Forum / Astrologija

Astrologija
Astrologija

Statistike: 191 teme, 15286 poruke

Najnovije teme:Radi li netko ovdje uopće?

Aktuelna tema:Igre na sreću

Posljednja poruka:Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06

TEMA

Autor teme:Luna

Pregleda:52298

mivana7bez kartona

mivana7

F / 48 god.

Croatia

Nivo: U blagom usponu / 74 postovi

Objavljeno: nedelja, 6.12.2015 / 15:52

Tema: Sinastrija

Slika je stvarno loša, a ja je ne mogu povećati. Ja se jedino pitam kako ste vas dvoje uopće dospjeli do braka? Nemoj me krivo shvatiti, tako ja vidim vašu kartu

0

0

PogledajDobroLoše

WhiteDragonbez kartona

WhiteDragon

F / 44 god.

Banja Luka

Bosnia and Herzegovina

Nivo: Iskusan forumaš / 516 postovi

Objavljeno: nedelja, 6.12.2015 / 15:54 Izmjenjeno: nedelja, 6.12.2015 / 15:55

Citiran post

mivana7 je napisao:

Slika je stvarno loša, a ja je ne mogu povećati. Ja se jedino pitam kako ste vas dvoje uopće dospjeli do braka? Nemoj me krivo shvatiti, tako ja vidim vašu kartu

Je losa , ja sam vec mislila da imam problem s vidom:) znaci nije samo do mene... :) Sto se braka tice, meni djeluje da imadobrih pokazatelja za zapocinjanje braka, gledajte sedmu kucu to preklapanje....pa Sunce Mjesec...mada nije idealno

0

0

PogledajDobroLoše

mivana7bez kartona

mivana7

F / 48 god.

Croatia

Nivo: U blagom usponu / 74 postovi

Objavljeno: nedelja, 6.12.2015 / 16:16

Možda možemo tenzije pripisati tranzitnom Saturnu, ali pripišimo ih isto njihovim naglim naravima. Ovaj brak ne daje ni jednom ni drugom ono što su bila njihova prvotna očekivanja. Niti su oni jedno prema drugom ono što partner od partnera očekuje. Mislim da su razočarani jedno u drugo. Oboje u jednakoj mjeri. Ne bih ja rekla da tu postoji netko tko više daje; jednaki su samo u različitim segmentima.

0

0

PogledajDobroLoše

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Nivo: Ugledni forumaš / 8565 postovi

Objavljeno: nedelja, 6.12.2015 / 16:29 Izmjenjeno: nedelja, 6.12.2015 / 16:33

Citiran post

mivana7 je napisao:

Možda možemo tenzije pripisati tranzitnom Saturnu, ali pripišimo ih isto njihovim naglim naravima. Ovaj brak ne daje ni jednom ni drugom ono što su bila njihova prvotna očekivanja. Niti su oni jedno prema drugom ono što partner od partnera očekuje. Mislim da su razočarani jedno u drugo. Oboje u jednakoj mjeri. Ne bih ja rekla da tu postoji netko tko više daje; jednaki su samo u različitim segmentima.

Sjajno je Zmajica počela da tumači. Nego hajde malo opiši tvoje bračno polje Evo što obuhvaca

1. Vrh 7. kuce,
2. Vladar 7. kuce u znaku na stupnju i aspekti
3. Planete u 7. kuci ako ih ima,
4. Jel imas neki planet u Vagi i kakve aspekte radi.
5. Kakva je Venera, a kakav Mjesec.

Znači prvo kreneš od tvog polja braka. Odradi to ma samo reci, pa idemo dalje.:))))

0

0

PogledajDobroLoše

Nivo: Nova nada foruma / 34 postovi

Objavljeno: nedelja, 6.12.2015 / 18:01

Citiran post

Igor Igor je napisao:

Sjajno je Zmajica počela da tumači. Nego hajde malo opiši tvoje bračno polje Evo što obuhvaca

1. Vrh 7. kuce,
2. Vladar 7. kuce u znaku na stupnju i aspekti
3. Planete u 7. kuci ako ih ima,
4. Jel imas neki planet u Vagi i kakve aspekte radi.
5. Kakva je Venera, a kakav Mjesec.

Znači prvo kreneš od tvog polja braka. Odradi to ma samo reci, pa idemo dalje.:))))

http://www.astro.com/cgi/chart...

Evo možda će se na linku vidjeti bolja slika.

Ovako:.
1. Vrh moje sedme kuće se nalazi u Biku. Počinje na 17' bika i završava na 20'blizanac a.
2. Vladar sedme je Venera otišla u 9. U lava na 22'. Dispozitor Venere je sunce u vagi na 5'. Venera mi kvadrira Mars i pluton koji su u Sco.
3. U vagi se nalazi Sunce na 5' PL na 21' u 11. Kući a Merkur također u Vagi ali u 12. Kući na 27'.
Sunce iz vage radi trigon na mjesec u bikupluton iz vage sekstil na Veneru i Neptun
Merkur sekstil na Veneru
4. Aspekti mjeseca su..hm... kvadrat na Veneru, lijepi trigon na jupiter i trigon na saturn ali i opozicija mjeseca na uran.

Ali objasniti utjecaj to neznam. Međusobnu priču neznam razložiti.

0

0

PogledajDobroLoše

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: nedelja, 6.12.2015 / 18:56

Citiran post

blue-violet je napisao:

http://www.astro.com/cgi/chart...

Evo možda će se na linku vidjeti bolja slika.

Ovako:.
1. Vrh moje sedme kuće se nalazi u Biku. Počinje na 17' bika i završava na 20'blizanac a.
2. Vladar sedme je Venera otišla u 9. U lava na 22'. Dispozitor Venere je sunce u vagi na 5'. Venera mi kvadrira Mars i pluton koji su u Sco.
3. U vagi se nalazi Sunce na 5' PL na 21' u 11. Kući a Merkur također u Vagi ali u 12. Kući na 27'.
Sunce iz vage radi trigon na mjesec u bikupluton iz vage sekstil na Veneru i Neptun
Merkur sekstil na Veneru
4. Aspekti mjeseca su..hm... kvadrat na Veneru, lijepi trigon na jupiter i trigon na saturn ali i opozicija mjeseca na uran.

Ali objasniti utjecaj to neznam. Međusobnu priču neznam razložiti.

Pa super ti vladaš terminologijom i imaš dobre aspekte da se baviš astrologijom, supeeer, al moraš biti sigurnija, pa krenuti s tumačenjem. Dat ćemo ti vjetar u ledja.

Vidi ovako:

DC (vrh 7. kuce) u Biku - sam po sebi je simbol stabilnog braka, osobe se trude održati svoj brak
Ali, vladar je Venera u Lavu odmah 90 Mars i to separacioni kvadrat. Ovo znaj, tenzični aspekt Ve i Ma predstavlja aspekt konflikta i svadje. Ve 90 Ma, a oba u fiksnim znacima, svakako da dovodi do neslaganja, konflikata, svadji, koje zbog toga što su planeti u fiksnim znacima, umiju trajati dugo.
Još Mo u 7. polju 180 Ma, ovdje ima medjusobnog povredjivanja. Sam Ve 90 Ma, kao i Mo 180 Ma je aspekt rastave. Al, idemo dalje, gledamo dispozitora. Dispozitor je So u Vagi, koje je u padu, pa tako neslaganja ubijaju emocije, i vremenom se sve svede samo na neslaganja, a So u Vagi bi ukazalo na gubitak volje da se bilo što riješi, bilo da se sjedne i poragovara, bilo da se rastavi. Sad, So je još u recepciji sa Venerom, što ukazuje na primirja u vašem braku. Ali, kako je Ma, vladar tvog Ascedenta u 1. kuci pa jos ide u konjunkciju sa Uranom, moze to potrajati jos neko vrijeme.

Po tvom horoskopu - Svadje u braku, koje umiju da traju duže, nisu zanemarive, dolazi do uzajamnog povredjivanja. Onda primirje, pa opet. Svak drži do svoga. Mogu se tako neko vrijeme praviti primirja, ali ne i zauvjek.

Tranzit Saturna kroz 1. pa još aktivirao Ve 90 Ma 180 Mo, te Ma 0 Ur, eto ih problemi, koji su se kupili u prošlosti, isplivali na površinu.

Sada prelazimo na sinastriju.

Odredi:

1) Tvoje So, njegov Mo,
2) Tvoj Ma, njegova Ve,
3) Vladari 7. polja,
4) Odnos So-So,
5) Odnos Mo-Mo.

Aj prvo to.

0

0

PogledajDobroLoše

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: nedelja, 6.12.2015 / 19:26

Nakon što uradimo analizu polja braka jednog i-ili oba partnera prelazimo tek tad na sinastriju.
Gledamo sljedece parametre:

Njegov Mo, njeno So, zatim uzajamni aspekti dispozitora - Nema uopce aspekata, što nije baš dobro.

Njegovu Ve i njen Ma, Njevova Ve 0 Ju i njegovo So su u 180 sa njenim Ma. Aspekt koji ih je medjusobno privukao, ali isto tako razdvaja.

Vladare 7. kuce .

Ostali zanimljivi aspekti emotivnih planeta:
So 90 Ve - eto konflikata. pa jos 180 Ma.

Nakon ovog idemo da vidimo odnos emotivnih planeta Mo-Ve i Ma sa Jupiterom i Saturnom onog drugog i obratno. To su aspekti koji ukazuju na trajnost odnosa.

Njen Mo 60 njegov Sa, odnosno njegov Ma 60 njen Ju i 60 njen Sa - pa eto tako traje nekako. Ali, ovo je sve nedovoljno da bi uopce ukazalo da odnos traje i ovoliko koliko traje.
Ono što ukazuje da će trajati neko vrijeme jeste - njegov Sa 60 njen Ju i njen Sa.

Ostali aspekti: Me 90 Ma 90 Sa, eto konflikata još.

Sve u svemu, moze ovo da traje jos neko vrijeme dok ne shvatite da ovdje uz sav napor i trud ne moze da se ucini nesto znacajno. Ovo vodi samo u destrukciju. Odsustvo emotivnih aspekata, jedan savjet - Ne dozvoli da ubiješ emocije u sebi. Nadam se da me razumiješ.

0

0

PogledajDobroLoše

Objavljeno: nedelja, 6.12.2015 / 19:31

Citiran post

Igor Igor je napisao:

Pa super ti vladaš terminologijom i imaš dobre aspekte da se baviš astrologijom, supeeer, al moraš biti sigurnija, pa krenuti s tumačenjem. Dat ćemo ti vjetar u ledja.

Vidi ovako:

DC (vrh 7. kuce) u Biku - sam po sebi je simbol stabilnog braka, osobe se trude održati svoj brak
Ali, vladar je Venera u Lavu odmah 90 Mars i to separacioni kvadrat. Ovo znaj, tenzični aspekt Ve i Ma predstavlja aspekt konflikta i svadje. Ve 90 Ma, a oba u fiksnim znacima, svakako da dovodi do neslaganja, konflikata, svadji, koje zbog toga što su planeti u fiksnim znacima, umiju trajati dugo.
Još Mo u 7. polju 180 Ma, ovdje ima medjusobnog povredjivanja. Sam Ve 90 Ma, kao i Mo 180 Ma je aspekt rastave. Al, idemo dalje, gledamo dispozitora. Dispozitor je So u Vagi, koje je u padu, pa tako neslaganja ubijaju emocije, i vremenom se sve svede samo na neslaganja, a So u Vagi bi ukazalo na gubitak volje da se bilo što riješi, bilo da se sjedne i poragovara, bilo da se rastavi. Sad, So je još u recepciji sa Venerom, što ukazuje na primirja u vašem braku. Ali, kako je Ma, vladar tvog Ascedenta u 1. kuci pa jos ide u konjunkciju sa Uranom, moze to potrajati jos neko vrijeme.

Po tvom horoskopu - Svadje u braku, koje umiju da traju duže, nisu zanemarive, dolazi do uzajamnog povredjivanja. Onda primirje, pa opet. Svak drži do svoga. Mogu se tako neko vrijeme praviti primirja, ali ne i zauvjek.

Tranzit Saturna kroz 1. pa još aktivirao Ve 90 Ma 180 Mo, te Ma 0 Ur, eto ih problemi, koji su se kupili u prošlosti, isplivali na površinu.

Sada prelazimo na sinastriju.

Odredi:

1) Tvoje So, njegov Mo,
2) Tvoj Ma, njegova Ve,
3) Vladari 7. polja,
4) Odnos So-So,
5) Odnos Mo-Mo.

Aj prvo to.

Hvala ti puno. Eto, Trudim se koliko mogu sama jer me astrologija i zainteresvirala kad mi je Sa tranzitirao 1. Kući i počeli se javljati prvi problemi, a iz razloga jer s tražila neki razlog zašto se sve događa a i rješenje što i kako dalje. Imam dojam da mi ta nauka može puno pomoći i olakšati jer vjerujem da je ispravna i točna samo treba znati pravilno tumačiti.

Sve stoji što si napisao, u meni postoji želja da se odnos zadrži ali i promijeni. Nekad me izbaci iz takta i mogu reći da sam ja žešća i sklonija ekscesima više negoli on.

A jesi mi zapamtio ovom međusobnom usporedbom. Ali probati ću. .. pa da vidimo

0

0

PogledajDobroLoše

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: nedelja, 6.12.2015 / 19:54 Izmjenjeno: nedelja, 6.12.2015 / 19:55

Citiran post

blue-violet je napisao:

Hvala ti puno. Eto, Trudim se koliko mogu sama jer me astrologija i zainteresvirala kad mi je Sa tranzitirao 1. Kući i počeli se javljati prvi problemi, a iz razloga jer s tražila neki razlog zašto se sve događa a i rješenje što i kako dalje. Imam dojam da mi ta nauka može puno pomoći i olakšati jer vjerujem da je ispravna i točna samo treba znati pravilno tumačiti.

Sve stoji što si napisao, u meni postoji želja da se odnos zadrži ali i promijeni. Nekad me izbaci iz takta i mogu reći da sam ja žešća i sklonija ekscesima više negoli on.

A jesi mi zapamtio ovom međusobnom usporedbom. Ali probati ću. .. pa da vidimo

Pa gle oboje ste, ali
TI - Ma u 1. 90 Ve 180 Me u 7.
ON - Ma 0 Sa u Raku.

Definitivno si ti ta koja reagira na prvu, koja inicira, a on je tempirana bomba.:)

Kao Vaga, svakako je da želiš da se promjeni. Al, stelij u Vagi, takodjer nije dobar za brak.

0

0

PogledajDobroLoše

Objavljeno: nedelja, 6.12.2015 / 19:56

Citiran post

Igor Igor je napisao:

Nakon što uradimo analizu polja braka jednog i-ili oba partnera prelazimo tek tad na sinastriju.
Gledamo sljedece parametre:

Njegov Mo, njeno So, zatim uzajamni aspekti dispozitora - Nema uopce aspekata, što nije baš dobro.

Njegovu Ve i njen Ma, Njevova Ve 0 Ju i njegovo So su u 180 sa njenim Ma. Aspekt koji ih je medjusobno privukao, ali isto tako razdvaja.

Vladare 7. kuce .

Ostali zanimljivi aspekti emotivnih planeta:
So 90 Ve - eto konflikata. pa jos 180 Ma.

Nakon ovog idemo da vidimo odnos emotivnih planeta Mo-Ve i Ma sa Jupiterom i Saturnom onog drugog i obratno. To su aspekti koji ukazuju na trajnost odnosa.

Njen Mo 60 njegov Sa, odnosno njegov Ma 60 njen Ju i 60 njen Sa - pa eto tako traje nekako. Ali, ovo je sve nedovoljno da bi uopce ukazalo da odnos traje i ovoliko koliko traje.
Ono što ukazuje da će trajati neko vrijeme jeste - njegov Sa 60 njen Ju i njen Sa.

Ostali aspekti: Me 90 Ma 90 Sa, eto konflikata još.

Sve u svemu, moze ovo da traje jos neko vrijeme dok ne shvatite da ovdje uz sav napor i trud ne moze da se ucini nesto znacajno. Ovo vodi samo u destrukciju. Odsustvo emotivnih aspekata, jedan savjet - Ne dozvoli da ubiješ emocije u sebi. Nadam se da me razumiješ.

Razumijem te u potpunosti. Hvala ti... evo sad ću reći mi smo zajedno 18 godina. Od toga 15 u braku. Imamo 4 djece... materijalno jako puno. Slažemo se inače ali ja sam posumnjala da me vara. I sve svađe koje proizlaze su zapravo z od toga. Inače dok ja šutim sve je ok. Vršim veliki pritisak na njega... oštra sam i vrlo iskrena i s time sam ga odbila od sebe. Tako mi on kaze. Medju nama postoji neka za jesa koju ja zelim otkriti ali ne uspjevam. Ali on se neda. Mada sam ga u par navrata željela ostaviti to jednostavno ne mogu napraviti. Nešto me pukne i ko tornado bi sve poručila dok se smirim sretna sam što nisam. Moji osjećaji isto su se promijenili ali ne dam se ja.

0

0

PogledajDobroLoše
  • POSLJEDNJE AŽURIRANE TEME
  • NOVE TEME
  • NAJPOPULARNIJE
  • MOJE TEME
  • UKLJUČEN U
  • PRAĆEN

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Proricanje iz graha

Brida, petak, 24.8.2018 / 18:05

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Gledanje u kavu

Brida, sreda, 22.8.2018 / 18:22

Dobro jutro

Cicimici, ponedeljak, 20.8.2018 / 15:03

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Geomantija

bajaderica, subota, 23.6.2018 / 12:05

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Radi li netko ovdje uopće?

Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36

Pitanje za horarnu kartu

Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Horarna astrologija - učilica

Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Diskusija o natalnim aspektima i iskustva

Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Horarna astrologija posao

Cicimici, sreda, 16.5.2018 / 0:42

Fiksne zvijezde

Atina123, sreda, 16.5.2018 / 12:23

Nedeljni horoskop 23.4 do 30.4

Butterflies, nedelja, 29.4.2018 / 9:12

Saturn

Butterflies, utorak, 24.4.2018 / 22:57

Retrogradni Merkur 2018

Cicimici, sreda, 21.3.2018 / 21:00

Analize začeća, trudnoće i porođaja

Cicimici, petak, 23.2.2018 / 8:30

Brojevi i zanimanje

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 17:19

Kućni broj u numerologiji

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:46

Što osobni broj govori o vama

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:43

Ljubavna Numerologija

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:40

Numerološko slaganje sa partnerom

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:35

Horarna - pitanja ljubavi i braka

Igor Igor, sreda, 16.11.2016 / 23:52

Horarna astrologija - brza pitanja i odgovori

Marc, ponedeljak, 21.11.2016 / 9:16

Horarna astrologija - Vježbaonica

Igor Igor, nedelja, 20.11.2016 / 23:01

Brak u natalnoj karti

Cicimici, petak, 1.12.2017 / 15:05

Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji

Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30

Tradicionalna astrologija - Brak (Lily, Rafae...

Igor Igor, subota, 3.9.2016 / 12:14

Sinastrija

Mihica3, petak, 24.11.2017 / 13:24

Solarni horoskop

lalafo, nedelja, 4.6.2017 / 14:25

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Povijest tradicionalne A. - Partnerstva i bra...

Marc, utorak, 24.1.2017 / 14:52

Astro dnevnik

vratanca27, petak, 17.3.2017 / 16:23

Obične karte

Igor Igor, sreda, 17.2.2016 / 9:09

Četvrta kuća natalne karte

Igor Igor, ponedeljak, 5.9.2016 / 9:16

Fortuna - točka sudbine

Cicimici, ponedeljak, 5.3.2018 / 20:40

Profekcije

Igor Igor, petak, 23.12.2016 / 0:54

Tranziti - teorija i osnove