Forum / Astrologija

Astrologija
Astrologija

Statistike: 191 teme, 15286 poruke

Najnovije teme:Radi li netko ovdje uopće?

Aktuelna tema:Igre na sreću

Posljednja poruka:Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06

TEMA

Autor teme:Igor Igor

Pregleda:23444

Lilanabez kartona

Lilana

F / 47 god.

Novi Sad

Serbia

Nivo: Iskusan forumaš / 508 postovi

Objavljeno: četvrtak, 24.12.2015 / 17:13

Tema: Astro dnevnik

Hvala po stoti put :) Devica 10k(Zosma) Sunce 10.47 a Merkur 14.18....da ostavim podatke 03.09.1977 Novi Sad 11.10h. Negativnost situacija sigurno obelezava natalni Saturn u padu u Lavu

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Nivo: Ugledni forumaš / 8565 postovi

Objavljeno: četvrtak, 24.12.2015 / 17:46

Citiran post

Lilana je napisao:

Hvala po stoti put :) Devica 10k(Zosma) Sunce 10.47 a Merkur 14.18....da ostavim podatke 03.09.1977 Novi Sad 11.10h. Negativnost situacija sigurno obelezava natalni Saturn u padu u Lavu

A pa tebi je Merkur spaljen, što unosi brojne neprilike, vezano za polje, kojim vlada. Reci mi samo, kojim poljem vlada, a u kojoj kuci se nalazi?

Ovdje govorimo o tranzitima, pa mi samo reci. Hvala-

Lilanabez kartona

Lilana

F / 47 god.

Novi Sad

Serbia

Objavljeno: četvrtak, 24.12.2015 / 17:52 Izmjenjeno: četvrtak, 24.12.2015 / 17:56

Spaljen da :) Suvladar 7k, vladar 8k i vladar 10 k...u 10k u Devici....koju lekciju sad donosi nikako ne mogu da povezem...jeste uvek neljudski negativno,ovo je bez preterivanja...ali prosto resenja uvek mora biti...nosicu se sa njim cele godine...ne znam koja je precica da znam sta radi da ne bih opet bila samo pametna kad tranzit prodje. a pazi on je mnogo ranije poceo da deluje, i to jos od trigona sa venerom.on je u toj kombinaciji doneo kurslus,ako se secas u besplatnim sam ti postavljala pitanja.

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: četvrtak, 24.12.2015 / 18:25

Citiran post

Lilana je napisao:

Spaljen da :) Suvladar 7k, vladar 8k i vladar 10 k...u 10k u Devici....koju lekciju sad donosi nikako ne mogu da povezem...jeste uvek neljudski negativno,ovo je bez preterivanja...ali prosto resenja uvek mora biti...nosicu se sa njim cele godine...ne znam koja je precica da znam sta radi da ne bih opet bila samo pametna kad tranzit prodje. a pazi on je mnogo ranije poceo da deluje, i to jos od trigona sa venerom.on je u toj kombinaciji doneo kurslus,ako se secas u besplatnim sam ti postavljala pitanja.

Spaljena planeta je u tradicionalnoj astrologiji jedna od najvecih aflikcija.
Spaljenost je kada se planet nadje na udaljenosti oko 5 do 7 stupnjeva od Sunca. Samim tim ona je onemogucena da dijeluje svojom punom snagom u horoskopi, da natus koristi sve njene resurse. Dolazi do brojnih nepovoljnosti, neugodnosti, neprilika vezano za polje, kojim vlada i u kom se nalazi. Više se u smislu negativnih zbivanja, negativno dejstvo spaljene planete odražava na planu dogadjanja nego na ličnom planu. Jedino Mars ne može biti u potpunosti spaljen, jer je po prirodi sličan Suncu, dok je Saturn suviše hladan, te je aflikcija manjeg intenziteta.

Najgore je kada su spaljeni Merkur i Venera.

Kod tebe je to Merkur spaljen. Sam po sebi, Spaljeni Merkur vlada neprilikama, problemima, donosi iznenadne i nagle negativne razvoje odredjenih situacija. Osoba teško stiže do svog cilja. Vrlo često je na domak cilja, a onda se dogodi da sve odjednom isklizne iz ruku. Takodjer, može dati i to da osoba ne može da se pronadje ni u jednoj profesiji, u smislu da započne da gradi svoju karijeru na jedan ozbiljniji način, kao i životni put. Spaljeni Merkur, sam po sebi daje splekte, tračeve, intrige.
Kod tebe je vladar 10. polja u 10. polju, pa eto problema vezano za karijeru. Sve u opisanoj simbolici. A, kako se tiče 1. braka, isti je morao da se završi. Tebi su se problemi dogadjali kada je Saturn radio loše aspekte.
Inače, kada je Merkur vladar polja karijere i posla, dispozitor će nam ukazati na koje područje treba da se fokusira natus. Kao i drugi aspekti.

I sada ti Saturn radi 90 sa spaljenim Merkurom. Reci mi - Da li su već krenuli problemi?
Inače, Sa u 1. kuci daje nove životne temelje. Tako da ti sada, upravo sada gradiš nove životne temelje. Kako je Saturn vladar karijere i posla, upravo vezano za tvoj poslovni plan. Ovo je period, kada ćeš polako, ali sigurno početi da se usmjeravaš na nešto novo vezano za poslovni plan.

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: četvrtak, 24.12.2015 / 21:17 Izmjenjeno: četvrtak, 24.12.2015 / 21:18

Išao sam malo u šetnju. Inače, ne prakticiram šetnju po gradu u slobodno vrijeme.

Evo astro izvještaja:

Mo na 23.do 24.stupnja Blizanaca:

- Uplatio dopunu za mobitel, poslije ko zna koliko vremena.
- Sreo nekoliko ljudi, koje nisam odavno sreo.
- Bio u knjižari, i zaludio se kao dijete. Nisam znao što ću prije.
- Svratio do jednog butika, da pogledam nešto od garderobe, ali Mo u Blizancima nije fasciniran modom, pa eto, zašto sam se duže zadržao u knjižari.

O zanimljivim susretima:

1) Sa prvom osobom nisam u dobrim odnosima. Tj. žena je kupovala u radnji kod moje majke i ostala dužna neke novce. Dobro je to što je i ne vidjamo, jer je velika tračara, spletkaroš. Znači totalno ispunjena loša simbolika Mo u Blizancima(susret,komunikacija,tračevi,..) 150 (konflikt) Saturn(naš lokal je bio do njenog). Još Venera mi je na Saturnu, koji je vl. 2. kuće, a So vl. 8. kuce (novac drugih ljudi) u 2. kuci, znači ostala dužna za novac.

2) Druga osoba, koju sam sreo je moj drug iz osnovne škole. Čudi me i da me je prepoznao, fino smo se ispričali. Mo u Blizancima (Blizanci učenje, osnovna škola) 150 (rastajanje,prilagodjavanje,nužno prihvaćanje,u ovom slučaju nakon 8. razreda, nužno prekidanje bližeg odnosa) Saturn,vladar 3.kuce (osnovna škola). Da naglasim, inkonjunkcija u ovom slučaju podrazumijeva nužno prekidanje odnosa, što je i logično budući da je on upisao drugu srednju školu.Mada, nikad se nismo ne znam ni ja kako družili. Inače, dečko je završio studije Njemačkog jezika, što potvrdjuje Mo u Blizancima. Dispozitor je Me u Jarcu, Jarac - Njemačka. Planira otići u Njemačku da živi. Opet Mo 150 Sa - on želi prekida sa prošlošću i dosadašnjim temeljima i gradi nešto novo.

3) Treća osoba je žena koja je imala lokal u blizini majkinog u istom tržnom centru. Zatvorila ga je prije godinu dana. Bili smo u baš ok komunikaciji. Inače, interesantno, njezin suprug je bio komšija mome ocu. Tako da dupli komšiluk. Eto Mo u Blizancima - komšiluk. Mo 150 Saturn koji je vladar moje 3. kuce, opet komsiluk. 150 - žena zatvorila svoj lokal. Venera (moda) 60 Saturn ukazat će da je imala butik. Sad Ve u Skorpiji, pa još loš aspekt sa Saturnom, pa je garderoba bila onako (moram biti iskren) za mlade djevojke (Mo u Blizancima) ali demode. Još Ve recepcija Ma, šljokičasta, u principu slično kao Lepa Brena s početka karijere.:)

Merkur u Jarcu 60 moj Saturn, eto mi sretanja ljudi iz prošlosti, koje nisam dugo sreo. E, sad Mo 150 Saturn govori da su to ljudi sa kojima je odnos prekinut prinudno. U prvom slučaju zbog svadje, u drugom slučaju zbog promjene škole, u trećem slučaju zbog toga što je osoba prestala da radi na tom mjestu. Tu možemo reci nesto za aspekt INKONJUNKCIJE (150) . Daje razdvajanja ali prinudna, nešto što se ne tiče natusove volje. Ali, osobe ostaju u kontaktu, susretu. Eto i sa ovom što se moja majka posvadjala, mogao sam da joj se javim. Ali, kad se moja majka posvadja s nekim taj doista mora da je mnogo ,,nenormalan,,. Naspram tome, aspekt 180 daje trajne prekide odnosa.

Knižara ili garderoba?
Kako rekoh, više sam se zadržao u knjižari, kao malo dijete, a garderoba mi, sasvim čudno, nije bila inspirativna.
Tranzitni Merkur (knjige) 60 Saturn, vladar 3. polja (knjige).
Venera, kao simbol mode i garderobe je u Škorpiji na mom Saturnu, tako da to opisuje nedostatak interesovanja za garderobu i modu u ovom periodu. Ali, kad promjeni znak i udje u 1. bit ce druga pjesma. :)

Nisam kupio knjigu, jer mi nedostalo novca. Mo 150 Sa, eto nešto što se dogadja mimo moje volje. Još Sa vl. 2. kuce, a Mo vl. 8. kuce. Venera u Skorpiji 0 Saturn. vl.2.kuce. Pozvao sam oca da mi donese novac, ali u poslijednjem trenu odlučim se da kupovinu obavim sutra. Eto, sad dodjoh i vidjh loš aspekt Mo 150 Sa. Znači, kao da sam znao da ne treba ništa novo uzimati. Sutra je Mo u Raku u svom sjedištu, pa super, još u 8. kuci. Vladar 8. u 8. kuci, još se može desiti da mi majka kupi na poklon. Hahahah. Šalim se, nisam stipsa. Inčae, tranzitno So u 2. kuci a So je vl. 9. kuce - viša znanja, pa eto kupovina knjiga i još nečega, ali o tome uskoro.:)

Eto toliko, dakle INKONJUNKCIJA - nešto što se dešava mimo naše volje. Nešto na što treba da se prilagodimo. Kao, što sam ja morao odložiti kupnju za sustra. Da sačekam eto još jedan dan. Doduše, da sam bio malo brži, stigao bih da se vratim, ali osjecaj mi je rekao da ne treba danas. Nisam znao tocnu poziciju Mo.
Takodjer, kako inkonjunkcija obuhvaca 3. polje, Mo i Blizance, eto zanimljivih susreta sa osobama sa kojima sam ne svojom voljom smanjio intenzitet komunikacije i bliskosti.

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: četvrtak, 24.12.2015 / 21:29

Dodao bih, Merkur trigon Jupiter ovih dana pojačava mentalnu aktivnost, volju za komunikacijom, pisanjem, čitanjem, edukacijom, dovodi do susreta, kako je Me u Jarcu sa osobama, koje dugo nismo sreli, ali kako je Me u znaku Jupiterovog izgnanstva, ti odnosi nisu trajni. Obično ljudi iz starog komšiluka, drugovi iz osnovne, isl.
Pored toga, želja za šetnjom, vožnjom, putovanjima.

Lilanabez kartona

Lilana

F / 47 god.

Novi Sad

Serbia

Objavljeno: petak, 25.12.2015 / 1:12

Citiran post

Igor Igor je napisao:

I sada ti Saturn radi 90 sa spaljenim Merkurom. Reci mi - Da li su već krenuli problemi?
Inače, Sa u 1. kuci daje nove životne temelje. Tako da ti sada, upravo sada gradiš nove životne temelje. Kako je Saturn vladar karijere i posla, upravo vezano za tvoj poslovni plan. Ovo je period, kada ćeš polako, ali sigurno početi da se usmjeravaš na nešto novo vezano za poslovni plan.

Apsolutno jeste tako. No shvativsi cinjenice svog natalnog pecata, naucis vrlo lako da se mris sa cinjenicama i onda sam uzela drugi deo gde sam shvatila da mi dolaze ljudi kroz zivt koji mi nesebicno pruzaju ruku svim zivotnim situacijama...do pre 14 godina ego mi je bio vro izrazen ...itd sad ih obuhvatala druge aspekte...resenja padnu sa neba u pravom smislu.

Problemi su poceli i zato i panicim...temelj sam izgradla i pojavio se zemljotres. Resenja razna naizgled su tu ali znajuci jacinu ova tri ludaka od planeta nekako sam sumnjicava u ishod, volja na izmaku. A gde nema volje nema nicega :D
Sta je resenje kod ovog aspekta? Kad znamo da ce da rusi svaki trud...sacekati da prodje je trosenje vremena,vazni koraci su pomolu,ali mi padne samopouzdanje jer kad vidim ovaj kvadrat ja se sledim jer ocekujem komlikacije. E sad, da li Saturnu prkositi ili se smiriti i sacekati da se same stvari desavaju? ( ko kaze da se same stvari ne desavaju i resavaju da smo mi krojaci svoje sudbine, nek ne cita ovaj pasus :))))

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: petak, 25.12.2015 / 1:20 Izmjenjeno: petak, 25.12.2015 / 1:21

Citiran post

Lilana je napisao:

Apsolutno jeste tako. No shvativsi cinjenice svog natalnog pecata, naucis vrlo lako da se mris sa cinjenicama i onda sam uzela drugi deo gde sam shvatila da mi dolaze ljudi kroz zivt koji mi nesebicno pruzaju ruku svim zivotnim situacijama...do pre 14 godina ego mi je bio vro izrazen ...itd sad ih obuhvatala druge aspekte...resenja padnu sa neba u pravom smislu.

Problemi su poceli i zato i panicim...temelj sam izgradla i pojavio se zemljotres. Resenja razna naizgled su tu ali znajuci jacinu ova tri ludaka od planeta nekako sam sumnjicava u ishod, volja na izmaku. A gde nema volje nema nicega :D
Sta je resenje kod ovog aspekta? Kad znamo da ce da rusi svaki trud...sacekati da prodje je trosenje vremena,vazni koraci su pomolu,ali mi padne samopouzdanje jer kad vidim ovaj kvadrat ja se sledim jer ocekujem komlikacije. E sad, da li Saturnu prkositi ili se smiriti i sacekati da se same stvari desavaju? ( ko kaze da se same stvari ne desavaju i resavaju da smo mi krojaci svoje sudbine, nek ne cita ovaj pasus :))))

E vidi ovako - Sad, dokle Saturn bude radio, to ce od tebe zahtjevati ulaganje dodatnog truda. Ostani tu gdje jesi, radi sve sto mozes i koliko mozes. Ne nerviraj se, vec shvati to kao jednu zivotnu skolu. A, kada budu prosli ovi nabojiti aspekti Sa na natalno So 0 Me, eto ti odredjene promjene vezano za posao, kojom ces itekako biti zadovoljna.
Sad, samo radi ovo sto radis, smiri se, ne nerviraj se, shvati da mora tako. Al, vidjet ces, sljeeca godina ti donosi jako dobru promjenu. Kad popuste Saturnovi aspekti. Novi početak, ili potpuno novi ili nešto vezano za to što radiš samo u drugačijem obliku.

Riješenja, koja padaju s Neba? Kojoj planeti to pripisujes? Gdje ti je Jupiter? Da nije mozda u 1. kuci? :)

Lilanabez kartona

Lilana

F / 47 god.

Novi Sad

Serbia

Objavljeno: petak, 25.12.2015 / 1:36

Hvala.
Verovao ili ne prepisujem Ju0Ma u 8 Rak...Vladar Asc Ma, Mo u sedam u Biku.....Izvininjavam se na sturosti,nisam bas profi astro a i tu bi krenula svita aspekata.

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: petak, 25.12.2015 / 3:20

Citiran post

Lilana je napisao:

Hvala.
Verovao ili ne prepisujem Ju0Ma u 8 Rak...Vladar Asc Ma, Mo u sedam u Biku.....Izvininjavam se na sturosti,nisam bas profi astro a i tu bi krenula svita aspekata.

Jel ti Jupiter gradi jos neki aspekt?

• POSLJEDNJE AŽURIRANE TEME
  • NOVE TEME
  • NAJPOPULARNIJE
  • MOJE TEME
  • UKLJUČEN U
  • PRAĆEN

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Proricanje iz graha

Brida, petak, 24.8.2018 / 18:05

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Gledanje u kavu

Brida, sreda, 22.8.2018 / 18:22

Dobro jutro

Cicimici, ponedeljak, 20.8.2018 / 15:03

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Geomantija

bajaderica, subota, 23.6.2018 / 12:05

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Radi li netko ovdje uopće?

Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36

Pitanje za horarnu kartu

Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Horarna astrologija - učilica

Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Diskusija o natalnim aspektima i iskustva

Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Horarna astrologija posao

Cicimici, sreda, 16.5.2018 / 0:42

Fiksne zvijezde

Atina123, sreda, 16.5.2018 / 12:23

Nedeljni horoskop 23.4 do 30.4

Butterflies, nedelja, 29.4.2018 / 9:12

Saturn

Butterflies, utorak, 24.4.2018 / 22:57

Retrogradni Merkur 2018

Cicimici, sreda, 21.3.2018 / 21:00

Analize začeća, trudnoće i porođaja

Cicimici, petak, 23.2.2018 / 8:30

Brojevi i zanimanje

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 17:19

Kućni broj u numerologiji

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:46

Što osobni broj govori o vama

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:43

Ljubavna Numerologija

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:40

Numerološko slaganje sa partnerom

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:35

Horarna - pitanja ljubavi i braka

Igor Igor, sreda, 16.11.2016 / 23:52

Horarna astrologija - brza pitanja i odgovori

Marc, ponedeljak, 21.11.2016 / 9:16

Horarna astrologija - Vježbaonica

Igor Igor, nedelja, 20.11.2016 / 23:01

Brak u natalnoj karti

Cicimici, petak, 1.12.2017 / 15:05

Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji

Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30

Tradicionalna astrologija - Brak (Lily, Rafae...

Igor Igor, subota, 3.9.2016 / 12:14

Sinastrija

Mihica3, petak, 24.11.2017 / 13:24

Solarni horoskop

lalafo, nedelja, 4.6.2017 / 14:25

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Povijest tradicionalne A. - Partnerstva i bra...

Marc, utorak, 24.1.2017 / 14:52

Astro dnevnik

vratanca27, petak, 17.3.2017 / 16:23

Obične karte

Igor Igor, sreda, 17.2.2016 / 9:09

Četvrta kuća natalne karte

Igor Igor, ponedeljak, 5.9.2016 / 9:16

Fortuna - točka sudbine

Cicimici, ponedeljak, 5.3.2018 / 20:40

Profekcije

Igor Igor, petak, 23.12.2016 / 0:54

Tranziti - teorija i osnove