Statistike: 191 teme, 15286 poruke
Najnovije teme:Radi li netko ovdje uopće?
Aktuelna tema:Igre na sreću
Posljednja poruka:Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06
TEMA
Nivo: Nova nada foruma / 18 postovi
Objavljeno: utorak, 8.12.2015 / 20:59
Tema: Horarna - pitanja ljubavi i braka
Igor Igor je napisao:
Isprika, otišao sam sinoc, morao spavati, evo cim sam ustao, dosao ovdje :)
Sprinx super si, extra to sve odradila, samo naprijed. Supeeeeeeer.
Dakle, samo umjesto Ve i Ma, gledaš odnos izmedju Ve i So, kao što jesi. Ali, gledaš odnos izmedju planeta od koga Mo ide i planeta ka kome Mo ide. (Ako nije jasno slobodno pitaj)
Što se ovog odnosa tiče, što da kažem, sem, eto ovo može da opstane još neko vrijeme, ovako kako je i do sada funkcioniralo. Stassi, dobro razmisli, jer komunikacija je jako loša, a opet djeca nisu duža da trpe lošu komunikaciju izmedju roditelja i da odrastaju u jednoj disfunkcionalnoj porodici. Ne vidim pomaka naprijed, u smislu pozitivnog, brak se može održati, ali izlišno je reći, čisto vještački. Eto, pod uvjetom da oboje zašutite i glumite brak.
Nismo vise u braku...Valjda je tako bolje samo ne znam sta je to u mojoj prirodi da toliko patim!!!???I kud bas nas dvoje jedno na drugo da naletimo!?
0
0
Nivo: Ugledni forumaš / 8565 postovi
Objavljeno: utorak, 8.12.2015 / 21:13
Stasi je napisao:
Nismo vise u braku...Valjda je tako bolje samo ne znam sta je to u mojoj prirodi da toliko patim!!!???I kud bas nas dvoje jedno na drugo da naletimo!?
A, sorry, ja nisam gledao pitanje, ja sam Sprinx pomagao, pa totalno zanjemario tvoje pitanje.
Ako ste u braku odgovor bi bio ovakav. A, pošto niste u braku, tj. rastavljeni ste, odgovor je - Ne, loša komunikacija, gledajte da radite na komunikaciji čisto zbog djece, ali brak ponovo NE. Nikako ne savjetujem da bilo sto inzistiras po tom pitanju, jer svako inzistiranje na tome, vodi u sve vece probleme. Ti si vidim prikazana dvema planetama u jako losim dostojanstvima i krajnje je vrijeme da već jednom podvučeš crtu i kreneš u novi život. Dokle god o njemu budeš razmišljala i o tom braku, dotle nećeš moći da se makneš. Znači, dobro razmisli. Najiskrenije ti govorim.
1
0
Nivo: Iskusan forumaš / 791 postovi
Objavljeno: utorak, 8.12.2015 / 21:34
Igor Igor je napisao:
Isprika, otišao sam sinoc, morao spavati, evo cim sam ustao, dosao ovdje :)
Sprinx super si, extra to sve odradila, samo naprijed. Supeeeeeeer.
Dakle, samo umjesto Ve i Ma, gledaš odnos izmedju Ve i So, kao što jesi. Ali, gledaš odnos izmedju planeta od koga Mo ide i planeta ka kome Mo ide. (Ako nije jasno slobodno pitaj)
Što se ovog odnosa tiče, što da kažem, sem, eto ovo može da opstane još neko vrijeme, ovako kako je i do sada funkcioniralo. Stassi, dobro razmisli, jer komunikacija je jako loša, a opet djeca nisu duža da trpe lošu komunikaciju izmedju roditelja i da odrastaju u jednoj disfunkcionalnoj porodici. Ne vidim pomaka naprijed, u smislu pozitivnog, brak se može održati, ali izlišno je reći, čisto vještački. Eto, pod uvjetom da oboje zašutite i glumite brak.
Hvala Igi, mnogo mi znaci to sto si napisao da radim dobro jer se nikad ranije nisam usudila raditi horarnu kartu.
Sto se tice So i Ve...buduci da So i Ve nisu bili u spektu (neki jedva polukvadrat) ja sam kao zamjensku planetu, odnosno zamjenski princip pogledala Mars; znaci to je pogresno. Ok, hvala.
Mo je prosao Ve; posto se ja kunem u Dupora, kod njega je Mo supruga ili majka a Ve ljubavnica; supruga (Mo) je saznala za ljubavnicu (Ve) radi cega su pale teske rijeci (Me pa jos u kvadratu sa Jupijem koji sve umnozava, pa tako i teske rijeci). Mo ide u 90* sa Ju znaci te rijeci bi se mogle ponoviti sa partnerom (Ju vladar Desc). Nema bas neke perspektive.
Hvala jos jednom sto pratis moje postove i ukazujes mi na greske.
:)
1
0
Objavljeno: utorak, 8.12.2015 / 21:37 Izmjenjeno: utorak, 8.12.2015 / 21:42
Ja cu sada postaviti jedan svoj horarac (ne da mi djavo mira nikako), mada je situacija na nebu vrlo slicna kao i ovih dana....voli li mene ovaj covjek?
Molim za pomoc buduci da sam jako subjektivna po ovom pitanju...
0
0
Objavljeno: utorak, 8.12.2015 / 21:41
Sphinx je napisao:
Hvala Igi, mnogo mi znaci to sto si napisao da radim dobro jer se nikad ranije nisam usudila raditi horarnu kartu.
Sto se tice So i Ve...buduci da So i Ve nisu bili u spektu (neki jedva polukvadrat) ja sam kao zamjensku planetu, odnosno zamjenski princip pogledala Mars; znaci to je pogresno. Ok, hvala.
Mo je prosao Ve; posto se ja kunem u Dupora, kod njega je Mo supruga ili majka a Ve ljubavnica; supruga (Mo) je saznala za ljubavnicu (Ve) radi cega su pale teske rijeci (Me pa jos u kvadratu sa Jupijem koji sve umnozava, pa tako i teske rijeci). Mo ide u 90* sa Ju znaci te rijeci bi se mogle ponoviti sa partnerom (Ju vladar Desc). Nema bas neke perspektive.
Hvala jos jednom sto pratis moje postove i ukazujes mi na greske.
:)
Nema na čemu. Prvo, jako mi je drago da se netko interesira za horarnu i da ima takav potencijal. Samo eto da korigujemo neke stvari.
Nemaš greški, samo eto sugestije. Svaka čast, bravooooooo.
Kad su u pitanju zamjene, dam ti primjere za vjezbu, ali polako. Evo okačim primjer za vježbu.:)
Supeeer si.:)
Nego, ja nisam skužio situaciju, jer sam iz kreveta bukvalno došao na forum i onako bunovan nisam vidio što je žena točno postavila. Ja mislio pitanje - Buducnost braka, a ne Da li cu se pomiriti sa muzem?
Ti si vidjela NE, jel tako i-ili teško, pa i da bude to bi bio prekid? Kolko se sjecam tako si vidjela. Ali, nisam sve upratio. Skroz si u pravu, ali skroz. Bravo. Žao mi samo što je odgovor koji ne ide u korist pitača, ali na drugoj strani mi je duplo draže, jer mora da shvati da ovaj odnos nikamo ne vodi. Ona je naprosto ono, van sebe.
Ajde, ako hoćeš primjer iz moje arhive, slobodno reci.:)
1
0
Objavljeno: utorak, 8.12.2015 / 21:44
Igor Igor je napisao:
Nema na čemu. Prvo, jako mi je drago da se netko interesira za horarnu i da ima takav potencijal. Samo eto da korigujemo neke stvari.
Nemaš greški, samo eto sugestije. Svaka čast, bravooooooo.
Kad su u pitanju zamjene, dam ti primjere za vjezbu, ali polako. Evo okačim primjer za vježbu.:)
Supeeer si.:)
Nego, ja nisam skužio situaciju, jer sam iz kreveta bukvalno došao na forum i onako bunovan nisam vidio što je žena točno postavila. Ja mislio pitanje - Buducnost braka, a ne Da li cu se pomiriti sa muzem?
Ti si vidjela NE, jel tako i-ili teško, pa i da bude to bi bio prekid? Kolko se sjecam tako si vidjela. Ali, nisam sve upratio. Skroz si u pravu, ali skroz. Bravo. Žao mi samo što je odgovor koji ne ide u korist pitača, ali na drugoj strani mi je duplo draže, jer mora da shvati da ovaj odnos nikamo ne vodi. Ona je naprosto ono, van sebe.
Ajde, ako hoćeš primjer iz moje arhive, slobodno reci.:)
Ja cu opet citirati Dupora - na vlastitom primjeru se najbolje uci. Postavih pitanje za svoje jade, ahahah. Nadam se pozitivnom odgovoru :)
Hvala za sugestije i podrsku, pravi si drug :D
0
0
Objavljeno: utorak, 8.12.2015 / 21:55
U ovom primjeru ja sam So a on Sa....ne znam ima li smisla gledati dalje :(
Separacija, So je napustilo Sa (stvarno sam ja ta koja je odlucila da sve prekine). So je u triplicitetu; bolje se osjeca u Strijelcu od Saturna: da li to znaci da je na neki nacin So ovjde u boljem, odnosno laksem polozaju? Ono je u kvadratu sa svojim domacinom Jupiterom sto bas i ne obecava ispunjenje zelje; no Ju je u 0* sa Fortunom, aha!!! Sta to sad znaci?
Mo je napustio Ve, govori o njeznostima i ljubavi koja je bila i sada zuri u sekstil sa Jupijem, koji je domacin Sunca....i eto ga, ja se zapetljala :/
0
0
Objavljeno: utorak, 8.12.2015 / 22:13
Sphinx je napisao:
U ovom primjeru ja sam So a on Sa....ne znam ima li smisla gledati dalje :(
Separacija, So je napustilo Sa (stvarno sam ja ta koja je odlucila da sve prekine). So je u triplicitetu; bolje se osjeca u Strijelcu od Saturna: da li to znaci da je na neki nacin So ovjde u boljem, odnosno laksem polozaju? Ono je u kvadratu sa svojim domacinom Jupiterom sto bas i ne obecava ispunjenje zelje; no Ju je u 0* sa Fortunom, aha!!! Sta to sad znaci?
Mo je napustio Ve, govori o njeznostima i ljubavi koja je bila i sada zuri u sekstil sa Jupijem, koji je domacin Sunca....i eto ga, ja se zapetljala :/
E ovo pripada redu opisnih pitanja. Horarna je prije svega prediktivna vještina. Ali, svakako da obuhvaca i ovu oblast.
Dobro, ajmo polako.
U opisnim primjerima više akcenat bacaš na dostojanstva planeta, kvalitete i elemente znakova, njihovu simboliku.
Aj, evo nekih osnovnih pravila.
1. Znak na Ascedentu i vladar Ascedenta, to si ti.
2. Znak na Descedentu i vladar njegovog Descedenta, to je on.
3. Njihova povezanost po recepcijama i aspektima.
Aj prvo ovo rastumači, pa ćemo dalje.:) Ali, onako polako i što ti upada u oči..)
0
0
Objavljeno: utorak, 8.12.2015 / 22:24
Igor Igor je napisao:
E ovo pripada redu opisnih pitanja. Horarna je prije svega prediktivna vještina. Ali, svakako da obuhvaca i ovu oblast.
Dobro, ajmo polako.
U opisnim primjerima više akcenat bacaš na dostojanstva planeta, kvalitete i elemente znakova, njihovu simboliku.
Aj, evo nekih osnovnih pravila.
1. Znak na Ascedentu i vladar Ascedenta, to si ti.
2. Znak na Descedentu i vladar njegovog Descedenta, to je on.
3. Njihova povezanost po recepcijama i aspektima.
Aj prvo ovo rastumači, pa ćemo dalje.:) Ali, onako polako i što ti upada u oči..)
1. Asc je u znaku Lava koji ima fiksni kvalitet i znak je vatre; ako to opisuje mene onda sam ja po tim parametrima vrlo temperamentna (vatreni znak) i jako tvrdoglava, sto zacrtam to zelim da bude (fiksni kvalitet). Vatreni znak takodjer podrazumijeva strastveno zalaganje za vlastite ciljeve i tesko odustajanje od istih. (Ne znam da li je vazno ali ovaj Asc se nalazi tacno na vladaru moga Sunca, Marsu pa jos u kojnukciji sa mjestom na kojem se u vrijeme mog rodjenja nalazio Regulus (otprilike). Da li to znaci da sam se ja na neki nacin srcano borila (Regulus - Ricard Lavljeg Srca) za ono sto sam smatrala vrijednim u tom odnosu?
Sunce, vladalac Asc se nalazi u filozofskom Strijelcu; dosta price, razumijevanja, potrebe da se stvari objasne i nauce. Ovo je, pa stvarno, moram priznati, jedna od jacih lekcija moga zivota (Strijelac deveta kuca). Ja nisam u dobrim odnosima sa domacinom kuce u koju sam dosla; ona je lijepa i udobna, ja se osjecam prilicno komotno i djelomicno kao da sam na svom terenu ali domacin mi stalno nesto prigovara i kvari mi raspolozenje. Dakle, sve to sto radim, mislim i govorim ne daje neke plodove, sva prica i trud uzalud.
Mali predah da pojedem keks pa cu dalje :D
0
0
Objavljeno: utorak, 8.12.2015 / 22:31
Sphinx je napisao:
1. Asc je u znaku Lava koji ima fiksni kvalitet i znak je vatre; ako to opisuje mene onda sam ja po tim parametrima vrlo temperamentna (vatreni znak) i jako tvrdoglava, sto zacrtam to zelim da bude (fiksni kvalitet). Vatreni znak takodjer podrazumijeva strastveno zalaganje za vlastite ciljeve i tesko odustajanje od istih. (Ne znam da li je vazno ali ovaj Asc se nalazi tacno na vladaru moga Sunca, Marsu pa jos u kojnukciji sa mjestom na kojem se u vrijeme mog rodjenja nalazio Regulus (otprilike). Da li to znaci da sam se ja na neki nacin srcano borila (Regulus - Ricard Lavljeg Srca) za ono sto sam smatrala vrijednim u tom odnosu?
Sunce, vladalac Asc se nalazi u filozofskom Strijelcu; dosta price, razumijevanja, potrebe da se stvari objasne i nauce. Ovo je, pa stvarno, moram priznati, jedna od jacih lekcija moga zivota (Strijelac deveta kuca). Ja nisam u dobrim odnosima sa domacinom kuce u koju sam dosla; ona je lijepa i udobna, ja se osjecam prilicno komotno i djelomicno kao da sam na svom terenu ali domacin mi stalno nesto prigovara i kvari mi raspolozenje. Dakle, sve to sto radim, mislim i govorim ne daje neke plodove, sva prica i trud uzalud.
Mali predah da pojedem keks pa cu dalje :D
Vrlo, vrlo zanimljivo.:) Super.:)
0
0
Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06
Ljubavni odnosi - 5. kuća i 8. kuća horoskopa
Ivy775, utorak, 17.5.2022 / 17:41
Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36
Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04
Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji
Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30
Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45
Diskusija o natalnim aspektima i iskustva
Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23
Astromedicina - Osn. teoretske postavke
Wonderwoman28, četvrtak, 12.8.2021 / 18:08
Wonderwoman28, sreda, 11.8.2021 / 18:27
Cicimici, nedelja, 14.10.2018 / 10:27
Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46
Brida, petak, 24.8.2018 / 18:05
Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46
Brida, sreda, 22.8.2018 / 18:22
Cicimici, ponedeljak, 20.8.2018 / 15:03
Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21
bajaderica, subota, 23.6.2018 / 12:05
Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC
Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29
Kako će mi biti na novom poslu
Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41
Pravila gledanja, tumačenja i analiza
Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14
Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36
Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45
Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46
Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04
Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC
Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29
Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46
Kako će mi biti na novom poslu
Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41
Diskusija o natalnim aspektima i iskustva
Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23
Pravila gledanja, tumačenja i analiza
Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14
Cicimici, sreda, 16.5.2018 / 0:42
Atina123, sreda, 16.5.2018 / 12:23
Nedeljni horoskop 23.4 do 30.4
Butterflies, nedelja, 29.4.2018 / 9:12
Butterflies, utorak, 24.4.2018 / 22:57
Cicimici, sreda, 21.3.2018 / 21:00
Analize začeća, trudnoće i porođaja
Cicimici, petak, 23.2.2018 / 8:30
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 17:19
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:46
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:43
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:40
Numerološko slaganje sa partnerom
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:35
Horarna - pitanja ljubavi i braka
Igor Igor, sreda, 16.11.2016 / 23:52
Horarna astrologija - brza pitanja i odgovori
Marc, ponedeljak, 21.11.2016 / 9:16
Horarna astrologija - Vježbaonica
Igor Igor, nedelja, 20.11.2016 / 23:01
Cicimici, petak, 1.12.2017 / 15:05
Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji
Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30
Tradicionalna astrologija - Brak (Lily, Rafae...
Igor Igor, subota, 3.9.2016 / 12:14
Mihica3, petak, 24.11.2017 / 13:24
lalafo, nedelja, 4.6.2017 / 14:25
Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21
Povijest tradicionalne A. - Partnerstva i bra...
Marc, utorak, 24.1.2017 / 14:52
vratanca27, petak, 17.3.2017 / 16:23
Igor Igor, sreda, 17.2.2016 / 9:09
Igor Igor, ponedeljak, 5.9.2016 / 9:16
Cicimici, ponedeljak, 5.3.2018 / 20:40
Igor Igor, petak, 23.12.2016 / 0:54
bubi28, utorak, 13.6.2017 / 20:10
Igor Igor, utorak, 20.12.2016 / 23:56
Igor Igor, sreda, 23.12.2015 / 0:00
Igor Igor, ponedeljak, 7.11.2016 / 11:22
Igor Igor, četvrtak, 2.6.2016 / 0:56