Forum / Astrologija

Astrologija
Astrologija

Statistike: 191 teme, 15286 poruke

Najnovije teme:Radi li netko ovdje uopće?

Aktuelna tema:Igre na sreću

Posljednja poruka:Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06

TEMA

Autor teme:Igor Igor

Pregleda:4076

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Nivo: Ugledni forumaš / 8565 postovi

Objavljeno: sreda, 1.6.2016 / 19:16

Tema: Horarna astrologija - Medicinska pitanja

Citiran post

Zaklina je napisao:

Postavila sam pitanje u vezi sa zdravljem supruga, danas u 16:41h Kikinda. E sad trebaju mi smernice kako se tumaci. Da li gledam opet Asc kao sign bolesnika, bez obzira sto ja pitam za njega? I da li uopste tumacim posto je Asc izasao na 1. Stepen Sco?
On je pre nekog vremena imao problem sa probavnim sistemom(creva) i to je bilo ok da bi se sada ponovo aktiviralo. Ne zeli kod dr, pa cisto da vidim jel nesto prolazno ili se treba time pozabaviti.

Zdravstvena pitanja se kako vidis u uvodnom postu tumace malo slobodnije u odnosu na sva ostala. To naravno ne znaci i da gledas sve.
Sto gledas?
Ascendent on predstavlja bolesnika, vladara AC-a, zatim dispozitora vladara AC-a. Pozicija Svjetala je izuzetno važna, njohov odnos između sebe, kao i prema AC-u.
DC je lječnik, MC je terapija, IC je ishod bolesti. To pišt u uvodnom postu.

AC u Škorpionu pa da to je problem vezan za probavni sustav, konkretnije eksterne organe, debelo crijevo.
Vladar je rx. Ma u Škorpionu. Što je konkretno u pitanju? Nije debelo crijevo? Unutarnja crijeva, kako sam skuzio?
RX. Ma pokazuje da se problem vraća.

Nivo: Uzdiže se na forumu / 129 postovi

Objavljeno: sreda, 1.6.2016 / 23:03

Citiran post

Igor Igor je napisao:

Zdravstvena pitanja se kako vidis u uvodnom postu tumace malo slobodnije u odnosu na sva ostala. To naravno ne znaci i da gledas sve.
Sto gledas?
Ascendent on predstavlja bolesnika, vladara AC-a, zatim dispozitora vladara AC-a. Pozicija Svjetala je izuzetno važna, njohov odnos između sebe, kao i prema AC-u.
DC je lječnik, MC je terapija, IC je ishod bolesti. To pišt u uvodnom postu.

AC u Škorpionu pa da to je problem vezan za probavni sustav, konkretnije eksterne organe, debelo crijevo.
Vladar je rx. Ma u Škorpionu. Što je konkretno u pitanju? Nije debelo crijevo? Unutarnja crijeva, kako sam skuzio?
RX. Ma pokazuje da se problem vraća.

U pravu si, bas je debelo crevo u pitanju. Ali nece da ode kod lekara, jer prosli put su mu snimili uz kontrast ct-om i videla se neka anomalija, ali navodno nije nista ukazivalo na ozbiljan problem. Na tome je i ostalo. ostale pretrage nisu ni radjene. Ima tome jedno 2 godine. Medjutim, sad ga problem muci i budi nocu a on nece kod lekara. Izbegava hranu za koju smatra da mu smeta,ali i dalje ima problem. Pa stoga ovaj horar da vidim jel moram biti otresitija u insistiranju da ode kod lekara.

Ono sto si rekao, Asc u Sco, a vladar rxMa u 1. Kuci u Sco. Ma-toplo i suvo a Sco-hladno i vlazno. Znaci ne podudaraju se znak i vladar Asc. Kao sto si rekao rxMa je znak da se problemi vracaju. Signifikator bolesti je u ovom slucaju sam Ma posto se nalazi u sedistu ali u znaku suprotnom njegovoj prirodi. U fiksnom je znaku, sto oznacava duzu bolest. Po ovome bi se moglo reci nesto sto dugo muci. Mada po Ma moze biti i nesto akutno. Ma nema nikakvih aspekata.

Dsc je u Biku, u znaku Ma izgona. Sto je dobro, ako sam dobro shvatila, jedino nisam sigurna u vezi toga da li je signifikator bolesnika i bolesti isti planet u ovom slucaju? Ve je vladar Dsc i nalazi se u Blizancima u 8. Polju. U konjukciji je sa So, koje je vladar MC. Tj spaljena je od So, posto je 1*30" razmaka. Ne znam da li 8. Polje u ovom slucaju ima znacenje nekog operativnog zahvata(lekar+terapija)? IC(ishod bolesti) je u Vodoliji, vladar Sa u Strelcu u 2. Polju. U opoziciji je sa konj So-Ve. Ne znam sta bi to znacilo.

Mo se nalazi u 6. Polju(bolest) u Ovnu u konjukciji sa Ur kosignifikatorom IC, pa bih rekla da je to mozda dobro, posto je Ma signifikator bolesnika na svom u Ovnu. Mozda ce proci tegobe kako su i dosle. I jos Mo120Sa.

Mozda sam se nalupetala, ali pokusavam. Poenta mog pitanja je kao sto sam rekla da vidim da li da zaista insistiram na odlasku lekaru ili je to nesto prolazno.

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: sreda, 1.6.2016 / 23:35

Citiran post

Zaklina je napisao:

U pravu si, bas je debelo crevo u pitanju. Ali nece da ode kod lekara, jer prosli put su mu snimili uz kontrast ct-om i videla se neka anomalija, ali navodno nije nista ukazivalo na ozbiljan problem. Na tome je i ostalo. ostale pretrage nisu ni radjene. Ima tome jedno 2 godine. Medjutim, sad ga problem muci i budi nocu a on nece kod lekara. Izbegava hranu za koju smatra da mu smeta,ali i dalje ima problem. Pa stoga ovaj horar da vidim jel moram biti otresitija u insistiranju da ode kod lekara.

Ono sto si rekao, Asc u Sco, a vladar rxMa u 1. Kuci u Sco. Ma-toplo i suvo a Sco-hladno i vlazno. Znaci ne podudaraju se znak i vladar Asc. Kao sto si rekao rxMa je znak da se problemi vracaju. Signifikator bolesti je u ovom slucaju sam Ma posto se nalazi u sedistu ali u znaku suprotnom njegovoj prirodi. U fiksnom je znaku, sto oznacava duzu bolest. Po ovome bi se moglo reci nesto sto dugo muci. Mada po Ma moze biti i nesto akutno. Ma nema nikakvih aspekata.

Dsc je u Biku, u znaku Ma izgona. Sto je dobro, ako sam dobro shvatila, jedino nisam sigurna u vezi toga da li je signifikator bolesnika i bolesti isti planet u ovom slucaju? Ve je vladar Dsc i nalazi se u Blizancima u 8. Polju. U konjukciji je sa So, koje je vladar MC. Tj spaljena je od So, posto je 1*30" razmaka. Ne znam da li 8. Polje u ovom slucaju ima znacenje nekog operativnog zahvata(lekar+terapija)? IC(ishod bolesti) je u Vodoliji, vladar Sa u Strelcu u 2. Polju. U opoziciji je sa konj So-Ve. Ne znam sta bi to znacilo.

Mo se nalazi u 6. Polju(bolest) u Ovnu u konjukciji sa Ur kosignifikatorom IC, pa bih rekla da je to mozda dobro, posto je Ma signifikator bolesnika na svom u Ovnu. Mozda ce proci tegobe kako su i dosle. I jos Mo120Sa.

Mozda sam se nalupetala, ali pokusavam. Poenta mog pitanja je kao sto sam rekla da vidim da li da zaista insistiram na odlasku lekaru ili je to nesto prolazno.

Da - Skorpion i Mars u Skorpionu - debelo crijevo. Onda vladar AC-a rx. bolest koja se vraca.

Sad gledas vladara DC-a, ne DC, nego vladara DC-a. To je spaljena Venera, ajoj. Reci mi, jel bi on trebao sad ici kod istog ljecnika ili?

IC u Vodenjaku, vladar je rx. Sa u Strijelcu koji je napadnut kvadratom sa Jupiterom, ali se Jupiter odvaja od Sa. To znaci da se problem vratio da bi se rijesio. A, nakon toga, kad se bude rijesio, nece se vise vracati u ovakvom obliku.
Drugi vladar IC-a je Uran u 6. polju 0 Mo, to ukazuje na problem koji se rijesava dispanzerskim putem, ne lezanjem u bolnici, i nekim savremenim vidom zahvata. Znaci, nema bolnickog ljecenja, vec bi trebalo tu doci nekakva intervencija. Kazem trebalo bi, zato sto mi to dijeluje kao stvar njegovog licnog izbora.
6. polje ukazuje na potencijalne kirurške zahvate, ne 8. U tradicionalnoj, pa samim tim i u horarnoj je 6. polje. Vladar je rx. Ma u Skorpiji.
Sad vidi, da li neki planet napada Marsa u smislu da grade blizi los aspekt?

Objavljeno: četvrtak, 2.6.2016 / 0:37

Citiran post

Igor Igor je napisao:

Da - Skorpion i Mars u Skorpionu - debelo crijevo. Onda vladar AC-a rx. bolest koja se vraca.

Sad gledas vladara DC-a, ne DC, nego vladara DC-a. To je spaljena Venera, ajoj. Reci mi, jel bi on trebao sad ici kod istog ljecnika ili?

IC u Vodenjaku, vladar je rx. Sa u Strijelcu koji je napadnut kvadratom sa Jupiterom, ali se Jupiter odvaja od Sa. To znaci da se problem vratio da bi se rijesio. A, nakon toga, kad se bude rijesio, nece se vise vracati u ovakvom obliku.
Drugi vladar IC-a je Uran u 6. polju 0 Mo, to ukazuje na problem koji se rijesava dispanzerskim putem, ne lezanjem u bolnici, i nekim savremenim vidom zahvata. Znaci, nema bolnickog ljecenja, vec bi trebalo tu doci nekakva intervencija. Kazem trebalo bi, zato sto mi to dijeluje kao stvar njegovog licnog izbora.
6. polje ukazuje na potencijalne kirurške zahvate, ne 8. U tradicionalnoj, pa samim tim i u horarnoj je 6. polje. Vladar je rx. Ma u Skorpiji.
Sad vidi, da li neki planet napada Marsa u smislu da grade blizi los aspekt?

Koliko vidim rxMa nema aspekata. Imace Mo150rxMa pre nego sto Mo promeni znak. Ne znam da li se to racuna.
A pitao si da li bi isao kod istog lekara, verovatno da. Znaci prvo kod opste prakse po upute pa onda kod istog specijaliste. To pitas zbog spaljene Ve?
Nema neko lose a ni dobro dostojanstvo Ma ni u Blizancima ni u Strelcu. To je ok zar ne?
Kako bi tumacio tu opoziciju So0Ve180rxSa? I da li kad si gledao Ju90rxSa si rekao da se problem vratio da bi se resio zbog separacije ili zbog rxSa?

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: četvrtak, 2.6.2016 / 1:03

Citiran post

Zaklina je napisao:

Koliko vidim rxMa nema aspekata. Imace Mo150rxMa pre nego sto Mo promeni znak. Ne znam da li se to racuna.
A pitao si da li bi isao kod istog lekara, verovatno da. Znaci prvo kod opste prakse po upute pa onda kod istog specijaliste. To pitas zbog spaljene Ve?
Nema neko lose a ni dobro dostojanstvo Ma ni u Blizancima ni u Strelcu. To je ok zar ne?
Kako bi tumacio tu opoziciju So0Ve180rxSa? I da li kad si gledao Ju90rxSa si rekao da se problem vratio da bi se resio zbog separacije ili zbog rxSa?

Ako Ma nije napadnut, onda sasvim ok.

Znaci, nije mu dobro, ali nije mu ništa strašno. Samo je neophodna terapija, moguće čak neka lječnička intervencija, koja nije ležanje u bolnici, nego da ode na par sati u bolničku ustanovu.
Jedino, zbog toga što je lječnik prikazan spaljenom Venerom, pa će tu biti nekakvih problema, neće biti u stanju da odmah da sud. Možda čak malo i uplaši svojim izlaganjem. Ma, ja ne bih savjetovao da ide kod lječnika sve dokle Ve ne izađe iz spaljenosti. Ovo je već primjena elekcione astrologije.:)
So 0 Ve 180 Sa. Kako tumačiti?
Sa vlada IC-om, prvi vladar IC-a. U opoziciji sa Ve i So, koji simboliziraju terapiju i lječnika. Definitivno neki problem sa prvim lječnikom kod koga ode i određivanjem terapije. Reko bih kriva prosudba njegovog stanja. Trebalo bi ovdje sačekati da prođe navedeni aspekt i da Ve izađe iz spaljenosti, pa tek onda kod lječnika. A za to vrijeme, nisam lječnika da ne daj Bože govorim što treba da uzima, a što ne.... ali moj neki skromni savjet bi bio da izbaci meso i ljutu i začinjenu hranu. 2. kuca je pod vladavinom Ju u Djevici, to je baš onako lagana, dijetalna prehrana.

Objavljeno: četvrtak, 2.6.2016 / 21:35

Citiran post

Igor Igor je napisao:

Ako Ma nije napadnut, onda sasvim ok.

Znaci, nije mu dobro, ali nije mu ništa strašno. Samo je neophodna terapija, moguće čak neka lječnička intervencija, koja nije ležanje u bolnici, nego da ode na par sati u bolničku ustanovu.
Jedino, zbog toga što je lječnik prikazan spaljenom Venerom, pa će tu biti nekakvih problema, neće biti u stanju da odmah da sud. Možda čak malo i uplaši svojim izlaganjem. Ma, ja ne bih savjetovao da ide kod lječnika sve dokle Ve ne izađe iz spaljenosti. Ovo je već primjena elekcione astrologije.:)
So 0 Ve 180 Sa. Kako tumačiti?
Sa vlada IC-om, prvi vladar IC-a. U opoziciji sa Ve i So, koji simboliziraju terapiju i lječnika. Definitivno neki problem sa prvim lječnikom kod koga ode i određivanjem terapije. Reko bih kriva prosudba njegovog stanja. Trebalo bi ovdje sačekati da prođe navedeni aspekt i da Ve izađe iz spaljenosti, pa tek onda kod lječnika. A za to vrijeme, nisam lječnika da ne daj Bože govorim što treba da uzima, a što ne.... ali moj neki skromni savjet bi bio da izbaci meso i ljutu i začinjenu hranu. 2. kuca je pod vladavinom Ju u Djevici, to je baš onako lagana, dijetalna prehrana.

Da, ja nisam bila sigurna da li bi zbog opozicije sa vl IC doktor i terapija bili pogresni ili ne bi dali rezultate. Posto je Ma usamljen, a i sudeci po mom suprugu, to ce on sam 'opraviti', posto je uguzvi sa nekim projektima koje privodi kraju i nema vremena za zdravstvenu administraciju ovih dana. Tako da ce svakako sve biti kako si rekao. Stavio je sam sebe na neku vrstu dijete, ne bas bez mesa, ali izbacio je sve mlecno,jer je skontao da mu to smeta. Tako da ce poseta doktoru pricekati. Dobro je da nije nista strasno pa da mu ne sedim za vratom sa tim. Svakako ce morati neki detaljniji pregled obaviti u bliskoj buducnosti. Hvala na pomoci svakako. A samo mi reci sta bi znacio taj Ur0Mo u 6. Kuci u Ovnu? Obzirom da je Ur suvladar IC.

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: petak, 3.6.2016 / 0:38

Citiran post

Zaklina je napisao:

Da, ja nisam bila sigurna da li bi zbog opozicije sa vl IC doktor i terapija bili pogresni ili ne bi dali rezultate. Posto je Ma usamljen, a i sudeci po mom suprugu, to ce on sam 'opraviti', posto je uguzvi sa nekim projektima koje privodi kraju i nema vremena za zdravstvenu administraciju ovih dana. Tako da ce svakako sve biti kako si rekao. Stavio je sam sebe na neku vrstu dijete, ne bas bez mesa, ali izbacio je sve mlecno,jer je skontao da mu to smeta. Tako da ce poseta doktoru pricekati. Dobro je da nije nista strasno pa da mu ne sedim za vratom sa tim. Svakako ce morati neki detaljniji pregled obaviti u bliskoj buducnosti. Hvala na pomoci svakako. A samo mi reci sta bi znacio taj Ur0Mo u 6. Kuci u Ovnu? Obzirom da je Ur suvladar IC.

Jeste da nema podudarnosti izmedju Vl AC-a i znaka u kom se nalazi, što nedvojbeno ukazuje na problem. Ali, ostatak charta govori da nije veliki problem. U ovom slučaju bi lječnici čak mogli napraviti gore.
Mo 0 Ur u 6. kuci daje da se problem treba riješiti lječničkim putem, ali kroz nekakav savremeni vid terapije i-ili intervencije. Nije klasičan kirurški zahvat, nije idenje pod nož, nego nešto mnogo manje bolno. I ne zahtjeva da leži u bolnici.

• POSLJEDNJE AŽURIRANE TEME
  • NOVE TEME
  • NAJPOPULARNIJE
  • MOJE TEME
  • UKLJUČEN U
  • PRAĆEN

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Proricanje iz graha

Brida, petak, 24.8.2018 / 18:05

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Gledanje u kavu

Brida, sreda, 22.8.2018 / 18:22

Dobro jutro

Cicimici, ponedeljak, 20.8.2018 / 15:03

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Geomantija

bajaderica, subota, 23.6.2018 / 12:05

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Radi li netko ovdje uopće?

Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36

Pitanje za horarnu kartu

Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Horarna astrologija - učilica

Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Diskusija o natalnim aspektima i iskustva

Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Horarna astrologija posao

Cicimici, sreda, 16.5.2018 / 0:42

Fiksne zvijezde

Atina123, sreda, 16.5.2018 / 12:23

Nedeljni horoskop 23.4 do 30.4

Butterflies, nedelja, 29.4.2018 / 9:12

Saturn

Butterflies, utorak, 24.4.2018 / 22:57

Retrogradni Merkur 2018

Cicimici, sreda, 21.3.2018 / 21:00

Analize začeća, trudnoće i porođaja

Cicimici, petak, 23.2.2018 / 8:30

Brojevi i zanimanje

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 17:19

Kućni broj u numerologiji

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:46

Što osobni broj govori o vama

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:43

Ljubavna Numerologija

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:40

Numerološko slaganje sa partnerom

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:35

Horarna - pitanja ljubavi i braka

Igor Igor, sreda, 16.11.2016 / 23:52

Horarna astrologija - brza pitanja i odgovori

Marc, ponedeljak, 21.11.2016 / 9:16

Horarna astrologija - Vježbaonica

Igor Igor, nedelja, 20.11.2016 / 23:01

Brak u natalnoj karti

Cicimici, petak, 1.12.2017 / 15:05

Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji

Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30

Tradicionalna astrologija - Brak (Lily, Rafae...

Igor Igor, subota, 3.9.2016 / 12:14

Sinastrija

Mihica3, petak, 24.11.2017 / 13:24

Solarni horoskop

lalafo, nedelja, 4.6.2017 / 14:25

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Povijest tradicionalne A. - Partnerstva i bra...

Marc, utorak, 24.1.2017 / 14:52

Astro dnevnik

vratanca27, petak, 17.3.2017 / 16:23

Obične karte

Igor Igor, sreda, 17.2.2016 / 9:09

Četvrta kuća natalne karte

Igor Igor, ponedeljak, 5.9.2016 / 9:16

Fortuna - točka sudbine

Cicimici, ponedeljak, 5.3.2018 / 20:40

Profekcije

Igor Igor, petak, 23.12.2016 / 0:54

Tranziti - teorija i osnove