Statistike: 191 teme, 15286 poruke
Najnovije teme:Radi li netko ovdje uopće?
Aktuelna tema:Igre na sreću
Posljednja poruka:Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06
TEMA
Nivo: Ugledni forumaš / 8565 postovi
Objavljeno: petak, 1.7.2016 / 20:43
Tema: Povijest tradicionalne A. - Partnerstva i brakovi.
Svetlana69 je napisao:
Kod mene je ljubavni zivot kao ludilo,pa da kazem dve ozbiljne duze bas i jedna 8 meseci,ostalo su bile tako avanture sto i nije cudno za veneru u blizancima inace za aspekt mars kvadrat venera,ja inace imam problem da izdrzim dugo u vezi,nekako mi sve brzo dosadi,ne mogu jednoostavno da izdrzim stalno bih neke promene sad ne znam da li je do tog aspekta,sad sam trenutno u vezi godinu i 7 meseci,a sta ce biti bice ne bih se ja jos udavala nego kad dodje vreme zanimalo me kakav ce biti :)
Prvi planet od MC-a je Ve u Blizancima bez dostojanstva u 12. kuci gdje se raduje. Bijese kratko ali slatko. Jel to bila tajna veza.
Druga veza rx. Me u Raku, zbog rx. Me nije mogla da opstane, plus Me tu nema neko znacajno dostojanstvo, mada je Istocno. Jel u drugoj vezi bilio obnavljanja, povrataka.
Treca ozbiljna veza je So u Raku. Pa to je ok.:) So je simbol muza.:)
Objavljeno: petak, 1.7.2016 / 20:46
Jos So je u aspektu sa Mo. To je taj kljucan aspekt. Dobro je sto Mo ide u suprotni znak, jer nije spaljen, plus su u recepciji. Reko bih da je ovaj covjek imao brak iza sebe. Ma sigurno. Ali, onako stalo mu do porodice, inzistirat ce na braku s tobom. Imat cete djece. So je u 2. kuci pa cete raditi nesto skupa, zaradjivati skupa.
Nivo: U blagom usponu / 70 postovi
Objavljeno: petak, 1.7.2016 / 22:48
Za ove prve dve sam se pronasla a ovog treceg onda jos nisam upoznala,ja ne poznajem niti sam ikad bila sa nekim starijim razvedenim znaci taj me tek ceka,al da znam da je onda to taj kad se pojavi :)
Nivo: Nova nada foruma / 19 postovi
Objavljeno: subota, 2.7.2016 / 2:42
Svetlana69 je napisao:
Za ove prve dve sam se pronasla a ovog treceg onda jos nisam upoznala,ja ne poznajem niti sam ikad bila sa nekim starijim razvedenim znaci taj me tek ceka,al da znam da je onda to taj kad se pojavi :)
Da taj tek bude dosao.:) Sad u predikcijama stavi akcenat na So i MO.:)
Nivo: U blagom usponu / 97 postovi
Objavljeno: utorak, 30.8.2016 / 0:07
Cisto vezbe radi da vidim kako da odredim partnerstva, s tim da imam u vidu da tacan SAT rodjenja ne znam, pa verovatno stepen na kojem je Mo je pogresan (a Mo znacajan u muskoj karti, bice veselo tumacenje:))
Znam da je bio u (uzasnom) braku sa svojom ljubavi iz studentskih dana, ali se taj brak raspao brzo.
Potom, je usledila dugogodisnja veza koja je okoncana u prvoj polovini prosle godine.
Samo jos ostaje da se vidi, gde se i kako mu se uklapam u horoskop, jer smo ranije zakljucili da su u pitanju nedovrsena (karmicka) posla :)
Stanje DC-a, Mo i Ve
Dec je u fiksnoj Vodoliji, vl.malefik Saturn u Raku (Saturn je tek usao u Raka 00.08) u 11 polju, Saturn u znaku svog izgona. Nema planeta u sedmom polju. Suvladar sedmog polja Jupiter je retrogradan u Vodoliji, i u sestoj kuci. Vl.Asc So u Lavu i vl.Desc nisu u direktnom aspektu, ali dispozitor DC-a je Mesec koji je u (aplikacionom sekstilu) sa So.
Mo u Vagi, na vrhu trece kuce, u svojoj kuci, u terminu ljubavne Ve, vazdusni znak zeli intelektulani stimulans pre svega, polaze mnogo na komunikaciju.
Ve u Devici, Ve u padu, pri vrhu druge kuce, Venera vlada desetom i drugom, dispozitor Me u Raku u 12 kuci.
Mo (Vaga) i vl.Desc Saturn u Raku u uzajamnoj recepciji.
Metod 1:
Od MC do Venere su 3 planete, Saturn, Merkur i Sunce.
Sa, kao karma :) Sa kao vladar DC (Vodolija, sloboda, komunikacija, prijateljstvo) u 11 kuci, svojoj prirodnoj a u znaku Raka, mestu svog izgona. Mo (Vaga) i Sa (Rak) u sirem separacionom kvadratu (Saturn egzaltiran, Mo u sedistu,). Ipak sam Sa los, pa je brak brzo pukao, i ostalo samo gnusanje. Dar sa neba, da ne pozelis :)
Merkur u Raku bi mozda bila ta dugogodisnja veza? (ali Me u Raku daje sve po dva, kako to da tumacim?) Merkur je u kvadratu sa Marsom u Ovnu, a ovaj gradi sekstil sa Saturnom, a planete orijentalne pa mozda je to razlog sto je veza trajala dugo? S obzirom da ovaj Ma dolazi iz devete kuce, moguce je da je to neko ko nije iz njegovog mesta. Recepcijom Ma ulazi u Raka, znak svog pada, pa se i veza zavrsava, a sam Me je u terminu Ve koja je u padu.
Sunce u Lavu (u svom sedistu) u 12 kuci, naglasen karmicki odnos, s obzirom na sekstil sa Mo, to je znacajnija veza. Ali koliko je to trajno? Sunce (Lav) i Mo (Vaga), Sunce je u padu u Vagi i pri tome ako npr.uzmem njega da je on So (vl.ASc) je u opoziciji sa Ju (koji je vl.pete kuce i drugog dela sedme). Doduse, recepcija So u Vagi (s obzirom da je Vaga ipak zajednistvo, ipak je rec o lepoj ljubavi, zaljubljenosti ali postoje poteskoce u izrazavanju emocija?), pri tome opozicija dve benefika i ne bi trebalo da je nuzno losa. Ali, ono sto upada u oci, da su ovim planetama vezana 3, 6 i 12.polje. Opet karma :)
Metod 2 Aplikacije Mo
Odredjivanje planeta ka kojima aplicira Mo, cini mi se da je nezahvalno, jer tacan sat rodjenja je nepoznat. U svakom slucaju, imamo Mo sekstil So, i Mo trigon Ju, doduse u ovoj postavci prvi je aplikacioni, drugi separacioni. S obzirom da je Mo60So spomenut ranije, ovaj Mo120 Ju govori o znacajnoj vezi, pri tome bliska je separacija Mo-Ju.
Mo je vladar 12.kuce i drugog dela 11. Ju vlada prvim delom pete kuce i drugim delom sedme kuce, pa opet je rec o znacajnoj vezi. Ju je retrogradan, u sestoj kuci u Vodoliji, dispozitor Sa u Raku u 11 kuci.
Ju egzaltira Mo. Mo je u trecoj kuci (u kojoj se raduje, pa to je neko iz bliske okoline, sto mogu biti ja, deli nas samo 5 autobuskih stanica:) i ide u susret Ju. Ju u sestoj kuci, a to je kuca podredjenih, a s obzirom da mi je ostao duzan, idem ka svom podredjenom da naplatim dug :).
Ovim su vezane 3 i 6 kuca, padajuce i misaone. Recepcija Mo u Vodoliji bi ukazala na veliku potrebu za razmenjivanjem osecanja, ali i na potrebu o uzajamnom razumevanju i prijateljstvu. Mada postoji mogucnost emoc.distanciranosti i iracionalne potrebe za slobodom. Dispozitor Ju, Sa u Raku daje opet neki sudbinski upliv. Opet neka karma i slicnost sa partnerom opisanim sa So u metodi 1 :)
Sve u svemu kad pogledam planete, signifikatore partnera, pa mogla bih da se nadjem u svakoj :) ali da ne duzim dalje, zastacu ovde, revizije radi, da se ne zapetljavam (pre)vise:)
Evo i njegova karta:
http://imgur.com/a/fF4b7
Objavljeno: utorak, 30.8.2016 / 3:27
Plavicuperak je napisao:
Cisto vezbe radi da vidim kako da odredim partnerstva, s tim da imam u vidu da tacan SAT rodjenja ne znam, pa verovatno stepen na kojem je Mo je pogresan (a Mo znacajan u muskoj karti, bice veselo tumacenje:))
Znam da je bio u (uzasnom) braku sa svojom ljubavi iz studentskih dana, ali se taj brak raspao brzo.
Potom, je usledila dugogodisnja veza koja je okoncana u prvoj polovini prosle godine.
Samo jos ostaje da se vidi, gde se i kako mu se uklapam u horoskop, jer smo ranije zakljucili da su u pitanju nedovrsena (karmicka) posla :)
Stanje DC-a, Mo i Ve
Dec je u fiksnoj Vodoliji, vl.malefik Saturn u Raku (Saturn je tek usao u Raka 00.08) u 11 polju, Saturn u znaku svog izgona. Nema planeta u sedmom polju. Suvladar sedmog polja Jupiter je retrogradan u Vodoliji, i u sestoj kuci. Vl.Asc So u Lavu i vl.Desc nisu u direktnom aspektu, ali dispozitor DC-a je Mesec koji je u (aplikacionom sekstilu) sa So.
Mo u Vagi, na vrhu trece kuce, u svojoj kuci, u terminu ljubavne Ve, vazdusni znak zeli intelektulani stimulans pre svega, polaze mnogo na komunikaciju.
Ve u Devici, Ve u padu, pri vrhu druge kuce, Venera vlada desetom i drugom, dispozitor Me u Raku u 12 kuci.
Mo (Vaga) i vl.Desc Saturn u Raku u uzajamnoj recepciji.
Metod 1:
Od MC do Venere su 3 planete, Saturn, Merkur i Sunce.
Sa, kao karma :) Sa kao vladar DC (Vodolija, sloboda, komunikacija, prijateljstvo) u 11 kuci, svojoj prirodnoj a u znaku Raka, mestu svog izgona. Mo (Vaga) i Sa (Rak) u sirem separacionom kvadratu (Saturn egzaltiran, Mo u sedistu,). Ipak sam Sa los, pa je brak brzo pukao, i ostalo samo gnusanje. Dar sa neba, da ne pozelis :)
Merkur u Raku bi mozda bila ta dugogodisnja veza? (ali Me u Raku daje sve po dva, kako to da tumacim?) Merkur je u kvadratu sa Marsom u Ovnu, a ovaj gradi sekstil sa Saturnom, a planete orijentalne pa mozda je to razlog sto je veza trajala dugo? S obzirom da ovaj Ma dolazi iz devete kuce, moguce je da je to neko ko nije iz njegovog mesta. Recepcijom Ma ulazi u Raka, znak svog pada, pa se i veza zavrsava, a sam Me je u terminu Ve koja je u padu.
Sunce u Lavu (u svom sedistu) u 12 kuci, naglasen karmicki odnos, s obzirom na sekstil sa Mo, to je znacajnija veza. Ali koliko je to trajno? Sunce (Lav) i Mo (Vaga), Sunce je u padu u Vagi i pri tome ako npr.uzmem njega da je on So (vl.ASc) je u opoziciji sa Ju (koji je vl.pete kuce i drugog dela sedme). Doduse, recepcija So u Vagi (s obzirom da je Vaga ipak zajednistvo, ipak je rec o lepoj ljubavi, zaljubljenosti ali postoje poteskoce u izrazavanju emocija?), pri tome opozicija dve benefika i ne bi trebalo da je nuzno losa. Ali, ono sto upada u oci, da su ovim planetama vezana 3, 6 i 12.polje. Opet karma :)
Metod 2 Aplikacije Mo
Odredjivanje planeta ka kojima aplicira Mo, cini mi se da je nezahvalno, jer tacan sat rodjenja je nepoznat. U svakom slucaju, imamo Mo sekstil So, i Mo trigon Ju, doduse u ovoj postavci prvi je aplikacioni, drugi separacioni. S obzirom da je Mo60So spomenut ranije, ovaj Mo120 Ju govori o znacajnoj vezi, pri tome bliska je separacija Mo-Ju.
Mo je vladar 12.kuce i drugog dela 11. Ju vlada prvim delom pete kuce i drugim delom sedme kuce, pa opet je rec o znacajnoj vezi. Ju je retrogradan, u sestoj kuci u Vodoliji, dispozitor Sa u Raku u 11 kuci.
Ju egzaltira Mo. Mo je u trecoj kuci (u kojoj se raduje, pa to je neko iz bliske okoline, sto mogu biti ja, deli nas samo 5 autobuskih stanica:) i ide u susret Ju. Ju u sestoj kuci, a to je kuca podredjenih, a s obzirom da mi je ostao duzan, idem ka svom podredjenom da naplatim dug :).
Ovim su vezane 3 i 6 kuca, padajuce i misaone. Recepcija Mo u Vodoliji bi ukazala na veliku potrebu za razmenjivanjem osecanja, ali i na potrebu o uzajamnom razumevanju i prijateljstvu. Mada postoji mogucnost emoc.distanciranosti i iracionalne potrebe za slobodom. Dispozitor Ju, Sa u Raku daje opet neki sudbinski upliv. Opet neka karma i slicnost sa partnerom opisanim sa So u metodi 1 :)
Sve u svemu kad pogledam planete, signifikatore partnera, pa mogla bih da se nadjem u svakoj :) ali da ne duzim dalje, zastacu ovde, revizije radi, da se ne zapetljavam (pre)vise:)
Evo i njegova karta:
http://imgur.com/a/fF4b7
Bravo za analizu, sjajna vježba.
Ali jako je važno točno vrijeme rođenja jer ovdje je Mo u pitanju.
Ovako Mo aplicira So, koje je vl. AC-a i super u sjedistu. To je taj prvi brak.
Onda, Mo aplicira Me u 12. kući, pa jel to bila tajna veza?
Ali, nista nam ovo ne vrijedi ako nemam vrijeme. Niti aplikacije. Znači gledaju se samo aplikacije Mo, a još manje planeti od MC-a pošto se uglovi kuća mijenjaju još brže. Jel možeš nekako saznati za sat rođenja?
Nivo: Iskusan forumaš / 593 postovi
Objavljeno: utorak, 30.8.2016 / 16:54
Capricorn je napisao:
Evo i moj chart...moze netko vise reci o ljubavi? Sto da ocekujem? :)
Pokušat ću ja,a Igor nek me ispravi,,,znači,ja vježbam :))))
Vrh 7.kuće ti je u jarcu...moguć stabilan i trajan brak,,,ali s obzirom da možeš očekivati ozbiljnog i hladnog partnera,tu bi moglo biti problema jer je tvoj asc u raku,što te opisuje kao osjećajnu i nježnu dušicu.
Vladar vrh sedme kuće je saturn koji je također u sedmoj kući ali u vodenjaku. Saturn je tu dobar jer je on drugi znak koji vlada vodenjakom ali isto tako može donijeti probleme u odnosima,hladnoću,nametljivost,usamljenost.
Budući da se sedma kuća nastavlja u vodenjaku,to nije dobar znak za opstanak braka,lako moguć razvod.
saturn i uran ne rade nikakav aspekt ali saturn i mjesec,vladar prve rade kvadrat..jako težak aspekt koji ti donosi nemir u kući u kojoj se nalazi,,,nikako ne ulaziti rano u brak,moguć stariji partner,,,ali svakako nezadovoljstvo,hladnoća,depresija,emotivni kaos.
također,,,vladar sedme u sedmoj opisuje partnera koji je dominantan u vašem odnosu,njegova je riječ glavna i on odlučuje za oboje...ovaj položaj vladara također označava mogućnost razvoda...ja bih rekla da ti to svakako stoji...
evo,kad Igor da sud o ovome što sam napisala,opisat ću ti i petu kuća :)
Nivo: Iskusan forumaš / 734 postovi
Nivo: Uzdiže se na forumu / 241 postovi
Objavljeno: utorak, 30.8.2016 / 17:46
Venera u Škorpionu na 27.39 stupnjeva, gradi konjukciju s Plutonom i trine s Rakom, koji je i podznak.
Evo još malo informacija - nisam bila u emotivnim vezama, tek nedavno baš jedna jako ozbiljna, ono otprije su pokušaji koje ne računam jer je sve kratkog daha, praktički se raspadne čim počne. Ne volim starije muškarce, tako da ne bih rekla da bi ikad ušla u brak s takvom osobom. Za razvod sam tradicionalna po tom pitanju, vjerujem da ni to ne dolazi u obzir.
Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06
Ljubavni odnosi - 5. kuća i 8. kuća horoskopa
Ivy775, utorak, 17.5.2022 / 17:41
Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36
Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04
Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji
Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30
Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45
Diskusija o natalnim aspektima i iskustva
Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23
Astromedicina - Osn. teoretske postavke
Wonderwoman28, četvrtak, 12.8.2021 / 18:08
Wonderwoman28, sreda, 11.8.2021 / 18:27
Cicimici, nedelja, 14.10.2018 / 10:27
Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46
Brida, petak, 24.8.2018 / 18:05
Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46
Brida, sreda, 22.8.2018 / 18:22
Cicimici, ponedeljak, 20.8.2018 / 15:03
Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21
bajaderica, subota, 23.6.2018 / 12:05
Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC
Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29
Kako će mi biti na novom poslu
Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41
Pravila gledanja, tumačenja i analiza
Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14
Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36
Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45
Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46
Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04
Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC
Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29
Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46
Kako će mi biti na novom poslu
Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41
Diskusija o natalnim aspektima i iskustva
Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23
Pravila gledanja, tumačenja i analiza
Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14
Cicimici, sreda, 16.5.2018 / 0:42
Atina123, sreda, 16.5.2018 / 12:23
Nedeljni horoskop 23.4 do 30.4
Butterflies, nedelja, 29.4.2018 / 9:12
Butterflies, utorak, 24.4.2018 / 22:57
Cicimici, sreda, 21.3.2018 / 21:00
Analize začeća, trudnoće i porođaja
Cicimici, petak, 23.2.2018 / 8:30
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 17:19
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:46
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:43
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:40
Numerološko slaganje sa partnerom
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:35
Horarna - pitanja ljubavi i braka
Igor Igor, sreda, 16.11.2016 / 23:52
Horarna astrologija - brza pitanja i odgovori
Marc, ponedeljak, 21.11.2016 / 9:16
Horarna astrologija - Vježbaonica
Igor Igor, nedelja, 20.11.2016 / 23:01
Cicimici, petak, 1.12.2017 / 15:05
Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji
Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30
Tradicionalna astrologija - Brak (Lily, Rafae...
Igor Igor, subota, 3.9.2016 / 12:14
Mihica3, petak, 24.11.2017 / 13:24
lalafo, nedelja, 4.6.2017 / 14:25
Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21
Povijest tradicionalne A. - Partnerstva i bra...
Marc, utorak, 24.1.2017 / 14:52
vratanca27, petak, 17.3.2017 / 16:23
Igor Igor, sreda, 17.2.2016 / 9:09
Igor Igor, ponedeljak, 5.9.2016 / 9:16
Cicimici, ponedeljak, 5.3.2018 / 20:40
Igor Igor, petak, 23.12.2016 / 0:54
bubi28, utorak, 13.6.2017 / 20:10
Igor Igor, utorak, 20.12.2016 / 23:56
Igor Igor, sreda, 23.12.2015 / 0:00
Igor Igor, ponedeljak, 7.11.2016 / 11:22
Igor Igor, četvrtak, 2.6.2016 / 0:56