Forum / Astrologija

Astrologija
Astrologija

Statistike: 191 teme, 15286 poruke

Najnovije teme:Radi li netko ovdje uopće?

Aktuelna tema:Igre na sreću

Posljednja poruka:Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06

TEMA

Autor teme:Igor Igor

Pregleda:81279

Lenkabez kartona

Lenka

F / 60 god.

Zagreb

Croatia

Nivo: Iskusan forumaš / 987 postovi

Objavljeno: nedelja, 13.12.2015 / 14:04 Izmjenjeno: nedelja, 13.12.2015 / 14:08

Tema: Horarna - pitanja ljubavi i braka

Citiran post

Igor Igor je napisao:

Ona je Ascedent u Djevici na Regulusu, vladar Me u Skorpiji, pa jos Spaljen. - Aufff, kolko joj patnji zadaje ova priča. Baš je dezorijentirana. Kraljevski se bori sa svim tim. Duboko zakopava emocije u sebi. Još ju nisu prošle emocije. Ona samo želi da ju prodju i donekle joj uspjeva. Zakopala ih je duboko u sebi. Pokuša da se makne od njega, ali on, DC u Ribama, vladar DC-a, Ju u Djevici u 1. kuci, nema ga, nema, i taman kad pomisli da je sve prošlo, on se pojavi. Jupiter u sedištu Merkura, ona je još uvjek voli njega, to jasno ko dan. Sunce koje spaljuje Merkur je vladar 12. kuce, što ukazuje da se emocije i dogadjaji odvijaju i teku izvan kontrole. Jer, riječ je o karmičkoj vezi.
Merkur aplicira Jupiteru vladaru DC-a kroz sekstil, na orbisu od 1. stupnja. Ovo ukazuje da će se riješiti, ali da može da mu da još jednu šansu, koja zbog toga što su oba planeta debilitirana, svakako ne bi podrazumijevala nešto ozbiljno u fizičkom smislu. Tj. da se sad oni intenzivno vidjaju, nego eto to bi bila veza u terminalnoj fazi. Čuju se nekoliko puta, vide se možda 1-2 puta, ali i 2 puta je previše.
On nju jako voli, što ukazuje vl. 7. u 1. ali kako je on i Sunce, vladar 12. ubio je emocije i u njoj i u sebi.

Takodjer, imamo Mo koji ide ka Saturnu na orbisu od 2 stupnja. Ovo je težak karmički aspekt, koji ima simboliku zahladjenja. U 4. kuci - počeci i krajevi, dakle definitivno kraj. Ali, opet daje prostora da se desi nešto još da bi došlo do kraja.

Planet od koga Mo ide je Ma, a planet ka kome Mo ide je Sa. Ma se nalazi na početnom stupnju Vage. To je ona, što ukazuje da želi da stavi točku. On je Sa u Strijelcu. Sa egzaktira Ma. Čak će i sklopiti aspekt sekstila.

Odgovor: Naglašen karmički spoj, koji oboma zadaje dosta boli. Da, ovo će se završiti definitivno i za sva vremena, samo je eto potrebno da prodje još malo vremena. Ne bi trebalo ovako da guši emocije, već da ih pusti. Postoji mogucnost susreta, ali kako god okrenemo ovdje dolazi do definitivnog prekida.
Ona je Spaljeni Merkur u recepciji sa Marsom, koji je vladar 4. kuce i 9. kuce u 2. kuci, pa ju ocekuje nekakav novi poduhvat u zivotu, kao nagrada za ovu patnju. Poduhvat je više poslovno-financijskog tipa.
Sretno.:)

E pa Igore,slušaj sad u vezi ovog pitanja situaciju:
Sve je to prijateljica pročitala,nije da nije vjrovala,ali joj se činilo nemogućim da uskoro stavi točku na ovaj odnos,godinama je trajao.
Nekih prilika 1-2, sa susret je bilo,ona je odbila, jedan slučajan susret nakon toga potvrdio joj je ono u što nije baš bila sigurna, (obzirom da je puno puta prekidala i vraćala se,zavaravala samu sebe da ga više ne voli a onda pojurila njemu na njegov poziv ),da su njezine emocije za njega konačno mrtve. Dakle nešto što je izgledalo nemoguće,eto,ipak se desilo,baš kako si rekao .Svakako je ostavilo traga na njoj, ali bude se ona oporavila,već je puno bolje..Svaka čast za odlično odrađen horarac!
Evo sad tek vidim da je pitanje postavljeno točno prije mjesec dana, 13.11. hm,zanimljivo

0

0

PogledajDobroLoše

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 40 god.

China

Nivo: Ugledni forumaš / 8565 postovi

Objavljeno: nedelja, 13.12.2015 / 14:05

Citiran post

Mariola85 je napisao:

U pravu si :--) Svako zasto u zivot ima i svoje zato i sve se uvek desava sa nekim razlogom

Ja to tako kažem - Ništa nije slučajno:)
Inače Vagi ima mnogo, koje se zanimaju i-ili bave astrologijom, kartama, numerologijom,...

0

0

PogledajDobroLoše

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 40 god.

China

Objavljeno: nedelja, 13.12.2015 / 14:13

Citiran post

Lenka je napisao:

E pa Igore,slušaj sad u vezi ovog pitanja situaciju:
Sve je to prijateljica pročitala,nije da nije vjrovala,ali joj se činilo nemogućim da uskoro stavi točku na ovaj odnos,godinama je trajao.
Nekih prilika 1-2, sa susret je bilo,ona je odbila, jedan slučajan susret nakon toga potvrdio joj je ono u što nije baš bila sigurna, (obzirom da je puno puta prekidala i vraćala se,zavaravala samu sebe da ga više ne voli a onda pojurila njemu na njegov poziv ),da su njezine emocije za njega konačno mrtve. Dakle nešto što je izgledalo nemoguće,eto,ipak se desilo,baš kako si rekao .Svakako je ostavilo traga na njoj, ali bude se ona oporavila,već je puno bolje..Svaka čast za odlično odrađen horarac!
Evo sad tek vidim da je pitanje postavljeno točno prije mjesec dana, 13.11. hm,zanimljivo

Hvala:) Drago mi je. I prijateljici bih savjetovao da ne gubi vrijeme, vec da krene dalje, hrabro.:)
Hvala najljepsa:)

0

0

PogledajDobroLoše

Lenkabez kartona

Lenka

F / 60 god.

Zagreb

Croatia

Nivo: Iskusan forumaš / 987 postovi

Objavljeno: nedelja, 13.12.2015 / 14:54

Citiran post

Igor Igor je napisao:

Evo jedno pitanje od moje drugarice. Nabacuje joj se lik preko fb-a. Pa da vidim što biste joj vi rekli.:)

Pitanje: Da li ću imati nešto sa njim?

12.12.2015.godine
02:43
Beograd

Podsećanja radi, kodovi su sljedeći:
- Vl AC apl. vl. DC,
- Mo apl. vl. DC,
- Ve apl. So,
- Planet od koga Mo ide apl. planet ka kome Mo ide,
- Obavezno gedati recepcije, ako ih je više a nema nijedne aplikacije itekako ima osnova za pozitivan odgovor.

Evo da započnem:
Ascedent se nalazi na 27,51 Vage. Dakle na entitetu od 27 stupnja jednog do 2. stupnja narednog znaka, što vrlo često ukazuje da je još rano za postaviti pitanje. U nekim slučajevima i kasno. Ipak, nemojte to uvjek uzimati bukvalno. Ali, svakako je kod koji ukazuje na negativno.
Venera, vladar Ascedenta u 1. kuci, umije ukazati da pitač nije zainteresiran za vezu. U najboljem slučaju, može, ali ništa ozbiljno ili ok, ali još je prerano, vidjet ćemo.

Hajde dalje:)

1)Ac Vaga,Venera /Dc Ovan,Mars
-Venera i Mars ,pa vidi u recepciji su ,Ve u Škorpiji,Ma u Vagi,pa u 12. Kući,tajni odnos neki ,pa dobro ,eto fb ,pa to je tako tajno –po ovome DA,iako ,zbog stupnjeva na kojima su Ac i Dc,možda malo prerano odrediti što bi tu točno moglo biti ,ali uzajamna privlačnost definitivno,pa ,po ovome DA
2) Mesec i Mars separacioni sekstil,pa opet Mo na 27. stupnju Strijelca,PH,zar ne?Pa ipak malo prerano za prognoze
3) Venera Sunce –nisu u aspektu,još nije došlo do onog pravog klika medju njima,još se „traže“,ali Sunce je u svom sjedištu ,zainteresiran za prijateljicu (Ali je i Sunce u konjukciji sa Mjesecom,pa će se dečko baš potruditi oko prijateljice,već je ostavio dobar dojam ,uzajamno dobar dojam ,pašu te energije ,Sunce dodaje malo topline ovom Mjesecu,a Mjesec budi maštu ovom Suncu)
4)Mjesečev zadnji aspekt je (separacioni) kvadrat sa Jupiterom iz 9. a prvi aspekt koji radi je konjukcija (aplikacioni)sa Merkuromu 3.kući
A pa vidi Fortuna u konjukciji sa Venerom u Marsovom sjedištu, pa u sekstilu sa Merkurom, pa u trigonu sa Neptunom,svakako jedan viši nivo komunikacije,pa dobra prilika ,onako osoba koja može u prijateljičin život unijeti malo radosti ,upravo kroz komunikaciju ,pa i ovaj Neptun daje malo naglaska na maštu
Kako bih ovaj kvadrat Mjeseca i Jupitera protumačila, možda nesporazum oko vrste odnosa,pa da se želi ipak nešto više od prijateljstva ,ali je pitač još nejasan po tom pitanju ,ni sama nije sigurna bi li ili ne bi ,ali joj ova komunikacija i zainteresiranost potencijalnog partnera godi,nije baš da ne ,za sad ,samo u ovim okvirima

Neka prijateljica ovom dečku da priliku,bar to .

0

0

PogledajDobroLoše

Mariola85bez kartona

Mariola85

F / 40 god.

Nivo: Nova nada foruma / 19 postovi

Objavljeno: nedelja, 13.12.2015 / 17:42

Citiran post

Igor Igor je napisao:

Ja to tako kažem - Ništa nije slučajno:)
Inače Vagi ima mnogo, koje se zanimaju i-ili bave astrologijom, kartama, numerologijom,...

Eto objasnjenja odakle mi interesovanje za sve te stvari

0

0

PogledajDobroLoše

mivana7bez kartona

mivana7

F / 49 god.

Croatia

Nivo: U blagom usponu / 74 postovi

Objavljeno: nedelja, 13.12.2015 / 17:48

Citiran post

Igor Igor je napisao:

Evo jedno pitanje od moje drugarice. Nabacuje joj se lik preko fb-a. Pa da vidim što biste joj vi rekli.:)

Pitanje: Da li ću imati nešto sa njim?

12.12.2015.godine
02:43
Beograd

Podsećanja radi, kodovi su sljedeći:
- Vl AC apl. vl. DC,
- Mo apl. vl. DC,
- Ve apl. So,
- Planet od koga Mo ide apl. planet ka kome Mo ide,
- Obavezno gedati recepcije, ako ih je više a nema nijedne aplikacije itekako ima osnova za pozitivan odgovor.

Evo da započnem:
Ascedent se nalazi na 27,51 Vage. Dakle na entitetu od 27 stupnja jednog do 2. stupnja narednog znaka, što vrlo često ukazuje da je još rano za postaviti pitanje. U nekim slučajevima i kasno. Ipak, nemojte to uvjek uzimati bukvalno. Ali, svakako je kod koji ukazuje na negativno.
Venera, vladar Ascedenta u 1. kuci, umije ukazati da pitač nije zainteresiran za vezu. U najboljem slučaju, može, ali ništa ozbiljno ili ok, ali još je prerano, vidjet ćemo.

Hajde dalje:)

Ja bih rekla da se ona njemu nabacuje ;)

0

0

PogledajDobroLoše

Alma2bez kartona

Alma2

F /

Zenica

Bosnia and Herzegovina

Nivo: Novajlija na forumu / 2 postovi

Objavljeno: nedelja, 13.12.2015 / 19:28 Izmjenjeno: nedelja, 13.12.2015 / 19:29

Pozdrav svima, nova sam ovde ali zanima me pomalo kako to vi sve radite, valjda cu da uspijem nesto i savladati. Citajuci pitanja i,odgovore, i ja sam postavila pitanje za moj drugi brak. Ne znam sta da prije upitam , ko, kada,gdje. Vec sam duze vremena sama, izgubila sam volju za vezama i druzenjima.
Podaci za pitanje su

13.12.2015. , 16:06 u Zenici, BiH
Pitanje zaista ne znam kako da postavim jer me sve zanima.
Pokusala sam nesto sama pa se nadam da sam mozda nesto uspjela povezati
Podznak je u Blizancima, to bi trebala biti ja, ne znam je li to dobro. Mozda je to zbog drugog braka, Blizanci su dvoje, dva braka na primjer.
Suprotna strana je Strijelac a to je znak za putnike, avanturiste i nekog ko voli promjene, ali i za strance
Na DC je Sunce, mislim da to naglasava tog partnera
Merkur vlada Blizancima ( podznakom) i otisao je u Jarca, inace u Jarcu su tri planete. Mjesec u Jarcu takodje govori o nekoj ozbiljnosti i mozda nekom starijem od mene. Jarcem vlada Saturn koji je u Strijelcu u kuci posla , mozda da ga sretnem na poslu? Ove glavne planete su u Jarcu i Strijelcu. Jupiter je u Djevici i opet je Merkur vazan. Jupiter pokazuje da bi ja volila jedan miran i lijep porodicni zivot.
Ne znam kako gledate drugi brak, na internetu negdje procitam da je to 9 kuca a negdje da je sve 7 kuca. Iskreno, tek pocinjem da citam o astrologiji, dobila sam za rodjendan knjigu Mileta Dupora " Ne vjerujete, provjerite" pa sada polako napredujem
Hvala unaprijed svima ko god se potrudi, svoje vrijeme posveti na odgvor i hvala za vasu dobru volju.

0

0

PogledajDobroLoše

mivana7bez kartona

mivana7

F / 49 god.

Croatia

Nivo: U blagom usponu / 74 postovi

Objavljeno: nedelja, 13.12.2015 / 19:57

Citiran post

Alma2 je napisao:

Pozdrav svima, nova sam ovde ali zanima me pomalo kako to vi sve radite, valjda cu da uspijem nesto i savladati. Citajuci pitanja i,odgovore, i ja sam postavila pitanje za moj drugi brak. Ne znam sta da prije upitam , ko, kada,gdje. Vec sam duze vremena sama, izgubila sam volju za vezama i druzenjima.
Podaci za pitanje su

13.12.2015. , 16:06 u Zenici, BiH
Pitanje zaista ne znam kako da postavim jer me sve zanima.
Pokusala sam nesto sama pa se nadam da sam mozda nesto uspjela povezati
Podznak je u Blizancima, to bi trebala biti ja, ne znam je li to dobro. Mozda je to zbog drugog braka, Blizanci su dvoje, dva braka na primjer.
Suprotna strana je Strijelac a to je znak za putnike, avanturiste i nekog ko voli promjene, ali i za strance
Na DC je Sunce, mislim da to naglasava tog partnera
Merkur vlada Blizancima ( podznakom) i otisao je u Jarca, inace u Jarcu su tri planete. Mjesec u Jarcu takodje govori o nekoj ozbiljnosti i mozda nekom starijem od mene. Jarcem vlada Saturn koji je u Strijelcu u kuci posla , mozda da ga sretnem na poslu? Ove glavne planete su u Jarcu i Strijelcu. Jupiter je u Djevici i opet je Merkur vazan. Jupiter pokazuje da bi ja volila jedan miran i lijep porodicni zivot.
Ne znam kako gledate drugi brak, na internetu negdje procitam da je to 9 kuca a negdje da je sve 7 kuca. Iskreno, tek pocinjem da citam o astrologiji, dobila sam za rodjendan knjigu Mileta Dupora " Ne vjerujete, provjerite" pa sada polako napredujem
Hvala unaprijed svima ko god se potrudi, svoje vrijeme posveti na odgvor i hvala za vasu dobru volju.

Ali i dalje fali tvoje pitanje. Napisi ga onako kako si ga postavila

0

0

PogledajDobroLoše

Alma2bez kartona

Alma2

F /

Zenica

Bosnia and Herzegovina

Nivo: Novajlija na forumu / 2 postovi

Objavljeno: nedelja, 13.12.2015 / 20:10

Onda nesto ovako:
Drugi brak- ko, kada, gdje?

0

0

PogledajDobroLoše

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 40 god.

China

Objavljeno: nedelja, 13.12.2015 / 23:33

Citiran post

Lenka je napisao:

1)Ac Vaga,Venera /Dc Ovan,Mars
-Venera i Mars ,pa vidi u recepciji su ,Ve u Škorpiji,Ma u Vagi,pa u 12. Kući,tajni odnos neki ,pa dobro ,eto fb ,pa to je tako tajno –po ovome DA,iako ,zbog stupnjeva na kojima su Ac i Dc,možda malo prerano odrediti što bi tu točno moglo biti ,ali uzajamna privlačnost definitivno,pa ,po ovome DA
2) Mesec i Mars separacioni sekstil,pa opet Mo na 27. stupnju Strijelca,PH,zar ne?Pa ipak malo prerano za prognoze
3) Venera Sunce –nisu u aspektu,još nije došlo do onog pravog klika medju njima,još se „traže“,ali Sunce je u svom sjedištu ,zainteresiran za prijateljicu (Ali je i Sunce u konjukciji sa Mjesecom,pa će se dečko baš potruditi oko prijateljice,već je ostavio dobar dojam ,uzajamno dobar dojam ,pašu te energije ,Sunce dodaje malo topline ovom Mjesecu,a Mjesec budi maštu ovom Suncu)
4)Mjesečev zadnji aspekt je (separacioni) kvadrat sa Jupiterom iz 9. a prvi aspekt koji radi je konjukcija (aplikacioni)sa Merkuromu 3.kući
A pa vidi Fortuna u konjukciji sa Venerom u Marsovom sjedištu, pa u sekstilu sa Merkurom, pa u trigonu sa Neptunom,svakako jedan viši nivo komunikacije,pa dobra prilika ,onako osoba koja može u prijateljičin život unijeti malo radosti ,upravo kroz komunikaciju ,pa i ovaj Neptun daje malo naglaska na maštu
Kako bih ovaj kvadrat Mjeseca i Jupitera protumačila, možda nesporazum oko vrste odnosa,pa da se želi ipak nešto više od prijateljstva ,ali je pitač još nejasan po tom pitanju ,ni sama nije sigurna bi li ili ne bi ,ali joj ova komunikacija i zainteresiranost potencijalnog partnera godi,nije baš da ne ,za sad ,samo u ovim okvirima

Neka prijateljica ovom dečku da priliku,bar to .

1. Da recepcija, bravo. Ono o čemu ja pričam.
E, sad - Ovo nemoj shvatiti kao pogrešku, već kao jednu novu informaciju.
Recepcija daje zbivanja, ali nije nužno i konkretan dogadjaj.
Recepciju shvati kao zbivanja na planu ličnosti, a konkretan dogadjaj je aspekt. Ipak, više recepcija daju dogadjaj. Npr. ako je recepcija, potrebno je mnogo više truda i energije da bi se dogodilo nešto konkretno.

2. Ovo si napravila lapsus, Mjesec nije u praznom hodu. Ipak, sve drugo si super vidjela.

3. Venera i Sunce nikad nisu u aspektu.:) Merkur i Venera nikada ne mogu biti u aspektu, jer se Merkur udaljava od Sunca oko 28 stupnjeva, a Venera oko 45 stupnjeva. Dakle, mogu biti samo u konjunkciji, a i to je diskutabilno, jer kada dodju u dodir, onda dolazi do spaljenosti.
Zato, kada gledaš odnos Venere i Sunca, gledaš isključivo recepcije.

Što se tiče tumačenja, bravo Lenka, majstorica postaješ. Sve ovo što sam napisao, predstavlja viši nivo bavljenja horarnom, tj. nove informacije. I odnosi se i na druge praktikante.:) Samo naprijed. Sve si u pravu. Prijateljica treba da mu da priliku, oboje su zagrijani, ali ona onako izbiračica, uvjek traži dlaku u jajetu, a on zauzet..)

0

0

PogledajDobroLoše
  • POSLJEDNJE AŽURIRANE TEME
  • NOVE TEME
  • NAJPOPULARNIJE
  • MOJE TEME
  • UKLJUČEN U
  • PRAĆEN

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Proricanje iz graha

Brida, petak, 24.8.2018 / 18:05

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Gledanje u kavu

Brida, sreda, 22.8.2018 / 18:22

Dobro jutro

Cicimici, ponedeljak, 20.8.2018 / 15:03

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Geomantija

bajaderica, subota, 23.6.2018 / 12:05

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Radi li netko ovdje uopće?

Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36

Pitanje za horarnu kartu

Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Horarna astrologija - učilica

Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Diskusija o natalnim aspektima i iskustva

Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Horarna astrologija posao

Cicimici, sreda, 16.5.2018 / 0:42

Fiksne zvijezde

Atina123, sreda, 16.5.2018 / 12:23

Nedeljni horoskop 23.4 do 30.4

Butterflies, nedelja, 29.4.2018 / 9:12

Saturn

Butterflies, utorak, 24.4.2018 / 22:57

Retrogradni Merkur 2018

Cicimici, sreda, 21.3.2018 / 21:00

Analize začeća, trudnoće i porođaja

Cicimici, petak, 23.2.2018 / 8:30

Brojevi i zanimanje

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 17:19

Kućni broj u numerologiji

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:46

Što osobni broj govori o vama

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:43

Ljubavna Numerologija

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:40

Numerološko slaganje sa partnerom

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:35

Horarna - pitanja ljubavi i braka

Igor Igor, sreda, 16.11.2016 / 23:52

Horarna astrologija - brza pitanja i odgovori

Marc, ponedeljak, 21.11.2016 / 9:16

Horarna astrologija - Vježbaonica

Igor Igor, nedelja, 20.11.2016 / 23:01

Brak u natalnoj karti

Cicimici, petak, 1.12.2017 / 15:05

Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji

Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30

Tradicionalna astrologija - Brak (Lily, Rafae...

Igor Igor, subota, 3.9.2016 / 12:14

Sinastrija

Mihica3, petak, 24.11.2017 / 13:24

Solarni horoskop

lalafo, nedelja, 4.6.2017 / 14:25

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Povijest tradicionalne A. - Partnerstva i bra...

Marc, utorak, 24.1.2017 / 14:52

Astro dnevnik

vratanca27, petak, 17.3.2017 / 16:23

Obične karte

Igor Igor, sreda, 17.2.2016 / 9:09

Fortuna - točka sudbine

Cicimici, ponedeljak, 5.3.2018 / 20:40

Četvrta kuća natalne karte

Igor Igor, ponedeljak, 5.9.2016 / 9:16

Profekcije

Igor Igor, petak, 23.12.2016 / 0:54

Tranziti - teorija i osnove