Statistike: 191 teme, 15286 poruke
Najnovije teme:Radi li netko ovdje uopće?
Aktuelna tema:Igre na sreću
Posljednja poruka:Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06
TEMA
Nivo: Iskusan forumaš / 508 postovi
Objavljeno: ponedeljak, 4.1.2016 / 13:46 Izmjenjeno: ponedeljak, 4.1.2016 / 13:46
Tema: Arapske tačke
Da probamo :)
S obzrirom da pripadaju grani tradicionalne astrologije za njihovo izračunavanje koriste se tradicionalni vladari. Medjutim, moderna astrologija je takodje uspostavila odredjene formule i do danas se mnogostruko uvećao broj arapskih tačaka koje se koriste u natalnoj i horarnoj astrologji. Koriste se kao pomoćno sredstvo u prediktivnim metodama, da bi se precizno odredio neki dogadjaj ili sama priroda dogadjaja, na osnovu znaka, kuće, aspekata koje tačka pravi sa drugim planetama, kao i dispozitora tačke i njegovog dostojanstva te aspekata sa planetama.
Arapska tačka predstavlja matematičku vrijednost dobivenu uglavnom od tri signifikatora i kao takva predstavlja težište energije i najosjetljivije mjesto u vezi sa odredjenom oblasti koju tačka predstavlja. Za njihovo izračunavanje uvijek se kao prvi signifikator koristi asc, njegov znak i stepen, tako da je veoma važno znati precizno vrijeme rodjenja. Aktiviraju se progresijama, direkcijama, tranzitima i solarnim povratkom.
U srednjevjekovnoj astrologiji najveći značaj je imala tačka fortune, toliko da se čak uzimala kao asc kod izrade natalne karte, tako da svako od nas traba uraditi i takvu postavku natalne karte i pokušati pronaći vezu sa dogadjajima u životu.
Medjutim, savjetuje se i za bilo koju drugu arapsku tačku, da bi se dobilo potpuno tumačenje, da se horoskop uradi tako što će se odredjena arapska tačka uzeti za asc, po sistemu jednakih kuća tako da svaka iznosi 30°, a onda pogledati aspekte prema samoj tačci, dispozitora tačke u kakvom je dostojanstvu po kući i znaku, te aspektima sa drugim planetama: No, ako vam je to suviše komplikovano, dovoljno je da procijenite samo tačku u odnosu na vaš natalni horoskop. Kod ocjenjivanja vrijednosti tačke kroz aspekte sa drugim planetama ne bi trebalo uzimati veće orbise od 2° mada sam negdje našla da se uzima i orbis od 3° a tvrdi da planeta koja se nadje u istom znaku sa tačkom ima dosta upliva na nju i daje odredjenu nijansu, bez obzira na orbis.
Medjutim, ono što je sigurno je to da se tačke same po sebi neće aktivirati, uvijek uz aktiviranje neke tačke dodje i odgovarajući tranzit pa se sve to lijepo uokviri u jednu savršenu cjelinu. To su neke zakonitosti koje su zaista nevjerovatne i ne treba ih pripisivati pukoj slučajnosti, jer se ništa ne dešava po principu haosa već funkcioniše u savršenoj ravnoteži. Mi smo samo djelić kosmosa kroz koji se te zakonitosti ostvaruju, možemo ih pripisati sudbini ili karmi, svejedno je, teško da ćemo pobjeći od njih.
Takodje progresirani i solarni uglovi horoskopa, kao senzitivne tačke, mogu aktivirati odredjenu arapsku tačku, pa ako vidimo da solarni asc ili mc pada na neku od njih, a istovremeno se odigrava odgovarajuća direkcija ili tranzit, možemo sa velikom sigurnošću zaključiti da će se neki dogadjaj zaista i desiti. Takodje, solarne i lunarne progresije treba uzeti u obzir.
Arabic Part Calculator
http://libracentre.com/arabic_...
Nivo: Ugledni forumaš / 8565 postovi
Objavljeno: sreda, 6.1.2016 / 18:28
Lilana je napisao:
Da probamo :)
S obzrirom da pripadaju grani tradicionalne astrologije za njihovo izračunavanje koriste se tradicionalni vladari. Medjutim, moderna astrologija je takodje uspostavila odredjene formule i do danas se mnogostruko uvećao broj arapskih tačaka koje se koriste u natalnoj i horarnoj astrologji. Koriste se kao pomoćno sredstvo u prediktivnim metodama, da bi se precizno odredio neki dogadjaj ili sama priroda dogadjaja, na osnovu znaka, kuće, aspekata koje tačka pravi sa drugim planetama, kao i dispozitora tačke i njegovog dostojanstva te aspekata sa planetama.
Arapska tačka predstavlja matematičku vrijednost dobivenu uglavnom od tri signifikatora i kao takva predstavlja težište energije i najosjetljivije mjesto u vezi sa odredjenom oblasti koju tačka predstavlja. Za njihovo izračunavanje uvijek se kao prvi signifikator koristi asc, njegov znak i stepen, tako da je veoma važno znati precizno vrijeme rodjenja. Aktiviraju se progresijama, direkcijama, tranzitima i solarnim povratkom.
U srednjevjekovnoj astrologiji najveći značaj je imala tačka fortune, toliko da se čak uzimala kao asc kod izrade natalne karte, tako da svako od nas traba uraditi i takvu postavku natalne karte i pokušati pronaći vezu sa dogadjajima u životu.
Medjutim, savjetuje se i za bilo koju drugu arapsku tačku, da bi se dobilo potpuno tumačenje, da se horoskop uradi tako što će se odredjena arapska tačka uzeti za asc, po sistemu jednakih kuća tako da svaka iznosi 30°, a onda pogledati aspekte prema samoj tačci, dispozitora tačke u kakvom je dostojanstvu po kući i znaku, te aspektima sa drugim planetama: No, ako vam je to suviše komplikovano, dovoljno je da procijenite samo tačku u odnosu na vaš natalni horoskop. Kod ocjenjivanja vrijednosti tačke kroz aspekte sa drugim planetama ne bi trebalo uzimati veće orbise od 2° mada sam negdje našla da se uzima i orbis od 3° a tvrdi da planeta koja se nadje u istom znaku sa tačkom ima dosta upliva na nju i daje odredjenu nijansu, bez obzira na orbis.
Medjutim, ono što je sigurno je to da se tačke same po sebi neće aktivirati, uvijek uz aktiviranje neke tačke dodje i odgovarajući tranzit pa se sve to lijepo uokviri u jednu savršenu cjelinu. To su neke zakonitosti koje su zaista nevjerovatne i ne treba ih pripisivati pukoj slučajnosti, jer se ništa ne dešava po principu haosa već funkcioniše u savršenoj ravnoteži. Mi smo samo djelić kosmosa kroz koji se te zakonitosti ostvaruju, možemo ih pripisati sudbini ili karmi, svejedno je, teško da ćemo pobjeći od njih.
Takodje progresirani i solarni uglovi horoskopa, kao senzitivne tačke, mogu aktivirati odredjenu arapsku tačku, pa ako vidimo da solarni asc ili mc pada na neku od njih, a istovremeno se odigrava odgovarajuća direkcija ili tranzit, možemo sa velikom sigurnošću zaključiti da će se neki dogadjaj zaista i desiti. Takodje, solarne i lunarne progresije treba uzeti u obzir.
Arabic Part Calculator
http://libracentre.com/arabic_...
Bravooooooo za topic. Vidio sam, ali pored 4. kuce, ovo mi je jedna od naj...omiljenijih tema u astrologiji, pa zato još nisam započeo, jer bi trebalo odvojiti malo više vremena, pa ispisati sve impresije.
Inače, ni jednu analizu ne radim bez Arapskih točki. Neophodno je uzeti ih u obzir da bi se tvrdilo.
E, pa sada, ako me nema na drugim topicima, toliko, nemojte misliti da ignoriram, nego sam posvecen Arapskim točkama, koje predstavljaju jedanu od mojih najvećih impresija u astrologiji. A, pokrenem još zanimljivih tema. Bravo za pokretanje.
Evo par korisnih savjeta:
1) Pri procjeni točke gledati i dispozitora, ali obavezno,
2) Pri procjeni asepakta, nikako preko 1 stupanj, sem ako baš nema nijedne lične planete u široj blizini,
3) Gledati uvjek aspekte dispozitora Arapske točke sa Mo, vl. AC-a,
4) Posebno u predikciji obratiti pozornost na Arapske točke.
Objavljeno: nedelja, 10.1.2016 / 15:44 Izmjenjeno: nedelja, 10.1.2016 / 18:05
Ja sam pripremila natal,solar i direkcije sa kombinacijom arapskih tacaka. Analiziracu u ovom postu,postepeno..Pa cu pokusati sa onim sto me muci.
Tacka braka sto je zanimljivo za ovu godinu. Naime ona je u na 2.53 Device, vladar je Merukur.
Firdarije Do Februara Merkur
Natalni Merkur je u Devici u svom sedistu,retro je i spaljen od Sunca.U konjukciji sa Venerom koja je vladar moje sedme kuce natalne,koja je vladar moje ARAPSKA TACKA LJUBAVI. i sve u Natalnoj desetoj kuci,kuci statusa kao i solarnoj sedmoj. Sto bi se reklo ova godina je naglasena za ljubav i brak.
Arapska tacka BRAKA pravi konjukciju sa direktivnom Fortunom,kao i odris dva sa MC i Jupiterom.
Isto tako Arapska tacka BRAKApravi sekstil sa natalnim Jupiterom u Raku osma natalna, sesta solarna. Vladari su Mekur i Rak. I tacka BRAKApravi 120 sa Mesecom0Dsc0Sol Mesec.
Firdarije od Februara Venera
S obzirom da bi to bio moj drugi brak,pratim devetu kucu. Vladar natalne devete kuce je Mesec, Mesec je egzaktno na DSC pod vladarstvom Venere i egzaktnoj konjukciji sa Solarnim Mesecom,kao sto je vladar devete solarne kuce Venera ,sto znaci svakako pratim Veneru. Venera opet potvrdjuje jer je u direkcijama nula sa Merkurom u natalnoj desetoj i solarnoj osmoj kuci.....videcemo i 11 k kako se uklapa ako bi se racunao i treci brk hehe...nastavicu,igi preleti samo ako gresim da ne budalasam dalje,molim te.
Objavljeno: ponedeljak, 11.1.2016 / 5:08
Lilana je napisao:
Ja sam pripremila natal,solar i direkcije sa kombinacijom arapskih tacaka. Analiziracu u ovom postu,postepeno..Pa cu pokusati sa onim sto me muci.
Tacka braka sto je zanimljivo za ovu godinu. Naime ona je u na 2.53 Device, vladar je Merukur.
Firdarije Do Februara Merkur
Natalni Merkur je u Devici u svom sedistu,retro je i spaljen od Sunca.U konjukciji sa Venerom koja je vladar moje sedme kuce natalne,koja je vladar moje ARAPSKA TACKA LJUBAVI. i sve u Natalnoj desetoj kuci,kuci statusa kao i solarnoj sedmoj. Sto bi se reklo ova godina je naglasena za ljubav i brak.
Arapska tacka BRAKA pravi konjukciju sa direktivnom Fortunom,kao i odris dva sa MC i Jupiterom.
Isto tako Arapska tacka BRAKApravi sekstil sa natalnim Jupiterom u Raku osma natalna, sesta solarna. Vladari su Mekur i Rak. I tacka BRAKApravi 120 sa Mesecom0Dsc0Sol Mesec.
Firdarije od Februara Venera
S obzirom da bi to bio moj drugi brak,pratim devetu kucu. Vladar natalne devete kuce je Mesec, Mesec je egzaktno na DSC pod vladarstvom Venere i egzaktnoj konjukciji sa Solarnim Mesecom,kao sto je vladar devete solarne kuce Venera ,sto znaci svakako pratim Veneru. Venera opet potvrdjuje jer je u direkcijama nula sa Merkurom u natalnoj desetoj i solarnoj osmoj kuci.....videcemo i 11 k kako se uklapa ako bi se racunao i treci brk hehe...nastavicu,igi preleti samo ako gresim da ne budalasam dalje,molim te.
Samo da te pitam, koje Firdarie radis, jel sa dnvenim i nocnim, ili sve kao dnevno? Ja radim dnevno i nocno, i kolko se sjecam, nisi ti u potperiod Merkura. A?
Objavljeno: utorak, 12.1.2016 / 14:09 Izmjenjeno: utorak, 12.1.2016 / 14:24
Igor Igor je napisao:
Sugestija samo kad gledas aspekte Arapskih tocki, ne idi preko 1 st. orbisa.
Na koliko ti je Arapska točka braka, a na koliko Arapska točka ljubavi?
Danas mi je proradio forum.
Nisam nikad ovo ni gledala,pokusaj.Ni Firdarije ni Arapske tacke, pratim tebe koliko ukacim,pa probavam. Firdarije dnevne,Arapske tacke veci orbis sam uzela samo kod licnih planeta i brzih.Dva u proseku.I jos nesto,pomerila sam vreme rodjenja za pet minuta.Po nekim ranijim saznanjima mozda da mi i tranziti malo kasne,pa sam to ovde iskoristila da vidim sta ce do kraja ispast kroz analizu. Po Firdarijama sam trenutno u Veneri ,a od Februara krece Merkur. No sve cu veceras sesti pa isproveravati.Koliko je blesav ovog puta r Merkur,moguce su razne greske.Pa pokusati dalje,a ti molim te ,preleci kad stignes da vidimo sta ima smisla,a i kako ti gledas da ja ne primenjujem tu cuda kakva sam luda Devica-Skorpija. I pitanje da li se u svemu koriste Uran,Pluton i Neptun, iskljucivo MA? Videcu i sta se od tacaka uklapalo sa prvim brakom i pocetkom veze.
Tacka braka na 2.53 Devica.
Tacka ljubavi na 15.49 Vaga
A nasla sam i tu tacku vencanja u smislu papiroloski. Ona je na 17.07 Jarca
Objavljeno: utorak, 12.1.2016 / 17:46
Lilana je napisao:
Danas mi je proradio forum.
Nisam nikad ovo ni gledala,pokusaj.Ni Firdarije ni Arapske tacke, pratim tebe koliko ukacim,pa probavam. Firdarije dnevne,Arapske tacke veci orbis sam uzela samo kod licnih planeta i brzih.Dva u proseku.I jos nesto,pomerila sam vreme rodjenja za pet minuta.Po nekim ranijim saznanjima mozda da mi i tranziti malo kasne,pa sam to ovde iskoristila da vidim sta ce do kraja ispast kroz analizu. Po Firdarijama sam trenutno u Veneri ,a od Februara krece Merkur. No sve cu veceras sesti pa isproveravati.Koliko je blesav ovog puta r Merkur,moguce su razne greske.Pa pokusati dalje,a ti molim te ,preleci kad stignes da vidimo sta ima smisla,a i kako ti gledas da ja ne primenjujem tu cuda kakva sam luda Devica-Skorpija. I pitanje da li se u svemu koriste Uran,Pluton i Neptun, iskljucivo MA? Videcu i sta se od tacaka uklapalo sa prvim brakom i pocetkom veze.
Tacka braka na 2.53 Devica.
Tacka ljubavi na 15.49 Vaga
A nasla sam i tu tacku vencanja u smislu papiroloski. Ona je na 17.07 Jarca
Da, da samo provjeri.
Objavljeno: utorak, 12.1.2016 / 17:54
Proverih...znaci sa Asc se samo pomerio neznatno je sve- tacka braka na 2.34, ljubav na 15.48...i ssda mi nisu jasne Firdarije
Dnevne
MOON :: September 3, 2008
Moon/Saturn - December 16, 2009
Moon/Jupiter - March 31, 2011
Moon/Mars - July 12, 2012
Moon/Sun - October 25, 2013
Moon/Venus - February 7, 2015
Moon/Mercury - May 21, 2016
Nocne
MARS :: September 3, 2009
Mars/Sun - September 3, 2010
Mars/Venus - September 3, 2011
Mars/Mercury - September 2, 2012
Mars/Moon - September 3, 2013
Mars/Saturn - September 3, 2014
Mars/Jupiter - September 3, 2015
SUN :: September 3, 2016
Sun/Venus - February 6, 2018
Sun/Mercury - July 13, 2019
Sun/Moon - December 16, 2020
Sun/Saturn - May 22, 2022
Sun/Jupiter - October 25, 2023
Sun/Mars - March 30, 2025
U kojoj sam Firdariji i da li znacii da pratim tu planetu za dogadjaje? i uklapam je u solar,direkcije i natal sa Arapskim tackama?
Objavljeno: utorak, 12.1.2016 / 17:55
Meni je točka PRIJATELJA na 14.stupnju Riba u konjunkciji sa IC-om. Pa još kako je vladar Jupiter u Vodenjaku (prijatelji) u partilnoj konjunkciji sa Mjesecom u Vodenjaku (prijatelji) za mene je prijateljstvo nešto najviše, što čovjeku može da se dogodi, upravo DAR S NEBA. Evo upravo Točka Prijatelja 0 IC potvrdjuje da su meni prijatelji isto što i članovi obitelji. Nebitno odakle, kako, što... Jupiter vladar Arapske Točke Prijatelja je u 3. polje pa eto brzo uspostavljam kontakt sa ljudima i svima prilazim prijateljski. 3. kuća ukazuje na blizinu, ali Vodenjak, koji sve izokrene ukazuje da nemam prijatelje u blizini, nit se družim sa rodjacima, već isto u simbolici 3. kuće, ja sam mnogo prijatelja upoznao preko društvenih mreža i preko neta. Za mnoge ljude slobodno mogu reci da su mi pravi prijatelji. Uglavnom je to riječ o osobama u simbolici Vodenjaka, koji slijede nekakav viši put, interesiraju se za nešto što je novo, humano, upravo astrologija i divinacija i duhovne metode. Al može značiti i politika u smislu, društveni-angažman i borba za novi poredak.
Retro Jupi ukazuje da dodje do prekida komunikacije, ne zbog nekakve svadje, jednostavno bez razloga, a onda se ista isto tako odjednom i naglo obnovi.
Objavljeno: utorak, 12.1.2016 / 17:59
Igor Igor je napisao:
Meni je točka PRIJATELJA na 14.stupnju Riba u konjunkciji sa IC-om. Pa još kako je vladar Jupiter u Vodenjaku (prijatelji) u partilnoj konjunkciji sa Mjesecom u Vodenjaku (prijatelji) za mene je prijateljstvo nešto najviše, što čovjeku može da se dogodi, upravo DAR S NEBA. Evo upravo Točka Prijatelja 0 IC potvrdjuje da su meni prijatelji isto što i članovi obitelji. Nebitno odakle, kako, što... Jupiter vladar Arapske Točke Prijatelja je u 3. polje pa eto brzo uspostavljam kontakt sa ljudima i svima prilazim prijateljski. 3. kuća ukazuje na blizinu, ali Vodenjak, koji sve izokrene ukazuje da nemam prijatelje u blizini, nit se družim sa rodjacima, već isto u simbolici 3. kuće, ja sam mnogo prijatelja upoznao preko društvenih mreža i preko neta. Za mnoge ljude slobodno mogu reci da su mi pravi prijatelji. Uglavnom je to riječ o osobama u simbolici Vodenjaka, koji slijede nekakav viši put, interesiraju se za nešto što je novo, humano, upravo astrologija i divinacija i duhovne metode. Al može značiti i politika u smislu, društveni-angažman i borba za novi poredak.
Retro Jupi ukazuje da dodje do prekida komunikacije, ne zbog nekakve svadje, jednostavno bez razloga, a onda se ista isto tako odjednom i naglo obnovi.
Kada gledas opis osobe...gledas li ih u predikcijama? Mnogo mi je ovo interesantno.Hm,znacajan pokazatelj.
Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06
Ljubavni odnosi - 5. kuća i 8. kuća horoskopa
Ivy775, utorak, 17.5.2022 / 17:41
Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36
Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04
Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji
Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30
Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45
Diskusija o natalnim aspektima i iskustva
Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23
Astromedicina - Osn. teoretske postavke
Wonderwoman28, četvrtak, 12.8.2021 / 18:08
Wonderwoman28, sreda, 11.8.2021 / 18:27
Cicimici, nedelja, 14.10.2018 / 10:27
Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46
Brida, petak, 24.8.2018 / 18:05
Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46
Brida, sreda, 22.8.2018 / 18:22
Cicimici, ponedeljak, 20.8.2018 / 15:03
Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21
bajaderica, subota, 23.6.2018 / 12:05
Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC
Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29
Kako će mi biti na novom poslu
Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41
Pravila gledanja, tumačenja i analiza
Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14
Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36
Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45
Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46
Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04
Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC
Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29
Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46
Kako će mi biti na novom poslu
Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41
Diskusija o natalnim aspektima i iskustva
Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23
Pravila gledanja, tumačenja i analiza
Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14
Cicimici, sreda, 16.5.2018 / 0:42
Atina123, sreda, 16.5.2018 / 12:23
Nedeljni horoskop 23.4 do 30.4
Butterflies, nedelja, 29.4.2018 / 9:12
Butterflies, utorak, 24.4.2018 / 22:57
Cicimici, sreda, 21.3.2018 / 21:00
Analize začeća, trudnoće i porođaja
Cicimici, petak, 23.2.2018 / 8:30
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 17:19
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:46
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:43
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:40
Numerološko slaganje sa partnerom
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:35
Horarna - pitanja ljubavi i braka
Igor Igor, sreda, 16.11.2016 / 23:52
Horarna astrologija - brza pitanja i odgovori
Marc, ponedeljak, 21.11.2016 / 9:16
Horarna astrologija - Vježbaonica
Igor Igor, nedelja, 20.11.2016 / 23:01
Cicimici, petak, 1.12.2017 / 15:05
Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji
Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30
Tradicionalna astrologija - Brak (Lily, Rafae...
Igor Igor, subota, 3.9.2016 / 12:14
Mihica3, petak, 24.11.2017 / 13:24
lalafo, nedelja, 4.6.2017 / 14:25
Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21
Povijest tradicionalne A. - Partnerstva i bra...
Marc, utorak, 24.1.2017 / 14:52
vratanca27, petak, 17.3.2017 / 16:23
Igor Igor, sreda, 17.2.2016 / 9:09
Igor Igor, ponedeljak, 5.9.2016 / 9:16
Cicimici, ponedeljak, 5.3.2018 / 20:40
Igor Igor, petak, 23.12.2016 / 0:54
bubi28, utorak, 13.6.2017 / 20:10
Igor Igor, utorak, 20.12.2016 / 23:56
Igor Igor, sreda, 23.12.2015 / 0:00
Igor Igor, ponedeljak, 7.11.2016 / 11:22
Igor Igor, četvrtak, 2.6.2016 / 0:56