Forum / Astrologija

Astrologija
Astrologija

Statistike: 191 teme, 15286 poruke

Najnovije teme:Radi li netko ovdje uopće?

Aktuelna tema:Igre na sreću

Posljednja poruka:Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06

TEMA

Autor teme:Cicimici

Pregleda:2144

<12>

Nivo: Stanovnik foruma / 1412 postovi

Objavljeno: nedelja, 18.12.2016 / 15:40

Tema: Kako da preživite retrogradni Merkur

U Solarnom sistemu, Merkur je planeta koja je najbliža Suncu i njen orbitalni period je vrlo kratak – 88 dana. Zato je ova mala i brza planeta dobila naziv po Merkuru, koji je u rimskoj mitologiji bio glasnik bogova. Osim što je bio zadužen za sve informacije, njegova sfera delovanja bili su pregovori i trgovina, saobraćaj, putovanja, komunikacija uopšte. Planete se različitim brzinama okreću oko Sunca i pretiču jedna drugu. Kada se za neku od njih kaže da ide retrogradnim hodom, to znači da ona ide unazad, što je naravno nemoguće. Međutim, u vrevi kosmičkog saobraćaja, posmatrano sa Zemlje, u nekim trenucima izgleda kao da neke od planeta idu unazad i takvo kretanje malo pomućuje njihov astrološki uticaj i izaziva zastoj u delovanju. Kada je Merkur u pitanju, to se dešava tri-četiri puta godišnje i svaki put na nešto manje od mesec dana. U tom periodu treba posebno obratiti pažnju na sve domene kojima vlada Merkur. U zavisnosti od vaše natalne karte, retrogradni Merkur će vas pogoditi više, manje ili nimalo. Čak i ako ne pogađa vas lično, uticaće na mnoge ljude u vašoj okolini. Zato držite oči širom otvorene i pre nego što bilo šta kažete/potpišete, udahnite duboko i izbrojte do deset.

DoS

1. Osigurajte se

Može da se desi da vam elektronika potpuno poblesavi. Zato ne bi bilo na odmet da uradite back up svog kompjutera, kalendara, adresara, telefonskog imenika i spiska važnih poruka. U svakom slučaju je dobro imati ove podatke na više mesta.

2. Disciplinujte se

Držite jezik za zubima na velikim sastancima. Ovo je odličan period da se naučite samokontroli.

3. Okupite društvo

Ponovo se povežite sa nekim sa kime se niste čuli ili videli duže vremena. Okupljanje starih poznanika i prijatelja iz škole, sa posla ili sporta je više nego dobrodošlo. Poželjna je proslava godišnjica i jubileja.

4. Obavite sve poslove

Platite zaostale račune, dajte ispit koji ste pali nabrojeno puta, konačno završite projekat koji vam se vuče po fiokama prethodnih meseci i prikupite sve papire koji su se nagomilali.

5. Raščistite oko sebe

Na mestu gde živite i radite, uhvatite se za svaku stvar pojedinačno i zapitajte se: da li mi je ovo zaista potrebno? Rasklonite nered, očistite ormane, podelite suvišno, pobacajte nepotrebno i napravite mesta za novo i sveže u svom životu.

Don’tS

1. Odložite početak novog posla

Ako prihvatite neki novi angažman na duži vremenski period, može da se desi da ćete zažaliti. Ako već idete na novi posao, bolje je da se ograničite na jedan ili tri meseca, pa da nakon toga odlučite da li ćete ostajati.

2. Ništa ne kupujte/prodajte

Nemojte davati oglas za nekretninu niti kupovati neku. Kod ovakvih stvari obično su u pitanju velika obećanja, ali i očekivanja, za koja se na kraju ispostavlja da nisu baš racionalna. Ne nabavljajte novo prevozno sredstvo (kola, motor, bicikl), kompjuter ili gedžet, velika je verovatnoća da će se kvariti. Ne instalirajte nove programe i aplikacije.

3. Ništa ne potpisujte

Izbegavajte potpisivanje svih ugovora. Može da se desi da nešto pogrešno protumačite ili da ne pročitate koju stavku (pogotovo one napisane sitnijim slovima). Vaš potpis je veoma ozbiljna stvar i potrebno je da sva raspoloživa racionalnost i logika budu na vašoj strani. Kako vaša, tako i drugih potpisnika.

4. Ne popravljajte prevozno sredstvo

Nemojte ići kod mehaničara ako baš ne morate. Ako već popravljate svoja kola ili motor, nekoliko puta proverite šta je urađeno. Može da se desi da ćete, kada Merkur ponovo krene direktno, ponovo morati kod majstora.

5. Odložite putovanje

Kada su u pitanju velika (duga i daleka) putovanja, najbolje bi bilo da ih odložite, ali ako već morate da idete, spremite se na kašnjenja, gužve u saobraćaju i kvarenje prevoznih sredstava. Dva puta proverite sve rezervacije i zakazane termine. Obratite pažnju na to gde držite karte

MilaMbez kartona

MilaM

F / 47 god.

Nivo: Uzdiže se na forumu / 119 postovi

Objavljeno: nedelja, 18.12.2016 / 16:52

Citiran post

Cicimici je napisao:

U Solarnom sistemu, Merkur je planeta koja je najbliža Suncu i njen orbitalni period je vrlo kratak – 88 dana. Zato je ova mala i brza planeta dobila naziv po Merkuru, koji je u rimskoj mitologiji bio glasnik bogova. Osim što je bio zadužen za sve informacije, njegova sfera delovanja bili su pregovori i trgovina, saobraćaj, putovanja, komunikacija uopšte. Planete se različitim brzinama okreću oko Sunca i pretiču jedna drugu. Kada se za neku od njih kaže da ide retrogradnim hodom, to znači da ona ide unazad, što je naravno nemoguće. Međutim, u vrevi kosmičkog saobraćaja, posmatrano sa Zemlje, u nekim trenucima izgleda kao da neke od planeta idu unazad i takvo kretanje malo pomućuje njihov astrološki uticaj i izaziva zastoj u delovanju. Kada je Merkur u pitanju, to se dešava tri-četiri puta godišnje i svaki put na nešto manje od mesec dana. U tom periodu treba posebno obratiti pažnju na sve domene kojima vlada Merkur. U zavisnosti od vaše natalne karte, retrogradni Merkur će vas pogoditi više, manje ili nimalo. Čak i ako ne pogađa vas lično, uticaće na mnoge ljude u vašoj okolini. Zato držite oči širom otvorene i pre nego što bilo šta kažete/potpišete, udahnite duboko i izbrojte do deset.

DoS

1. Osigurajte se

Može da se desi da vam elektronika potpuno poblesavi. Zato ne bi bilo na odmet da uradite back up svog kompjutera, kalendara, adresara, telefonskog imenika i spiska važnih poruka. U svakom slučaju je dobro imati ove podatke na više mesta.

2. Disciplinujte se

Držite jezik za zubima na velikim sastancima. Ovo je odličan period da se naučite samokontroli.

3. Okupite društvo

Ponovo se povežite sa nekim sa kime se niste čuli ili videli duže vremena. Okupljanje starih poznanika i prijatelja iz škole, sa posla ili sporta je više nego dobrodošlo. Poželjna je proslava godišnjica i jubileja.

4. Obavite sve poslove

Platite zaostale račune, dajte ispit koji ste pali nabrojeno puta, konačno završite projekat koji vam se vuče po fiokama prethodnih meseci i prikupite sve papire koji su se nagomilali.

5. Raščistite oko sebe

Na mestu gde živite i radite, uhvatite se za svaku stvar pojedinačno i zapitajte se: da li mi je ovo zaista potrebno? Rasklonite nered, očistite ormane, podelite suvišno, pobacajte nepotrebno i napravite mesta za novo i sveže u svom životu.

Don’tS

1. Odložite početak novog posla

Ako prihvatite neki novi angažman na duži vremenski period, može da se desi da ćete zažaliti. Ako već idete na novi posao, bolje je da se ograničite na jedan ili tri meseca, pa da nakon toga odlučite da li ćete ostajati.

2. Ništa ne kupujte/prodajte

Nemojte davati oglas za nekretninu niti kupovati neku. Kod ovakvih stvari obično su u pitanju velika obećanja, ali i očekivanja, za koja se na kraju ispostavlja da nisu baš racionalna. Ne nabavljajte novo prevozno sredstvo (kola, motor, bicikl), kompjuter ili gedžet, velika je verovatnoća da će se kvariti. Ne instalirajte nove programe i aplikacije.

3. Ništa ne potpisujte

Izbegavajte potpisivanje svih ugovora. Može da se desi da nešto pogrešno protumačite ili da ne pročitate koju stavku (pogotovo one napisane sitnijim slovima). Vaš potpis je veoma ozbiljna stvar i potrebno je da sva raspoloživa racionalnost i logika budu na vašoj strani. Kako vaša, tako i drugih potpisnika.

4. Ne popravljajte prevozno sredstvo

Nemojte ići kod mehaničara ako baš ne morate. Ako već popravljate svoja kola ili motor, nekoliko puta proverite šta je urađeno. Može da se desi da ćete, kada Merkur ponovo krene direktno, ponovo morati kod majstora.

5. Odložite putovanje

Kada su u pitanju velika (duga i daleka) putovanja, najbolje bi bilo da ih odložite, ali ako već morate da idete, spremite se na kašnjenja, gužve u saobraćaju i kvarenje prevoznih sredstava. Dva puta proverite sve rezervacije i zakazane termine. Obratite pažnju na to gde držite karte

Znaci da se sjedi kod kuce za NG ;)
Kakvo je tvoje iskustvo o znacenju retrogradnog tranzitnog Me za osobe koje ga imaju u natalu..Da li je na neki nacin taj period posebno vazan tim osobama po pitanju kuca kojim vlada..?

Nivo: Uzdiže se na forumu / 241 postovi

Objavljeno: nedelja, 18.12.2016 / 17:14

Citiran post

MilaM je napisao:

Znaci da se sjedi kod kuce za NG ;)
Kakvo je tvoje iskustvo o znacenju retrogradnog tranzitnog Me za osobe koje ga imaju u natalu..Da li je na neki nacin taj period posebno vazan tim osobama po pitanju kuca kojim vlada..?

Retrogradni Merkur nas vraća unazad da ispravimo nešto, da to uradimo iz drugog pokušaja... Vraćaju se ljudi iz prošlosti itd. Ali treba naglasiti da ništa od toga ne vrijedi za one osobe koje su rođene s retrogradnim Merkurom. Njih za vrijeme retro Me očekuje napredak, vazne vijesti, bitni kontakti... MilaM, uzivajte u retro Me, jer ste svoj na svome. :)

MilaMbez kartona

MilaM

F / 47 god.

Nivo: Uzdiže se na forumu / 119 postovi

Objavljeno: nedelja, 18.12.2016 / 17:24

Citiran post

Capricorn je napisao:

Retrogradni Merkur nas vraća unazad da ispravimo nešto, da to uradimo iz drugog pokušaja... Vraćaju se ljudi iz prošlosti itd. Ali treba naglasiti da ništa od toga ne vrijedi za one osobe koje su rođene s retrogradnim Merkurom. Njih za vrijeme retro Me očekuje napredak, vazne vijesti, bitni kontakti... MilaM, uzivajte u retro Me, jer ste svoj na svome. :)

Hvala Capry :) I ja to nekako tako vidim..ali zanima me i sta Cici misli..citam sa zadovoljstvom njene tekstove i vidim da puno zna..
Meni je natalno r u Djevi blizu vrha 8 kuce a vlada i petom jer su mi na vrhu Blizanci...Primjetila sam da otkad je krenuo r samo nesto troskarim i pravim planove za kupovine...a mozda ne bi trebalo :/

Objavljeno: nedelja, 18.12.2016 / 22:19

meni obavezno vrati neke ljude iz proslosti, obnovi se komunikacija ..Merkur mi je suvladar 3 p i vladar 4 p , a nalazi se u petom polju u Sco :)

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Nivo: Ugledni forumaš / 8565 postovi

Objavljeno: ponedeljak, 19.12.2016 / 3:04

Citiran post

Cicimici je napisao:

meni obavezno vrati neke ljude iz proslosti, obnovi se komunikacija ..Merkur mi je suvladar 3 p i vladar 4 p , a nalazi se u petom polju u Sco :)

Hahahahah. Kako dobar topic. I meni vrati ljude iz prošlosti i eto u komunikaciji sam prespor.:) Također, ne radi mi dobro kabal koji spaja modem i lap top.

Objavljeno: ponedeljak, 19.12.2016 / 20:07 Izmjenjeno: ponedeljak, 19.12.2016 / 20:08

Citiran post

Igor Igor je napisao:

Hahahahah. Kako dobar topic. I meni vrati ljude iz prošlosti i eto u komunikaciji sam prespor.:) Također, ne radi mi dobro kabal koji spaja modem i lap top.

neverovatno je koliko planete imaju uticaj na covjeka..moja prijateljica je danas prosula kafu po laptopu..meni macka srusila radio..ispada mi telefon iz ruke ahahah :D a tek je krenuo unazad

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: utorak, 20.12.2016 / 2:18

Citiran post

Cicimici je napisao:

neverovatno je koliko planete imaju uticaj na covjeka..moja prijateljica je danas prosula kafu po laptopu..meni macka srusila radio..ispada mi telefon iz ruke ahahah :D a tek je krenuo unazad

Da, da...:) Pa najsnažnije se i osjeti kad tek krene, kad promjeni znak ili hod. Još Ma je ušao u Ribe, pa eto totalno je aktivirana serija 3.

Objavljeno: utorak, 20.12.2016 / 15:14

Citiran post

Igor Igor je napisao:

Da, da...:) Pa najsnažnije se i osjeti kad tek krene, kad promjeni znak ili hod. Još Ma je ušao u Ribe, pa eto totalno je aktivirana serija 3.

joj da al taj mars ce meni hvala Bogu praviti lepe aspekte na veneru u sco Me u sco..sto se tice Ma i Ve aj tu je lepa recepcija..a ostalo manje vise ok .. al merkura obavezno osetim..to je neverovatno..a zamisli ja sam u septembru za vreme retro Me potpisala ugovor..sad bi se upucala koliko sam luda bila..i naravno pokajala se odmah

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: utorak, 20.12.2016 / 23:41 Izmjenjeno: utorak, 20.12.2016 / 23:50

Citiran post

Cicimici je napisao:

joj da al taj mars ce meni hvala Bogu praviti lepe aspekte na veneru u sco Me u sco..sto se tice Ma i Ve aj tu je lepa recepcija..a ostalo manje vise ok .. al merkura obavezno osetim..to je neverovatno..a zamisli ja sam u septembru za vreme retro Me potpisala ugovor..sad bi se upucala koliko sam luda bila..i naravno pokajala se odmah

E super šlagvort, da naglasim - Retrogradni planet nije bauk, ne donosi odsustvo događaja, niti donosi samo loše događaje, ali svakako je da je većina događaja uslovljena njime izazovna, da nas vode u više spoznaje, obično više spoznaje su uslovljene događajem koji nam djeluje bolno u tom trenutku, a poslije se smijemo... Naravno rx. planet itekako može donijeti dobar događaj, koji ima naglašenu karmičju crtu i - ili ako si se prije toga jako trudio da dođe do istog. Pa najviše se ljubavi dogodi za vrijeme rx. Me, rx. Ve i rx. Ma.

<12>
  • POSLJEDNJE AŽURIRANE TEME
  • NOVE TEME
  • NAJPOPULARNIJE
  • MOJE TEME
  • UKLJUČEN U
  • PRAĆEN

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Proricanje iz graha

Brida, petak, 24.8.2018 / 18:05

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Gledanje u kavu

Brida, sreda, 22.8.2018 / 18:22

Dobro jutro

Cicimici, ponedeljak, 20.8.2018 / 15:03

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Geomantija

bajaderica, subota, 23.6.2018 / 12:05

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Radi li netko ovdje uopće?

Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36

Pitanje za horarnu kartu

Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Horarna astrologija - učilica

Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Diskusija o natalnim aspektima i iskustva

Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Horarna astrologija posao

Cicimici, sreda, 16.5.2018 / 0:42

Fiksne zvijezde

Atina123, sreda, 16.5.2018 / 12:23

Nedeljni horoskop 23.4 do 30.4

Butterflies, nedelja, 29.4.2018 / 9:12

Saturn

Butterflies, utorak, 24.4.2018 / 22:57

Retrogradni Merkur 2018

Cicimici, sreda, 21.3.2018 / 21:00

Analize začeća, trudnoće i porođaja

Cicimici, petak, 23.2.2018 / 8:30

Brojevi i zanimanje

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 17:19

Kućni broj u numerologiji

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:46

Što osobni broj govori o vama

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:43

Ljubavna Numerologija

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:40

Numerološko slaganje sa partnerom

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:35

Horarna - pitanja ljubavi i braka

Igor Igor, sreda, 16.11.2016 / 23:52

Horarna astrologija - brza pitanja i odgovori

Marc, ponedeljak, 21.11.2016 / 9:16

Horarna astrologija - Vježbaonica

Igor Igor, nedelja, 20.11.2016 / 23:01

Brak u natalnoj karti

Cicimici, petak, 1.12.2017 / 15:05

Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji

Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30

Tradicionalna astrologija - Brak (Lily, Rafae...

Igor Igor, subota, 3.9.2016 / 12:14

Sinastrija

Mihica3, petak, 24.11.2017 / 13:24

Solarni horoskop

lalafo, nedelja, 4.6.2017 / 14:25

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Povijest tradicionalne A. - Partnerstva i bra...

Marc, utorak, 24.1.2017 / 14:52

Astro dnevnik

vratanca27, petak, 17.3.2017 / 16:23

Obične karte

Igor Igor, sreda, 17.2.2016 / 9:09

Četvrta kuća natalne karte

Igor Igor, ponedeljak, 5.9.2016 / 9:16

Fortuna - točka sudbine

Cicimici, ponedeljak, 5.3.2018 / 20:40

Profekcije

Igor Igor, petak, 23.12.2016 / 0:54

Tranziti - teorija i osnove