Forum / Astrologija

Astrologija
Astrologija

Statistike: 191 teme, 15286 poruke

Najnovije teme:Radi li netko ovdje uopće?

Aktuelna tema:Igre na sreću

Posljednja poruka:Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06

TEMA

Autor teme:Igor Igor

Pregleda:1901

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Nivo: Ugledni forumaš / 8565 postovi

Objavljeno: četvrtak, 6.10.2016 / 20:38

Tema: Astrološki aforizmi - Diskusija

Ovdje ću pisati svoje astrološke aforizme i zapažanja, pa ćemo ako želite skupa sikutovati.

Pokazatelji za nedostatak samopouzdanja (plus nepovjerljivost, krivnja, strah,isl.)

- Svjetla u međusobnoj aflikaciji, npr. Mo 90 So, Mo 180 So, ali i dobri aspekti sa lošim recepcijama.
- Naglašeni spaljeni put, što znači više planeta na spaljenom putu. Osoba rađe bira da živi jednostavan život, bez većih promjena, iako zahvaljujući svom izraženom prirodnom instinktu može učiniti čuda. Vrlo često se osjeća neshvaćenom.
- Spaljeni Merkur i Venera; prije svega Merkur jer on predstavlja percepciju stvarnosti, realnosti, kao i Venera koja je najbliža Zemlji, i utječe na odnose sa drugim ljudima, ponajviše od svih planeta.

* Sve što se vezuje za spaljenost daje slabu i nepotpunu percepciju kako sebe, tako i drugih ljudi, gdje se stvara idealno tle za razvoj strahova, zbog kojih mnoge šanse bivaju propuštene. *

- Loši aspekti sa Saturnom, jer on je glavni nosilac osjećanja niže vrijednosti. Saturn je prirodni signifikator straha, upravlja opsjednoscu, opsesivno-kompulzivnim manifestacijama i reakcijama.
- Naglašene 6. 8. i 12. kuća.

Možda zapažate da su gotovo svi navedeni planeti ujedno odgovorni i za zdravlje ljudi. Sunce je točka vitalnosti, Mjesec kao simbol naše duše, svih naših iskustava određuje našu cijelokupnu ličnost, pa tako ima veze i sa zdravstvenim aspektom ličnosti. Saturn je prirodni signifikator bolesti. 6. 8. i 12. kuća su kuće koje upravljaju zdravljem, 6. kuća - općenito, 8. kuća- opasnim bolestima i terminalnim fazama, 12. kuća - kroničnim bolestima. Spaljenost također šteti zdravlju.

Iz svega možemo steći dojam da je jačanje nivoa svjesnosti o sebi i sopstvenim potencijalima ne samo glavni preduvijet za sretan, ostvaren i ispunjen život, već i za dobro zdravlje, od koga sve polazi.

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: četvrtak, 6.10.2016 / 20:53

Saturnu nije mjesto u sretnim kućama, točnije 9. 10. i 11. kući. Ovo je iskustvo koje mi se dogodilo na mnogim ili bolje rečeno na masi primjera u horarnoj astrologiji.
Naime, uvijek kad je vladar Ascendenta bio Saturn u ovim kućama to je davalo pretjeranu, opsesivnu želju za nečim ili nekim. Želja po svaku cijenu. Po cijenu remećenja ličnog i duhovnog mira. Tu uvijek treba na umu imati onu izreku - Što loše krene i tako biva neko duže vrijeme, najbolje je pustiti. Ako i dalje idemo za time, mi ćemo samo sebe opteretiti, doživjeti brojne nove frustracije, razočaranja, i tako se istrošiti bez ikakvog rezultata, da poslije nemamo snage uhvatiti se u koštac sa nečim za što se doista treba i vrijedi boriti.
Zamislite samo primjer osobe koja je nesretno zaljubljena u nekog, taj netko ju ne ferma ni za žutu banku, a ona i dalje grize, ne pušta.
Objašnjenje: Vladari 9. i 11. kuće su Sunce i Jupiter, dva najveća benefika. Tako da Saturnu kao najvećem malefiku tu nije mjesto. Također, ovo me navodi da budem vrlo rezerviran prema tvrdnjama da je Sa priordni vladar 10. kuće. Stari majstori su oko toga mnogo debatovali i ostavili to pitanje otvoreno...barem mnogi. Što je 10. kuća? To se treba zapitati. 10. kuća je vrh natalnog Neba, naš najviši ideal, naš zenit. U astrologiji najviši ideal, zenit. 9. i 10. kuća su u najbližem dodiru sa njime. 9. kuća daje znanja da bismo ga dosegli naš najviši ideal, a 11. kuća daje nove ideje, zahvaljujući kojima naš ideal nastavlja da se razvija i živi. Najviši ideal nije Saturn. Kako u jednom sustavu koji je sačinjen od satelita, planeta, planetoida i zvjezda, glavni ideal može biti oslikan planetom? Kako, zapitajte se to, kada je Zvjezda ta koja daje izvor energije svim tijelima u tom sustavu, a to je Sunce.
Zamislite to ovako - Saturn je država, državni sustav, koji se mora poštivati da bi se ostvario neki rezultat, ali i ne mora. Ok, ako se odlučimo da ga ne poštivamo, za neke stvari i u nekim segmentima ćemo svakako snositi određene negativne posljedice, ali i one su promjenljiva kategorija. Npr. osoba ode u zatvor, a dok izdržava kaznu promjeni se Zakon i bude joj smanjena kazna. Nasuprot Saturnu, Sunce je simbol jedinih univerzalnih kozmičkih zakona, između dobra i zla, svjetla i tame, slobode i straha... To su zakoni koje nam nitko i ništa ne traži da ih poštivamo, ali mi ih nesvjesno poštivamo. Svi težimo biti bolji, svi tražimo veću svjetlost, svi težimo biti slobodniji...
Saturn je slika lažnog autoriteta, koji od drugih zahtjeva da ga poštivaju, a Sunce je slika nekog tko je sam po sebi, zbog svojih zasluga, vrijedan svakog respecta.
Po harmoničnoj kozmičkoj ravnoteži, Saturn kaže Rad je stvorio čovjeka, a Sunce definira identitet ličnosti na osnovu njegove uložene radne energije i njegovih radnih sposobnosti.
Saturn je rad koji ulažemo i Saturn su prepreke sa kojima se suočavamo u cilju jačanja vlastite mudrosti, a Sunce je uspotrebna vrijednost naše mudrosti, slika naše mudrosti.

Nivo: Iskusan forumaš / 593 postovi

Objavljeno: četvrtak, 6.10.2016 / 22:05

odlično Igore! Čim stignem,,malo ću detaljnije opisati i svoje viđenje..

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: četvrtak, 6.10.2016 / 22:12

Citiran post

Blaza je napisao:

odlično Igore! Čim stignem,,malo ću detaljnije opisati i svoje viđenje..

Hvala ti. Bude toga još, još puno. Od ovog materijala spremam i imam gotove tekstove, koji čekaju pravi trenutak da budu publikovani. Za neke stvari je potrebno još dosta istraživanja, pa hajde da se uključimo.:)

Lilanabez kartona

Lilana

F / 47 god.

Novi Sad

Serbia

Nivo: Iskusan forumaš / 508 postovi

Objavljeno: subota, 15.10.2016 / 22:27

Ti znas da je Saturn po mitologiji bio Bog nad Bogovima i da je bio Bog zetve i setve,ratarstva i posto je ljude ucio kako da seju,bavese se poljoprivredom i tad su ljudi to zvali zlatno doba. Saturn je simbol starog mudraca,vremena,trajnosti.
"Kako sejes ,tako zanjes"
"Strpljen ,spasen"
"Red ,rad i disciplina"
Samoca....da li je simbol samoce ili je cinjenica da covek mora sam sebe da pokrece,sam sebe da voli,sam sebe da motivise,sam da odlucuje itd.
Deseta kuca je simbol Casti....ako je desta kuca nas neki pokazatelj kroz natal gde bi trebali da uspemo,onda ima smisla da Saturn bude i vladar ove kuce. A vec do Boga je kako ce biti postavljen i u kom znaku,kako aspektovan.

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: subota, 15.10.2016 / 22:44

Citiran post

Lilana je napisao:

Ti znas da je Saturn po mitologiji bio Bog nad Bogovima i da je bio Bog zetve i setve,ratarstva i posto je ljude ucio kako da seju,bavese se poljoprivredom i tad su ljudi to zvali zlatno doba. Saturn je simbol starog mudraca,vremena,trajnosti.
"Kako sejes ,tako zanjes"
"Strpljen ,spasen"
"Red ,rad i disciplina"
Samoca....da li je simbol samoce ili je cinjenica da covek mora sam sebe da pokrece,sam sebe da voli,sam sebe da motivise,sam da odlucuje itd.
Deseta kuca je simbol Casti....ako je desta kuca nas neki pokazatelj kroz natal gde bi trebali da uspemo,onda ima smisla da Saturn bude i vladar ove kuce. A vec do Boga je kako ce biti postavljen i u kom znaku,kako aspektovan.

Od planeta da kao najudaljenija. Ali, za mene je centralni ideal samo jedan iskazan kroz Svjetlost i Zvjezdu.
Ne anuliram Saturna, daleko bilo. Saturn i Jupiter su kao dva vanjska planeta centralni provodnici energije od Sunca i energije ka Suncu. Tako ja svhatam. Govorim iz vizure 7 svetih planeta.
Po toj logici Jupiter se vezuje za ono što je do duše, a Saturn za ono što je do tijela i materijalizacije poruka iz duše. E, sad - Saturn se čini kao konačnica upravo zbog materijalnog, jer živimo u materijanom svijetu. Saturn - red i poredak. A što ćemo sa time, kad netko uspije van ustaljenog reda i poretka? Navodim samo kao primjer. Kako to objasniti? Pa vrlo lako - I nad popom ima pop, tako se kaže. Nije za džabe rečeno pop, umjesto Bog.

Lilanabez kartona

Lilana

F / 47 god.

Novi Sad

Serbia

Objavljeno: subota, 15.10.2016 / 22:58 Izmjenjeno: subota, 15.10.2016 / 23:05

Samo nemoj da zaboravis da je Saturn jeo svoju decu, daleko je od samo materijalnog. Strpljenje moze imati samo duhovno jaka osoba(to je jedan primer) Ne zaboravi da samo Jupitera nije pojeo , da je Jupiter svrgnuo Saturna sa trona i bio je Bog svetla :) a sunce je prikazano kao samo lep mocic, daje samo sjaj...Znaci sve mora biti u kooperaciji da bi se sastvaila licnost cela i kvalitetna...jer sta je Sunce bez njih? Samo puki prazni sjaj.

Ako sam dobro shvatila sta zelis da kazes :)

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: nedelja, 16.10.2016 / 0:03 Izmjenjeno: nedelja, 16.10.2016 / 0:05

Citiran post

Lilana je napisao:

Samo nemoj da zaboravis da je Saturn jeo svoju decu, daleko je od samo materijalnog. Strpljenje moze imati samo duhovno jaka osoba(to je jedan primer) Ne zaboravi da samo Jupitera nije pojeo , da je Jupiter svrgnuo Saturna sa trona i bio je Bog svetla :) a sunce je prikazano kao samo lep mocic, daje samo sjaj...Znaci sve mora biti u kooperaciji da bi se sastvaila licnost cela i kvalitetna...jer sta je Sunce bez njih? Samo puki prazni sjaj.

Ako sam dobro shvatila sta zelis da kazes :)

A pa ne mislim tako. Ne može Sunce nikad biti lažni sjaj. Sunce je izvor života, a ničiji život nije lažni sjaj.
Sunce je najviši ideal kome stremimo, njegovo postojanje je dokaz da autoritet ne postoji, da je naš potencijal bezgraničan. Sunce se ne vezuje za opipljivo u nama. Sunce je izvor našeg života. Ali, nakon što nam da život, ne vodi nas za ruku, već iz daleka pomaže nam da odaberemo svoj životni put. Saturn je mudrost koja nam je potrebna na životnom putu, ali što je mudrost samo kao gola mudrost. Rad je stvorio čovjeka, ali čovjek je isto tako i učenje (Me - Ju) i emocija (Mo - Ve) i druge fizičke aktivnosti van rada (Ma) ... Mudrost je sublimat čovjekove ličnosti, ali da bi ličnost bila potpuna i cijelovita fali ono nešto. Fali ono nešto novo u našem životu. Ono nešto naše autentično.
Tako je za mene vrh Natalnog Neba i njegova kuća pod vlašću Sunca. Neću reći pod vlašću, jer Sunce ne traži vlast. Saturn traži vlast i javno priznanje, ali Sunce to ne traži. Sunce traži slobodu da bi moglo dalje da se razvija i kooperira sa ostalim čimbenicima Svemira.

p.s. Moj lični stav. Ovo ne mogu tako lako objasniti. Ostavljam vam da sami rastumačite. Da, svatko ima svoje autentično ja, pa će se i tumačenja razlokovati.:) Meni je to super.

Lilanabez kartona

Lilana

F / 47 god.

Novi Sad

Serbia

Objavljeno: nedelja, 16.10.2016 / 0:16

Pise diskusija pa mi se bas svidja da diskutujemo. Vidis Sunce je cist EGO (Edge Out God=, znaci varljivo je i nestabilno,moze biti ,a ne mora. Jeste u prirodi Sunce sjaj i zato daje zivot,ali bez kise,bez snega,bez noci sve bi spalio.

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: nedelja, 16.10.2016 / 0:30

Citiran post

Lilana je napisao:

Pise diskusija pa mi se bas svidja da diskutujemo. Vidis Sunce je cist EGO (Edge Out God=, znaci varljivo je i nestabilno,moze biti ,a ne mora. Jeste u prirodi Sunce sjaj i zato daje zivot,ali bez kise,bez snega,bez noci sve bi spalio.

Ego samo po Zapadnoj astrologiji, po Vedama je Mjesec u simbolici ega. Baš sam zbog toga bio pokrenuo jednu zanimljivu diskusiju - Ego u horoskopu... Možda bi ti bilo interesantno. Rijetko kome je kolko vidim.
Po meni je Sunce pokretač i ideal. Da, slažem se za ostale procese, ali to su unutarnji, logični procesi i moj doživljaj je da njima upravljaju planeti. To su sve prirodni procesi. Što bi rekli - Kosmos za sve ima savršen plan. I ja u to bezuvjetno vjerujem. A, Sunce kao najudaljenija točka Zemlji, kao Zvjezda smatram glavnom sponom Zemlje i ostalih planeta ovog sustava sa Kosmosom.
Ovako bih objasnio moje viđenje - Saturn je Bog na Zemlji, a Sunce je Bog na Nebu. U životu čovjeka Saturn je mudrost, koja doprinosi izgradnji ličnosti. Dok je Sunce ono naše autentično, što svi posjedujemo ma koliko život u Kosmosu bio ustaljen. Ali, nije za džaba ona - Pravilo je da nema pravila. Uvijek kad misliš da imaš savršen plan, dođe nešto novo što ga izmjeni...To je Sunce koje prati našu autentičnu sudbinu i daje nam osobenost čijoj izgradnji težimo, zbog čega u Kosmosu ma koliko postojala određena pravila, nikad ništa nije isto. Sve ide naprijed ili nazad, to su relativni pojmovi. Stalno nešto novo i drugačije toga smo svjedoci.

• POSLJEDNJE AŽURIRANE TEME
  • NOVE TEME
  • NAJPOPULARNIJE
  • MOJE TEME
  • UKLJUČEN U
  • PRAĆEN

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Proricanje iz graha

Brida, petak, 24.8.2018 / 18:05

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Gledanje u kavu

Brida, sreda, 22.8.2018 / 18:22

Dobro jutro

Cicimici, ponedeljak, 20.8.2018 / 15:03

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Geomantija

bajaderica, subota, 23.6.2018 / 12:05

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Radi li netko ovdje uopće?

Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36

Pitanje za horarnu kartu

Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Horarna astrologija - učilica

Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Diskusija o natalnim aspektima i iskustva

Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Horarna astrologija posao

Cicimici, sreda, 16.5.2018 / 0:42

Fiksne zvijezde

Atina123, sreda, 16.5.2018 / 12:23

Nedeljni horoskop 23.4 do 30.4

Butterflies, nedelja, 29.4.2018 / 9:12

Saturn

Butterflies, utorak, 24.4.2018 / 22:57

Retrogradni Merkur 2018

Cicimici, sreda, 21.3.2018 / 21:00

Analize začeća, trudnoće i porođaja

Cicimici, petak, 23.2.2018 / 8:30

Brojevi i zanimanje

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 17:19

Kućni broj u numerologiji

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:46

Što osobni broj govori o vama

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:43

Ljubavna Numerologija

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:40

Numerološko slaganje sa partnerom

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:35

Horarna - pitanja ljubavi i braka

Igor Igor, sreda, 16.11.2016 / 23:52

Horarna astrologija - brza pitanja i odgovori

Marc, ponedeljak, 21.11.2016 / 9:16

Horarna astrologija - Vježbaonica

Igor Igor, nedelja, 20.11.2016 / 23:01

Brak u natalnoj karti

Cicimici, petak, 1.12.2017 / 15:05

Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji

Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30

Tradicionalna astrologija - Brak (Lily, Rafae...

Igor Igor, subota, 3.9.2016 / 12:14

Sinastrija

Mihica3, petak, 24.11.2017 / 13:24

Solarni horoskop

lalafo, nedelja, 4.6.2017 / 14:25

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Povijest tradicionalne A. - Partnerstva i bra...

Marc, utorak, 24.1.2017 / 14:52

Astro dnevnik

vratanca27, petak, 17.3.2017 / 16:23

Obične karte

Igor Igor, sreda, 17.2.2016 / 9:09

Četvrta kuća natalne karte

Igor Igor, ponedeljak, 5.9.2016 / 9:16

Fortuna - točka sudbine

Cicimici, ponedeljak, 5.3.2018 / 20:40

Profekcije

Igor Igor, petak, 23.12.2016 / 0:54

Tranziti - teorija i osnove