Forum / Astrologija

Astrologija
Astrologija

Statistike: 191 teme, 15286 poruke

Najnovije teme:Radi li netko ovdje uopće?

Aktuelna tema:Igre na sreću

Posljednja poruka:Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06

TEMA

Autor teme:Igor Igor

Pregleda:68221

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Nivo: Ugledni forumaš / 8565 postovi

Objavljeno: nedelja, 29.11.2015 / 13:52

Tema: Horarna - pitanja ljubavi i braka

Citiran post

Sphinx je napisao:

Hocu. Hvala tebi :)

Nema na cemu:)

0

0

PogledajDobroLoše

Sphinxbez kartona

Sphinx

F / 60 god.

Sarajevo

Bosnia and Herzegovina

Nivo: Iskusan forumaš / 791 postovi

Objavljeno: četvrtak, 3.12.2015 / 21:31

Horarno pitanje:

Godinu dana su bili u vezi i posvadjali se. Da li ce se pomiriti:

0

0

PogledajDobroLoše

Sphinxbez kartona

Sphinx

F / 60 god.

Sarajevo

Bosnia and Herzegovina

Objavljeno: četvrtak, 3.12.2015 / 21:53

Iako apsolutni pocetnik (citaj totalna neznalica) prva cu krenuti sa analizom horarnog pitanja. Slijedim Igorova uputstva:

"Gleda se Ascedent, njegov vladar i Mjesec, koji simboliziraju pitača, odnosno Desdcedent i njegov vladar, koji simboliziraju partnera."

Vladalac Asc je Sunce koje se nalazi u Strijelcu (triplicitet) i u konjukciji sa Saturnom koji je tradicionalni vladar ovog Descendenta; da li je to povoljno ili nepovoljno, obzirom da je Saturn u pitanju a Sunce ipak ima triplicitet? Koja od ova dva planeta dominiraju u ovom slucaju?

"Bitna je aplikacija izmedju vl. AC i-ili Mo i vl. DC. Planeti u 1. odnosno 7. kuci, tu su da nam približe sliku. Naravno, ako ih ima. "

U ovom slucaju, i Sunce i Mjesec su u separativnom aspektu od Saturna (Sunce 0*, Mjesec 90*). Prva kuca je prazna a u sedmoj kuci se nalazi Neptun; to znaci da jedna od ove dvije osobe (vjerovatno pitalac) ne vidi jasno bivseg partnera, odnosno gleda ga kroz "ruzicaste naocale". Partner je mozda duhovan, umjetnicka dusa, moze oznacavati i neiskren jer Neptun je majstor iluzije. On je u kvadratu sa Suncem i Saturnom sto daje jos jednu otezavajucu notu ovom pomirenju.

"Zatim u obzir uzimamo odnos izmedju Venere (žensko) i Sunca (muško), koji nam opisuje emotivni potencijal u vezi. "

Venera i Sunce su u polukvadratu - da li se taj aspekt uzima u obzir u tumacenju horarnog horoskopa i sta bi u ovom slucaju mogao da oznacava? I da li aspekt uopste postoji jer postoje tvrdnje da je orbis ovog aspekta dva stepena?

"Te, najzad odnos planeta od koga Mo odlazi i planeta, ka kome Mo ide. Planet od koga Mo odlazi simbolizira pitača i prošle dogadjaje, a planet ka kome Mo ide simbolizira partnere i buduće dogadjaje. U ovom slučaju bitno je da imaju aplikaciju. "

Mjesec zuri u zagrljaj Jupiteru ali ce prije toga napraviti kvadraturu sa Merkurom; ovo moze znaciti da bi moglo doci do rijeci, zucne rasprave a nakon toga do blagodeti koje ponekad daje Jupiter. Koji je ovdje aspekt jaci: kvadrat sa Merkurom jer je raniji ili konjukcija sa Jupiterom jer su u istom znaku i kuci?
Prije ovog, Mjesec je bio u kvadratu sa Suncem koje je vec u konjukciji sa Saturnom...

PS: MJESEC TAKODJER IMA INKONJUKCIJU SA
URANOM ALI NE ZNAM DA LI SE TAJ ASPEKT UOPSTE UZIMA U OBZIR.

"Uvjek obratiti pozornost na dostojanstva relevantnih planeta, njihov medjusobni odnos i recepcije. "

Za ovo nemam dovoljno iskustva a ni znanja. Dakle dragi moji, sta vi mislite?

Sama konjukcija Sunca i Saturna namece odgovor: situacija je jako teska i vrlo tesko ce se hladnoca vlasnika Desc otopiti pod toplim zracima vladara Asc. Jer vladar Asc je prosao i njegova toplota slabi. Po meni, od ovog pomirenja nema nista. Sta vi mislite?

Igore, kakva su tvoja predvidjanja za ovaj horarac? Molim te poduci me :)

0

0

PogledajDobroLoše

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: petak, 4.12.2015 / 0:30 Izmjenjeno: petak, 4.12.2015 / 4:21

Citiran post

Sphinx je napisao:

Iako apsolutni pocetnik (citaj totalna neznalica) prva cu krenuti sa analizom horarnog pitanja. Slijedim Igorova uputstva:

"Gleda se Ascedent, njegov vladar i Mjesec, koji simboliziraju pitača, odnosno Desdcedent i njegov vladar, koji simboliziraju partnera."

Vladalac Asc je Sunce koje se nalazi u Strijelcu (triplicitet) i u konjukciji sa Saturnom koji je tradicionalni vladar ovog Descendenta; da li je to povoljno ili nepovoljno, obzirom da je Saturn u pitanju a Sunce ipak ima triplicitet? Koja od ova dva planeta dominiraju u ovom slucaju?

"Bitna je aplikacija izmedju vl. AC i-ili Mo i vl. DC. Planeti u 1. odnosno 7. kuci, tu su da nam približe sliku. Naravno, ako ih ima. "

U ovom slucaju, i Sunce i Mjesec su u separativnom aspektu od Saturna (Sunce 0*, Mjesec 90*). Prva kuca je prazna a u sedmoj kuci se nalazi Neptun; to znaci da jedna od ove dvije osobe (vjerovatno pitalac) ne vidi jasno bivseg partnera, odnosno gleda ga kroz "ruzicaste naocale". Partner je mozda duhovan, umjetnicka dusa, moze oznacavati i neiskren jer Neptun je majstor iluzije. On je u kvadratu sa Suncem i Saturnom sto daje jos jednu otezavajucu notu ovom pomirenju.

"Zatim u obzir uzimamo odnos izmedju Venere (žensko) i Sunca (muško), koji nam opisuje emotivni potencijal u vezi. "

Venera i Sunce su u polukvadratu - da li se taj aspekt uzima u obzir u tumacenju horarnog horoskopa i sta bi u ovom slucaju mogao da oznacava? I da li aspekt uopste postoji jer postoje tvrdnje da je orbis ovog aspekta dva stepena?

"Te, najzad odnos planeta od koga Mo odlazi i planeta, ka kome Mo ide. Planet od koga Mo odlazi simbolizira pitača i prošle dogadjaje, a planet ka kome Mo ide simbolizira partnere i buduće dogadjaje. U ovom slučaju bitno je da imaju aplikaciju. "

Mjesec zuri u zagrljaj Jupiteru ali ce prije toga napraviti kvadraturu sa Merkurom; ovo moze znaciti da bi moglo doci do rijeci, zucne rasprave a nakon toga do blagodeti koje ponekad daje Jupiter. Koji je ovdje aspekt jaci: kvadrat sa Merkurom jer je raniji ili konjukcija sa Jupiterom jer su u istom znaku i kuci?
Prije ovog, Mjesec je bio u kvadratu sa Suncem koje je vec u konjukciji sa Saturnom...

PS: MJESEC TAKODJER IMA INKONJUKCIJU SA
URANOM ALI NE ZNAM DA LI SE TAJ ASPEKT UOPSTE UZIMA U OBZIR.

"Uvjek obratiti pozornost na dostojanstva relevantnih planeta, njihov medjusobni odnos i recepcije. "

Za ovo nemam dovoljno iskustva a ni znanja. Dakle dragi moji, sta vi mislite?

Sama konjukcija Sunca i Saturna namece odgovor: situacija je jako teska i vrlo tesko ce se hladnoca vlasnika Desc otopiti pod toplim zracima vladara Asc. Jer vladar Asc je prosao i njegova toplota slabi. Po meni, od ovog pomirenja nema nista. Sta vi mislite?

Igore, kakva su tvoja predvidjanja za ovaj horarac? Molim te poduci me :)

Da li će se pomiriti njih dvoje?

Što se tumačenja tiče, skroz si u pravu.
Vladar Ascedenta i vladar Descedenta, Sunce i Saturn se nalaze u separacionoj konjunkciji. SO 0 Sa, bio je prisutan veći problem, prepreke, koje su dovele do zahladjenja u odnosu, udaljavanja,... Led što ti kažeš.
Venera u Vagi u znaku So pada. Dakle, jedno ne želi pomirenje.
Planet od koga Mo ide je So, a planet ka kome Mo ide je Me. Oba su bila 90 sa Mo, što je dovelo do naglašenih emocionalnih tenzija, otežane komunikacije, moguće i konflikata, borbe jedne strane da se odnos održi. Ali, kako je kvadrat prilično slab, što se dostojanstava tiče, eto i nemogućnosti da se odnos održi.
Odnos So i Me. Me se odvojio od So, bio je Spaljen. Znači, Spaljenost - kraj.

Transcedenti se ne koriste u horarnoj, samo u izuzetnim slučajevima, kada želimo da zaokružimo analizu. Sve si u pravu. Ne vidim pomirenje.

0

0

PogledajDobroLoše

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: petak, 4.12.2015 / 4:25 Izmjenjeno: petak, 4.12.2015 / 4:44

Ali, veliko je ali... Svadja, sad se sjetih da smo gledali vašu komunikaciju, gdje sam ti akcentovao da se čuvate konfliktnih situacija i reakcija. Do istih je i došlo, posvjadjali ste se. Ipak, čovjek svašta u afektu kaže, pa vaša svadja ne mora da znači i prekid. Znači, trebalo je samo da mi naglasiš da sam ti gledao i što sam rekao Da sam ti vidio konfliktnu situaciju.
Znači, ovdje imamo jedan horar koji se nadovezuje na drugi. Npr. došlo je do konfliktne situacije, koja vas je udaljila, e sad pitanje novo glasi - Da li ćete se pomiriti? Ali, to ne znači i da li je definitivan kraj odnosa ili nije.

Ovaj lunarni ciklus, teško, ali gotovo nemoguće da dovede do kakvog pomaka u komunikaciji, medjutim, naredni lunarni ciklus, koji bude aktivirao Merkura i Veneru, tj. recepcijski kvadrat Merkura i Jupitera daje postepenu stabilizaciju u komunikaciji. To je period od oko 28.12. do oko 25.01.2016. godine. Sačekaj da prodje lunacija pa postavi pitanje.

0

0

PogledajDobroLoše

Sphinxbez kartona

Sphinx

F / 60 god.

Sarajevo

Bosnia and Herzegovina

Objavljeno: petak, 4.12.2015 / 8:25

Citiran post

Igor Igor je napisao:

Ali, veliko je ali... Svadja, sad se sjetih da smo gledali vašu komunikaciju, gdje sam ti akcentovao da se čuvate konfliktnih situacija i reakcija. Do istih je i došlo, posvjadjali ste se. Ipak, čovjek svašta u afektu kaže, pa vaša svadja ne mora da znači i prekid. Znači, trebalo je samo da mi naglasiš da sam ti gledao i što sam rekao Da sam ti vidio konfliktnu situaciju.
Znači, ovdje imamo jedan horar koji se nadovezuje na drugi. Npr. došlo je do konfliktne situacije, koja vas je udaljila, e sad pitanje novo glasi - Da li ćete se pomiriti? Ali, to ne znači i da li je definitivan kraj odnosa ili nije.

Ovaj lunarni ciklus, teško, ali gotovo nemoguće da dovede do kakvog pomaka u komunikaciji, medjutim, naredni lunarni ciklus, koji bude aktivirao Merkura i Veneru, tj. recepcijski kvadrat Merkura i Jupitera daje postepenu stabilizaciju u komunikaciji. To je period od oko 28.12. do oko 25.01.2016. godine. Sačekaj da prodje lunacija pa postavi pitanje.

Hvala puno Igore :)

0

0

PogledajDobroLoše

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: petak, 4.12.2015 / 13:48

Citiran post

Sphinx je napisao:

Hvala puno Igore :)

Nema na cemu. Hajde u sinastriji okaci prvo tvoje podatke da vidimo po godisnjem.

0

0

PogledajDobroLoše

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: petak, 4.12.2015 / 14:30 Izmjenjeno: petak, 4.12.2015 / 14:31

Dovoljno je okačiti samo tvoj natal, pa onda cemo predikcije na isti, pa poslije njegov. Ali na sinanstriji. A, svakako moj savjet je da sacekas cca Lunaciju, pa da postavis pitanje. Konflikti su se vidjeli u proslom horarcu vrlo jasno, ali svadja ne mora nikako da znači i prekid. :) Znaš valjda i sama.

Ukoliko putem horarne zelis saznati dal je kraj, trebas postaviti takvo pitanje, Da li je kraj? Ali, necu da ti sugeriram, ne... Razmisli malo.

0

0

PogledajDobroLoše

Sphinxbez kartona

Sphinx

F / 60 god.

Sarajevo

Bosnia and Herzegovina

Objavljeno: petak, 4.12.2015 / 21:35

Citiran post

Igor Igor je napisao:

Dovoljno je okačiti samo tvoj natal, pa onda cemo predikcije na isti, pa poslije njegov. Ali na sinanstriji. A, svakako moj savjet je da sacekas cca Lunaciju, pa da postavis pitanje. Konflikti su se vidjeli u proslom horarcu vrlo jasno, ali svadja ne mora nikako da znači i prekid. :) Znaš valjda i sama.

Ukoliko putem horarne zelis saznati dal je kraj, trebas postaviti takvo pitanje, Da li je kraj? Ali, necu da ti sugeriram, ne... Razmisli malo.

Ok Igore, hvala. Postavit cu svoj natal na sinastriji.

0

0

PogledajDobroLoše

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: petak, 4.12.2015 / 22:23

Citiran post

Sphinx je napisao:

Ok Igore, hvala. Postavit cu svoj natal na sinastriji.

Moze moze. Za pocetak cemo proci samo tvoj. Pa onda idemo sinastriju, ali sve je to dio usporednog horoskopa. Tj. nadji temu Uporedni horoskop. :)

0

0

PogledajDobroLoše
  • POSLJEDNJE AŽURIRANE TEME
  • NOVE TEME
  • NAJPOPULARNIJE
  • MOJE TEME
  • UKLJUČEN U
  • PRAĆEN

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Proricanje iz graha

Brida, petak, 24.8.2018 / 18:05

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Gledanje u kavu

Brida, sreda, 22.8.2018 / 18:22

Dobro jutro

Cicimici, ponedeljak, 20.8.2018 / 15:03

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Geomantija

bajaderica, subota, 23.6.2018 / 12:05

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Radi li netko ovdje uopće?

Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36

Pitanje za horarnu kartu

Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Horarna astrologija - učilica

Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Diskusija o natalnim aspektima i iskustva

Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Horarna astrologija posao

Cicimici, sreda, 16.5.2018 / 0:42

Fiksne zvijezde

Atina123, sreda, 16.5.2018 / 12:23

Nedeljni horoskop 23.4 do 30.4

Butterflies, nedelja, 29.4.2018 / 9:12

Saturn

Butterflies, utorak, 24.4.2018 / 22:57

Retrogradni Merkur 2018

Cicimici, sreda, 21.3.2018 / 21:00

Analize začeća, trudnoće i porođaja

Cicimici, petak, 23.2.2018 / 8:30

Brojevi i zanimanje

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 17:19

Kućni broj u numerologiji

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:46

Što osobni broj govori o vama

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:43

Ljubavna Numerologija

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:40

Numerološko slaganje sa partnerom

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:35

Horarna - pitanja ljubavi i braka

Igor Igor, sreda, 16.11.2016 / 23:52

Horarna astrologija - brza pitanja i odgovori

Marc, ponedeljak, 21.11.2016 / 9:16

Horarna astrologija - Vježbaonica

Igor Igor, nedelja, 20.11.2016 / 23:01

Brak u natalnoj karti

Cicimici, petak, 1.12.2017 / 15:05

Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji

Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30

Tradicionalna astrologija - Brak (Lily, Rafae...

Igor Igor, subota, 3.9.2016 / 12:14

Sinastrija

Mihica3, petak, 24.11.2017 / 13:24

Solarni horoskop

lalafo, nedelja, 4.6.2017 / 14:25

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Povijest tradicionalne A. - Partnerstva i bra...

Marc, utorak, 24.1.2017 / 14:52

Astro dnevnik

vratanca27, petak, 17.3.2017 / 16:23

Obične karte

Igor Igor, sreda, 17.2.2016 / 9:09

Četvrta kuća natalne karte

Igor Igor, ponedeljak, 5.9.2016 / 9:16

Fortuna - točka sudbine

Cicimici, ponedeljak, 5.3.2018 / 20:40

Profekcije

Igor Igor, petak, 23.12.2016 / 0:54

Tranziti - teorija i osnove