ve0Ma i nadam se da ce to jednog dana biti predstavljeno cijelom svijetu koji ce to znati razumiti. Merkur iz 8 kuce u Ovnu , zamislite taj stil pisanja :) a na vrhu trece kuce Mo0Ur :)

• POSLJEDNJE AŽURIRANE TEME
  • NOVE TEME
  • NAJPOPULARNIJE
  • MOJE TEME
  • UKLJUČEN U
  • PRAĆEN

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Proricanje iz graha

Brida, petak, 24.8.2018 / 18:05

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Gledanje u kavu

Brida, sreda, 22.8.2018 / 18:22

Dobro jutro

Cicimici, ponedeljak, 20.8.2018 / 15:03

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Geomantija

bajaderica, subota, 23.6.2018 / 12:05

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Radi li netko ovdje uopće?

Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36

Pitanje za horarnu kartu

Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Horarna astrologija - učilica

Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Diskusija o natalnim aspektima i iskustva

Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Horarna astrologija posao

Cicimici, sreda, 16.5.2018 / 0:42

Fiksne zvijezde

Atina123, sreda, 16.5.2018 / 12:23

Nedeljni horoskop 23.4 do 30.4

Butterflies, nedelja, 29.4.2018 / 9:12

Saturn

Butterflies, utorak, 24.4.2018 / 22:57

Retrogradni Merkur 2018

Cicimici, sreda, 21.3.2018 / 21:00

Analize začeća, trudnoće i porođaja

Cicimici, petak, 23.2.2018 / 8:30

Brojevi i zanimanje

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 17:19

Kućni broj u numerologiji

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:46

Što osobni broj govori o vama

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:43

Ljubavna Numerologija

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:40

Numerološko slaganje sa partnerom

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:35

Horarna - pitanja ljubavi i braka

Igor Igor, sreda, 16.11.2016 / 23:52

Horarna astrologija - brza pitanja i odgovori

Marc, ponedeljak, 21.11.2016 / 9:16

Horarna astrologija - Vježbaonica

Igor Igor, nedelja, 20.11.2016 / 23:01

Brak u natalnoj karti

Cicimici, petak, 1.12.2017 / 15:05

Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji

Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30

Tradicionalna astrologija - Brak (Lily, Rafae...

Igor Igor, subota, 3.9.2016 / 12:14

Sinastrija

Mihica3, petak, 24.11.2017 / 13:24

Solarni horoskop

lalafo, nedelja, 4.6.2017 / 14:25

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Povijest tradicionalne A. - Partnerstva i bra...

Marc, utorak, 24.1.2017 / 14:52

Astro dnevnik

vratanca27, petak, 17.3.2017 / 16:23

Obične karte

Igor Igor, sreda, 17.2.2016 / 9:09

Četvrta kuća natalne karte

Igor Igor, ponedeljak, 5.9.2016 / 9:16

Fortuna - točka sudbine

Cicimici, ponedeljak, 5.3.2018 / 20:40

Profekcije

Igor Igor, petak, 23.12.2016 / 0:54

Tranziti - teorija i osnove