Statistike: 191 teme, 15286 poruke
Najnovije teme:Radi li netko ovdje uopće?
Aktuelna tema:Igre na sreću
Posljednja poruka:Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06
TEMA
Nivo: Ugledni forumaš / 8565 postovi
Objavljeno: subota, 12.12.2015 / 5:00
Tema: Nedoumice horarne astrologije
U radu ćete se susretati sa odredjenim nedoumicama. Evo nekih:
1. Planeta u znaku u kome je druga planeta u svom dostojanstvu.
Naime, uvjek obratite pozornost da li je planet A u znaku u kome je planet B nekom od svojih dostojanstava.
Npr. Vladar Ascedenta je Venera u Jarcu, a vladar Descedenta je Mars u Blizancima.
Mars je u Jarcu na mjestu svoje egzaltacije.
Sad dolazimo do nedoumice, tj. dveju oprečnih tvrdnji klasične škole i Frolija.
Klasična škola bi rekla - Venera, vladar Ascedenta je u Jarcu, u znaku u kome je Mars, vladar Descedenta na mjestu svoje egzaltacije. Mars voli Veneru.
Froli bi rekao - Venera, vladar Ascedenta je u Jarcu, u znaku u kome je Mars, vladar Descedenta, na mjestu svoje egzaltacije. Venera voli Marsa.
Meni se u dosadašnjoj praksi relevantnijom pokazala tvrdnja klasične škole, mada je bilo i obratnih slučajeva. Ispitujte ovo polje. Je li netko imao iskustva?
2. Svi znate da u ljubavnim i bračnim horarcima postoji pravilo - Planet od koga Mo ide i planet ka kome Mo ide, trebaju recepcijom i-ili aspektom biti povezani.
Planet od koga Mo ide je pitač a planet ka kome Mo ide je partner.
Neki autori tvrde da je planet ka kome Mo ide žensko, a plnet od koga Mo ide muško.
Lično, ja se držim prvog pravila. Ali, opet ispitam, što i vama naravno savjetujem. Ono što je sigurno, očituje u tome da će odgovor biti pozitivan, ako su ta dva planeta povezana recepcijom i-ili aspektom.
3. Dnevna i Noćna Fortuna.
Naime autori do Lilija su uzimali obe u obzir, dok Lili uvodi praksu dnevne Fortune.
Nivo: Iskusan forumaš / 791 postovi
Objavljeno: subota, 12.12.2015 / 12:17 Izmjenjeno: subota, 12.12.2015 / 12:17
Sphinx je napisao:
Ovo treba nauciti i propitivati. Inace sam postovalac "stare skole" (vec znate da mi je Dupor zakon) ali sve treba uzimati u obzir; i vjezbati, vjezbati, vjezbati....hvala Igore :)
Da sve treba ispitati u praksi. :) Nema na cemu.:)
Nivo: Nova nada foruma / 13 postovi
Objavljeno: subota, 19.12.2015 / 21:33
Pozdrav svima. Pozdrav Igoru, jedna članica sa drugog foruma mi je preporučila ovaj forum.
Što se tiče recepcija i ja zastupam mišljenje klasične škole. Planeta A koja nudi recepciju planeti B je zainteresovana za planetutu B, npr. Sunce je u Ovnu - Ovde Mars nudi sedište Suncu i zainteresovan je za Sunce. Mars je domaćin koji nudi toplinu svog doma Suncu, a i samo Sunce je tu egzaltirano. Međutim, mora se videti i stanje Marsa, gde je on. Ako je Mars u Vagi, on je tu u izgonu i možemo reći da nije dobar domaćin, plus u Vagi imamo i pad Sunca, znači Sunce nije oduševljeno Marsom. Kako bih to narodski napisala - Mars želi da ugosti Sunce, ali nešto je u žurbi, nešto mu nije dan, nervira ga sve, a pogotovo Sunce koje mu je došlo u goste i priča samo o sebi "ja, pa ja i niko drugi kao ja" (egzaltacija), a Mars nema živaca da ga sluša jer ima dovoljno svojih muka. I Sunce onda doživljava Marsa kao "neprijatelja", jer ovaj neće da sasluša njegovo "visočanstvo" i odlazi iz Marsovog doma.
Nisam skontala najbolje ovo za Mesec kod ljubavnih pitanja. Ako sam dobro razumela, pitač je ona planeta od koje se Mesec odvojio, a partner je planeta kojoj Mesec aplicira. Pa zar pitač nije određen vladarem asc, a partner vladarem 7.polja? Ne može pitač biti planeta od koje se Mesec odvaja, osim ukoliko nije vladar asc.
Da, Lili je koristio samo dnevnu formulu za Fortunu. Ali ja koristim obe. Ne znam da li je to od nekog značaja.
Objavljeno: nedelja, 20.12.2015 / 0:49
Zodijak90 je napisao:
Pozdrav svima. Pozdrav Igoru, jedna članica sa drugog foruma mi je preporučila ovaj forum.
Što se tiče recepcija i ja zastupam mišljenje klasične škole. Planeta A koja nudi recepciju planeti B je zainteresovana za planetutu B, npr. Sunce je u Ovnu - Ovde Mars nudi sedište Suncu i zainteresovan je za Sunce. Mars je domaćin koji nudi toplinu svog doma Suncu, a i samo Sunce je tu egzaltirano. Međutim, mora se videti i stanje Marsa, gde je on. Ako je Mars u Vagi, on je tu u izgonu i možemo reći da nije dobar domaćin, plus u Vagi imamo i pad Sunca, znači Sunce nije oduševljeno Marsom. Kako bih to narodski napisala - Mars želi da ugosti Sunce, ali nešto je u žurbi, nešto mu nije dan, nervira ga sve, a pogotovo Sunce koje mu je došlo u goste i priča samo o sebi "ja, pa ja i niko drugi kao ja" (egzaltacija), a Mars nema živaca da ga sluša jer ima dovoljno svojih muka. I Sunce onda doživljava Marsa kao "neprijatelja", jer ovaj neće da sasluša njegovo "visočanstvo" i odlazi iz Marsovog doma.
Nisam skontala najbolje ovo za Mesec kod ljubavnih pitanja. Ako sam dobro razumela, pitač je ona planeta od koje se Mesec odvojio, a partner je planeta kojoj Mesec aplicira. Pa zar pitač nije određen vladarem asc, a partner vladarem 7.polja? Ne može pitač biti planeta od koje se Mesec odvaja, osim ukoliko nije vladar asc.
Da, Lili je koristio samo dnevnu formulu za Fortunu. Ali ja koristim obe. Ne znam da li je to od nekog značaja.
Pozdrav.:) Drago mi je da si ovdje.:) Možda se i znamo? Vidim da se baviš horarnom.
Da, i meni se u praksi pokazalo merodavnijim klasično gledište. Ukoliko nije dobar ,,domaćin,, to svakako ukazuje na pozitivno, ali manjeg značaja. Npr. veza, koja nema baš perspektivu, obično tajna veza, posao nižeg ranga, prodaja nekretnine po nižoj cijeni, nekretnina u lošijem stanju isl...
Kod ljubavnih pitanja, da. Prvo i osnovno pravilo je odnos vladara Ascedenta i vladara Descedenta, koji prikazuju ličnost i postupke u globalu. Zatim, odnos Venere - žena u njoj i Sunca - muškarac u njemu. Ali, itekako ima značaja i pozicija planet od koga Mo ide i planet ka kome Mo ide. To mi je da kažem pravilo, koje je po hijerarhiji na 3. poslednjem mjestu.
Planet od kgoa Mo ide predstavlja pitača i minule dogadjaje, a planet ka kome Mo ide predstavlja partnera. Mada, neka tumačenja kažu da planet od koga Mo ide uvjek predstavlja ženu, bilo da je pitač, bilo da je partner i-ili potencijalni partner. Mada, za dobijanje potvrdnog odgovora to nije ni važno, jer je bitan aspekt izmedju ta dva planeta. Ako nema aspekta, onda ništa. Stanje planeta nam govori o najdubljim namjerama partnera. Npr. ako je ispunjeno to pravilo, a nema spoja vl. AC i vl. DC, sigurno je da ne možemo imati 100 procentnu predikciju. Ipak je na prvo mjestu odnos izmedju vl. AC i vl. DC, kao i odnos izmedju Mo i vl. DC.
Ja isto koristim i dnevnu i nocnu Fortunu.
Objavljeno: nedelja, 20.12.2015 / 1:02
Ovo za planet od koga se Mo udaljava i planet ka kome Mo ide, to je više strogo prediktivni segment. Jer, bitno je da izgrade aspekt. Sad, istražuj. Kreni od toga da je planet od koga Mo ide pitač, a planet ka kome Mo ide, onaj za koga pita. Mada, upravo se može dogoditi da jedan od tih planeta bude vl. AC ili vl. DC, pa u tom slučaju se mijenjaju uloge.
Npr. Planet od koga Mo ide je Sa, a planet ka kome Mo ide je Ve Nalaze se u aplikacionom trigonu. Imamo potvrdan odgovor. Ju bi trebalo da bude pitač, ali Ju je vladar Descedenta, tako da se odnosi na suprotnu stranu. I na tu temu se itekako može razmišljati. Praksa će pokazati.
Ono što je suština, to je da ta dva planeta budu povezana aplikacionim aspektom, kako bismo imali argument za potvrdan odgovor. Ipak, argument za potvrdan odgovor iskazan ovim pravilom, nikako ne treba uzimati po značaju i snazi djelovanja, kao odnos vl. AC i vl. DC, odnosno, Mo i vl. DC. Ako su prisutne recepcije, a nisu aspekti, onda to može biti pomoć za potvrdan odgovor, ali ovako bez drugih pokazatelja teško. Kao što je slučaj i sa Antiscijama.
Objavljeno: nedelja, 20.12.2015 / 1:36 Izmjenjeno: nedelja, 20.12.2015 / 1:38
Igor Igor je napisao:
Ovo za planet od koga se Mo udaljava i planet ka kome Mo ide, to je više strogo prediktivni segment. Jer, bitno je da izgrade aspekt. Sad, istražuj. Kreni od toga da je planet od koga Mo ide pitač, a planet ka kome Mo ide, onaj za koga pita. Mada, upravo se može dogoditi da jedan od tih planeta bude vl. AC ili vl. DC, pa u tom slučaju se mijenjaju uloge.
Npr. Planet od koga Mo ide je Sa, a planet ka kome Mo ide je Ve Nalaze se u aplikacionom trigonu. Imamo potvrdan odgovor. Ju bi trebalo da bude pitač, ali Ju je vladar Descedenta, tako da se odnosi na suprotnu stranu. I na tu temu se itekako može razmišljati. Praksa će pokazati.
Ono što je suština, to je da ta dva planeta budu povezana aplikacionim aspektom, kako bismo imali argument za potvrdan odgovor. Ipak, argument za potvrdan odgovor iskazan ovim pravilom, nikako ne treba uzimati po značaju i snazi djelovanja, kao odnos vl. AC i vl. DC, odnosno, Mo i vl. DC. Ako su prisutne recepcije, a nisu aspekti, onda to može biti pomoć za potvrdan odgovor, ali ovako bez drugih pokazatelja teško. Kao što je slučaj i sa Antiscijama.
"Npr. Planet od koga Mo ide je Sa, a planet ka kome Mo ide je Ve Nalaze se u aplikacionom trigonu. Imamo potvrdan odgovor. Ju bi trebalo da bude pitač, ali Ju je vladar Descedenta, tako da se odnosi na suprotnu stranu. I na tu temu se itekako može razmišljati. Praksa će pokazati." - Sad me zbuni totalno sa ovim. Mesec se odvaja od Saturna, aplicira Veneri i odakle iskoči ovaj Jupiter sad?
E što se tiče predikcija, ja još ne znam toliko dobro o njima u natalnoj astrologiji, čak nisam znala ni da se koriste u horarnoj.
Objavljeno: nedelja, 20.12.2015 / 2:23
Zodijak90 je napisao:
"Npr. Planet od koga Mo ide je Sa, a planet ka kome Mo ide je Ve Nalaze se u aplikacionom trigonu. Imamo potvrdan odgovor. Ju bi trebalo da bude pitač, ali Ju je vladar Descedenta, tako da se odnosi na suprotnu stranu. I na tu temu se itekako može razmišljati. Praksa će pokazati." - Sad me zbuni totalno sa ovim. Mesec se odvaja od Saturna, aplicira Veneri i odakle iskoči ovaj Jupiter sad?
E što se tiče predikcija, ja još ne znam toliko dobro o njima u natalnoj astrologiji, čak nisam znala ni da se koriste u horarnoj.
A hipotetički rečeno predikcija. Hteo sam reći - argument za da, bez prostora da mnogo razvodnajvamo priču.
Inače, horarna astrologija spada u red prediktivnih metoda.:)
Objavljeno: nedelja, 20.12.2015 / 2:42
Aha... Ja kontam rekoh sad treba i progresije da radim na horarna pitanja, zbuni me totalno. Ja nekako predikcije vezujem za natalnu, pa zbog toga mi bilo čudno što si rekao, jer ja gledam na horarnu kao na posebnu granu astrologije.
Objavljeno: nedelja, 20.12.2015 / 2:58
Zodijak90 je napisao:
Aha... Ja kontam rekoh sad treba i progresije da radim na horarna pitanja, zbuni me totalno. Ja nekako predikcije vezujem za natalnu, pa zbog toga mi bilo čudno što si rekao, jer ja gledam na horarnu kao na posebnu granu astrologije.
Ne, ma kakvi.
Ja ponekad, ali ponekad radim tranzite na horar, ali sam pobornik ponavljanja pitanja nakon jedne LUNACIJE, naravno ako za time ima potrebe.
Eto, u slučaju korisnice, čiji je primjer tumačila Lenka, i 2. put nije ukazao na nekakvo poboljšanje, sem blagog pomaka, ali daleko je to od suštinskog poboljšanja. A, pored toga pružio je još neke dodatne informacije, koje idu u prilog prvom. Horarna astrologija je prirodan proce.
Vidim npr. ovo kako smo se prebrojali u Me apl. Ju. Ja ne stigoh pogledati u efemeride, pa pomislih da će Ve ometati, tako što će Me napraviti aspekt sa njom, kad ono ona će napraviti sa Ju. Opet slična stvar.:)
Što kaže horarni astrolog Zorica Ilievski - Kakogod, Kosmos će se potruditi da Vam da odgovor. Kojom god metodom da tumačite. To je i moj stav. Opet, zbog Sa 0 AC, za poštovanje sam osnovnih pravila horara. A, osnovno pravilo je upravo jednostavnost.
Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06
Ljubavni odnosi - 5. kuća i 8. kuća horoskopa
Ivy775, utorak, 17.5.2022 / 17:41
Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36
Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04
Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji
Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30
Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45
Diskusija o natalnim aspektima i iskustva
Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23
Astromedicina - Osn. teoretske postavke
Wonderwoman28, četvrtak, 12.8.2021 / 18:08
Wonderwoman28, sreda, 11.8.2021 / 18:27
Cicimici, nedelja, 14.10.2018 / 10:27
Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46
Brida, petak, 24.8.2018 / 18:05
Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46
Brida, sreda, 22.8.2018 / 18:22
Cicimici, ponedeljak, 20.8.2018 / 15:03
Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21
bajaderica, subota, 23.6.2018 / 12:05
Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC
Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29
Kako će mi biti na novom poslu
Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41
Pravila gledanja, tumačenja i analiza
Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14
Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36
Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45
Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46
Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04
Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC
Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29
Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46
Kako će mi biti na novom poslu
Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41
Diskusija o natalnim aspektima i iskustva
Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23
Pravila gledanja, tumačenja i analiza
Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14
Cicimici, sreda, 16.5.2018 / 0:42
Atina123, sreda, 16.5.2018 / 12:23
Nedeljni horoskop 23.4 do 30.4
Butterflies, nedelja, 29.4.2018 / 9:12
Butterflies, utorak, 24.4.2018 / 22:57
Cicimici, sreda, 21.3.2018 / 21:00
Analize začeća, trudnoće i porođaja
Cicimici, petak, 23.2.2018 / 8:30
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 17:19
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:46
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:43
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:40
Numerološko slaganje sa partnerom
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:35
Horarna - pitanja ljubavi i braka
Igor Igor, sreda, 16.11.2016 / 23:52
Horarna astrologija - brza pitanja i odgovori
Marc, ponedeljak, 21.11.2016 / 9:16
Horarna astrologija - Vježbaonica
Igor Igor, nedelja, 20.11.2016 / 23:01
Cicimici, petak, 1.12.2017 / 15:05
Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji
Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30
Tradicionalna astrologija - Brak (Lily, Rafae...
Igor Igor, subota, 3.9.2016 / 12:14
Mihica3, petak, 24.11.2017 / 13:24
lalafo, nedelja, 4.6.2017 / 14:25
Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21
Povijest tradicionalne A. - Partnerstva i bra...
Marc, utorak, 24.1.2017 / 14:52
vratanca27, petak, 17.3.2017 / 16:23
Igor Igor, sreda, 17.2.2016 / 9:09
Cicimici, ponedeljak, 5.3.2018 / 20:40
Igor Igor, ponedeljak, 5.9.2016 / 9:16
Igor Igor, petak, 23.12.2016 / 0:54
bubi28, utorak, 13.6.2017 / 20:10
Igor Igor, utorak, 20.12.2016 / 23:56
Igor Igor, sreda, 23.12.2015 / 0:00
Igor Igor, ponedeljak, 7.11.2016 / 11:22
Igor Igor, četvrtak, 2.6.2016 / 0:56