Statistike: 191 teme, 15286 poruke
Najnovije teme:Radi li netko ovdje uopće?
Aktuelna tema:Igre na sreću
Posljednja poruka:Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06
TEMA
Nivo: Iskusan forumaš / 987 postovi
Objavljeno: utorak, 29.3.2016 / 8:29
Tema: Horarna - pitanja ljubavi i braka
Jutro, evo jedna "ljubavnička" za vježbu
Može li se desiti nešto više izmedju njih dvoje?
Zagreb u 06:47,29.03.2016.
1) Ac u Ovnu, vladar Mars u 8.kući u Strijelcu/ Dc u Vagi, vladar Venera u Ribama, u 12.kući,u ukliještenom znaku
Mars i Venera NISU u aspektu
- Mars u slučajnom dostojanstvu, u svom terminu u Strijelcu, Venera egzaltirana u Ribama, što bi reklo da je ona svjesna težine situacije i prepreka, te otežava svojim stavom cijelu situaciju, ali i njegov vladar Venera ,egzaltirana u Ribama govori o tome da ona njemu jest važna,ali je on važniji sam sebi , što ona svakako osjeća
-I Ac i Dc su u kardinalnim znacima ,pa ukazuje na ozbiljnost obje strane, mogućnost novog početka,ali vladar Ac u promjenljivom znaku , vladar Dc isto tako ...moglo bi biti ,ali nekako promjenljivo to sve kod njih, nestabilno, nesigurni oboje, okolnosti im ne dopuštaju više
2)Mjesec u 8.kući,u Strijelcu/ Venera u Ribama u 12.kući
Mjesec i Venera aplikacioni kvadrat , DA bi se desila ljubav, pitač se mora jako potruditi i namučiti da bi sa vladala sve prepreke i otežanja i da bi ostvarila ovaj cilj,a kad savlada sve prepreke, rezultat neće biti očekivani, neće ju usrećiti
-Zadnji aspekt Mjesec je radio sa Suncem u 12. ,konjukcija Ac, trigon, što je dalo nadu u lako ostvarenje željenog, ali se ipak zahtijeva puno truda da se ostvari željeno, ovo je bilo vrlo blizu
-Idući aspekt Mjesec radi sa Saturnom, preko Pars Fortune,Saturn je retrogradan ,pa vraća nešto iz proslosti i donosi otežanja, ozbiljnost
-Mjesec aplikaciona konjukcija sa Pars Fortuna, nakon čega ulazi u konjukciju sa Saturnom ,sve se dešava u 8.kući, što ne oživljava ovaj odnos
3)Sunce u 12.na Ac, u Ovnu ,da, ona svakako želi ovog muškarca, čini se da je baš on taj kojeg želi,ali veza može biti tajna samo
Venera u 12. U Ribama,pa opet govori o tajnosti ,ali i njegovim pre velikim očekivanjima,no,oboje ,čini se, žele nešto više od postojećeg, samo je pitanje S KIM
Komunikacija
Vladar njezinog 3. polja Merkur , u 1.,u Ovnu, gdje je u slučajnom dostojanstvu, pa je ona svjesna da je ovo njemu ,eto usput nešto, što mu kroz komunikaciju ,na ,ne baš nježan način, daje do znanja ...vladar njegovog 3. Jupiter u 6.,njegovoj 12.,nisu u aspektu,pa se čini da tu nema baš razumijevanja nekog prevelikog, tim više što on nekako nije baš zadovoljan ili nema razumijevanja za njezina objašnjenja
Inače postoje i dva polukvadrata, prvi sa Jupiter-Mjesec –Venera (SMČ,Kiron ),Jupiter u ukliještenom znaku Djevice,pa k tome retrogradan, govori o tome da različit način života dosta otežava pokretanje situacije, ali i to da ona nije tip žene koji bi on trebao uz sebe , Mjesec ide prema Jupiteru, ali Jupiter ide prema Veneri...ako ćemo uzeti da je Mjesec starija potencijalna partnerica(pitač) a Venera mlađa ,slobodna potencijalna partnerica, on ide ka mlađoj, koja je za njega trenutno idealna (Ve egzaltirana u Ribama, dok je Mjesec u Strijelcu u slučajnom dostojanstvu , u svom licu, pa samo sviđanje)
Drugi polukvadrat Jupiter rx-Saturn rx-Venera, ukazuje na oživljavanje nekih emocija iz prošlosti, ali i na postojanje druge ženske osobe, slobodne, kojoj se vraća, prema kojoj ide i koja mu je trenutno u fokusu
Jupiter aplicira Pluton, ali Venera u 12.0 JMČ, napustila Ju i Pl...moguće da je on svoje "boli" već odradio, iako ih još nosi u sebi
Znači, Mars i Venera, signifikatori pitača i partnera nisu u aspketu, pa ništa od toga.
Mjesec i Venera jesu u aplikacionom aspektu, ali kvadrat, pa nešto kao, može biti, ali više u sferi maštanja i emocija, da ne kažem mučenja i otežanja, pa kao da ni nije
0
0
Nivo: Ugledni forumaš / 8565 postovi
Objavljeno: utorak, 29.3.2016 / 12:43
Lenka je napisao:
Jutro, evo jedna "ljubavnička" za vježbu
Može li se desiti nešto više izmedju njih dvoje?
Zagreb u 06:47,29.03.2016.
1) Ac u Ovnu, vladar Mars u 8.kući u Strijelcu/ Dc u Vagi, vladar Venera u Ribama, u 12.kući,u ukliještenom znaku
Mars i Venera NISU u aspektu
- Mars u slučajnom dostojanstvu, u svom terminu u Strijelcu, Venera egzaltirana u Ribama, što bi reklo da je ona svjesna težine situacije i prepreka, te otežava svojim stavom cijelu situaciju, ali i njegov vladar Venera ,egzaltirana u Ribama govori o tome da ona njemu jest važna,ali je on važniji sam sebi , što ona svakako osjeća
-I Ac i Dc su u kardinalnim znacima ,pa ukazuje na ozbiljnost obje strane, mogućnost novog početka,ali vladar Ac u promjenljivom znaku , vladar Dc isto tako ...moglo bi biti ,ali nekako promjenljivo to sve kod njih, nestabilno, nesigurni oboje, okolnosti im ne dopuštaju više
2)Mjesec u 8.kući,u Strijelcu/ Venera u Ribama u 12.kući
Mjesec i Venera aplikacioni kvadrat , DA bi se desila ljubav, pitač se mora jako potruditi i namučiti da bi sa vladala sve prepreke i otežanja i da bi ostvarila ovaj cilj,a kad savlada sve prepreke, rezultat neće biti očekivani, neće ju usrećiti
-Zadnji aspekt Mjesec je radio sa Suncem u 12. ,konjukcija Ac, trigon, što je dalo nadu u lako ostvarenje željenog, ali se ipak zahtijeva puno truda da se ostvari željeno, ovo je bilo vrlo blizu
-Idući aspekt Mjesec radi sa Saturnom, preko Pars Fortune,Saturn je retrogradan ,pa vraća nešto iz proslosti i donosi otežanja, ozbiljnost
-Mjesec aplikaciona konjukcija sa Pars Fortuna, nakon čega ulazi u konjukciju sa Saturnom ,sve se dešava u 8.kući, što ne oživljava ovaj odnos
3)Sunce u 12.na Ac, u Ovnu ,da, ona svakako želi ovog muškarca, čini se da je baš on taj kojeg želi,ali veza može biti tajna samo
Venera u 12. U Ribama,pa opet govori o tajnosti ,ali i njegovim pre velikim očekivanjima,no,oboje ,čini se, žele nešto više od postojećeg, samo je pitanje S KIM
Komunikacija
Vladar njezinog 3. polja Merkur , u 1.,u Ovnu, gdje je u slučajnom dostojanstvu, pa je ona svjesna da je ovo njemu ,eto usput nešto, što mu kroz komunikaciju ,na ,ne baš nježan način, daje do znanja ...vladar njegovog 3. Jupiter u 6.,njegovoj 12.,nisu u aspektu,pa se čini da tu nema baš razumijevanja nekog prevelikog, tim više što on nekako nije baš zadovoljan ili nema razumijevanja za njezina objašnjenja
Inače postoje i dva polukvadrata, prvi sa Jupiter-Mjesec –Venera (SMČ,Kiron ),Jupiter u ukliještenom znaku Djevice,pa k tome retrogradan, govori o tome da različit način života dosta otežava pokretanje situacije, ali i to da ona nije tip žene koji bi on trebao uz sebe , Mjesec ide prema Jupiteru, ali Jupiter ide prema Veneri...ako ćemo uzeti da je Mjesec starija potencijalna partnerica(pitač) a Venera mlađa ,slobodna potencijalna partnerica, on ide ka mlađoj, koja je za njega trenutno idealna (Ve egzaltirana u Ribama, dok je Mjesec u Strijelcu u slučajnom dostojanstvu , u svom licu, pa samo sviđanje)
Drugi polukvadrat Jupiter rx-Saturn rx-Venera, ukazuje na oživljavanje nekih emocija iz prošlosti, ali i na postojanje druge ženske osobe, slobodne, kojoj se vraća, prema kojoj ide i koja mu je trenutno u fokusu
Jupiter aplicira Pluton, ali Venera u 12.0 JMČ, napustila Ju i Pl...moguće da je on svoje "boli" već odradio, iako ih još nosi u sebi
Znači, Mars i Venera, signifikatori pitača i partnera nisu u aspketu, pa ništa od toga.
Mjesec i Venera jesu u aplikacionom aspektu, ali kvadrat, pa nešto kao, može biti, ali više u sferi maštanja i emocija, da ne kažem mučenja i otežanja, pa kao da ni nije
Bravoooo Lenka.:)
Da, jako je važno gledati i Mjesec aplikaciju vl. DC-a. Al, sto kazes posto je kvadrat nista znacajno. Ja bih to nazvao zarobljenim emocijama.
Vladar Ascendenta je Mars koji je 8. kuci sto znaci da ne vidi Ascedent, tako da je ovdje rijec o tome da ona na neki nacin odbija ljubavnu vezu. Jos se Mars nalazi u sjeni retrogradnog hoda, te ona nije raskrstila sa necim iz proslosti.
Uglavnom, u 90 odsto slucajeva, ako ne i vise, ako se vl. AC-a nadje u 6. ili 8. kuci obicno je nista od te price, jer sam pitac nije dovoljno siguran da li zeli tu pricu. Mozda ju i zeli, ali okolnosti mu naprosto ne idu na ruku te ga blokiraju.
Jel ovo tajna neka veza? Pitam zbog promjenljivih znakova.
0
0
Objavljeno: utorak, 29.3.2016 / 15:21
Igor Igor je napisao:
Bravoooo Lenka.:)
Da, jako je važno gledati i Mjesec aplikaciju vl. DC-a. Al, sto kazes posto je kvadrat nista znacajno. Ja bih to nazvao zarobljenim emocijama.
Vladar Ascendenta je Mars koji je 8. kuci sto znaci da ne vidi Ascedent, tako da je ovdje rijec o tome da ona na neki nacin odbija ljubavnu vezu. Jos se Mars nalazi u sjeni retrogradnog hoda, te ona nije raskrstila sa necim iz proslosti.
Uglavnom, u 90 odsto slucajeva, ako ne i vise, ako se vl. AC-a nadje u 6. ili 8. kuci obicno je nista od te price, jer sam pitac nije dovoljno siguran da li zeli tu pricu. Mozda ju i zeli, ali okolnosti mu naprosto ne idu na ruku te ga blokiraju.
Jel ovo tajna neka veza? Pitam zbog promjenljivih znakova.
Tajna, tajna ali nije veza. Po opisu, nije veza, al nije ni prijateljstvo..nešto KAO, neki interes postoji ali se ništa ne dešava, vrte se u krug.
0
0
Objavljeno: utorak, 29.3.2016 / 16:15
Lenka je napisao:
Tajna, tajna ali nije veza. Po opisu, nije veza, al nije ni prijateljstvo..nešto KAO, neki interes postoji ali se ništa ne dešava, vrte se u krug.
Pitam te, jer ce promjenljivi znaci uvjek ukazati na nesto sto je tajno, ili nedefinirano. :)
On je prikazan Venerom u Ribama, onako je jako šarmantan. Ali ona je Ma u sjeni retrogradnog hoda, pa jos uvjek nije zavrsila nekakvu pricu iz proslosti. Tako da su sanse vidno umanjene.
0
0
Nivo: Nova nada foruma / 36 postovi
Objavljeno: utorak, 29.3.2016 / 22:38
Pozdrav
Mozete li mi reci da li ce sa osobom sa kojom sam trenutno u vezi doci do braka,zajednickog zivota...
Ja 24.03.1986 u 13:20
On 21.09.1971
Njegovo tacno vreme ne znam,nadam se da moze bez toga,ako je uopste potreban njegov datum,posto se slabo skoro pa uopste ne razumem u astrologiju.
I hvala puno na izdvojenom vremenu
0
0
Objavljeno: sreda, 30.3.2016 / 3:12
Elena86 je napisao:
Pozdrav
Mozete li mi reci da li ce sa osobom sa kojom sam trenutno u vezi doci do braka,zajednickog zivota...
Ja 24.03.1986 u 13:20
On 21.09.1971
Njegovo tacno vreme ne znam,nadam se da moze bez toga,ako je uopste potreban njegov datum,posto se slabo skoro pa uopste ne razumem u astrologiju.
I hvala puno na izdvojenom vremenu
Ima li dobrovoljaca?
0
0
Objavljeno: sreda, 30.3.2016 / 11:16
Igor Igor je napisao:
Ima li dobrovoljaca?
Probat ću, ali ,trebam i tvoju pomoć Igore... znamo mi kako moj Merkur sve u dahu ispuca, a posebno sad u ovom periodu
Da li ce doci do braka sa osobom sa kojom sam u vezi sada?
Zagreb, 30.03.2016. u 09:43
1)Ac u Blizancima, vladar Merkur u Ovnu u 11. Uklijesten znak / Dc u Strijelcu, vladar Jupiter u 3. u Djevici
Merkur i Jupiter su u aspektu inkonjukcije( hoćemo uzeti u obzir pošto je riječ o signifikatorima pitača i partnera ?) , što ukazuje na negativan odgovor. Da bi se moglo razmatrati pitanje braka, okolnosti bi se morale promijeniti, postojeće okolnosti ne donose mogućnost braka.
Isto tako bih rekla da pitač i partner nemaju puno dodirnih točaka oko ove želje, moguće samo da na različite načine vide svoj budući odnos.
Pitač/ica predstavljena Merkurom u 11.,Me u Ovnu u slučajnom dostojanstvu , Ovan ukliješten u 11. što ukazuje na poteškoće koje bi situacija braka aktivirala kod pitača . Spaljen Merkur ukazuje na postojanje prepreka, strahova, ograničenja u odnosu na partnera ...moguće nešto vezano uz djecu ili čak vezano uz obrazovanje,ali spaljen Merkur u Ovnu ,gdje je Sunce egzaltirano ukazuje na to da ju partner prihvaća i na neki način joj je podrška ili zaštita, no ona se baš ne osjeća nešto slobodnom zbog toga, morala bi se prilagoditi njemu , pa čak i biti nešto lukava, ajmo to tako reći .Ali isto bih rekla da postoji pretjerana želja kod nje da on pokrene pitanje braka. Sad, nisam sigurna zašto pitanje za brak, da li baš baš da li će do braka doći ili da li bi ona bila sretna u tom braku??? Ni jedno ni drugo u postojećim okolnostima ne vidim ,nešto se mora promijeniti ...
Partner Jupiter u 4. u Djevici , retrogradan i u izgonu, nešto on iz prošlosti nije riješio čini se meni, na njemu neki teret prošlosti opet aktivan, nekako mi je nemoćan spram njih, moguće neke pogrešne odluke ili izbori u prošlosti sada dolaze na „naplatu“ od njih ne može pobjeći, mora se suočiti i to riješiti da bi se situacija promijenila i otvorila šansu za vas dvoje
2)Mjesec i Jupiter u separacionom kvadratu,pa stvarno moguće na njega radi preveliki pritisak po tom pitanju,Mjesec u 7.kući ali u slabašnom nekom dostojantvu , tako on tu a Jupiter u 4.pa sve nešto napeto oko toga.
Zadnji aspekt Mjesec radi sa Venerom, kvadrat separacioni -moguće da je bilo i neke prepirke oko druge ženske osobe ili jednostavno nezadovoljstva postojećim stanjem
Idući aspekt ...ma Mjesec je PH , pa mi se ova situacija čini nekako nerješivom...dok se okolnosti ne promijene .( što to njega veze za proslost ,drugi brak ili veza kojoj se vraća? Koliko ste dugo u vezi? )
Ne gledam transcendentalne planete ni fiksne zvijezde,jer već na signifikatorima mi je "pala" situacija, Venera i Sunce isto ne mijenjaju bitno stvari ,svatko u "svom dvorištu" se najbolje osjeca ...sad cu malo i konktradiktorna biti -Sunce u Ovnu novi početak (a rekoh kako se vraća nečem starom iz proslosti) a Venera u Ribama u zadnjoj fazi koja ju uzdize nekako vibracijski i emotivno ,ako vec zavrsava nesto na fizickoj razini ...et'
0
0
Nivo: Nova nada foruma / 36 postovi
Objavljeno: sreda, 30.3.2016 / 14:46
Ovo nije odgovor za mene .
Ili jeste. Da ne bude zabune da odgovorim na pogresno ili ne odgovorim a treba
0
0
Nivo: U blagom usponu / 74 postovi
Nivo: Nova nada foruma / 45 postovi
Objavljeno: sreda, 30.3.2016 / 15:44 Izmjenjeno: sreda, 30.3.2016 / 15:51
Da li moze neko da mi pomogne, ko se razume u astrologiju?Jako sam ocajna.
Ja: 27/01/1979-Novi Sad,8:30
On:02/02/1976-Zrenjanin,4:15
Sta ce biti s nama?
Kakve su sanse za nastavak zajednickog zivota?
0
0
Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06
Ljubavni odnosi - 5. kuća i 8. kuća horoskopa
Ivy775, utorak, 17.5.2022 / 17:41
Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36
Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04
Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji
Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30
Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45
Diskusija o natalnim aspektima i iskustva
Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23
Astromedicina - Osn. teoretske postavke
Wonderwoman28, četvrtak, 12.8.2021 / 18:08
Wonderwoman28, sreda, 11.8.2021 / 18:27
Cicimici, nedelja, 14.10.2018 / 10:27
Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46
Brida, petak, 24.8.2018 / 18:05
Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46
Brida, sreda, 22.8.2018 / 18:22
Cicimici, ponedeljak, 20.8.2018 / 15:03
Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21
bajaderica, subota, 23.6.2018 / 12:05
Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC
Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29
Kako će mi biti na novom poslu
Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41
Pravila gledanja, tumačenja i analiza
Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14
Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36
Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45
Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46
Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04
Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC
Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29
Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46
Kako će mi biti na novom poslu
Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41
Diskusija o natalnim aspektima i iskustva
Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23
Pravila gledanja, tumačenja i analiza
Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14
Cicimici, sreda, 16.5.2018 / 0:42
Atina123, sreda, 16.5.2018 / 12:23
Nedeljni horoskop 23.4 do 30.4
Butterflies, nedelja, 29.4.2018 / 9:12
Butterflies, utorak, 24.4.2018 / 22:57
Cicimici, sreda, 21.3.2018 / 21:00
Analize začeća, trudnoće i porođaja
Cicimici, petak, 23.2.2018 / 8:30
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 17:19
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:46
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:43
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:40
Numerološko slaganje sa partnerom
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:35
Horarna - pitanja ljubavi i braka
Igor Igor, sreda, 16.11.2016 / 23:52
Horarna astrologija - brza pitanja i odgovori
Marc, ponedeljak, 21.11.2016 / 9:16
Horarna astrologija - Vježbaonica
Igor Igor, nedelja, 20.11.2016 / 23:01
Cicimici, petak, 1.12.2017 / 15:05
Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji
Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30
Tradicionalna astrologija - Brak (Lily, Rafae...
Igor Igor, subota, 3.9.2016 / 12:14
Mihica3, petak, 24.11.2017 / 13:24
lalafo, nedelja, 4.6.2017 / 14:25
Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21
Povijest tradicionalne A. - Partnerstva i bra...
Marc, utorak, 24.1.2017 / 14:52
vratanca27, petak, 17.3.2017 / 16:23
Igor Igor, sreda, 17.2.2016 / 9:09
Igor Igor, ponedeljak, 5.9.2016 / 9:16
Cicimici, ponedeljak, 5.3.2018 / 20:40
Igor Igor, petak, 23.12.2016 / 0:54
bubi28, utorak, 13.6.2017 / 20:10
Igor Igor, utorak, 20.12.2016 / 23:56
Igor Igor, sreda, 23.12.2015 / 0:00
Igor Igor, ponedeljak, 7.11.2016 / 11:22
Igor Igor, četvrtak, 2.6.2016 / 0:56