Statistike: 191 teme, 15286 poruke
Najnovije teme:Radi li netko ovdje uopće?
Aktuelna tema:Igre na sreću
Posljednja poruka:Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06
TEMA
Nivo: Iskusan forumaš / 508 postovi
Objavljeno: nedelja, 16.10.2016 / 0:44
Tema: Astrološki aforizmi - Diskusija
Igor Igor je napisao:
Ego samo po Zapadnoj astrologiji, po Vedama je Mjesec u simbolici ega. Baš sam zbog toga bio pokrenuo jednu zanimljivu diskusiju - Ego u horoskopu... Možda bi ti bilo interesantno. Rijetko kome je kolko vidim.
Po meni je Sunce pokretač i ideal. Da, slažem se za ostale procese, ali to su unutarnji, logični procesi i moj doživljaj je da njima upravljaju planeti. To su sve prirodni procesi. Što bi rekli - Kosmos za sve ima savršen plan. I ja u to bezuvjetno vjerujem. A, Sunce kao najudaljenija točka Zemlji, kao Zvjezda smatram glavnom sponom Zemlje i ostalih planeta ovog sustava sa Kosmosom.
Ovako bih objasnio moje viđenje - Saturn je Bog na Zemlji, a Sunce je Bog na Nebu. U životu čovjeka Saturn je mudrost, koja doprinosi izgradnji ličnosti. Dok je Sunce ono naše autentično, što svi posjedujemo ma koliko život u Kosmosu bio ustaljen. Ali, nije za džaba ona - Pravilo je da nema pravila. Uvijek kad misliš da imaš savršen plan, dođe nešto novo što ga izmjeni...To je Sunce koje prati našu autentičnu sudbinu i daje nam osobenost čijoj izgradnji težimo, zbog čega u Kosmosu ma koliko postojala određena pravila, nikad ništa nije isto. Sve ide naprijed ili nazad, to su relativni pojmovi. Stalno nešto novo i drugačije toga smo svjedoci.
Kao zamisoa super;ali vidis da i praksa ipak istice neke druge kvalitete u ovozemaljskom svetu. Onda bih ja bila neka doktorica ako bih gledala svoje sunce...Lupam,to je sustina sto opet ponavljam da jedno bez drugog ne ide i nece. nebo bez zemlje....ah to me podseti sad gde abraham stalno prica o opozicijama u zivotu i koliko je vazna svaka opozicija (ne u natalu)...
Nivo: Ugledni forumaš / 8565 postovi
Objavljeno: nedelja, 16.10.2016 / 0:54
Lilana je napisao:
Kao zamisoa super;ali vidis da i praksa ipak istice neke druge kvalitete u ovozemaljskom svetu. Onda bih ja bila neka doktorica ako bih gledala svoje sunce...Lupam,to je sustina sto opet ponavljam da jedno bez drugog ne ide i nece. nebo bez zemlje....ah to me podseti sad gde abraham stalno prica o opozicijama u zivotu i koliko je vazna svaka opozicija (ne u natalu)...
Pa taman posla da ide jedno bez drugog, onda bi Kosmos bio van funkcije, sigurno da ne bi bilo ni zviota na njemu u ovom obliku.
Ali, u materijalnom svjetu ispada da je Saturn najvisi ideal, a to lično smatram glavnom blokadom koju čovjek treba da razbije kod sebe. Ne u smislu poimanja astrologije, svatko ima pravo na svoje poimanje. Već u smislu života. Znači - open mind, be free... Realnost nije ono što mi vidimo i što nam se plasira, što nam se nameće da prihvatimo, realnost je jedan neograničeni prostor. Nema jasno definiranu formu, kakvu nalaže Saturn. Ili mozda mi nikad nismo u stanju da vidimo cijelu tu formu. Mozda i ne treba da ju vidimo. Mozda je u tome car zivota. U konstantnom istrazivanju...
Nivo: Iskusan forumaš / 508 postovi
Objavljeno: nedelja, 16.10.2016 / 1:05
Igor Igor je napisao:
Pa taman posla da ide jedno bez drugog, onda bi Kosmos bio van funkcije, sigurno da ne bi bilo ni zviota na njemu u ovom obliku.
Ali, u materijalnom svjetu ispada da je Saturn najvisi ideal, a to lično smatram glavnom blokadom koju čovjek treba da razbije kod sebe. Ne u smislu poimanja astrologije, svatko ima pravo na svoje poimanje. Već u smislu života. Znači - open mind, be free... Realnost nije ono što mi vidimo i što nam se plasira, što nam se nameće da prihvatimo, realnost je jedan neograničeni prostor. Nema jasno definiranu formu, kakvu nalaže Saturn. Ili mozda mi nikad nismo u stanju da vidimo cijelu tu formu. Mozda i ne treba da ju vidimo. Mozda je u tome car zivota. U konstantnom istrazivanju...
U svakom sistemu treba da bude neki diktator,svaki nemilosrdni je pao i nije imao dug vek vladavine kroz istorijua ja ovde Saturna gledam kao diktatora koji ima samo pravu vagu u rukama,nekad je strog,nekad nezan,nekad odustane i nema snagu,nekad te tera da izvlacis svetlost nekad tamu. Bez toga bi bili kao stado ovaca bez onog psa sto drzi stado na okupu :) Ima on svoju car,ali svakako da aspolutna sloboda je najvaznija stvar u zivotu svakog coveka,licna sloboda.....dostizna kroz lekcije saturna. Mozak mi lagano usporava,pa zelim laku noc i idemo dalje! :)
Objavljeno: nedelja, 16.10.2016 / 1:27
Lilana je napisao:
U svakom sistemu treba da bude neki diktator,svaki nemilosrdni je pao i nije imao dug vek vladavine kroz istorijua ja ovde Saturna gledam kao diktatora koji ima samo pravu vagu u rukama,nekad je strog,nekad nezan,nekad odustane i nema snagu,nekad te tera da izvlacis svetlost nekad tamu. Bez toga bi bili kao stado ovaca bez onog psa sto drzi stado na okupu :) Ima on svoju car,ali svakako da aspolutna sloboda je najvaznija stvar u zivotu svakog coveka,licna sloboda.....dostizna kroz lekcije saturna. Mozak mi lagano usporava,pa zelim laku noc i idemo dalje! :)
Bravo, pa toj sam i rekao.:)))
Pa kroz lekcije svih planeta. A smatram da je lekcija onoliko kolika je njihova simbolika, da je lekcija bezbroj.
I Sunce uvijek udahnuje nove ideje, zbog čega uvijek dolaze nova otkrica, novi izumi. Ideja i ideal su Sunce, izum kao gotov proizvod je vec Saturn. Eto nekog plastičnijeg objašnjenja, mog viđenja stvari u Kosmosu.
Ja imam Mo u Vodenjaku, vladar ponašanja Jupiter, Almuten figuris - Mars,. Znači ja se kao takav gnušam granica i ograničenja. Iste su naravno u simbolici Saturna. Npr. ja imam Sa 0 AC i to što drugi shvaćaju kao granice i ograničenja ja shvaćam preprekom koju treba savladati, prvo u svojoj glavi, prevazići je u svojoj glavi, a kad ju prevaziđeš u svojoj glavi, onda poslije ti lakše bude da prihvatiš stvarnost. Zapravo, i ne prihvaćaš ju. Samo se prilagođavaš koliko ti je potrebno da bi dalje razvijao svoju autentičnost.
Saturn je svima daleko razumljiviji. Saturn je slika života u materijalnom svijetu i klasnom poretku. Red, rad, disciplina, država, funkcioner, siromašni radnik i zli eksploatator, beda, patnja, tuga, muka, pesimizam, odgovornost, strogoća, mudrost, granice, teritorije, forme u svemu, pa i u emocijama, potiskivanja emocija, strahovi... Ne takav svijet nije po Bogu. Sunce je kao zvjezda viši red kozmičkog Božanstva. Glavna figura u našem sustavu i kaže da tako ne mora. Kako su bila, tako će i biti nekakva drugačija vremena. Saturna moramo preći, ali problem je kad ostanemo zaglavljeni u njemu,...kad se u svom ništavilu i u svoj muci pometemo i zaboravimo da postoji još jedna stanica a to je Sunce. Ne moramo savladati u potpunosti lekciju bilo kog planeta da bismo počeli učiti lekciju Sunca. Ali, da bismo što podizali kvalitetu našeg vladanja Sunčevim lekcijama, mi fakat moramo podizati i kvalitetu vladanja lekcija ostalih planeta. Sve je u Kosmosu Zakon uzroka i posljedice. Hoću reči, većina ljudi u ovom poretku najviše živi po Saturnovim lekcijama, zanemarujući istinsku vjeru u SLOBODU, zanemarujući lekcije Sunca, a kad zanemarujes lekcije Sunca, zanemarujes i lekcije drugih planeta. Za slobodu je neophpdan balans. Doseći balans i slobodu, ići Sunčevim stazama je u materijalnom svijetu duži put, ali i jednostavniji i rasterećeniji. Dok je život po pretjeržno Saturnvim lekcijama kraći put, ali i stresniji. To je ono kad si stalno u grču i panici i samo ti srca za čas strada. Jupiter teži umjerenosti. A komunikacija sa Jupiterom je prvi dokaz da intenzivnije počinjemo vladati lekcijama Sunca.
Objavljeno: nedelja, 16.10.2016 / 2:02
Al sam se raspisao. Hoću da rezimiram.
Sunce je Zvjezda, Izvor života i Ideal kome stremimo. Simbol Stvoritelja. Sloboda je glavni ideal svakog čovjeka.
Saturn je Bog na Zemlji. Ali, trebamo shvatiti da je Kosmos prostor u kome živimo. Strah je najveći neprijatelj svakom čovjeku.
Sunce i Saturn - Dobro i Zlo, Bog i Đavo, Sloboda i Strah.
Ali, ako dozvolimo sebi da pratimo putanju Sunca i izađemo iz standardnih okvira i klišea, mi ćemo onda i tu zlu energiju Saturna transformirati u pozitivnu energiju. Svjedočanstvo naše mudrosti je onda kada se izborimo sa preprekama koje stvaramo sebi u glavi uslijed vanjskih utjecaja te krenemo hrabro kroz život.
Nivo: U petoj brzini / 329 postovi
Objavljeno: petak, 21.10.2016 / 18:33
Super tema za razbijanje astroloskih zabluda . Ono sto sam najcesce primetila da odnos So trigon Mo iako se smatra "dobrim" aspektom najcesce i nije bas tako , uvek je u karti natusa izrazeno neslaganje roditelja , a i razvod. Zatim Ma 90 Sa jojj kako je ovaj aspekt ozloglasen , ubice zatim tiranin, itd,itd ali uglavnom znaci tesko do cilja , mng prepreka i nesigurnosti , ali uvek se ispostavi da su autoriteti u profesiji, da se njihova rec postuje , ali nakon sto se izbore sa svojim strahovima... Naravno da dosta toga zavisi kakvu recepciju daju jedan drugome .
Sta ostali misle o ovome ?
Objavljeno: petak, 21.10.2016 / 20:11 Izmjenjeno: petak, 21.10.2016 / 20:12
uvekpozitivna je napisao:
Super tema za razbijanje astroloskih zabluda . Ono sto sam najcesce primetila da odnos So trigon Mo iako se smatra "dobrim" aspektom najcesce i nije bas tako , uvek je u karti natusa izrazeno neslaganje roditelja , a i razvod. Zatim Ma 90 Sa jojj kako je ovaj aspekt ozloglasen , ubice zatim tiranin, itd,itd ali uglavnom znaci tesko do cilja , mng prepreka i nesigurnosti , ali uvek se ispostavi da su autoriteti u profesiji, da se njihova rec postuje , ali nakon sto se izbore sa svojim strahovima... Naravno da dosta toga zavisi kakvu recepciju daju jedan drugome .
Sta ostali misle o ovome ?
Hvala ti na divnim riječima za temu. Pokrenuo sam ju. Ljudima ce se smučiti astrologija koja govori samo o jednom te istom. Pa cilj svakog astrologa je da sam istraži određena podrčuja. Zato hajde.
So 120 Mo, imam ga ja. Dobar aspekt za obitelj, ako je 4. kuca dobro postavljena, i ako svjetla ne salju jedno drugom lose recepcije.
Meni je So u Vagi u padu, a Mo je u Vodenjaku gdje je So u izgnanstvu. So salje losu recepciju Mo. Moji roditelji su se više puta razdvajali. I zvanično su još uvijek skupa. Razlog zašto su skupa je Jupiter koji je partilno 0 Mo. Inače, da nije Jupitera tu, davno bi se razišli. Ne smatram da je to što se nisu potpuno razišli dobro, što više smatram da je bilo bolje da su se razišli, ali takva je karma. Uloga Jupitera se ovdje ogleda da iz tih svih problema oboje izvuku određene zaključke i poruke. I majka jeste, otac i on valjda.:) Inače Ju je vladar IC-a.
Objavljeno: petak, 21.10.2016 / 20:14
Ma 0 Sa i Ma 90 Sa, skroz si u pravu. Prvo smatram da ovisi o recepciji i o cijelom natalu. Može donijeti i mnogo borbe, pa uspjeh kroz tu borbu. Ali, treba dobro sagledati koje kuće zahvaća kroz prisustvo planeta i vladarstva i neprestano raditi na jačanju ličnosti. Jer ovdje se itekako javlja opasnost da osoba kupi u sebi osjecaj krivnje, griznje savjesti , te tako svojim mislima sebi uništi život i odvede u bolest.
Nivo: U petoj brzini / 329 postovi
Objavljeno: petak, 21.10.2016 / 20:33
Igor Igor je napisao:
Hvala ti na divnim riječima za temu. Pokrenuo sam ju. Ljudima ce se smučiti astrologija koja govori samo o jednom te istom. Pa cilj svakog astrologa je da sam istraži određena podrčuja. Zato hajde.
So 120 Mo, imam ga ja. Dobar aspekt za obitelj, ako je 4. kuca dobro postavljena, i ako svjetla ne salju jedno drugom lose recepcije.
Meni je So u Vagi u padu, a Mo je u Vodenjaku gdje je So u izgnanstvu. So salje losu recepciju Mo. Moji roditelji su se više puta razdvajali. I zvanično su još uvijek skupa. Razlog zašto su skupa je Jupiter koji je partilno 0 Mo. Inače, da nije Jupitera tu, davno bi se razišli. Ne smatram da je to što se nisu potpuno razišli dobro, što više smatram da je bilo bolje da su se razišli, ali takva je karma. Uloga Jupitera se ovdje ogleda da iz tih svih problema oboje izvuku određene zaključke i poruke. I majka jeste, otac i on valjda.:) Inače Ju je vladar IC-a.
Ma svaka cast za temu nemam reci jedna od omiljenih ce mi biti , volim ovakve teme jer ima mng zabluda (ujedno i pohvala za ono sto si napisao za Sa u 10 gde vecina misli da mu je dobro a i nije bas ), pa hajde da ih razbijamo jednu po jednu Eto skupa su samo na papiru jel tako , ovako bi trebalo da svako ima svoj zivot??? Samo mi to reci ? pa da logicno Ju papir zakon konj Mo porodica . Ali nema sklada to hocu reci , ne mislim na klasican razvod.. Ima primera gde su So i Mo u kvadratu pa opet ostanu skupa ali nema slaganja , sto bi trebalo da je kljucno u odnosu (bar ja tako mislim)..
Da da Ma 90 Sa ili Ma 0 Sa to je ono korak napred , nazad dva , prosto su okolnosti takve. Naravno ostala postavka i recepcije jeste bitno , nista ne funkionise u natalu samo za sebe , ako postoje predispozicije da se prevazidje taj aspekat, onda nije bas toliko" los " kako se navodi , e sad bitno je i da li je sep ili apk u pitanju ..
Objavljeno: petak, 21.10.2016 / 21:00
uvekpozitivna je napisao:
Ma svaka cast za temu nemam reci jedna od omiljenih ce mi biti , volim ovakve teme jer ima mng zabluda (ujedno i pohvala za ono sto si napisao za Sa u 10 gde vecina misli da mu je dobro a i nije bas ), pa hajde da ih razbijamo jednu po jednu Eto skupa su samo na papiru jel tako , ovako bi trebalo da svako ima svoj zivot??? Samo mi to reci ? pa da logicno Ju papir zakon konj Mo porodica . Ali nema sklada to hocu reci , ne mislim na klasican razvod.. Ima primera gde su So i Mo u kvadratu pa opet ostanu skupa ali nema slaganja , sto bi trebalo da je kljucno u odnosu (bar ja tako mislim)..
Da da Ma 90 Sa ili Ma 0 Sa to je ono korak napred , nazad dva , prosto su okolnosti takve. Naravno ostala postavka i recepcije jeste bitno , nista ne funkionise u natalu samo za sebe , ako postoje predispozicije da se prevazidje taj aspekat, onda nije bas toliko" los " kako se navodi , e sad bitno je i da li je sep ili apk u pitanju ..
Ma moja majka kaze, meni taj papir nista ne znaci. Nisu zivjeli 10 godina skupa, onda otac dosao kod nas, kad je baba umrla. Pa onda opet otisao, sad dolazi u goste. Pa bas tako kako si rekla, samo da dodam, Vodenjak, pa ima prijateljske ljubavi, oduvijek tako i bilo i opet atipican odnos za ovo vrijeme, u određenoj mjeri. Vladar IC-a je Ju u 3. kuci sto je 12. od 4. a vladar MC-a je spaljeni Me, njegovu ulogu preuzima Ve koja je u 9. kuci, a to je 12. kuca od 10. Znači odnos im je baš naglašeno karmički. Moja majka je Ve u Djevici i tako da nije njene brige, on bi propao. A opet ona je Ve 0 Ma, pa ne da na sebe, ipak nikad nije bila žrtva do kraja. Sve više je Ma. Otac je Ju u Vodenjaku, peregriniran, retrogradan, tako sav je inertan, zivi neki svoj zivot, osobenjak, jako human, drugi ljudi ga vole, a on nema nijednog bliskog prijatelja. Losa recepcija pa dovodi do nesklada. Majka bi bila So a on Mo pošto je 0 Ju, a So je u 10. kuci. Pa tako majka se iznervira, pa ga otjera, pa ponovo se pomire i to je to. Kao djeca sad...:)))
U chartu Njemačke ima Ma 90 Sa. Pronađi baš sam pisao tekst. Ovaj aspekt je loš za one koji teže po svaku cijenu doseći značajnu poziciju, mada to opet govori o njihovim frustracijama. Sad, znam mnoge dobre i napaćene ljude koji imaju taj aspekt, i simbolizira obiteljske tragedije u njihovom životu.
Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06
Ljubavni odnosi - 5. kuća i 8. kuća horoskopa
Ivy775, utorak, 17.5.2022 / 17:41
Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36
Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04
Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji
Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30
Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45
Diskusija o natalnim aspektima i iskustva
Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23
Astromedicina - Osn. teoretske postavke
Wonderwoman28, četvrtak, 12.8.2021 / 18:08
Wonderwoman28, sreda, 11.8.2021 / 18:27
Cicimici, nedelja, 14.10.2018 / 10:27
Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46
Brida, petak, 24.8.2018 / 18:05
Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46
Brida, sreda, 22.8.2018 / 18:22
Cicimici, ponedeljak, 20.8.2018 / 15:03
Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21
bajaderica, subota, 23.6.2018 / 12:05
Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC
Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29
Kako će mi biti na novom poslu
Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41
Pravila gledanja, tumačenja i analiza
Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14
Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36
Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45
Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46
Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04
Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC
Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29
Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46
Kako će mi biti na novom poslu
Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41
Diskusija o natalnim aspektima i iskustva
Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23
Pravila gledanja, tumačenja i analiza
Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14
Cicimici, sreda, 16.5.2018 / 0:42
Atina123, sreda, 16.5.2018 / 12:23
Nedeljni horoskop 23.4 do 30.4
Butterflies, nedelja, 29.4.2018 / 9:12
Butterflies, utorak, 24.4.2018 / 22:57
Cicimici, sreda, 21.3.2018 / 21:00
Analize začeća, trudnoće i porođaja
Cicimici, petak, 23.2.2018 / 8:30
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 17:19
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:46
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:43
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:40
Numerološko slaganje sa partnerom
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:35
Horarna - pitanja ljubavi i braka
Igor Igor, sreda, 16.11.2016 / 23:52
Horarna astrologija - brza pitanja i odgovori
Marc, ponedeljak, 21.11.2016 / 9:16
Horarna astrologija - Vježbaonica
Igor Igor, nedelja, 20.11.2016 / 23:01
Cicimici, petak, 1.12.2017 / 15:05
Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji
Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30
Tradicionalna astrologija - Brak (Lily, Rafae...
Igor Igor, subota, 3.9.2016 / 12:14
Mihica3, petak, 24.11.2017 / 13:24
lalafo, nedelja, 4.6.2017 / 14:25
Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21
Povijest tradicionalne A. - Partnerstva i bra...
Marc, utorak, 24.1.2017 / 14:52
vratanca27, petak, 17.3.2017 / 16:23
Igor Igor, sreda, 17.2.2016 / 9:09
Igor Igor, ponedeljak, 5.9.2016 / 9:16
Cicimici, ponedeljak, 5.3.2018 / 20:40
Igor Igor, petak, 23.12.2016 / 0:54
bubi28, utorak, 13.6.2017 / 20:10
Igor Igor, utorak, 20.12.2016 / 23:56
Igor Igor, sreda, 23.12.2015 / 0:00
Igor Igor, ponedeljak, 7.11.2016 / 11:22
Igor Igor, četvrtak, 2.6.2016 / 0:56