Forum / Astrologija

Astrologija
Astrologija

Statistike: 191 teme, 15286 poruke

Najnovije teme:Radi li netko ovdje uopće?

Aktuelna tema:Igre na sreću

Posljednja poruka:Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06

TEMA

Autor teme:Igor Igor

Pregleda:42978

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Nivo: Ugledni forumaš / 8565 postovi

Objavljeno: subota, 30.4.2016 / 9:08

Tema: Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji

Citiran post

vratanca27 je napisao:

Merkur je u vodoliji, i tu saturn ima najvisi dignitet. Sta sad? Zbunio si me bzvz, ja to znam .

Pa vidi pravila za određivanje vladara ponašanja
1) Planet u 1. kuce - NE, So je al Svjetla ne mogu biti vl ponasanja,
2) Partilni aspekt izmedju Mo i drugog planeta, nemamo,
3) Partilni aspekt izmeju Me i drugog planeta , nemamo,
4) Vladar Ascendenta ako je u aspektu sa dispozitorom, to je Sa u Jarcu u 12. kuci i daje recepciju Suncu u 1. kuci, znaci bitan je,

Znači od prva 4 pravila imamo samo djelimicno ovog Sa, zbog toga što daje recepciju So u 1. kuci. Al to nije dovoljno.
Pa onda gledamo Ve, kao planet u kome znak u kom je Mo ima najvise dostojanstva, a Vodenjak u kom je Me ima najvise dostojanstva kod Sa.

Dakle sve se vrti oko Saturna. Pa Saturn je vladar ponašanja. Inače loše aspektiran Saturn daje sklonost ka gojaznosti, povučenost je zbog toga što je u 12. kuci. Sve joj se događa i odvija mimo plana. Humanost je iskazana time što joj je So i Me u Vodenjaku, je li i AC u Vodenjaku?

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: subota, 30.4.2016 / 9:21

Citiran post

vratanca27 je napisao:

Stavicu jednu novu kartu, koja je zanimljiva ovoj temi. Znaci imam ovde jednu duplu vodoliju, sunce je u prvoj kuci, a mesec u vagi, u osmom maleficnom polju, vladar je seste i rekla bih najaktivnija planeta u karti. Prvo mi u oci pada ovaj mesec, devojka je dusa jedna, umetnicko stvorenje, ali imamo par problema, koje ja ne umem bas astroloski da vidim. Jako je povucena, zatvorena, skrivena, goji se puno, a gotovo sam sigurna da nikad ne jede. Da se razumemo, znam je vise od deset godina. Venera i saturn su u konjukciji u 12. Ovo sunce u prvoj stvarno garantuje postenjacinu. Svaka pomoc dobro dosla!

Sad vidjeh chart, pa njoj je Saturn vladar ponašanja, kako smo rekli. Ali, jako je važna Venera, jer je to planet gdje Vaga u kojoj je Mo ima najviše dostojanstva, a pritom je u vrlo bliskom dodiru sa Saturnom.

Tako je ona vrlo promišljena i povučena osoba. Povučenosti doprinosi i to što je Sa u 12. kuci. Sam Saturn kao vladar ponašanja dobro postavljen, a jeste jer je 0 Ve daje humanost i pružanje pomoci drugima sa velikim strpljenjem, a ovdje je to jos ojacano pozicijom So, Me i AC u humanom Vodenjaku. Dijeluje na prvi pogled možda i strogo, ali brzo razoruža čemu doprinosi Venera. Kada nešto uzme da uradi to radi predano i do kraja, temeljito, studiozno i odgovorno. Sumnjičava je i sklona strahovima, što onako baš vješto potiskuje, i zbog Sa i zbog naglašene 12. kuće. Gojaznost dolazi kao poslijedica Saturna u 12. kuci. Saturn je vladar AC-a (fizičko tjelo) u 12. kuci, gdje se raduje, pa eto problema sa težinom. To je na psihičkoj osnovi, ali zbog naglašenog Jarca ja bih posavjetovao da prekontrolira metabolizam. Jel radi nešto?

vratanca27bez kartona

vratanca27

F / 34 god.

Kragujevac

Serbia

Nivo: Iskusan forumaš / 734 postovi

Objavljeno: subota, 30.4.2016 / 9:38

Citiran post

Igor Igor je napisao:

Sad vidjeh chart, pa njoj je Saturn vladar ponašanja, kako smo rekli. Ali, jako je važna Venera, jer je to planet gdje Vaga u kojoj je Mo ima najviše dostojanstva, a pritom je u vrlo bliskom dodiru sa Saturnom.

Tako je ona vrlo promišljena i povučena osoba. Povučenosti doprinosi i to što je Sa u 12. kuci. Sam Saturn kao vladar ponašanja dobro postavljen, a jeste jer je 0 Ve daje humanost i pružanje pomoci drugima sa velikim strpljenjem, a ovdje je to jos ojacano pozicijom So, Me i AC u humanom Vodenjaku. Dijeluje na prvi pogled možda i strogo, ali brzo razoruža čemu doprinosi Venera. Kada nešto uzme da uradi to radi predano i do kraja, temeljito, studiozno i odgovorno. Sumnjičava je i sklona strahovima, što onako baš vješto potiskuje, i zbog Sa i zbog naglašene 12. kuće. Gojaznost dolazi kao poslijedica Saturna u 12. kuci. Saturn je vladar AC-a (fizičko tjelo) u 12. kuci, gdje se raduje, pa eto problema sa težinom. To je na psihičkoj osnovi, ali zbog naglašenog Jarca ja bih posavjetovao da prekontrolira metabolizam. Jel radi nešto?

Pa vidim da se nesto nismo razumeli. Jeste, sve si u pravu, mada ne mogu samo to da povezem sa tezinom, znam vrlo vitke ljude sa sa u 12.i vl.asc, ima tu jos necega, ovaj moon me brine. Moja drugarica i koleginica sa faxa. Jako lepo pise, jupiter u 5.bas je plodan pisac. Ima i problema sa kicmom, ali ovo sa tezinom je oduvek. U pravu si, izgleda strogo, a vrlo je humana, ma najbolji prijatelj. I vladar seste je u osmoj, je l vidis? Nadam se da ce posao naci kada jupiter stane na moon u vagi. Brine me i sto bas nikad ne izlazi, ne zaljubljuje se, ili bar nikad ne prica o tome.

vratanca27bez kartona

vratanca27

F / 34 god.

Kragujevac

Serbia

Objavljeno: subota, 30.4.2016 / 9:39

Citiran post

Igor Igor je napisao:

Pa vidi pravila za određivanje vladara ponašanja
1) Planet u 1. kuce - NE, So je al Svjetla ne mogu biti vl ponasanja,
2) Partilni aspekt izmedju Mo i drugog planeta, nemamo,
3) Partilni aspekt izmeju Me i drugog planeta , nemamo,
4) Vladar Ascendenta ako je u aspektu sa dispozitorom, to je Sa u Jarcu u 12. kuci i daje recepciju Suncu u 1. kuci, znaci bitan je,

Znači od prva 4 pravila imamo samo djelimicno ovog Sa, zbog toga što daje recepciju So u 1. kuci. Al to nije dovoljno.
Pa onda gledamo Ve, kao planet u kome znak u kom je Mo ima najvise dostojanstva, a Vodenjak u kom je Me ima najvise dostojanstva kod Sa.

Dakle sve se vrti oko Saturna. Pa Saturn je vladar ponašanja. Inače loše aspektiran Saturn daje sklonost ka gojaznosti, povučenost je zbog toga što je u 12. kuci. Sve joj se događa i odvija mimo plana. Humanost je iskazana time što joj je So i Me u Vodenjaku, je li i AC u Vodenjaku?

Da, dupla vodolija, mislim da je i tacan stepen asc stepen vodolije, mada ovde je izaslo na 12.

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: subota, 30.4.2016 / 11:13

Citiran post

vratanca27 je napisao:

Pa vidim da se nesto nismo razumeli. Jeste, sve si u pravu, mada ne mogu samo to da povezem sa tezinom, znam vrlo vitke ljude sa sa u 12.i vl.asc, ima tu jos necega, ovaj moon me brine. Moja drugarica i koleginica sa faxa. Jako lepo pise, jupiter u 5.bas je plodan pisac. Ima i problema sa kicmom, ali ovo sa tezinom je oduvek. U pravu si, izgleda strogo, a vrlo je humana, ma najbolji prijatelj. I vladar seste je u osmoj, je l vidis? Nadam se da ce posao naci kada jupiter stane na moon u vagi. Brine me i sto bas nikad ne izlazi, ne zaljubljuje se, ili bar nikad ne prica o tome.

Pa ovo za lose aspektiranog Saturna ako je u 1. kuci ili vladar AC-a, ili vladar ponasanja je pravilo. Daje probleme sa tezinom. A, njoj jeste u Jarcu ali u 12. kuci a da Mo je u Vagi 90 Sa. Mada, ova Venera ce donijeti da ona rijesi svoj problem. Po meni za vrijeme Sa povratka, tj. boravka Sa u 12. kuci. Mada, uz snagu volje i snaznu disciplinu koju ima mogla bi i ranije.
Zatvorenost nije zbog naglasene 12. kuce, samo, vec zbog naglasene lijeve hemisfere horoskopa.
To ujedno i povlaci nezaljubljivanje, koje je iskkazano i Ve racionalnom jarcu. Mada ovaj Me u Vodenjaku, kao vl. 5. kuce pa disp. Ma 0 Ur u 12. kuci dao je neku platonsku ljubav. Nesto ona tu ne moze bas da preboli.

vratanca27bez kartona

vratanca27

F / 34 god.

Kragujevac

Serbia

Objavljeno: subota, 30.4.2016 / 11:22

Citiran post

Igor Igor je napisao:

Pa ovo za lose aspektiranog Saturna ako je u 1. kuci ili vladar AC-a, ili vladar ponasanja je pravilo. Daje probleme sa tezinom. A, njoj jeste u Jarcu ali u 12. kuci a da Mo je u Vagi 90 Sa. Mada, ova Venera ce donijeti da ona rijesi svoj problem. Po meni za vrijeme Sa povratka, tj. boravka Sa u 12. kuci. Mada, uz snagu volje i snaznu disciplinu koju ima mogla bi i ranije.
Zatvorenost nije zbog naglasene 12. kuce, samo, vec zbog naglasene lijeve hemisfere horoskopa.
To ujedno i povlaci nezaljubljivanje, koje je iskkazano i Ve racionalnom jarcu. Mada ovaj Me u Vodenjaku, kao vl. 5. kuce pa disp. Ma 0 Ur u 12. kuci dao je neku platonsku ljubav. Nesto ona tu ne moze bas da preboli.

ma 0 ur 180 ju u petoj, je l vidis? Inace me zanima taj aspekat ma 180 ju, znam jos jedan primer sa ptoblematicnom tezinom, ali nmg da stavim tu kartu, radi se o detetu jos uvek.

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: subota, 30.4.2016 / 12:04

Citiran post

vratanca27 je napisao:

ma 0 ur 180 ju u petoj, je l vidis? Inace me zanima taj aspekat ma 180 ju, znam jos jedan primer sa ptoblematicnom tezinom, ali nmg da stavim tu kartu, radi se o detetu jos uvek.

Da to sam te htio pitati kakav joj je Jupiter? Jer, Jupiter upravlja debljanjem. Jupiter sve širi o tome smo dosta pričali. Pa da bi se nešto tvrdilo potrebno je više pokazivatelja.
Ovdje je loše položen Saturn, vezan za 1. polje i ponašanje, i eto Ma 180 Ju.
Loš aspekt Ma-Sa i Ju daje probleme sa težinom.
Ja imam Ma 150 Ju i neaspektiranog Sa na AC-u. Al slupana 10. pa problem metabolicke prirode. Sad se rijesava sve super.

Kod nje je jos i ovo Ve 0 Sa pokazivatelj za prekomjernu težinu, jer su Ve i Ju najviše skloni debljanju, kao i loš Sa. Kod nje je sva ta simbolika totalno ispunjena.

vratanca27bez kartona

vratanca27

F / 34 god.

Kragujevac

Serbia

Objavljeno: subota, 30.4.2016 / 12:22

Citiran post

Igor Igor je napisao:

Da to sam te htio pitati kakav joj je Jupiter? Jer, Jupiter upravlja debljanjem. Jupiter sve širi o tome smo dosta pričali. Pa da bi se nešto tvrdilo potrebno je više pokazivatelja.
Ovdje je loše položen Saturn, vezan za 1. polje i ponašanje, i eto Ma 180 Ju.
Loš aspekt Ma-Sa i Ju daje probleme sa težinom.
Ja imam Ma 150 Ju i neaspektiranog Sa na AC-u. Al slupana 10. pa problem metabolicke prirode. Sad se rijesava sve super.

Kod nje je jos i ovo Ve 0 Sa pokazivatelj za prekomjernu težinu, jer su Ve i Ju najviše skloni debljanju, kao i loš Sa. Kod nje je sva ta simbolika totalno ispunjena.

E, to sam htela da rascistimo. Vidim da je jupiter los. Jeste venera0sa, ali se nadam da ce biti bolje, jer sve je to u jarcu, nekako mi je logicno da jarac ne deblja, mada ju je u raku. E, pa prvo vidi mene, ve je u devici, moon u jarcu0ur, ma i jup su u sekstilu, da li cu se nekada ugojiti, pravo je pitanje? Mada, samo ja mislim da sam premrsava, zato sto sam inace sitna, pa se ne primecuje, ali imam egzaktno ma 150 ne, nemam mira, ni sna. I kad da se ugojim?
Hvala za koleginicu. . Majka joj je bolesljiva, i eto opet se vracam na moon u osmoj, napadnut.

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: subota, 30.4.2016 / 12:58

Ajoj tek sad vidim, pa daleko su joj Ju i Ma. Orbis od cak 10 stupnjeva, jos separaciono
Po meni njoj gojaznost daje sljedece
- Saturn kao vladar AC-a je ostecen time sto je u 12. kuci zatim sto je u konjunkciji sa Venerom koja ide ka debljanju kao i kvadratu sa Mo. Mo se vezuje za sirenje, oblost, okruglost, utjece na gojenje, koje je vrlo cesto uvjetovano regulacijom tecnosti
- Sjverni Cvor pri vrhu 1. kuce, jer prosto i jednostavno ima prirodu Jupitera.
- Zapazio sam da gojaznost daje Mo 120 So. Isto kao i MA-JU. Cak i Mo 90 So, ali onako umjereno.

Da zbog Jarca ona ce smrsaviti i dobro oblikovati svoje tjelo, sto je onako vidno izrazeno u periodu tranzita Sa kroz 12. kucu odn. Sa poratka.

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: subota, 30.4.2016 / 13:05

Ok debljanje i loš Sa vezan za 1. Almuten, vladar ponašanja, Ju, Rahu, Strijelac,...

Ali, ovo mi je interesantno za svjetla, jer znam masu njih koji imaju lose postavljena svjetla i problem il sa vidom il sa težinom, najčešće oba. Kad kažem loše postavljena Svjetla mislim i na loše recepcije, dostojanstva isl, kao što je ovdje slučaj.

• POSLJEDNJE AŽURIRANE TEME
  • NOVE TEME
  • NAJPOPULARNIJE
  • MOJE TEME
  • UKLJUČEN U
  • PRAĆEN

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Proricanje iz graha

Brida, petak, 24.8.2018 / 18:05

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Gledanje u kavu

Brida, sreda, 22.8.2018 / 18:22

Dobro jutro

Cicimici, ponedeljak, 20.8.2018 / 15:03

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Geomantija

bajaderica, subota, 23.6.2018 / 12:05

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Radi li netko ovdje uopće?

Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36

Pitanje za horarnu kartu

Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Horarna astrologija - učilica

Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Diskusija o natalnim aspektima i iskustva

Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Horarna astrologija posao

Cicimici, sreda, 16.5.2018 / 0:42

Fiksne zvijezde

Atina123, sreda, 16.5.2018 / 12:23

Nedeljni horoskop 23.4 do 30.4

Butterflies, nedelja, 29.4.2018 / 9:12

Saturn

Butterflies, utorak, 24.4.2018 / 22:57

Retrogradni Merkur 2018

Cicimici, sreda, 21.3.2018 / 21:00

Analize začeća, trudnoće i porođaja

Cicimici, petak, 23.2.2018 / 8:30

Brojevi i zanimanje

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 17:19

Kućni broj u numerologiji

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:46

Što osobni broj govori o vama

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:43

Ljubavna Numerologija

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:40

Numerološko slaganje sa partnerom

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:35

Horarna - pitanja ljubavi i braka

Igor Igor, sreda, 16.11.2016 / 23:52

Horarna astrologija - brza pitanja i odgovori

Marc, ponedeljak, 21.11.2016 / 9:16

Horarna astrologija - Vježbaonica

Igor Igor, nedelja, 20.11.2016 / 23:01

Brak u natalnoj karti

Cicimici, petak, 1.12.2017 / 15:05

Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji

Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30

Tradicionalna astrologija - Brak (Lily, Rafae...

Igor Igor, subota, 3.9.2016 / 12:14

Sinastrija

Mihica3, petak, 24.11.2017 / 13:24

Solarni horoskop

lalafo, nedelja, 4.6.2017 / 14:25

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Povijest tradicionalne A. - Partnerstva i bra...

Marc, utorak, 24.1.2017 / 14:52

Astro dnevnik

vratanca27, petak, 17.3.2017 / 16:23

Obične karte

Igor Igor, sreda, 17.2.2016 / 9:09

Četvrta kuća natalne karte

Igor Igor, ponedeljak, 5.9.2016 / 9:16

Fortuna - točka sudbine

Cicimici, ponedeljak, 5.3.2018 / 20:40

Profekcije

Igor Igor, petak, 23.12.2016 / 0:54

Tranziti - teorija i osnove