Forum / Astrologija

Astrologija
Astrologija

Statistike: 191 teme, 15286 poruke

Najnovije teme:Radi li netko ovdje uopće?

Aktuelna tema:Igre na sreću

Posljednja poruka:Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06

TEMA

Autor teme:saturnascending

Pregleda:4494

undertakerbez kartona

undertaker

M /

Sarajevo

Bosnia and Herzegovina

Nivo: U blagom usponu / 93 postovi

Objavljeno: subota, 3.2.2018 / 23:57

Tema: Ljepota i izgled u horoskopu

Citiran post

Cicimici je napisao:

Undertaker, Mesec u Lavu u 8 kuci daje jaku intuiciju al da bi rekli da imas nesto skorpijskog onda bi taj mesec morao biti vladar neke ugaone kuce itd..moj primer ja sam Vaga, podznak Rak..al moj Mjesec je otisao u 8 kucu i u konjukciji je sa Marsom u Vodoliji .. a u kvadratu je sa Merkurom i Plutonom u Skorpiji..imam i Veneru u Skorpiji..al je suvise velik orbis da bi pravila bilo kakav aspekt sa Mesecom i Marsom u Vodoliji..ja itekako imam skorpijskog u sebi..i po izgledu i po ponasanju..jaka intuicija i snovi
evo vam natal

Ti Cicimici imas bas izrazenu Skorpiju, pa ti je Um ( Merkur) obojen Plutonovim uticajem, sto bi reklo da si vjerovatno jako dubokoumna, da znas da budes i tajanstvena, da pricom ne otkrivas sve karte o sebi, posebno ako je u pitanju ljubav, aposto je i Ve u Sco, onda ne vidis na najjasniji nacin svoje kvalitete pa te je lako izmanipulisati i napraviti ljubomornom?
7ma u Jarcu, sa Neptunom na DCu, pa mozda idealiziras i sanjas o nekim autoritativnim ali i starijim tipovima muskaraca, sto vremenom moze da se okrene naopacke, pa da te zanimaju i mladji, tkz " Saturnov obrt"

undertakerbez kartona

undertaker

M /

Sarajevo

Bosnia and Herzegovina

Objavljeno: nedelja, 4.2.2018 / 1:45 Izmjenjeno: nedelja, 4.2.2018 / 1:46

Citiran post

lalafo je napisao:

Slazem se Cicimici ja sam rekla iz licnog iskustva..kazu da ljudi sa Asc u Jarcu i Mo u Jarcu da su ruzni..nemora biti naravno ali opet iz iskustva.. Muz Asc u Jarcu nije toliki gabor hahahah ali nije ni ljepotan vise se odrazlino na to da je preozbiljan trom i spor hod Rx Sa u Vodoliji u 1 kuci...zatim svekrva i djever Mo u Jarcu ...zatim Jupiter u konjunkciji sa So i Jupiter na Asc skloni su debljanju...ovo sto se tice fizickog izgleda..Ma u 1 kuci ljudi imaju neki oziljak ili mladez specifican ..(imam mladez na licu,a dijete mi ima 2 velika crvena mladeza )

Znakom Jarca vlada Saturn koji je zaduzen izmedju ostalog i za ogranicenja materije i prostora( Jupitera, zato je Jupiter slab u JArcu), tj za mjere, brojeve, matematiku, pa ako je Saturn ( znak Jarca) vezan za fizicki izgled( Ac) onda ce upravo cesce dati pravilne i odmjerene crte lica, lijepo isklesane, dace klasican i ozbiljan izgled, sa godina sve bolji.
Ne bi rekao da je Monica Beluci sa Acom u Jarcu i sa Saturnom u 1 polju ruzna, ili da su holivudske legende Pol Njumen i Klark Geibl bili ruzni, u stvari vecina glumaca iz vremena zlatnog doba Holivuda( ono kada nije mogao svako da dobije glavu ulogu kao danas) su imali u svojim kartama izrazen znak Jarca, od Njumena(Ac i stelijum), Gejbla(Ac i stelijum), CAry Granta( So i Me), Dzejmsa Dina(stelijum), Branda ( MA u Jarcu), Dzona Vejna Ma u Jarcu itd

MA je i vladar prirodnog ascedenta, 1 znaka, prve kuce( serija 1) pa moze uticati na fizicki izgled prvenstveno muskarca.

To omalovazivanje Saturna mi nikada nije bilo jasno, valjda je ljudima mrzak jer vlada Vremenom, jer ukazuje na neminovnost i realitet, pa evo ja imam Jupiter u 5 polju( potomstvo) i nemam jos uvijek djece,a usao sam u neke ozbiljnije godine, jedan Mel Gibson sa Saturnom u 5 polju ih ima 8.

Jupiter je mozda nada i optimizam ( cesto nerealni) ali Saturn je materijalizacija i konkretizacija postignuca. ZAto i jeste iznad Jupitera, tj 10 kuca iznad 9te.

Nivo: Uzdiže se na forumu / 196 postovi

Objavljeno: nedelja, 4.2.2018 / 15:34

Vau.. sad zbog ovog objasnjenja o Saturnu pocinjem voljeti svoj Saturn.

Meni je retrogardni Saturn u 1 polju... i ima dosta istine u objasnjenju predhodnom da vlada vremenom.. kod mene je sve nakako sa odgodom. .
Bravo za dobro argumentovanje.. tocno je da su bas Hoolivudski glumci oni stariji.. pravi a ne ovi namazani pretezno imali izrazen Saturn ali nisu bili ruzni. Ja bih rekla da su pravi odraz muzevnosti..

Nivo: Stanovnik foruma / 1412 postovi

Objavljeno: nedelja, 4.2.2018 / 18:11

Citiran post

undertaker je napisao:

Ti Cicimici imas bas izrazenu Skorpiju, pa ti je Um ( Merkur) obojen Plutonovim uticajem, sto bi reklo da si vjerovatno jako dubokoumna, da znas da budes i tajanstvena, da pricom ne otkrivas sve karte o sebi, posebno ako je u pitanju ljubav, aposto je i Ve u Sco, onda ne vidis na najjasniji nacin svoje kvalitete pa te je lako izmanipulisati i napraviti ljubomornom?
7ma u Jarcu, sa Neptunom na DCu, pa mozda idealiziras i sanjas o nekim autoritativnim ali i starijim tipovima muskaraca, sto vremenom moze da se okrene naopacke, pa da te zanimaju i mladji, tkz " Saturnov obrt"

pa sta da ti kazem, svaka ti cast ...opisao si me dobro :D..najgore je sto padam na provokacije...

undertakerbez kartona

undertaker

M /

Sarajevo

Bosnia and Herzegovina

Objavljeno: utorak, 6.2.2018 / 14:41

Citiran post

Cicimici je napisao:

pa sta da ti kazem, svaka ti cast ...opisao si me dobro :D..najgore je sto padam na provokacije...

Naravno da padas na provokacije te znas iznenadno da planes kada su ti Mars i Mjesec u konjukciji u Vodoliji pa kada neko tvoju iskrenu zelju da pomognes, protumaci na pogresan nacin i kada se osjetis omalovazeno, onda taj tvoj Mars dobija potrebu da reaguje, a i Sunce u Vagi je dosta osjetljivo.

Koliko mogu da ti vidim kartu, primjecujem naglasen zracni i vodeni element te manjak zemljanog i vatrenog, sto govori da imas jaku intelektualnu podlogu, ili dobre osnove da se razvijas na polju obrazovanja, ali samo u onom teorijskom smislu, da bi dobila vjetar u ledja i da bi uspjevala da se nametnes potrebna ti je vatra,a da bi konkretizovala i materijalizirala svoje znanje i ogromne emocije koje imas ( Ac Rak), potreban ti je podsticaj zemljanog elementa.

Ne vidim tacno na kojem ti je stepenu Ac ili DC, ako je na 5tom, nalazi se tacno na mom Marsu :D, pa ti sada trenutno Saturn tranzitira 7 poljem i natjerate ce da na polju partnerstava iskristaliziras( milom ili silom :D) onaj uzi krug "izabranika" koji zaista zasluzuju tvoju paznju, pa je moguca nervoza i razni vidovi pritisaka na polju partnerstva, moguca i neka razocarenja, koja su zapravo dobra za tebe, samo ti neces uvijek biti svjesna toga, ali ako dodje to toga nemoj se protiviti, Sa u Jarcu je pravi ucitelj i mentor koji daje nagradu kroz vrijeme, kada naucimo njegove lekcije .

Objavljeno: utorak, 6.2.2018 / 15:17

Citiran post

undertaker je napisao:

Naravno da padas na provokacije te znas iznenadno da planes kada su ti Mars i Mjesec u konjukciji u Vodoliji pa kada neko tvoju iskrenu zelju da pomognes, protumaci na pogresan nacin i kada se osjetis omalovazeno, onda taj tvoj Mars dobija potrebu da reaguje, a i Sunce u Vagi je dosta osjetljivo.

Koliko mogu da ti vidim kartu, primjecujem naglasen zracni i vodeni element te manjak zemljanog i vatrenog, sto govori da imas jaku intelektualnu podlogu, ili dobre osnove da se razvijas na polju obrazovanja, ali samo u onom teorijskom smislu, da bi dobila vjetar u ledja i da bi uspjevala da se nametnes potrebna ti je vatra,a da bi konkretizovala i materijalizirala svoje znanje i ogromne emocije koje imas ( Ac Rak), potreban ti je podsticaj zemljanog elementa.

Ne vidim tacno na kojem ti je stepenu Ac ili DC, ako je na 5tom, nalazi se tacno na mom Marsu :D, pa ti sada trenutno Saturn tranzitira 7 poljem i natjerate ce da na polju partnerstava iskristaliziras( milom ili silom :D) onaj uzi krug "izabranika" koji zaista zasluzuju tvoju paznju, pa je moguca nervoza i razni vidovi pritisaka na polju partnerstva, moguca i neka razocarenja, koja su zapravo dobra za tebe, samo ti neces uvijek biti svjesna toga, ali ako dodje to toga nemoj se protiviti, Sa u Jarcu je pravi ucitelj i mentor koji daje nagradu kroz vrijeme, kada naucimo njegove lekcije .

ma ja se uvek u nekoga razocaram tako a nisam iznenadjena :D inace asc mi pocinje na 4 stepenu...i zanimljivo je da Saturn krece retro upravo sa 4 stepena..jel se ti inace bavis astrologijom?

undertakerbez kartona

undertaker

M /

Sarajevo

Bosnia and Herzegovina

Objavljeno: utorak, 6.2.2018 / 16:38

Citiran post

Cicimici je napisao:

ma ja se uvek u nekoga razocaram tako a nisam iznenadjena :D inace asc mi pocinje na 4 stepenu...i zanimljivo je da Saturn krece retro upravo sa 4 stepena..jel se ti inace bavis astrologijom?

A svejedno, 4 ili 5, stim da 4ti vise naglasava okrenutos osobe domu i porodici, a 5ti je po nekih astrolozima stepen ogromnog sexipila.

Ne bavim se profesionalno astrologijom, onako vise kao hobi( jedan od hobija) usputno, pa vise "znanje" baziram na prakticnim ( saturnovskim) iskustvima, nego na teorijskom nabrajanju necega sto su govorili oni koji zapravo nisu znali ni da je zemlja okrugla, koji su astrologiju posmatrali iskljucivo iz ugla sjeverne zemljine hemisfere itd.

Do prije 15tak godina sam bio jako bezbrizno, lakovjerno, povrsno, puno zivota stvorenje, da bi sa uslakom Plutona u moje 1 polje ( jos je tamo) pocela duboka transformacija mog identiteta, postao sam mnogo ozbiljniji, dubokoumniji ( neko bi rekao da je to normalno sa godinama, ali nije) pa je Pluton prvo presao preko Marsa, pa preko Merkura, pa je nedavno bio i na Suncu, i svasta naucih za to vrijeme, na raznim poljima, zbrisane su mi sve gentske tradicijske veze sa precima, sva saznanja i interesovanja koja sam upijao u raznim oblastima zivota koja su me zanimala do tada, pa sam morao od Nule, ponovo, kao da sam ponovo rodjen.Tesko objasnjivo.
SAd mu se u 1 pridruzio i Saturn koji je na Marsu tacno, pa je cu sada da budem podvrgun testovima da li je to novo sta sam naucio i cemu tezim zasnovano na valjanim osnovama i temeljima :D

Je li na profilnoj slici tvoja prava slika?

Ako jeste, nevjerovatno je kako licis na jednu Vagu koju poznajem i koja takodjer ima Me i Ve u Skorpiji, samo njen Mo je u Ribama( ascedent ne znam),a na nju mi lici jedna djevojka koju cesto sretnem na ulici, o kojoj veze nemam, ali za koju sam pomisljao da bi mogla upravo da bude vaga, nevjerovatno svo troje licite, tj sve ste preslatke :)

Objavljeno: utorak, 6.2.2018 / 19:46 Izmjenjeno: utorak, 6.2.2018 / 19:53

Citiran post

undertaker je napisao:

A svejedno, 4 ili 5, stim da 4ti vise naglasava okrenutos osobe domu i porodici, a 5ti je po nekih astrolozima stepen ogromnog sexipila.

Ne bavim se profesionalno astrologijom, onako vise kao hobi( jedan od hobija) usputno, pa vise "znanje" baziram na prakticnim ( saturnovskim) iskustvima, nego na teorijskom nabrajanju necega sto su govorili oni koji zapravo nisu znali ni da je zemlja okrugla, koji su astrologiju posmatrali iskljucivo iz ugla sjeverne zemljine hemisfere itd.

Do prije 15tak godina sam bio jako bezbrizno, lakovjerno, povrsno, puno zivota stvorenje, da bi sa uslakom Plutona u moje 1 polje ( jos je tamo) pocela duboka transformacija mog identiteta, postao sam mnogo ozbiljniji, dubokoumniji ( neko bi rekao da je to normalno sa godinama, ali nije) pa je Pluton prvo presao preko Marsa, pa preko Merkura, pa je nedavno bio i na Suncu, i svasta naucih za to vrijeme, na raznim poljima, zbrisane su mi sve gentske tradicijske veze sa precima, sva saznanja i interesovanja koja sam upijao u raznim oblastima zivota koja su me zanimala do tada, pa sam morao od Nule, ponovo, kao da sam ponovo rodjen.Tesko objasnjivo.
SAd mu se u 1 pridruzio i Saturn koji je na Marsu tacno, pa je cu sada da budem podvrgun testovima da li je to novo sta sam naucio i cemu tezim zasnovano na valjanim osnovama i temeljima :D

Je li na profilnoj slici tvoja prava slika?

Ako jeste, nevjerovatno je kako licis na jednu Vagu koju poznajem i koja takodjer ima Me i Ve u Skorpiji, samo njen Mo je u Ribama( ascedent ne znam),a na nju mi lici jedna djevojka koju cesto sretnem na ulici, o kojoj veze nemam, ali za koju sam pomisljao da bi mogla upravo da bude vaga, nevjerovatno svo troje licite, tj sve ste preslatke :)

meni je Pluton u sedmoj al me je zato Saturnov povratak da kazem otreznio, imam osecaj da sam preko noci sazrela..da sam cijelo vreme bila nezrela, da sam sad naucila neke vazne lekcije..sad nekad kazem sebi ,, da mije ova pamet u onim godinama,, .. bilo je tu i patnje i suza, al i osoba koje su se zadrzali kratko a ipak me necemu naucili, pokazao mi je ko su mi pravi prijatelji itd..tako da je za mene Saturn bio ipak sve ovo vreme Ucitelj,

jeste moja profilna :D..al nemam ja nesto puno od Vage, osim tog Sunca :D..vecinom od Skorpije..jedino taj Mo0Ma u 8 kuci u vodoliji daje da volim biti originalna .. i po ponasanju..i po naprimer oblacenju izgledu..ako njih 10 krenu jednim putem, ja izaberem sasvim drugi...

jos sto je zanimljivo sa mojim Mo0Ma, kad me odredjena osoba isprovocira, imam osecaj da sam u stanju nekoga da isprebijam, ne hvalim se time uopste, jer meni to smeta...uvek kazem da bez obzira sto mi je Mjesec vladar karte, mnome vlada Mars..jer Mesec ne moze da utice ni na koga a na njega moze svako

undertakerbez kartona

undertaker

M /

Sarajevo

Bosnia and Herzegovina

Objavljeno: utorak, 6.2.2018 / 21:23

Citiran post

Cicimici je napisao:

meni je Pluton u sedmoj al me je zato Saturnov povratak da kazem otreznio, imam osecaj da sam preko noci sazrela..da sam cijelo vreme bila nezrela, da sam sad naucila neke vazne lekcije..sad nekad kazem sebi ,, da mije ova pamet u onim godinama,, .. bilo je tu i patnje i suza, al i osoba koje su se zadrzali kratko a ipak me necemu naucili, pokazao mi je ko su mi pravi prijatelji itd..tako da je za mene Saturn bio ipak sve ovo vreme Ucitelj,

jeste moja profilna :D..al nemam ja nesto puno od Vage, osim tog Sunca :D..vecinom od Skorpije..jedino taj Mo0Ma u 8 kuci u vodoliji daje da volim biti originalna .. i po ponasanju..i po naprimer oblacenju izgledu..ako njih 10 krenu jednim putem, ja izaberem sasvim drugi...

jos sto je zanimljivo sa mojim Mo0Ma, kad me odredjena osoba isprovocira, imam osecaj da sam u stanju nekoga da isprebijam, ne hvalim se time uopste, jer meni to smeta...uvek kazem da bez obzira sto mi je Mjesec vladar karte, mnome vlada Mars..jer Mesec ne moze da utice ni na koga a na njega moze svako

A naravno da imas VAge, ipak je Sunce jedan od najvaznijih pokazatelja u karti, ego, volja, tvoje unutrasnje Ja itd ;)

Planete u konjukciji nikada ne djeluju na nacin da jedna vrsi uticaj na drugu, nego djeluju udruzenom energijom, pa kada se tvoj humani Mjesec u Vodoliji osjeti ugrozeno, u isto vrijeme se aktivira i Mars koji je u kvadratu sa Merkurom u Sco, pa je moguce da znas dobro da izvrijjedjas kontra stranu, ako mislis da ona to zasluzuje, cak mnogo vise nego sto zaista mislis o njoj.

Objavljeno: utorak, 6.2.2018 / 21:44

Citiran post

undertaker je napisao:

A naravno da imas VAge, ipak je Sunce jedan od najvaznijih pokazatelja u karti, ego, volja, tvoje unutrasnje Ja itd ;)

Planete u konjukciji nikada ne djeluju na nacin da jedna vrsi uticaj na drugu, nego djeluju udruzenom energijom, pa kada se tvoj humani Mjesec u Vodoliji osjeti ugrozeno, u isto vrijeme se aktivira i Mars koji je u kvadratu sa Merkurom u Sco, pa je moguce da znas dobro da izvrijjedjas kontra stranu, ako mislis da ona to zasluzuje, cak mnogo vise nego sto zaista mislis o njoj.

pa da, u stanju sam da kazem svasta kad me neko dirne..vecina ih ostane bez teksta al ja ne volim jednostavno da me iko provocira ili slicno, alergicna sam na to..Humana jesam..i uvek nastojim pomoci ako sam ikako u mogucnosti bilo koliko, neki kazu da ih energetski podizem, a ako ne mogu pomoci nikako, znam da zvuci malo ludo al uhvati me tuga..problem nastaje da ljudi cesto to iskoristavaju..da me traze samo kad im treba nesto od mene..do skora uopste nisam ni zapazala kakve mi aspekte pravi Asc sa planetama..a pravi trigon sa Pl..ne znam da li ima veze sa tim al ja se iz blata dignem i krenem dalje kao da nista nije bilo..

• POSLJEDNJE AŽURIRANE TEME
  • NOVE TEME
  • NAJPOPULARNIJE
  • MOJE TEME
  • UKLJUČEN U
  • PRAĆEN

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Proricanje iz graha

Brida, petak, 24.8.2018 / 18:05

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Gledanje u kavu

Brida, sreda, 22.8.2018 / 18:22

Dobro jutro

Cicimici, ponedeljak, 20.8.2018 / 15:03

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Geomantija

bajaderica, subota, 23.6.2018 / 12:05

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Radi li netko ovdje uopće?

Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36

Pitanje za horarnu kartu

Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Horarna astrologija - učilica

Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Diskusija o natalnim aspektima i iskustva

Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Horarna astrologija posao

Cicimici, sreda, 16.5.2018 / 0:42

Fiksne zvijezde

Atina123, sreda, 16.5.2018 / 12:23

Nedeljni horoskop 23.4 do 30.4

Butterflies, nedelja, 29.4.2018 / 9:12

Saturn

Butterflies, utorak, 24.4.2018 / 22:57

Retrogradni Merkur 2018

Cicimici, sreda, 21.3.2018 / 21:00

Analize začeća, trudnoće i porođaja

Cicimici, petak, 23.2.2018 / 8:30

Brojevi i zanimanje

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 17:19

Kućni broj u numerologiji

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:46

Što osobni broj govori o vama

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:43

Ljubavna Numerologija

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:40

Numerološko slaganje sa partnerom

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:35

Horarna - pitanja ljubavi i braka

Igor Igor, sreda, 16.11.2016 / 23:52

Horarna astrologija - brza pitanja i odgovori

Marc, ponedeljak, 21.11.2016 / 9:16

Horarna astrologija - Vježbaonica

Igor Igor, nedelja, 20.11.2016 / 23:01

Brak u natalnoj karti

Cicimici, petak, 1.12.2017 / 15:05

Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji

Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30

Tradicionalna astrologija - Brak (Lily, Rafae...

Igor Igor, subota, 3.9.2016 / 12:14

Sinastrija

Mihica3, petak, 24.11.2017 / 13:24

Solarni horoskop

lalafo, nedelja, 4.6.2017 / 14:25

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Povijest tradicionalne A. - Partnerstva i bra...

Marc, utorak, 24.1.2017 / 14:52

Astro dnevnik

vratanca27, petak, 17.3.2017 / 16:23

Obične karte

Igor Igor, sreda, 17.2.2016 / 9:09

Četvrta kuća natalne karte

Igor Igor, ponedeljak, 5.9.2016 / 9:16

Fortuna - točka sudbine

Cicimici, ponedeljak, 5.3.2018 / 20:40

Profekcije

Igor Igor, petak, 23.12.2016 / 0:54

Tranziti - teorija i osnove