Forum / Astrologija

Astrologija
Astrologija

Statistike: 191 teme, 15286 poruke

Najnovije teme:Radi li netko ovdje uopće?

Aktuelna tema:Igre na sreću

Posljednja poruka:Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06

TEMA

Autor teme:bubi28

Pregleda:22715

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Nivo: Ugledni forumaš / 8565 postovi

Objavljeno: subota, 18.6.2016 / 8:31

Tema: Profekcije

Citiran post

Skorpija2710 je napisao:

aham kapiram nekako :) Znaci od asc racunamo godine koliko izracunamo taj deo je zahvacen znacenjem ? u 39 sam god ... 37 je i te kako bila zanimljiva koliko i 36 :) (Y)

Prvo i najviše se gleda profekcioni Ascedent.
On se ponavlja na svakih 12. godina. Npr. u 13, 25. , 37, 49, 61, 73, 85 bit ce isti. Znači da se pomjera za 30 stupnjeva, tj. jedan znak.
Npr. meni je AC na 28. Skorpiona i sad u 30 godini profekcioni je pao u znak Ovna, to je 28. stupanj Ovna i aktivira područje od narednih 28. stupnjeva a to je dakle do 28. Bika.
Od 28. Ovna do 28. Bika.
Onda gledam koji dio horoskopa mi obuhvaca. 5. polje mi pocinje na 15. Ovna, a 6. polje na 8. Bika. Znaci profekcioni Ascedent mi pada u 5. polje, pa ide kroz 6. polje do samog DC-a, jer mi je DC na 28. stupnju Bika.
Daj tvoj primjer pa da ti demonstriram. Moze?

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: subota, 18.6.2016 / 8:32

Citiran post

Skorpija2710 je napisao:

I ja tako mislim asc drugorodjene se gleda od vrha 3 kuce od prvorodjene :)

Da isto kao u natalu, da.:)

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: subota, 18.6.2016 / 9:36

Citiran post

bubi28 je napisao:

Ja sam citala na onoj astro riznici da kao po Liliju se radi i So i uglovi kuca i cak i ostale planete.http://astroriznica.com/predik... evo link.

To otprilike dijeluje kao horoskop planetarnih povrataka.
Ok, MC - u smislu sto je to novo u toj godini. So kao nesto sto ce ukazati na neki bitan događaj. Ali, ostali planeti to ti je isto na svakih 12 godina, sve. Sad svakako ce ti pruziti priblizniju sliku, ali nemoj pretjerano ocekivati.
Po meni je dovoljno Profekcioni Ascedent, na osnovu natalnog Ascedenta. I sve to kombinirati sa Firdariama i tranzitima, bitnim direkcijama, i ostalim bitnim pokazivateljima ako ih ima. Ostalo sve je isto na svakih 12. godina, ali ako bi kombinirala sa tranzitima bila bi druga prica.
Meni je u prosloj godini sto se profekcija drugih astroloških točki, tiče, bilo zanimljivo to što je MC bio na 14. Jarca do 14. Vodenjaka. I kada je bio u Jarcu, u ukljestenom dijelu moje 2. kuce donosio je brigu oko financija, ono povratak nekim normalnim tjekovima, a poslije kad je presao u Vodenjaka, pa u 3. polje tj. na pola godine tocno od mog rođendana vratio me je astrologiji. Jer, napravio je 0 Mo 0 Ju u Vodenjaku kao i sa AT Okultizma (Astrologa, Divinacije). Pa eto zanimljivosti. Kako su Mo i Ju vladari 2. i 8. kuce, donio je novi izvor zarade jos jedan.

U ovoj periodu od oko cijele prosle godine profekcioni Saturn je bio u 5. kuci, pa na ljubavnom planu veliko ništa, iako je bilo xy mogucnosti. A od cca. kraja prosle godine kroz 6. kucu pa dosta rada, vise odgovornosti.
Sto se ljubavi tice, stanje je nepromjenjeno, ali za to je sad odgovoran tranzitni Sa 90 natalni Ma koji je vl. 5. kuce, i Almuten figuris. Inace, pocetkom ove godine Ma je bio 180 tranztini Neptun, pa sve krivi izbori. Znaci, taman jedno prođe, drugo dođe. Al cekamo sad novu solarnu godinu da profekcija krene od DC-a, pa i Sa ce ici kroz 7. al ce biti u Biku. Ovdje nije bilo nista jjer je bio u padu. Plus po Firdariama Ve 0 Ma, aktivirano to je osnov cijele price, zapravo.

Hocu reci ima dosta podudarnosti. Gdje je tebi profekcioni MC, aj bas da vidimo sto ti novo dolazi i profekciono So.

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: subota, 18.6.2016 / 9:49 Izmjenjeno: subota, 18.6.2016 / 9:57

Ovo sam htio ostaviti za kasnije, ali ajd da napisem, sto se ostalih profekcija tice.
Gledaju se kuce u koje padaju planeti, dostojanstva. I to bi bilo to. Naravno i aspekti sa natlnima, ali to na nivou mjesecnih.

So - podrucje gdje cemo zeliti da zasijamo, zablistamo, koje ce nam biti vazno.
Mo - emocionalni usponi i padovi.
Me - misaona usmjerenost, o čemu ćemo najviše razmišljati.
Ve - uživanje, gdje ćemo najviše uživati.
Ma - akcija, inicijacija, odluka, gdje ćemo najviše energije ulagati.
Ju - sreća, uspjeh.
Sa - restrikcije.

Još jednom, gledamo u koju kucu padaju, dostojanstvo profekcionih planeta. Što se aspekata tiče samo na mjesečnom nivou.

Važno:
Nikako ne tumačiti van konteksta godišnje profekcije koja se određuj prema Ascedentu i ostalih metoda predikcije. Jer profekcije drugih planeta su samo grubi prikaz i dodatak tumacenju.

Npr. Meni je cijala prosla godina bila bez ljubavi. Ok, profekcioni Saturn (restrikcija) u znaku Ovna (pad Sa) mi je setao kroz 5. polje. I sad je isto tako. Glavni razlog je sto sam u potperiodu Venere koja je u Djevici na mjestu svog pada u 9. kuci gdje joj za ljubav nije nikako dobro. Ovakva Venera je simbol cednosti. Da ne bude zabune, necu reci da sam cedan i da to zelim biti, govorim simboliku, u ovom slucaju vezano za događaje. Zbog toga što je Ve - ljubav i 0 Ma bilo je xy prilika, ali ništa nije bilo značajno. Ve u Djevici u 9. kuci ne donosi nista, a ako nesto donese to se brzo prekida. Plus tranzitni Sa mi je bio 90 Ve, pa 90 Ma (vladar 5. polja) te jos vise zahladneo stvari, a tranzitni Ne 180 Ma. Direktivna Ve je bila 0 So, ali to je donijelo drugu stvar. Profekcija je padala u 5. polje sto je donijelo te mogucnosti, jer je aktivirala Marsa, ali natalno Ma je 90 Ur 90 Hiron. Dakle opet se vracamo na lose natalne postavke, pa je potrebno da se jace aktivira 7. polje u predikcijama, kao i bolji tranziti, direkcije,itd. Znaci nije samo profekcija Sa odgovorna za taj problem. Sve treba gledati.

vratanca27bez kartona

vratanca27

F / 34 god.

Kragujevac

Serbia

Nivo: Iskusan forumaš / 734 postovi

Objavljeno: subota, 18.6.2016 / 10:23

Postavljam kartu o kojoj sam vec pricala sa Igorom, rekao mi je da profekcija pada sle.god u cetvrtu, pa mozemo malo da analiziramo. Covek ima sunce u skorpiji u 0 sa pl i mc, venera je u desetoj u izgonu. Posao mu je vazan ove godine, pocinje i privatno nesto da radi, a ima vec sedam godina stalan posao. Asc je u jarcu, a mesec u ovnu.

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: subota, 18.6.2016 / 10:39 Izmjenjeno: subota, 18.6.2016 / 10:46

Citiran post

vratanca27 je napisao:

Postavljam kartu o kojoj sam vec pricala sa Igorom, rekao mi je da profekcija pada sle.god u cetvrtu, pa mozemo malo da analiziramo. Covek ima sunce u skorpiji u 0 sa pl i mc, venera je u desetoj u izgonu. Posao mu je vazan ove godine, pocinje i privatno nesto da radi, a ima vec sedam godina stalan posao. Asc je u jarcu, a mesec u ovnu.

Vidio sam na blic. So 0 Pl privlači pažnju na prvu.:)
On ima Mo u Ovnu, Ascedent u Jacu, što uz ovaj So 0 Pl 0 MC daje poduzimljivu osobu. On je baš onako čovjek od akcije. Još Mars je vladar ponašanja, pa on ima dobre ambicije. Međutim, Mars je u Vagi, debilitiran, pa 180 Ju, te njegova očekivanja nerjetko bivaju velika. Ne smije odustajati ako nešto ne bude išlo kako treba.
Njemu je zapravo Mars Almuten figuris, pa uz Mo u Ovnu, on je za to da ima svoj posao. Ne trpi autoritete i nadređene. Toga se užasava. Pa ako usmjeri svoju energiju ka privatnom poslu, So 0 Pl 0 MC ukazuje da će ostvariti veliki uspjeh. Za privatan posao gledamo i IC. IC je u Biku, vladar je Venera u konjunkciji sa Bungulom, što daje čast, sreću i korist. U 11. polju pa suradnja sa nekim iz kruga prijatelja, bliskih ljudi, ta osoba mu pomaže. Kroz posao će ostvariti prijateljstvo sa utjecajnom osobom. Saturn u 12. kuci. Saturn je peregriniran i jos se raduje u 12. kuci sto ukazuje na njegov izražen strah od gubitaka, koji je sasvim opravdan, jer itekako ima aspekte za gubitke materijalne prirode. Tu je i Uran, pa gubici dolaze naglo. Sa i Ur su vladari 2. polja. Treba se čuvati pretjerivanja u investiranju kad su mu loši periodi. Ali i nekih ljudi, iz bliskog okruženja, koje smatra prijateljima, ili će ih smatrati bliskima. Ti prijatelji od koji će imati korist su Venera, a Ve je vladar 9. kuce pa dolaze kroz inostranstvo, a kako je Ve vladar 9. i 4. kuce, meni to liči na osobu koja je domaćeg porijekla a živi u inostranstvu a So 0 Pl 0 MC ta osoba je na neki način bitna za zemlju u kojoj živi. Moguće da ima veze i sa politikom, da utječe na političke krugove.

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: subota, 18.6.2016 / 10:42 Izmjenjeno: subota, 18.6.2016 / 11:01

Ma on će uspijeti u privatnom poslu, na to neka se što prije usmjeri.
U 29. godini mu profekcija zahvata IC i cijelu 4. kucu, koja podrazumijeva početke i krajeve svih naših životnih poduhvata, aktivira Veneru 0 Bungula u 11. polju pa svakako početak, bitan početak u svezi nečega što podrazumijeva njegov plan, cilj, želju. Nešto će vrlo značajno tu krenuti, jako dobri temelji. Samo će Saturn u 12. kuci, pa još 0 Sa 0 Ur uvjetovati gubitke, na koje neće moći utjecati. Ali, ok, svaka škola se mora proći. Na to ukazuje i profekcija Ma koji ce biti 0 Sa 0 Ur. Baš se treba paziti u investicijama i od osobe koju doživljava bliskom. Baš treba biti obazriv u investiranju, da sačeka ako nije siguran. Posebno kad Ma uđe u Strijelca ponovo a to je pred njegov rođendan.
Međutim, profekcija MC-PL-SO mu je u 1. kuci, a profekcija Ve u 2. kuci, pa ce biti dobro. Krajnji ishod je USPJEH.:) Bit ce extra, samo strpljivo.

vratanca27bez kartona

vratanca27

F / 34 god.

Kragujevac

Serbia

Objavljeno: subota, 18.6.2016 / 11:00

Citiran post

Igor Igor je napisao:

Ma on će uspijeti u privatnom poslu, na to neka se što prije usmjeri.
U 29. godini mu profekcija zahvata IC i cijelu 4. kucu, koja podrazumijeva početke i krajeve svih naših životnih poduhvata, aktivira Veneru 0 Bungula u 11. polju pa svakako početak, bitan početak u svezi nečega što podrazumijeva njegov plan, cilj, želju. Nešto će vrlo značajno tu krenuti, jako dobri temelji. Samo će Saturn u 12. kuci, pa još 0 Sa 0 Ur uvjetovati gubitke, na koje neće moći utjecati. Ali, ok, svaka škola se mora proći. Na to ukazuje i profekcija Ma koji ce biti 0 Sa 0 Ur. Baš se treba paziti u investicijama i od osobe koju doživljava bliskom. Baš treba biti obazriv u investiranju, da sačeka ako nije siguran. Posebno kad Ma uđe u Strijelca ponovo a to je pred njegov rođendan.
Međutim, profekcija MC-PL-SO mu je u 1. kuci, a profekcija Ve u 2. kuci, pa ce biti dobro. Krajnji ishod je USPJEH.

Ja bih rekla da je ve u desetoj, a sat u 11. Nije sat u 12.kuci. Mnogo je osujecen po pitanju cetvrte. Samo ja to ne vidim u natalu, znam ovako. Nema nikoga u inostr.mozda ce biti, otkud znamo sad. Ovde je zanimljiv taj mars u vagi, pa i merkur. Ima visoko misljenje o sebi i svojim postupcima, ali cesto su rezultati povrsni, ali to ne utice na njegovo samopouzdanje- pl0soon0mc. Lenj je za knjigu me u vagi, ali opet je u devetoj,mislim da ce da se pokaje zbog manjeg obrazovanja, jer je sa poslom imao stvarno srece. Ide mu i jupiter preko me i marsa u tom periodu o kojem pricas.

vratanca27bez kartona

vratanca27

F / 34 god.

Kragujevac

Serbia

Objavljeno: subota, 18.6.2016 / 11:02

Kakve su sanse da se ozeni?

bubi28bez kartona

bubi28

38 god.

Beograd

Serbia

Nivo: Iskusan forumaš / 907 postovi

Objavljeno: subota, 18.6.2016 / 11:37

Citiran post

Igor Igor je napisao:

To otprilike dijeluje kao horoskop planetarnih povrataka.
Ok, MC - u smislu sto je to novo u toj godini. So kao nesto sto ce ukazati na neki bitan događaj. Ali, ostali planeti to ti je isto na svakih 12 godina, sve. Sad svakako ce ti pruziti priblizniju sliku, ali nemoj pretjerano ocekivati.
Po meni je dovoljno Profekcioni Ascedent, na osnovu natalnog Ascedenta. I sve to kombinirati sa Firdariama i tranzitima, bitnim direkcijama, i ostalim bitnim pokazivateljima ako ih ima. Ostalo sve je isto na svakih 12. godina, ali ako bi kombinirala sa tranzitima bila bi druga prica.
Meni je u prosloj godini sto se profekcija drugih astroloških točki, tiče, bilo zanimljivo to što je MC bio na 14. Jarca do 14. Vodenjaka. I kada je bio u Jarcu, u ukljestenom dijelu moje 2. kuce donosio je brigu oko financija, ono povratak nekim normalnim tjekovima, a poslije kad je presao u Vodenjaka, pa u 3. polje tj. na pola godine tocno od mog rođendana vratio me je astrologiji. Jer, napravio je 0 Mo 0 Ju u Vodenjaku kao i sa AT Okultizma (Astrologa, Divinacije). Pa eto zanimljivosti. Kako su Mo i Ju vladari 2. i 8. kuce, donio je novi izvor zarade jos jedan.

U ovoj periodu od oko cijele prosle godine profekcioni Saturn je bio u 5. kuci, pa na ljubavnom planu veliko ništa, iako je bilo xy mogucnosti. A od cca. kraja prosle godine kroz 6. kucu pa dosta rada, vise odgovornosti.
Sto se ljubavi tice, stanje je nepromjenjeno, ali za to je sad odgovoran tranzitni Sa 90 natalni Ma koji je vl. 5. kuce, i Almuten figuris. Inace, pocetkom ove godine Ma je bio 180 tranztini Neptun, pa sve krivi izbori. Znaci, taman jedno prođe, drugo dođe. Al cekamo sad novu solarnu godinu da profekcija krene od DC-a, pa i Sa ce ici kroz 7. al ce biti u Biku. Ovdje nije bilo nista jjer je bio u padu. Plus po Firdariama Ve 0 Ma, aktivirano to je osnov cijele price, zapravo.

Hocu reci ima dosta podudarnosti. Gdje je tebi profekcioni MC, aj bas da vidimo sto ti novo dolazi i profekciono So.

Nadam se da ce ti se konacno i desiti ljubav i zelim ti to od srca :)

Moj profekcioni MC je od 27`31 Skorpije do 27`31 Strelac.
pada u 3 kucu do IC. Vladar Ma je u 4 u Jarcu,
U 3 kuci SA,Mo i Ur.
u 4 kuci Ne u Jarcu.
Vladar Sa je Ju u 6 kuci u Ribama.

Prof.So od 3`2 skorpije do 3`2 strelca , pada u 2 i 3 kucu.

• POSLJEDNJE AŽURIRANE TEME
  • NOVE TEME
  • NAJPOPULARNIJE
  • MOJE TEME
  • UKLJUČEN U
  • PRAĆEN

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Proricanje iz graha

Brida, petak, 24.8.2018 / 18:05

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Gledanje u kavu

Brida, sreda, 22.8.2018 / 18:22

Dobro jutro

Cicimici, ponedeljak, 20.8.2018 / 15:03

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Geomantija

bajaderica, subota, 23.6.2018 / 12:05

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Radi li netko ovdje uopće?

Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36

Pitanje za horarnu kartu

Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Horarna astrologija - učilica

Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Diskusija o natalnim aspektima i iskustva

Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Horarna astrologija posao

Cicimici, sreda, 16.5.2018 / 0:42

Fiksne zvijezde

Atina123, sreda, 16.5.2018 / 12:23

Nedeljni horoskop 23.4 do 30.4

Butterflies, nedelja, 29.4.2018 / 9:12

Saturn

Butterflies, utorak, 24.4.2018 / 22:57

Retrogradni Merkur 2018

Cicimici, sreda, 21.3.2018 / 21:00

Analize začeća, trudnoće i porođaja

Cicimici, petak, 23.2.2018 / 8:30

Brojevi i zanimanje

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 17:19

Kućni broj u numerologiji

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:46

Što osobni broj govori o vama

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:43

Ljubavna Numerologija

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:40

Numerološko slaganje sa partnerom

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:35

Horarna - pitanja ljubavi i braka

Igor Igor, sreda, 16.11.2016 / 23:52

Horarna astrologija - brza pitanja i odgovori

Marc, ponedeljak, 21.11.2016 / 9:16

Horarna astrologija - Vježbaonica

Igor Igor, nedelja, 20.11.2016 / 23:01

Brak u natalnoj karti

Cicimici, petak, 1.12.2017 / 15:05

Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji

Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30

Tradicionalna astrologija - Brak (Lily, Rafae...

Igor Igor, subota, 3.9.2016 / 12:14

Sinastrija

Mihica3, petak, 24.11.2017 / 13:24

Solarni horoskop

lalafo, nedelja, 4.6.2017 / 14:25

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Povijest tradicionalne A. - Partnerstva i bra...

Marc, utorak, 24.1.2017 / 14:52

Astro dnevnik

vratanca27, petak, 17.3.2017 / 16:23

Obične karte

Igor Igor, sreda, 17.2.2016 / 9:09

Četvrta kuća natalne karte

Igor Igor, ponedeljak, 5.9.2016 / 9:16

Fortuna - točka sudbine

Cicimici, ponedeljak, 5.3.2018 / 20:40

Profekcije

Igor Igor, petak, 23.12.2016 / 0:54

Tranziti - teorija i osnove