Forum / Astrologija

Astrologija
Astrologija

Statistike: 191 teme, 15286 poruke

Najnovije teme:Radi li netko ovdje uopće?

Aktuelna tema:Igre na sreću

Posljednja poruka:Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06

TEMA

Autor teme:Igor Igor

Pregleda:53764

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Nivo: Ugledni forumaš / 8565 postovi

Objavljeno: utorak, 13.9.2016 / 0:52

Tema: Horarna astrologija - Vježbaonica

Citiran post

Venerica je napisao:

sad sam se pogubila jos vise :D znaci ako sam ja Ju u devici, u padu a on Me u devici u sedistu, on meni salje losu recepciju, i on je vise zagrejan? ali u konjukciji su, jel to nesto menja, bitno je da su u aspektu, i posto je Me retrogradan, doci ce do obnopve odnosa, tj on ce se javiti prvi, a kako Ju prelazi u dr znak, ona vise nece biti zainteresovana za ovo pitanje? (sto je vrlo verovatno :D ) medjutim Ju nema asepkt ni sa jednom drugom planetom da bi se govorilo o nekom drugom muskarcu, tako se gleda, zar ne?

Evo još jedan primjer recepcije.

Ju u Vagi
Me u Djevici - egzaltacija.

Mijenjamo im mjesta.

Ju u Djevici je u padu - Ju šalje lošu recepciju Me.
Me u Vagi je u triplicitetu - Me šalje dobru (solidnu jer je triplicitet slabije dostojanstvu) Jupiteru.

Situaciju mijenja konjunkcija obzirom da je to dodir između dva planeta i tu utječu snažno jedan na drugog. Tu slika kad je prisutna jedna loša recepcija, itekako biva zamagljena. Može se dogoditi da dugo vrijeme pitač bude uvjeren u suprotno. U ono što partner osjeća prema njemu, umjesto da je obratno. Malo karikiram, ali tu je negdje. Konjunkcija nije aspekt već dodir dva planeta koji snažno utječu jedan na drugog. Kao npr. planet u znaku Me u Strijelcu nije isto ali je slično kao Me 0 Ju.

Jel sad jasnije?
Pitajte obavezno što nije jasno.

0

0

PogledajDobroLoše

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: utorak, 13.9.2016 / 0:57

Ovdje da ukratko rezimiram recepcije.

Kada njih gledamo?
Nakon što razmotrimo dostojanstva.

Primjer A
Merkur u Djevici u konjunkciji sa Jupiterom u Vagi.
Prvo da razmotrimo dostojanstva.
Merkur je u Djevici egzaltiran, što znači u dobrom dostojanstvu.
Jupiter u Vagi nema dostojanstvo.
Sada idemo na recepcije.
Merkur je u Djevici gdje je Jupiter u padu. Jupiter je time neprijateljski raspložen prema Merkuru.
Jupiter je u Vagi gdje Merkur ima triplicitet, Merkur je prijateljski raspoložen prema Jupiteru.

Primer B
Mars je u Strijelcu, Venera je u Vagi, grade sekstil.
Mars je u Strijelcu peregriniran.
Venera je u Vagi u svom sjedištu.
Sad gledamo recepcije.
Mars je u Strijelcu gdje je Venera peregrinirana. Tako da je to nikom ništa.
Venera je u Vagi gdje je Mars u izgnanstvu. To znači da je Mars neprijateljski nastrojen prema Veneri.

Jel sad jasnije?
Da ne bude zabune, ovo su tzv. polurecepcije gdje samo jedan palnet šalje recepciju ovom drugom. Nije princip gdje su izmještena sjedišta itd. I na to ćemo doći.

0

0

PogledajDobroLoše

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: utorak, 13.9.2016 / 1:03

Citiran post

Blaza je napisao:

asc u blizancima,,vladar prve kuće je merkur otišao u petu kuću u vagi,,,no spaljen je od sunca i to je baš težak položaj,ali vladar sedme jupiter je u konjukciji s tvojim merkurom pa mislim da to izvlači stvar

jupiter je na prvim stupnjevima vage,rekla bih da je to nešto što tek počinje,,,s obzirom da je u petoj kući,kući ljubavi,,,rekla bih da je to dobar znak

tvoj konsignifikator mjesec je na zadnjim stupnjevima jarca u 8oj kući u jarcu,vladar osme saturn u 6oj,,,

ja mislim da ti imaš osjećaje prema njemu,,no mjesec na zadnjim stupnjevima znaka,govori da treba vremena da se nešto dogodi...možda da se ti malo više aktiviraš oko toga..

jupiter i merkur su u konjukciji ,,tu bi moglo doći do obostrane simpatije
jupiter i mjesec u trigonu,također dobar znak.

Ja mislim da će tu biti ljubavi,sviđanja ili kako god,,,ali evo nek Igor kaže ostatak,,Igore,uputi me što sam predvidjela i na što još trebam obratiti pozornost

Ok. Spaljenost jedna od najtežih aflikacija. Inače ako je vladar 1. ili 7. kuće u ljubavnim pitanjima u 5. kući to daje ili tajne veze ili veze koje nakon postavke pitanja neće potrajati duže, ne idu dalje u smjeru ozbiljnog, dužeg, intenzivnijeg. Ovo je u baš većini slučajeva.

5. kuća je kuća ljubavi ali u smislu ljubavno potencijala, ali ne i partnerstva. 7. kuća je garancija za partnerstvo. 5. kuća nije garancija za partnerstvo.

Mo u 8. kući u averziji prema Ascendentu. Mo ne vidi Ascendent iz 8. kuće, kao i iz 6. To govori da pitač nije u potpunosti svjestan situacije. Pošto je Mo ujedno i signifikator stanja pitanja, to govori da im ne ide u prilog da ostvare značajniju vezu. Ako je npr. vl. partnera u 8. ili 6. kući to govori da partner ili ne želi vezu, ili nije spreman za vezu.

Jel ti ovo jasno?

Nego hajmo na recepcije, po ovom šablonu:
1. Prvo odredi dostojanstva Me u Djevici je.... Ju u Vagi je......
Me je u Vagi u triplicitetu, što znači..... Ju je u Djevici u padu, što znači.........................................................

0

0

PogledajDobroLoše

Nivo: Uzdiže se na forumu / 181 postovi

Objavljeno: utorak, 13.9.2016 / 9:36

Citiran post

Igor Igor je napisao:

Evo još jedan primjer recepcije.

Ju u Vagi
Me u Djevici - egzaltacija.

Mijenjamo im mjesta.

Ju u Djevici je u padu - Ju šalje lošu recepciju Me.
Me u Vagi je u triplicitetu - Me šalje dobru (solidnu jer je triplicitet slabije dostojanstvu) Jupiteru.

Situaciju mijenja konjunkcija obzirom da je to dodir između dva planeta i tu utječu snažno jedan na drugog. Tu slika kad je prisutna jedna loša recepcija, itekako biva zamagljena. Može se dogoditi da dugo vrijeme pitač bude uvjeren u suprotno. U ono što partner osjeća prema njemu, umjesto da je obratno. Malo karikiram, ali tu je negdje. Konjunkcija nije aspekt već dodir dva planeta koji snažno utječu jedan na drugog. Kao npr. planet u znaku Me u Strijelcu nije isto ali je slično kao Me 0 Ju.

Jel sad jasnije?
Pitajte obavezno što nije jasno.

ok,ovo sam razumela, hvala. a sta ti znaci ovo - Može se dogoditi da dugo vrijeme pitač bude uvjeren u suprotno. U ono što partner osjeća prema njemu, umjesto da je obratno. nisam razumela sta si hteo reci

i jos jedno pitanje, bitno je da signifikator bude u aspektu sa Ju i Me, ovom slucaju je to Mo, jer su emocjie u pitanju, jel? i da, sta ni dalo def potvrdan odg, a sta ne, dostojanstva ili aspekti, sta je bitnije? a ovo za kuce sam razumela, da nije dobro da bude u 5 i 7, a ako je u 9-oj ili 10-oj?

0

0

PogledajDobroLoše

Nivo: Iskusan forumaš / 593 postovi

Objavljeno: utorak, 13.9.2016 / 9:59

Citiran post

Igor Igor je napisao:

Bravo, bravo, na sjajnom si putu, samo još da recepcije utvrdimo.

Dostojanstva si super savladala. Ali, onda kad zamjeniš planetima mjesta, mora se nešto dalje.

Da, vl. DC-a u 7. kući u većini slučajeva, da ne kažemo u svima simbolizira egoističnog partnera. Posebno ako je taj planet u svom sjedištu. Znači ima punu snagu pa još u svojoj 1. kući i sav na sebe usmjeren. To naravno ne znači da nema sposobnost da voli i-ili da se kaje, ali fakat je egoističan što svakako utječe na to da ljubav bude drugačija, da ispoljavanje emocija bude drugačije, kao i ponašanje prema partneru, u simbolici egoističnosti.

Venera u Vagi je u sjedištu, sad Mars stavimo u Vagu i vidimo da je u izgnanstvu.
Mars je u Strijelcu peregrin, sad Ve stavimo u Strijelac i opet peregrin.

Sad došli smo do jedne recepcije. To je ovo prvo Mars je na mjestu gdje je Venera u izgnanstvu. To znači da Mars daje lošu recepciju Veneri. To upravo pokazuje da ti nisi raskrstila sa svojim emocijama, čim pitaš da li se kaje. A on je Ve u Vagi i ne daje nikakvu recepciju Veneri.

To znači da se ne kaje, da je usmjeren na sebe

Jel jasnije oko recepcije?

odlično Igore,,,,puno mi je jasnije! :) Odlične su ove vježbe :)

0

0

PogledajDobroLoše

Nivo: Iskusan forumaš / 593 postovi

Objavljeno: utorak, 13.9.2016 / 10:55

Citiran post

Igor Igor je napisao:

Ok. Spaljenost jedna od najtežih aflikacija. Inače ako je vladar 1. ili 7. kuće u ljubavnim pitanjima u 5. kući to daje ili tajne veze ili veze koje nakon postavke pitanja neće potrajati duže, ne idu dalje u smjeru ozbiljnog, dužeg, intenzivnijeg. Ovo je u baš većini slučajeva.

5. kuća je kuća ljubavi ali u smislu ljubavno potencijala, ali ne i partnerstva. 7. kuća je garancija za partnerstvo. 5. kuća nije garancija za partnerstvo.

Mo u 8. kući u averziji prema Ascendentu. Mo ne vidi Ascendent iz 8. kuće, kao i iz 6. To govori da pitač nije u potpunosti svjestan situacije. Pošto je Mo ujedno i signifikator stanja pitanja, to govori da im ne ide u prilog da ostvare značajniju vezu. Ako je npr. vl. partnera u 8. ili 6. kući to govori da partner ili ne želi vezu, ili nije spreman za vezu.

Jel ti ovo jasno?

Nego hajmo na recepcije, po ovom šablonu:
1. Prvo odredi dostojanstva Me u Djevici je.... Ju u Vagi je......
Me je u Vagi u triplicitetu, što znači..... Ju je u Djevici u padu, što znači.........................................................

Merkur u djevici je u egzaltaciji,jupiter u vagi je u triplicitetu..

Me u vagi je u triplicitetu što znači da se osjeća dobro,jupiter u djevici je u padu gdje joj je loše,ne osjeća se dobro...

0

0

PogledajDobroLoše

bubi28bez kartona

bubi28

38 god.

Beograd

Serbia

Nivo: Iskusan forumaš / 907 postovi

Objavljeno: utorak, 13.9.2016 / 11:31

Citiran post

Igor Igor je napisao:

Separacioni aspekt, da. Separacioni aspekt ukazuje da je afera bila prisutna u prošlosti. Merkur je spaljen pa nije u mogućnosti da baš tako jako prima aspekte od drugih planeta. Tako da, ovo je nešto skroz neozbiljno. Kakogod se uzme neozbiljno. Sada nema aplikacije pa nema ni prevare.

Igore sorry samo jos ovo da te pitam..kad kazes proslost na koji odredjeni period unazad mislis?

0

0

PogledajDobroLoše

IvanaFibez kartona

IvanaFi

Bosnia and Herzegovina

Nivo: Nova nada foruma / 37 postovi

Objavljeno: utorak, 13.9.2016 / 12:29 Izmjenjeno: utorak, 13.9.2016 / 14:52

Meni tek nista nije jasno...

Sta od Blazinog/Igorovog odgovora sada vazi za mene a sta ne...
Hihihi

0

0

PogledajDobroLoše

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: utorak, 13.9.2016 / 15:51 Izmjenjeno: utorak, 13.9.2016 / 16:06

Citiran post

Venerica je napisao:

ok,ovo sam razumela, hvala. a sta ti znaci ovo - Može se dogoditi da dugo vrijeme pitač bude uvjeren u suprotno. U ono što partner osjeća prema njemu, umjesto da je obratno. nisam razumela sta si hteo reci

i jos jedno pitanje, bitno je da signifikator bude u aspektu sa Ju i Me, ovom slucaju je to Mo, jer su emocjie u pitanju, jel? i da, sta ni dalo def potvrdan odg, a sta ne, dostojanstva ili aspekti, sta je bitnije? a ovo za kuce sam razumela, da nije dobro da bude u 5 i 7, a ako je u 9-oj ili 10-oj?

Ovo se odnosi za slucaj konjunkcije.
Riječ je o miješanom utjecaju planeta, što se odražava na signifikatore. Pa npr. može se dogoditi da tvoj sginifikator prikazuje da si ti ta koja voliš a da stalno misliš da on tebe voli. Karikiram.
Uglavom je kod konjunkcija utjecaj kompleksan i pitač obično nije u potpunosti svjestan svojih emocija, načina na koji one funkcioniraju, rijetko kad i biva u potpunosti svjestan. Kao i onaj drugi uostalom.

Što se ovog drugog tiče nisam baš najsigurniji u to što si me pitala. Mjesec je kosginifikator pitača, ali i opći signifikator stanja pitanja. Da bi se dogodilo nešto što ide u korist pitaču, Mjesec mora aplicirati ka vladaru Descendenta. Jesi na to mislila?

0

0

PogledajDobroLoše

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: utorak, 13.9.2016 / 15:53

Citiran post

Blaza je napisao:

odlično Igore,,,,puno mi je jasnije! :) Odlične su ove vježbe :)

Drago mi je.:) Sto god da treba, samo pitaj.:)

0

0

PogledajDobroLoše
  • POSLJEDNJE AŽURIRANE TEME
  • NOVE TEME
  • NAJPOPULARNIJE
  • MOJE TEME
  • UKLJUČEN U
  • PRAĆEN

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Proricanje iz graha

Brida, petak, 24.8.2018 / 18:05

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Gledanje u kavu

Brida, sreda, 22.8.2018 / 18:22

Dobro jutro

Cicimici, ponedeljak, 20.8.2018 / 15:03

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Geomantija

bajaderica, subota, 23.6.2018 / 12:05

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Radi li netko ovdje uopće?

Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36

Pitanje za horarnu kartu

Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Horarna astrologija - učilica

Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Diskusija o natalnim aspektima i iskustva

Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Horarna astrologija posao

Cicimici, sreda, 16.5.2018 / 0:42

Fiksne zvijezde

Atina123, sreda, 16.5.2018 / 12:23

Nedeljni horoskop 23.4 do 30.4

Butterflies, nedelja, 29.4.2018 / 9:12

Saturn

Butterflies, utorak, 24.4.2018 / 22:57

Retrogradni Merkur 2018

Cicimici, sreda, 21.3.2018 / 21:00

Analize začeća, trudnoće i porođaja

Cicimici, petak, 23.2.2018 / 8:30

Brojevi i zanimanje

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 17:19

Kućni broj u numerologiji

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:46

Što osobni broj govori o vama

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:43

Ljubavna Numerologija

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:40

Numerološko slaganje sa partnerom

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:35

Horarna - pitanja ljubavi i braka

Igor Igor, sreda, 16.11.2016 / 23:52

Horarna astrologija - brza pitanja i odgovori

Marc, ponedeljak, 21.11.2016 / 9:16

Horarna astrologija - Vježbaonica

Igor Igor, nedelja, 20.11.2016 / 23:01

Brak u natalnoj karti

Cicimici, petak, 1.12.2017 / 15:05

Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji

Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30

Tradicionalna astrologija - Brak (Lily, Rafae...

Igor Igor, subota, 3.9.2016 / 12:14

Sinastrija

Mihica3, petak, 24.11.2017 / 13:24

Solarni horoskop

lalafo, nedelja, 4.6.2017 / 14:25

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Povijest tradicionalne A. - Partnerstva i bra...

Marc, utorak, 24.1.2017 / 14:52

Astro dnevnik

vratanca27, petak, 17.3.2017 / 16:23

Obične karte

Igor Igor, sreda, 17.2.2016 / 9:09

Četvrta kuća natalne karte

Igor Igor, ponedeljak, 5.9.2016 / 9:16

Fortuna - točka sudbine

Cicimici, ponedeljak, 5.3.2018 / 20:40

Profekcije

Igor Igor, petak, 23.12.2016 / 0:54

Tranziti - teorija i osnove