Statistike: 191 teme, 15286 poruke
Najnovije teme:Radi li netko ovdje uopće?
Aktuelna tema:Igre na sreću
Posljednja poruka:Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06
TEMA
Nivo: Stanovnik foruma / 1412 postovi
Objavljeno: ponedeljak, 29.2.2016 / 21:29
Tema: Astrološki početak odnosa
Zvezde utiču na sve pa i na početak emotivne veze i braka i određuje kvalitet odnosa para. Sa crkvene tačke gledišta u pravoslavnoj verzi, ne treba sklapati brak u vreme posta. Gledano sa astrološke tačke gledišta postoje datumi na koje ne treba započinjati vezu niti ulaziti u brak.
To su sledeći dani:
-Kada je pomračenje Sunca ili Meseca, period između ove dve pojave ne donosi sreću, može doći do velikih rasprava para pa čak i do neplodnosti.
- Kada je Mesec u najtamnijoj fazi pred pojavu mladog Mesca ili u vreme poslednje Mesečeve četvrti, kada ide od poslednje četvrti ka mladom Mesecu.
- U vreme mladog Meseca u ljudskom znaku, Vodolije, Blizanaca ili Device jer donosi mnogo mešanja sa strane, nesuglasice, naročito ako je „napadnut“ od strane Marsa, Urana, Saturna.
- U vreme kada je konjukcija Marsa i Neptuna, može doći do fizičkog nasiljau porodici, jedno od njih dvoje može biti sklono finansijskim malverzacijama.
- U vreme konjukcije Meseca i Marsa, naročito ako su ove dve planete u Škorpiji, Raku ili Jarcu. Ako su u Vagi može doći do preljube u braku,ako su u Biku do rasprava oko novca, ako su u Ovnu do preterane dominacije jednog od partnera, previše zahteve supruge. Ako su u Ribama, muškarac je slabić, sklon alkoholu. Ako su Mesec i Mars u Strelcu,oboje su skloni flertu a u Devici previše posvećeni poslu. Ako su u Lavu, ljubomorne scene su na pomolu.
- Ne valja sklapati brak kada je konjukcija Marsa i Saturna u bilo kom znaku, naročito ne tokom sledećih godinu i po dana i to u vreme od 15.avgusta do 7. septembra 2014. ( prva sledeća konjukcija).
- Oni koji stupe u brak u vreme retrogradnog Marsa a to će biti tokom proleća 2014. od 2.marta do 20.maja.
- Tranzitni Uran će tokom sledećih nekoliko godina donositi potrebu za slobodom tako da oni koji žele da stupe u brak ne treba to da čine u vreme kada Sunce prelazi preko srednjih stepeni Raka, Vage ili Jarca. Napet aspekt Urana sa Plutonom donosi probleme parovima koji su ambiciozni i koji ne žele da usklade svoje karijere i porodični život. Ovo se posebno odnosi na Vage, Ovnove, Jarčeve i Rakove tako da treba dobro da razmisle kada žele da stupe u brak.
- U brak ne treba ulaziti kada je Venera u konjukciji sa tranzitnim ili natalnim ( u horoskopu bilo kog partnera) Saturnom, Uranom ( sklonost preljubi), Plutonom ( jake strasti, ljubomora).
- Brak sklopljenu vreme retrogradnog Merkura donosi mnogo rasprava ni oko čega i ako je Merkur u horoskopu jednog od partnera u konjukciji sa Saturnom, Plutonom, Uranom ili Marsom, ne treba sklapati brak ako obrazuje opoziciju sa nekom od ovih planeta.
Čak ni najpovoljniji datum sa astrološke tačke gledišta ne može da ublaži značajnije eventualne loše aspekte u uzajamnih horoskopima. Jedan od razloga zbog čega se velike ljubavi završavaju razvodom je upravo pozicija planeta u ličnim horoskopima koja je verovatno nesihnronizovana u uzajamnim horoskopima. Kada u tranzitu planete ljubavi budu aktivirane u horoskopu oba partnera, dogodi se ljubav ili strast koja se često doživljava kao velika ljubav. Nakon prolaska tranzita planeta koje su dovele do strasne veze, čak i ako su u pitanju spore planete zbog čega veza može da potraje i godinama kad tad će se aktivirati, tranzitom uglavnom Urana ili Plutona često i Saturna loši uzajamni aspekti i tada dolazi do problema u vezi tj. Braku.
U horoskopima koji daju nadu da bi veza ili brak mogli opstati treba obratiti pažnju kada se sklapa brak.
Povoljni periodi za sklapanje braka
Kada su Sunce, Mesec, Venera ili Mars u dobrom aspektu sa Jupiterom.
Konjukcija Jupitera i bolo koje od ovih planeta osim sa Marsom donosi takođe dobre šanse za brak.
Sunce i Mesec u trigonu sa sporim planetama, ponekad i napet aspekt može doneti zajednički uspeh ako su Sunce i Mesec dobro aspektovani u ličnim horoskopima.
Nivo: Ugledni forumaš / 8565 postovi
Objavljeno: utorak, 1.3.2016 / 2:40
Cicimici je napisao:
Zvezde utiču na sve pa i na početak emotivne veze i braka i određuje kvalitet odnosa para. Sa crkvene tačke gledišta u pravoslavnoj verzi, ne treba sklapati brak u vreme posta. Gledano sa astrološke tačke gledišta postoje datumi na koje ne treba započinjati vezu niti ulaziti u brak.
To su sledeći dani:
-Kada je pomračenje Sunca ili Meseca, period između ove dve pojave ne donosi sreću, može doći do velikih rasprava para pa čak i do neplodnosti.
- Kada je Mesec u najtamnijoj fazi pred pojavu mladog Mesca ili u vreme poslednje Mesečeve četvrti, kada ide od poslednje četvrti ka mladom Mesecu.
- U vreme mladog Meseca u ljudskom znaku, Vodolije, Blizanaca ili Device jer donosi mnogo mešanja sa strane, nesuglasice, naročito ako je „napadnut“ od strane Marsa, Urana, Saturna.
- U vreme kada je konjukcija Marsa i Neptuna, može doći do fizičkog nasiljau porodici, jedno od njih dvoje može biti sklono finansijskim malverzacijama.
- U vreme konjukcije Meseca i Marsa, naročito ako su ove dve planete u Škorpiji, Raku ili Jarcu. Ako su u Vagi može doći do preljube u braku,ako su u Biku do rasprava oko novca, ako su u Ovnu do preterane dominacije jednog od partnera, previše zahteve supruge. Ako su u Ribama, muškarac je slabić, sklon alkoholu. Ako su Mesec i Mars u Strelcu,oboje su skloni flertu a u Devici previše posvećeni poslu. Ako su u Lavu, ljubomorne scene su na pomolu.
- Ne valja sklapati brak kada je konjukcija Marsa i Saturna u bilo kom znaku, naročito ne tokom sledećih godinu i po dana i to u vreme od 15.avgusta do 7. septembra 2014. ( prva sledeća konjukcija).
- Oni koji stupe u brak u vreme retrogradnog Marsa a to će biti tokom proleća 2014. od 2.marta do 20.maja.
- Tranzitni Uran će tokom sledećih nekoliko godina donositi potrebu za slobodom tako da oni koji žele da stupe u brak ne treba to da čine u vreme kada Sunce prelazi preko srednjih stepeni Raka, Vage ili Jarca. Napet aspekt Urana sa Plutonom donosi probleme parovima koji su ambiciozni i koji ne žele da usklade svoje karijere i porodični život. Ovo se posebno odnosi na Vage, Ovnove, Jarčeve i Rakove tako da treba dobro da razmisle kada žele da stupe u brak.
- U brak ne treba ulaziti kada je Venera u konjukciji sa tranzitnim ili natalnim ( u horoskopu bilo kog partnera) Saturnom, Uranom ( sklonost preljubi), Plutonom ( jake strasti, ljubomora).
- Brak sklopljenu vreme retrogradnog Merkura donosi mnogo rasprava ni oko čega i ako je Merkur u horoskopu jednog od partnera u konjukciji sa Saturnom, Plutonom, Uranom ili Marsom, ne treba sklapati brak ako obrazuje opoziciju sa nekom od ovih planeta.
Čak ni najpovoljniji datum sa astrološke tačke gledišta ne može da ublaži značajnije eventualne loše aspekte u uzajamnih horoskopima. Jedan od razloga zbog čega se velike ljubavi završavaju razvodom je upravo pozicija planeta u ličnim horoskopima koja je verovatno nesihnronizovana u uzajamnim horoskopima. Kada u tranzitu planete ljubavi budu aktivirane u horoskopu oba partnera, dogodi se ljubav ili strast koja se često doživljava kao velika ljubav. Nakon prolaska tranzita planeta koje su dovele do strasne veze, čak i ako su u pitanju spore planete zbog čega veza može da potraje i godinama kad tad će se aktivirati, tranzitom uglavnom Urana ili Plutona često i Saturna loši uzajamni aspekti i tada dolazi do problema u vezi tj. Braku.
U horoskopima koji daju nadu da bi veza ili brak mogli opstati treba obratiti pažnju kada se sklapa brak.
Povoljni periodi za sklapanje braka
Kada su Sunce, Mesec, Venera ili Mars u dobrom aspektu sa Jupiterom.
Konjukcija Jupitera i bolo koje od ovih planeta osim sa Marsom donosi takođe dobre šanse za brak.
Sunce i Mesec u trigonu sa sporim planetama, ponekad i napet aspekt može doneti zajednički uspeh ako su Sunce i Mesec dobro aspektovani u ličnim horoskopima.
Sve pohvale za ovu genijalnu temu, ulazimo u domen elekcione astrologije, koja se nadovezuje na horarnu.
Bravooooo
Moj princip
Loše:
Pun Mo, Mo u opadajucoj fazi, posebno drugi srp i zalazeci Mo, zatim Mo-Ma, Mo-Sa.
Dobro:
Mo u rastucoj fazi. Mo dobar sa Ve, Me, So, Ju.
Transcedentima dajem poseban znacaj. Ne vezujem ih direktno.
Hoce li netko da podijeli svoje iskustvo?
Nivo: Iskusan forumaš / 734 postovi
Objavljeno: utorak, 1.3.2016 / 9:01
Ja preporucujem moon u raku, vise konjukcija preko natalne venere, dobri aspekti izmedju tranzitno marsa i nat sunca i obratno. Izvukla sam iz prakse da dugo traju odnosi nastali u periodu kada je vise planeta bilo u zemljanim znakovima, npr.2008 jupiter i saturn, u jarcu i devici.
Objavljeno: utorak, 1.3.2016 / 14:26 Izmjenjeno: utorak, 1.3.2016 / 14:28
vratanca27 je napisao:
Ja preporucujem moon u raku, vise konjukcija preko natalne venere, dobri aspekti izmedju tranzitno marsa i nat sunca i obratno. Izvukla sam iz prakse da dugo traju odnosi nastali u periodu kada je vise planeta bilo u zemljanim znakovima, npr.2008 jupiter i saturn, u jarcu i devici.
Ali, Jupiter je tu u izgnanstvu. To su naglašeno karmički odnosi, koji zbog toga što je Jupi u Jarcu u sjedistu Saturna dugo traju, ali će kad - tad pući. Posebno ako je riječ o bračnim odnosima. Ovako, kao prijateljski mogu da opstanu, ako se vidjanja i susreti prorede. Mada sama od sebe se prorede.
Sad , sve ovisi od natalnih postavki.
Moj slučaj sa odnosima iz 2008.godine:
Ju u Jarcu u sjedištu Saturna - odnosi, vezano za otplatu karmičkog duga. U mom slučaju - Ju u Jarcu - Sa u Djevici - odnosi poslovno-edukativnog karaktera.
Posebno što mi je Saturn u 9. polju. Viša znanja, duhovna znanja.
Zbog toga što se Jupi nalazi u Saturnovom sjedištu, odnosi koji formalno dugo traju, ali kontakti proredjeni
Sa svim osobama sam ostao u kontaktu, ali rijetko se cujemo, jos redje vidimo. Sa svima sam u dobrim, štoviše super odnosima, ali kako rekoh...
Objavljeno: utorak, 1.3.2016 / 15:19
Igor Igor je napisao:
Ali, Jupiter je tu u izgnanstvu. To su naglašeno karmički odnosi, koji zbog toga što je Jupi u Jarcu u sjedistu Saturna dugo traju, ali će kad - tad pući. Posebno ako je riječ o bračnim odnosima. Ovako, kao prijateljski mogu da opstanu, ako se vidjanja i susreti prorede. Mada sama od sebe se prorede.
Sad , sve ovisi od natalnih postavki.
Moj slučaj sa odnosima iz 2008.godine:
Ju u Jarcu u sjedištu Saturna - odnosi, vezano za otplatu karmičkog duga. U mom slučaju - Ju u Jarcu - Sa u Djevici - odnosi poslovno-edukativnog karaktera.
Posebno što mi je Saturn u 9. polju. Viša znanja, duhovna znanja.
Zbog toga što se Jupi nalazi u Saturnovom sjedištu, odnosi koji formalno dugo traju, ali kontakti proredjeni
Sa svim osobama sam ostao u kontaktu, ali rijetko se cujemo, jos redje vidimo. Sa svima sam u dobrim, štoviše super odnosima, ali kako rekoh...
Da, da, retka vidjanja... Stavicu svoju sinastriju na temi sinastrija, moze se videti, pocetak odnosa je avgust 08.
Objavljeno: utorak, 1.3.2016 / 15:51
vratanca27 je napisao:
Da, da, retka vidjanja... Stavicu svoju sinastriju na temi sinastrija, moze se videti, pocetak odnosa je avgust 08.
Jel i kod tebe isti slučaj sa rijetkim vidjanjima?
Objavljeno: utorak, 1.3.2016 / 16:31
Igor Igor je napisao:
Jel i kod tebe isti slučaj sa rijetkim vidjanjima?
Nije bas, zivimo u istom gradu, ali nismo bas u fazonu da izlazimo zajedno, on puno radi, ja sam ozbiljno studirala, nismo od onih zagrljenih na ulici, bar ja nisam to . E, pa zato sto ne glumimo muza i zenu, zato i traje, na to mislim. I za to mi ne treba astrologija, to znam i ovako.
Objavljeno: utorak, 1.3.2016 / 17:17
vratanca27 je napisao:
Nije bas, zivimo u istom gradu, ali nismo bas u fazonu da izlazimo zajedno, on puno radi, ja sam ozbiljno studirala, nismo od onih zagrljenih na ulici, bar ja nisam to . E, pa zato sto ne glumimo muza i zenu, zato i traje, na to mislim. I za to mi ne treba astrologija, to znam i ovako.
Da, da al vidis kako je to lijepo objasnjeno Jupiter u Jarcu - hladno i suvo u sjedistu Saturna - trajnost, ali uz odredjnu dozu udaljanosti. To potvrdjuje Sa u znaku pada Ju.
Dobro, ali proredjena vidjanja, udaljenost. Eto poslovne obaveze u simbolici Saturna i Djevice, zbog radnih aktivnosti.
Objavljeno: ponedeljak, 7.3.2016 / 0:05
Igor Igor je napisao:
Meni je vrlo inspirativan period od 2006. na 2007. godinu. Vrlo neobične veze i prijateljstv.a
Kaos prema mom natalu::)
Jupiter u Škorpionu u 12. kući
Dobro me podseti, i meni je to bilo slicno. Vrv jer je jupiter isao preko naseg plutona. Samo da kazem ja sam tada imala saturna u PRVOJ. I nekih 16, 17 godina
Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06
Ljubavni odnosi - 5. kuća i 8. kuća horoskopa
Ivy775, utorak, 17.5.2022 / 17:41
Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36
Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04
Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji
Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30
Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45
Diskusija o natalnim aspektima i iskustva
Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23
Astromedicina - Osn. teoretske postavke
Wonderwoman28, četvrtak, 12.8.2021 / 18:08
Wonderwoman28, sreda, 11.8.2021 / 18:27
Cicimici, nedelja, 14.10.2018 / 10:27
Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46
Brida, petak, 24.8.2018 / 18:05
Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46
Brida, sreda, 22.8.2018 / 18:22
Cicimici, ponedeljak, 20.8.2018 / 15:03
Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21
bajaderica, subota, 23.6.2018 / 12:05
Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC
Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29
Kako će mi biti na novom poslu
Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41
Pravila gledanja, tumačenja i analiza
Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14
Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36
Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45
Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46
Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04
Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC
Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29
Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46
Kako će mi biti na novom poslu
Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41
Diskusija o natalnim aspektima i iskustva
Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23
Pravila gledanja, tumačenja i analiza
Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14
Cicimici, sreda, 16.5.2018 / 0:42
Atina123, sreda, 16.5.2018 / 12:23
Nedeljni horoskop 23.4 do 30.4
Butterflies, nedelja, 29.4.2018 / 9:12
Butterflies, utorak, 24.4.2018 / 22:57
Cicimici, sreda, 21.3.2018 / 21:00
Analize začeća, trudnoće i porođaja
Cicimici, petak, 23.2.2018 / 8:30
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 17:19
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:46
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:43
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:40
Numerološko slaganje sa partnerom
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:35
Horarna - pitanja ljubavi i braka
Igor Igor, sreda, 16.11.2016 / 23:52
Horarna astrologija - brza pitanja i odgovori
Marc, ponedeljak, 21.11.2016 / 9:16
Horarna astrologija - Vježbaonica
Igor Igor, nedelja, 20.11.2016 / 23:01
Cicimici, petak, 1.12.2017 / 15:05
Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji
Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30
Tradicionalna astrologija - Brak (Lily, Rafae...
Igor Igor, subota, 3.9.2016 / 12:14
Mihica3, petak, 24.11.2017 / 13:24
lalafo, nedelja, 4.6.2017 / 14:25
Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21
Povijest tradicionalne A. - Partnerstva i bra...
Marc, utorak, 24.1.2017 / 14:52
vratanca27, petak, 17.3.2017 / 16:23
Igor Igor, sreda, 17.2.2016 / 9:09
Igor Igor, ponedeljak, 5.9.2016 / 9:16
Cicimici, ponedeljak, 5.3.2018 / 20:40
Igor Igor, petak, 23.12.2016 / 0:54
bubi28, utorak, 13.6.2017 / 20:10
Igor Igor, utorak, 20.12.2016 / 23:56
Igor Igor, sreda, 23.12.2015 / 0:00
Igor Igor, ponedeljak, 7.11.2016 / 11:22
Igor Igor, četvrtak, 2.6.2016 / 0:56