Forum / Astrologija

Astrologija
Astrologija

Statistike: 191 teme, 15286 poruke

Najnovije teme:Radi li netko ovdje uopće?

Aktuelna tema:Igre na sreću

Posljednja poruka:Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06

TEMA

Autor teme:Cicimici

Pregleda:12475

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Nivo: Ugledni forumaš / 8565 postovi

Objavljeno: petak, 25.3.2016 / 0:55

Tema: Praćenje tranzita planeta

Bravo za post.
Dodao bih jos i utjecaj tradicionalistickog aspekta Spaljeni Merkur. Inače po tradicionalistima (i ja zastupam ovaj stav) spaljenost je jedna od najgorih aflikcija, pa eto problema u rasutosti misli, lošoj i oslabljenoj percepciji, komunikaciji, saobraćaju. Posebno zato što je Mars dispozitor Merkura u sjeni retrogradnog hoda, a Merkur i Mars imaju utjecaja na neke iste stvari, posebno ove, koje se tiču tematike 3. polja, jer je Mars prirodni vladar 3. polja. Vracaju se nerijeseni problemi iz proslosti, kako bi se rijesili. Mogu se ticati i papirologije, poremecenih odnosa sa bliskim okruzenjenjem, prijateljima, placanjem neke novcane kazne isl.

Nivo: Stanovnik foruma / 1412 postovi

Objavljeno: petak, 25.3.2016 / 11:25

25.Mart i dva aspekta Venere:
12:57: Venera opozicija Jupiter
17:48: Venera kvadrat Saturn
11:00: Saturn u Strelcu kreće u retrogradni hod sa 16*

Sve tri planete sutra u T-Kvadratu..
T-Kvadrat: Dve planete prave opoziciju, a sa trećom kvadrate. Ovako u ovoj konfiguraciji, u ovakvom odnosu, planete nagoveštavaju neku promenu, neku akciju, gde je bitan svaki pojedinačan odnos (aspekt), ali i celokupna energija koju ove planete donose sa sobom.....
Ovde u ovom T-Kvadratu u opoziciji su RxJupiter u Devici 16* i Venera u Ribama 16*, obe planete i Jupiter i Venera su u kvadratu sa RxSaturnom u Strelcu 16*....
Iz ove konfiguracije kvadrat Jupitera i Saturna juče je bio egzaktan..

Šta možemo da očekujemo od ovog retrogradnog ciklusa Saturna?
Kao i u svakom retrogradnom periodu planeta i ovde se izdvaja preispitivanje, procenjivanje. Ovde je naglasak na reč retro - latinski prefiks koji znači unazad ili u prošlim vremenima, retrogradan bi značio kretanje ka prošlosti. Ovde je prisutna i retrospektiva prošlosti. Ako se retro posmatra kao pridev onda uglavnom opisuje nešto staro ili starinsko, negde je to klasika, nekada je retro nešto zastarelo, nešto što više nije moderno, stavovi ili nešto drugo iz prošlosti što više nije moderno. Retro je i naš stav prema prošlosti. Znam da znate, ali čisto da razjasnimo neke pojmove jer često se negde piše retro Saturn a ne retrogradan. Mislim to je isto, ali ne sasvim . Retrogradnost ipak generalno vidimo kao sklonost ka introspekciji opet strana reč, a zapravo znači samoopažanje i povlačenje u sebe okretanje ka sopstvenoj unutrašnjosti. Suočavanje sa nekim stvarima od ranije kao eho. Prosto u nekim momentima nećete moći da odredite granicu između sadašnjeg trenutka i prošlosti. Posebno ako imate dosta toga nerešenog vezano za neku prošlost bližu ili dalju. Saturn vas vraća da neke životne lekcije ponovo naučite, ili obnovite ili samo da utvrdite gradivo, ako na učenje gledate kao mučenje onda će za vas Saturn to i biti - mučitelj, ako ste spremni da budete dobar đak, onda će za vas Saturn biti - životni učitelj!

Saturn (vreme) će vam dati baš to vreme da dovršite nešto iz prošlosti ili da onovo razmotrite nešto za šta ste mislili da je završeno ....

Saturn će biti u retrogradnom hodu od 25.Marta do 13.Avgusta

Vrlo brzo posle ovog događaja Venera i Jupiter će biti u egzaktnoj opoziciji...
Venera kao vladar Bika i Vage u prvi plan stavlja emotivnu i materijalnu sigurnost (Bik) ali i društvenost, veze, odnose (Vaga)... I nije svejedno da li ste u vezi ili ste sami... Ako ste u vezi pripazite , jer moguća su preterivanja (Jupiter), ako ste sami moguća je velika (Jupiter) potreba da ne budete sami....I jedni i drugi mogli bi da budete skloni preterivanjima raznim. Želja i potreba za životom "na visokoj nozi"... Venera voli harmoniju, ovde u ovom aspektu teško je do harmonije doći.
Energija ovog aspekta bi vas mogla povući u razna uživanja....od trošenja novca do zabavljanja svake vrste... Ako niste u prilici da sebi priuštite tako nešto, možda će vas zadovoljiti nešto slatko...kolačići neki...samo pripazite da ne postanete debeli . Ima ovaj aspekt i tendenciju da nas ulenji....
Mnogima bi ovaj aspekt mogao da posluži kao izduvni ventil, posebno ovih dana kada su neki događaji možda i preteški za sve nas.... Uživajte, što da ne....samo pripazite malo jer ovo je ipak aspekt preterivanja....

I na kraju predveče će Venera i Saturn biti u kvadratu...
Kako se uopšte prepustiti uživanjima kada u isto vreme imamo i ovaj kvadrat? Kako kada se pojave neki Saturnovi strahovi, kada dođe do ohlađenja, zastoja, inhibicija...Na prvi pogled ova dva aspekta ne mogu zajedno....ali samo na prvi pogled. Međutim ovaj kvadrat bi mnoge mogao da "natera" na povlačenje, osamu, usamljenost...

U jednom danu Venera opozicija Jupiter, kvadrat Saturn.... Jupiter i Saturn u kvadratu!
Još i Saturn kreće unazad!!! Jupiter je već od ranije retrogradan!

Mislim da će mnogi biti u nekom emotivnom dešavanju. Bez obzira da li su u vezi ili nisu.
Prošlost, sadašnjost, budućnost.....
Sa ovakvom konfiguracijom (T-Kvadrat) moguća su razna razočarenja, materijalne, emotivne....bilo koje prirode! Preispitivanja, vraćanja u prošlost....Još je tu i retrogradni Saturn sa svojim lekcijama i testiranjima... Venerini aspekti će trajati kratko....dan, dva možda tri.... Sa retrogradnim Saturnom ćemo se družiti duže, kao i njegovim kvadratom sa Jupiterom...Vratiće Saturn mnoge od nas u neku prošlost....
Ne plašite se.... Savladajte sve njegove lekcije i sa novim iskustvima budite spremni za budućnost....Oduprite se Saturnovskim strahovima i raznim ankzioznostima.... Na samom početku retrogradnog ciklusa kvadrat Saturna i Jupitera sve ovo otežava.... uskoro će nas još jedan Saturnov kavadrat (sa Neptunom) dodatno zbunjivati i možda otežavati ovo putovanje u prošlost....Ponoviću još jednom...ne plašite se, prihvatite Saturnovu energiju discipline, samodiscipline, ozbiljnosti i budite motivisani prilikom savlađivanja njegovih lekcija!
T-Kvadrat prihvatite kao akciju i mogućnost promene....
Pogledajte gde vam se u horoskopu nalazi pre svega Tran Saturn, zatim Tran Jupiter i na kraju Tran Venera... Te kuće, te oblasti života biće vam bitne neko vreme....

Objavljeno: petak, 25.3.2016 / 11:28

ee meni je saturn valdar sedme kuce a nalazi se u sestoj..tranz Jupiter je u 4p a Venera u 10p..s obzirom da su i jupiter i saturn retro jel moguce vracanje nekog iz proslosti...

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: petak, 25.3.2016 / 14:47

Citiran post

Cicimici je napisao:

ee meni je saturn valdar sedme kuce a nalazi se u sestoj..tranz Jupiter je u 4p a Venera u 10p..s obzirom da su i jupiter i saturn retro jel moguce vracanje nekog iz proslosti...

Svakako da jeste, jos je i Venera ovih dana 90 Saturn, pa ce nam uskoro Merkur krenuti retrogradno.:)

Objavljeno: petak, 25.3.2016 / 14:51

joj i mars krece retro cini mi se u aprilu uci ce mi u peto polje i praviti konj sa natalnom venerom..imam neki predosecaj da ce ovo biti vazan period

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: petak, 25.3.2016 / 17:01

Citiran post

Cicimici je napisao:

joj i mars krece retro cini mi se u aprilu uci ce mi u peto polje i praviti konj sa natalnom venerom..imam neki predosecaj da ce ovo biti vazan period

Da, da:) Ve 0 Ma - aspekt ljubavnog odnosa.

Tajanstvenabez kartona

Tajanstvena

F / 31 god.

Nivo: U petoj brzini / 316 postovi

Objavljeno: subota, 26.3.2016 / 0:44

Kako ste ovih dana?

Ja sam započela neke teme što inače ne započinjem, u prevodu, ovih dana mi je jezik baš dugačak, trebala bih da ga skratim. :(
Malo sam pripazila šta i kako i kome govorim, međutim na jednom forumu sve ispišem, a ni to mi se ne sviđa. Drma me neki tranzit,pogotovo juče, valjda će uskoro proći.

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: subota, 26.3.2016 / 1:47

Citiran post

Tajanstvena je napisao:

Kako ste ovih dana?

Ja sam započela neke teme što inače ne započinjem, u prevodu, ovih dana mi je jezik baš dugačak, trebala bih da ga skratim. :(
Malo sam pripazila šta i kako i kome govorim, međutim na jednom forumu sve ispišem, a ni to mi se ne sviđa. Drma me neki tranzit,pogotovo juče, valjda će uskoro proći.

Heeeej, di si nema te? Neobično nam bez tebe. O kom tranzitu je riječ?
Jel Ve 180 Ve?:)

Lilanabez kartona

Lilana

F / 47 god.

Novi Sad

Serbia

Nivo: Iskusan forumaš / 508 postovi

Objavljeno: subota, 26.3.2016 / 12:36 Izmjenjeno: subota, 26.3.2016 / 12:49

Igi pomozi mi da shvatim. Usled niza losih desavanja sad me kaci po neki lep tranzit. Iako svi krecu retro ,al ajd mozda malo olaksanja:D Taj splet gubitaka prrdpostavljam da je doneo Mars 90 MC. Iz prve.Mars je u Strelcu,a MC je u Devici,Vladar je r Me spaljen u aplikacijonom konju sa Jur u desetoj. Tu je aktivitan taj MC i Ma pa Ju je u orbisu pojacao tu spaljenost i losa desavanja. Otkaz,raskid ,selidbu... Itd Znam nije gotovo,ponovice u r hodu al ajd trenutno. On je svoje odradio u cugu i trenutno, ispucao. Ali sad dolazi na red Jur0Me120 Mo... Pa Mars pravi 120 sa Venerom ,koja vlada sedmom,merkur subladar sedme- osma...Venera 11 kuca... Pitanja javnosti,partnestva ... Odnosa. Pozitivan. Venera pravi 60Dsc Mo i 120 Asc... Ok mozda budem malo lepsa i milija :D E,Me je presao u moju petu kucu,vise druzenja,zabave itd ali pravi 120 sa Ve iz devete Lav. Opet se vracamo na tog retro Ju ,natalnog spaljenog Me i desetu kucu i tog trigona sa Mo i Dsc. Sta taj aspekat radi uopste? i jos je podrzan sa Pl. pluton pravi 120 sa Mo i dsc iz druge. Ta desavanja bi trebalo da donese transformaciju,pozitivnu ma koliko delovalo sve strasno u realnom zivotu. Ali sta hoce taj JuR?

Lilanabez kartona

Lilana

F / 47 god.

Novi Sad

Serbia

Nivo: Iskusan forumaš / 508 postovi

Objavljeno: subota, 26.3.2016 / 12:36

I masem svima :)

• POSLJEDNJE AŽURIRANE TEME
  • NOVE TEME
  • NAJPOPULARNIJE
  • MOJE TEME
  • UKLJUČEN U
  • PRAĆEN

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Proricanje iz graha

Brida, petak, 24.8.2018 / 18:05

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Gledanje u kavu

Brida, sreda, 22.8.2018 / 18:22

Dobro jutro

Cicimici, ponedeljak, 20.8.2018 / 15:03

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Geomantija

bajaderica, subota, 23.6.2018 / 12:05

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Radi li netko ovdje uopće?

Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36

Pitanje za horarnu kartu

Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Horarna astrologija - učilica

Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Diskusija o natalnim aspektima i iskustva

Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Horarna astrologija posao

Cicimici, sreda, 16.5.2018 / 0:42

Fiksne zvijezde

Atina123, sreda, 16.5.2018 / 12:23

Nedeljni horoskop 23.4 do 30.4

Butterflies, nedelja, 29.4.2018 / 9:12

Saturn

Butterflies, utorak, 24.4.2018 / 22:57

Retrogradni Merkur 2018

Cicimici, sreda, 21.3.2018 / 21:00

Analize začeća, trudnoće i porođaja

Cicimici, petak, 23.2.2018 / 8:30

Brojevi i zanimanje

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 17:19

Kućni broj u numerologiji

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:46

Što osobni broj govori o vama

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:43

Ljubavna Numerologija

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:40

Numerološko slaganje sa partnerom

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:35

Horarna - pitanja ljubavi i braka

Igor Igor, sreda, 16.11.2016 / 23:52

Horarna astrologija - brza pitanja i odgovori

Marc, ponedeljak, 21.11.2016 / 9:16

Horarna astrologija - Vježbaonica

Igor Igor, nedelja, 20.11.2016 / 23:01

Brak u natalnoj karti

Cicimici, petak, 1.12.2017 / 15:05

Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji

Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30

Tradicionalna astrologija - Brak (Lily, Rafae...

Igor Igor, subota, 3.9.2016 / 12:14

Sinastrija

Mihica3, petak, 24.11.2017 / 13:24

Solarni horoskop

lalafo, nedelja, 4.6.2017 / 14:25

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Povijest tradicionalne A. - Partnerstva i bra...

Marc, utorak, 24.1.2017 / 14:52

Astro dnevnik

vratanca27, petak, 17.3.2017 / 16:23

Obične karte

Igor Igor, sreda, 17.2.2016 / 9:09

Četvrta kuća natalne karte

Igor Igor, ponedeljak, 5.9.2016 / 9:16

Fortuna - točka sudbine

Cicimici, ponedeljak, 5.3.2018 / 20:40

Profekcije

Igor Igor, petak, 23.12.2016 / 0:54

Tranziti - teorija i osnove