Forum / Astrologija

Astrologija
Astrologija

Statistike: 191 teme, 15286 poruke

Najnovije teme:Radi li netko ovdje uopće?

Aktuelna tema:Igre na sreću

Posljednja poruka:Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06

TEMA

Autor teme:Igor Igor

Pregleda:16676

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Nivo: Ugledni forumaš / 8565 postovi

Objavljeno: subota, 28.11.2015 / 17:42

Tema: Mjesec i ličnost

Citiran post

Sphinx je napisao:

Morala sam da razdvojim tvoj post na dva dijela jer si me u ovom bukvalno ostavio bez rijeci.

Ma analiziramo, istražujemo.:))

Alexbez kartona

Alex

Sarajevo

Bosnia and Herzegovina

Nivo: U petoj brzini / 347 postovi

Objavljeno: sreda, 2.12.2015 / 17:54

Da pocnem novu temu, Mjesec u trecoj kuci. Mjesec se raduje toj kuci, ali ga i znak i aspekti oblikuju. Kod mene je Mjesec u konjukciji sa Uranom u Vagi, i sam Uran je dao svoj pecat Mjesecu pa to nije uobicajen Mjesec u Vagi. Igor ima takodje Mjesec u trecoj kuci. Sta vi mislite o tome, znate li vi nekoga ko ima Mjesec u trecoj kuci i kako to ispoljava?

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: sreda, 2.12.2015 / 18:03

Citiran post

Alex je napisao:

Da pocnem novu temu, Mjesec u trecoj kuci. Mjesec se raduje toj kuci, ali ga i znak i aspekti oblikuju. Kod mene je Mjesec u konjukciji sa Uranom u Vagi, i sam Uran je dao svoj pecat Mjesecu pa to nije uobicajen Mjesec u Vagi. Igor ima takodje Mjesec u trecoj kuci. Sta vi mislite o tome, znate li vi nekoga ko ima Mjesec u trecoj kuci i kako to ispoljava?

Mjesec u 3. kuci se raduje. To znači da neometano ispoljava sve svoje karakteristike.
Znamo za recepciju Merkura i Marsa. Ali, imati Mjesec u 3. polju u konjunkciji sa Uranom ukazuje o genijalnom umu, koji već u periodu najranijeg djetinjstva počinje progresivno da se razvija. Vidiš što većina ne vidi. Ne voliš živjeti po ustaljenim društvenim normama i klišeima, užasavaju te. Želiš da budeš i ostaneš svoja i autentična. Kosmpolita i humanista, što je ojačano pozicijom Mjeseca u Vagi. Borba za opšte dobro. Uranovci često imaju problem sa drugim ljudima u komunikaciji,..kao da ne umiju pokazati toplinu i bliskost prema drugom.A, to uopce nije točno. Oni su samo takvi, jer više pozornosti usmjeravaju na grupe ljudi, na opce dobro, nego na pojedince. A, logično je da im je,kao takvima, svaki pojedinac podjednako važan. Uranovcima je podjednako vazno dobro svojih roditelja i tamo nekog gladnog djeteta u Africi.
Što se načina života tiče, uglavnom su to ljudi, koji ne vole da rade kancelarijske poslove, od 9 do 5, mrze sve što ima veze sa statusom i statusnim, formom i formalnim. Otuda recimo užasnutost, ako moraju da čekaju u redovima, da bi riješili kakvu dokumentaciju.:)

Alexbez kartona

Alex

Sarajevo

Bosnia and Herzegovina

Objavljeno: sreda, 2.12.2015 / 18:11

Citiran post

Igor Igor je napisao:

Mjesec u 3. kuci se raduje. To znači da neometano ispoljava sve svoje karakteristike.
Znamo za recepciju Merkura i Marsa. Ali, imati Mjesec u 3. polju u konjunkciji sa Uranom ukazuje o genijalnom umu, koji već u periodu najranijeg djetinjstva počinje progresivno da se razvija. Vidiš što većina ne vidi. Ne voliš živjeti po ustaljenim društvenim normama i klišeima, užasavaju te. Želiš da budeš i ostaneš svoja i autentična. Kosmpolita i humanista, što je ojačano pozicijom Mjeseca u Vagi. Borba za opšte dobro. Uranovci često imaju problem sa drugim ljudima u komunikaciji,..kao da ne umiju pokazati toplinu i bliskost prema drugom.A, to uopce nije točno. Oni su samo takvi, jer više pozornosti usmjeravaju na grupe ljudi, na opce dobro, nego na pojedince. A, logično je da im je,kao takvima, svaki pojedinac podjednako važan. Uranovcima je podjednako vazno dobro svojih roditelja i tamo nekog gladnog djeteta u Africi.
Što se načina života tiče, uglavnom su to ljudi, koji ne vole da rade kancelarijske poslove, od 9 do 5, mrze sve što ima veze sa statusom i statusnim, formom i formalnim. Otuda recimo užasnutost, ako moraju da čekaju u redovima, da bi riješili kakvu dokumentaciju.:)

Ne provociraj hahaha, ali jeste tako. I najvise mrzim isticanje statusa, to su za mene kompleksasi. Forma isto, mora li sve biti po formi, ne mora. Nikakva kancelarija, samo mentalni izazovi u radu sa ljudima radi samog pomaganja ljudima - sto dodatno potvrdjuje SMC na 0' Vodolije u 6 kuci. Humanost na svaki nacin :)
Kosmpolita :), od malih nogu nemam predrasude :)

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: sreda, 2.12.2015 / 18:32

Citiran post

Alex je napisao:

Ne provociraj hahaha, ali jeste tako. I najvise mrzim isticanje statusa, to su za mene kompleksasi. Forma isto, mora li sve biti po formi, ne mora. Nikakva kancelarija, samo mentalni izazovi u radu sa ljudima radi samog pomaganja ljudima - sto dodatno potvrdjuje SMC na 0' Vodolije u 6 kuci. Humanost na svaki nacin :)
Kosmpolita :), od malih nogu nemam predrasude :)

Saturn = status Uran = sloboda.

Meni je Mo u Vodenjaku u 3. polju u partilnoj konjunkciji sa Jupiterom. Dakle, sve što sam naveo. Užasavam se svega što ima veze sa statusom. E, sad kako mi je Sa na Ascedentu, a nadjem se u kakvoj neugodnoj situaciji, tada, ako je riječ o primitivcima, počinjem da se branim nečim, što ima veze sa statusom, i mogu ti reći da mi jako pali. Ali, takvi ljudi nisu, niti će biti ni moji neprijatelji, a kamoli društvo, a kamoli tek prijatelji.
Uran mi je još u 1. kuci u generacijskoj recepciji sa Jupiterom, pa, eto, završio dosta tečajeva, ni od kuda nisam uzeo diplomu, ostalo mi na faksu još nekoliko ispita, a nikako da završim. Cilj je diploma, jer što drugo jednom Uranovcu može da bude cilj završetka faksa. Samo ću citirati poznatu dramaturškinju i muzičarku Maju Volk - ,,, Škola regrutuje dobre i poslušne gradjane ,,.

Alexbez kartona

Alex

Sarajevo

Bosnia and Herzegovina

Objavljeno: sreda, 2.12.2015 / 18:41

Citiran post

Igor Igor je napisao:

Saturn = status Uran = sloboda.

Meni je Mo u Vodenjaku u 3. polju u partilnoj konjunkciji sa Jupiterom. Dakle, sve što sam naveo. Užasavam se svega što ima veze sa statusom. E, sad kako mi je Sa na Ascedentu, a nadjem se u kakvoj neugodnoj situaciji, tada, ako je riječ o primitivcima, počinjem da se branim nečim, što ima veze sa statusom, i mogu ti reći da mi jako pali. Ali, takvi ljudi nisu, niti će biti ni moji neprijatelji, a kamoli društvo, a kamoli tek prijatelji.
Uran mi je još u 1. kuci u generacijskoj recepciji sa Jupiterom, pa, eto, završio dosta tečajeva, ni od kuda nisam uzeo diplomu, ostalo mi na faksu još nekoliko ispita, a nikako da završim. Cilj je diploma, jer što drugo jednom Uranovcu može da bude cilj završetka faksa. Samo ću citirati poznatu dramaturškinju i muzičarku Maju Volk - ,,, Škola regrutuje dobre i poslušne gradjane ,,.

To mozemo samo mi razumiti :) . Jupiter ti sve to pojacava i jos vise izrazava, ti si bas izrazit sa svojim stavovima i razmisljanjima. Po meni, taj Sa na asc ti je dao dubinu da se posvetis sebi i svom razvoju, doduse na Skorpijski nacin a to znaci do kraja, bez milosti za samog sebe. Tj nekad platis i visoku cijenu ali neces se povuci niti odustati. Nama nisu papiri bitni a ni status, nama je bitno sta ljudi imaju u srcu. Posebno sta imaju u glavi, jer preziremo glupost i ogranicenost.

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: sreda, 2.12.2015 / 18:46

Citiran post

Alex je napisao:

To mozemo samo mi razumiti :) . Jupiter ti sve to pojacava i jos vise izrazava, ti si bas izrazit sa svojim stavovima i razmisljanjima. Po meni, taj Sa na asc ti je dao dubinu da se posvetis sebi i svom razvoju, doduse na Skorpijski nacin a to znaci do kraja, bez milosti za samog sebe. Tj nekad platis i visoku cijenu ali neces se povuci niti odustati. Nama nisu papiri bitni a ni status, nama je bitno sta ljudi imaju u srcu. Posebno sta imaju u glavi, jer preziremo glupost i ogranicenost.

Baš tako!!!
Još mi je Sa neaspektiran, pa to posjvetiti se sebi i svom radu (što god da radim) do mjere da boli. Ali,, bukvalno.:)

Još mi je Ma, koji je Almuten Figuris, Mars pa 90 Ur. Znači, ja sam ovako super, Jupiterovski i sangvinično nastrojen prema drugima. Ali, kad vidim da su prava bilo koje osobe ugrožena, po bilo kojoj osnovi, tada se pretvaram u zvjer.

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: sreda, 2.12.2015 / 18:48

Jednom rečju užasavam se nacionalizma, šovinizma, vjerskog fanatizma, diskriminacije, zatucanosti. Totalno open mind..)

Alexbez kartona

Alex

Sarajevo

Bosnia and Herzegovina

Objavljeno: sreda, 2.12.2015 / 18:54

Citiran post

Igor Igor je napisao:

Jednom rečju užasavam se nacionalizma, šovinizma, vjerskog fanatizma, diskriminacije, zatucanosti. Totalno open mind..)

Takodje :) , to je za mene ogranicena osoba, to je grozno. Mi ljude vrednujemo po drugim cinjenicama. Takodje sam primijetila da ne podnosimo autoritete. Pristupi nam inteligentno i bice ok, ili otvoreno, ili pozitivno. Ali neki nadobudni pristup....jok, ne ide to sa nama. Za nas su i to obicne osobe, zasto da im se klanjamo i njihov status dozivljavamo kao velicinu? Kod nas se takav status zasluzuje drugim cinjenicama :)

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: sreda, 2.12.2015 / 19:11

Citiran post

Alex je napisao:

Takodje :) , to je za mene ogranicena osoba, to je grozno. Mi ljude vrednujemo po drugim cinjenicama. Takodje sam primijetila da ne podnosimo autoritete. Pristupi nam inteligentno i bice ok, ili otvoreno, ili pozitivno. Ali neki nadobudni pristup....jok, ne ide to sa nama. Za nas su i to obicne osobe, zasto da im se klanjamo i njihov status dozivljavamo kao velicinu? Kod nas se takav status zasluzuje drugim cinjenicama :)

Upravo. Nego, meni upravo ovako Uranovski i Vodenjacki palo na pamet, da napisem nekoliko primjera iz svog zivota, a ticu se Mo u 3. kuci i naglasenog Urana.

1. Trece polje - govor i komunikacije - progovorio sam sa oko 10 mjeseci.
2. Trece polje - mentalna usmjerenja, Mjesec u periodu do oko 7. godine ima najvažniju ulogu u formiranju karaktera - kao mali sam znao probuditi majku u sred noći i tjerati ju da me uzme da gledamo Mjesec i zvjezde.
3. Trece polje - vrijeme, Mo 0 Ju u Vodenjaku, Ur u 1. kuci - Vrlo rano počinje interesovanje za vrijeme.
4. E, sad ovo je brutalnije vec, Mo u 3. polju 0 Ju, ali na 8. stupnju, tzv. stupanj smrti, pa još puna 12. kuca - Kao mali sam imao raznih ideja, a ona koju ova simbolika savršeno opisuje jeste to što sam tjerao babu da skida umrlice sa drveća i da ih ljepimo po stanu. Evo objašnjenja - Mo 0 Ju u Vodenjaku u 3. kuci - neobičnost koja se maksimalno ispoljava na 8. stupnju tzv. stupanj smrti, puna 12. kuca u Skorpiji i disp. Sa u Skorpiji - mrtvi ljudi. Sa u Skorpiji je baba, koja je to radila, a imala je Mo u Skorpiji.:)
5. Treca kuca - knjige i citanje, mediji, uredjaji, novine. Nisam se igrao igračkama, već sam bio opsjednut muzikom i kasetama i pločama, što se uklapa u simboliku Treće kuće. Kao i knjigama. Gdje god da smo išli, nosili smo knjige. Znao sam rukovati svim uredjajima, naučio vrlo rano. Zatim, tjerao da mi stalno kupuju i čitaju novine.
6. Treća kuća - telefoni, protok informacija. Kao mali, znao sam uzeti telefon i zvati tako narod.:)

Ovo je samo jedan mali dio.:)

• POSLJEDNJE AŽURIRANE TEME
  • NOVE TEME
  • NAJPOPULARNIJE
  • MOJE TEME
  • UKLJUČEN U
  • PRAĆEN

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Proricanje iz graha

Brida, petak, 24.8.2018 / 18:05

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Gledanje u kavu

Brida, sreda, 22.8.2018 / 18:22

Dobro jutro

Cicimici, ponedeljak, 20.8.2018 / 15:03

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Geomantija

bajaderica, subota, 23.6.2018 / 12:05

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Radi li netko ovdje uopće?

Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36

Pitanje za horarnu kartu

Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Horarna astrologija - učilica

Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Diskusija o natalnim aspektima i iskustva

Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Horarna astrologija posao

Cicimici, sreda, 16.5.2018 / 0:42

Fiksne zvijezde

Atina123, sreda, 16.5.2018 / 12:23

Nedeljni horoskop 23.4 do 30.4

Butterflies, nedelja, 29.4.2018 / 9:12

Saturn

Butterflies, utorak, 24.4.2018 / 22:57

Retrogradni Merkur 2018

Cicimici, sreda, 21.3.2018 / 21:00

Analize začeća, trudnoće i porođaja

Cicimici, petak, 23.2.2018 / 8:30

Brojevi i zanimanje

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 17:19

Kućni broj u numerologiji

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:46

Što osobni broj govori o vama

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:43

Ljubavna Numerologija

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:40

Numerološko slaganje sa partnerom

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:35

Horarna - pitanja ljubavi i braka

Igor Igor, sreda, 16.11.2016 / 23:52

Horarna astrologija - brza pitanja i odgovori

Marc, ponedeljak, 21.11.2016 / 9:16

Horarna astrologija - Vježbaonica

Igor Igor, nedelja, 20.11.2016 / 23:01

Brak u natalnoj karti

Cicimici, petak, 1.12.2017 / 15:05

Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji

Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30

Tradicionalna astrologija - Brak (Lily, Rafae...

Igor Igor, subota, 3.9.2016 / 12:14

Sinastrija

Mihica3, petak, 24.11.2017 / 13:24

Solarni horoskop

lalafo, nedelja, 4.6.2017 / 14:25

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Povijest tradicionalne A. - Partnerstva i bra...

Marc, utorak, 24.1.2017 / 14:52

Astro dnevnik

vratanca27, petak, 17.3.2017 / 16:23

Obične karte

Igor Igor, sreda, 17.2.2016 / 9:09

Četvrta kuća natalne karte

Igor Igor, ponedeljak, 5.9.2016 / 9:16

Fortuna - točka sudbine

Cicimici, ponedeljak, 5.3.2018 / 20:40

Profekcije

Igor Igor, petak, 23.12.2016 / 0:54

Tranziti - teorija i osnove