Forum / Astrologija

Astrologija
Astrologija

Statistike: 191 teme, 15286 poruke

Najnovije teme:Radi li netko ovdje uopće?

Aktuelna tema:Igre na sreću

Posljednja poruka:Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06

TEMA

Autor teme:Sphinx

Pregleda:4476

<123>

Sphinxbez kartona

Sphinx

F / 60 god.

Sarajevo

Bosnia and Herzegovina

Nivo: Iskusan forumaš / 791 postovi

Objavljeno: sreda, 6.1.2016 / 21:07

Tema: Sade sati

Svi ga u zivotu prozivimo bar jednom, postoji zato da nas skrsi, slomi ali i opameti...onaj ko je naucio lekciju za vrijeme ovog perioda, NIKAD je ne zaboravlja. Da ne pametujem previse, evo sa neta copy/paste nesto o ovom periodu:

"Period života koji se naziva Sade Sati ili “sedam i pol godina tuge” je uvijek jedan od najtežih perioda kroz koje čovjek prolazi. Kada Saturn uđe u 12. kuću od natalnog Mjeseca osoba uđe u Sade Sati period koji traje sve dok Saturn ne izađe iz 2. kuće od natalnog Mjeseca. Saturn provede otprilike dvije i pol godine u jednom znaku, a ovaj period označava prolazak Saturna kroz tri znaka (12., 1. i 2. kuću od natalnog Mjeseca), čineći tako period od sedam i pol godina.

Saturn predstavlja tamnu stranu našeg uma i u ovom period on će nešto uništiti, srušiti i zaustaviti, kako bi se stvorili povoljni uvjeti za rast nečeg novog. On nas uči da smo ograničeni i kako sve materijalne stvari imaju svoj početak i kraj, da će se ono što se spojilo opet razdvojiti i da se sve vraća tamo odakle je poteklo."
http://atma.hr/sade-sati-sedam...

Ja cu postaviti horoskop svoje prijateljice koja upravo prolazi kroz ovaj strasni period i koji joj se zaista, u svom najgorem obliku objavio; molim vas dobre duse da joj pokusamo pomoci da ona to sto bezbolnije prodje (obzirom da je vec usla u zadnju trecinu perioda), da mi iz toga nesto naucimo i prepoznamo i da mozemo pomoci prije svega sebi, pa onda i drugima.
Igore buduci da je ovo tako teska, zahtjevna i obimna tema molim te da nas ti, kao najiskusniji i najobrazovaniji astrolog u nasoj zajednici vodis kroz nju. Hvala puno svima koji se ukljuce i doprinesu kvalitetu diskusije <3

Sphinxbez kartona

Sphinx

F / 60 god.

Sarajevo

Bosnia and Herzegovina

Objavljeno: sreda, 6.1.2016 / 21:18

Ja se zaista ne usudjujem poceti analizu karte ali mogu postaviti par pitanja:
- Saturn se jos uvijek nalazi u kuci u kojoj je Mjesec; da li ovaj njegov polozaj mozemo posmatrati kao poslednju fazu jer je presao u drugi znak u odnosu na polozaj Mjeseca ili mozemo ocekivati njegov uticaj i onda kad predje u cetvrtu kucu i tokom njegovog cijelog tranzita tom kucom?

- Koliko ce uticati jos i njegov tranzit preko Sunca; da li ce to osobi pomoci da nauci zadatu lekciju (Sunce je neaspektovano) ili eventualno povecati obim lekcije koju treba savladati (narodski receno - otezati?)

- Takodjer me zanima sta ce se desiti kad isti taj Saturn "nagazi" Merkura, vladara Asc ove osobe koji je dobro aspektovan i nalazi se na vratima Saturnove kuce? Takodjer, koliko je od pomoci sto je Merkur u sekstilu sa domacinom znaka u kojem se nalazi i trigonom sa natalnim Saturnom?

Hvala puno.....cekam hrabrije i iskusnije da se ukljuce u diskusiju :)

vratanca27bez kartona

vratanca27

F / 34 god.

Kragujevac

Serbia

Nivo: Iskusan forumaš / 734 postovi

Objavljeno: sreda, 6.1.2016 / 21:41

Citiran post

Sphinx je napisao:

- Saturn se jos uvijek nalazi u kuci u kojoj je Mjesec; da li ovaj njegov polozaj mozemo posmatrati kao poslednju fazu jer je presao u drugi znak u odnosu na polozaj Mjeseca ili mozemo ocekivati njegov uticaj i onda kad predje u cetvrtu kucu i tokom njegovog cijelog tranzita tom kucom?

- Koliko ce uticati jos i njegov tranzit preko Sunca; da li ce to osobi pomoci da nauci zadatu lekciju (Sunce je neaspektovano) ili eventualno povecati obim lekcije koju treba savladati (narodski receno - otezati?)

- Takodjer me zanima sta ce se desiti kad isti taj Saturn "nagazi" Merkura, vladara Asc ove osobe koji je dobro aspektovan i nalazi se na vratima Saturnove kuce? Takodjer, koliko je od pomoci sto je Merkur u sekstilu sa domacinom znaka u kojem se nalazi i trigonom sa natalnim Saturnom?

Zdravo, ja nisam strucnjak, ali cu reci uvek sta mislim. Ovoj zeni asc pada na moju veneru, tacno. . No, prvo sto sam videla- da su u karti najtezi mars i pluton, zapravo mars je najvise napadnut, a oboje su vladari treceg polja gde je mesec i gde je stelijum, sve se vrti u ovoj kuci. I da nije tako saturn gazi stelijum i tu su oba svetla. Pl na asc, a moon u konjukciji sa ne, kakvi li su joj snovi? Tesko je sto sunce vlada 12, a sat krece preko njega, kada bude usao u 4.odmah radi 90 na asc, plus su natalno me 90 pl, egzaktno. Zena je sigurno dosta plasljiva, moon u skorpiji plus devet planeta ispod horizonta, i neptun stoji na mesecu. Bas zanimljiva karta.

vratanca27bez kartona

vratanca27

F / 34 god.

Kragujevac

Serbia

Objavljeno: sreda, 6.1.2016 / 21:43

Inace, negde sam procitala da 24 stepen device ima neko znacenje, ali sad ne mogu to da nadjem. Mozda Igor zna. Da je dobro zapamtila bih.

Sphinxbez kartona

Sphinx

F / 60 god.

Sarajevo

Bosnia and Herzegovina

Objavljeno: sreda, 6.1.2016 / 21:50

Citiran post

vratanca27 je napisao:

Zdravo, ja nisam strucnjak, ali cu reci uvek sta mislim. Ovoj zeni asc pada na moju veneru, tacno. . No, prvo sto sam videla- da su u karti najtezi mars i pluton, zapravo mars je najvise napadnut, a oboje su vladari treceg polja gde je mesec i gde je stelijum, sve se vrti u ovoj kuci. I da nije tako saturn gazi stelijum i tu su oba svetla. Pl na asc, a moon u konjukciji sa ne, kakvi li su joj snovi? Tesko je sto sunce vlada 12, a sat krece preko njega, kada bude usao u 4.odmah radi 90 na asc, plus su natalno me 90 pl, egzaktno. Zena je sigurno dosta plasljiva, moon u skorpiji plus devet planeta ispod horizonta, i neptun stoji na mesecu. Bas zanimljiva karta.

Jeste, izuzetno zanimljiva.
Mozes li mi molim te protumaciti ovo gore sto si napisala? Treca kuca se moze odraziti na mnogo nacina, sta ti mislis koji je u pitanju?

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Nivo: Ugledni forumaš / 8565 postovi

Objavljeno: četvrtak, 7.1.2016 / 2:13

Citiran post

Sphinx je napisao:

Mo 90 Ma, zadnji stupnjevi Skorpije, odnosno Vodenjaka, na osi 3. - 6. kuca.
Prvo i osnovno, tu joj je Sa radio konjunkciju sa Mo i aktivirao ovaj Mo 90 Ma u 6. kuci. Jel se pojavio nekakav zdravstveni problem? Jel sumnja na nešto? Obavezno obratiti pozornost na zdravlje.

Drugo, ovdje je Mo drugi vladar 10. kuce (karijera) Mars u 6. kuci (radno mjeso) Saturn je prirodni signifikator posla, profsije. Jesi me ti pitala za nju? Za njen posao biješe? Jel ona ne može naći posao? Sve neke bzv. varijante??

Takodjer Sade Sati donosi smrtne slučajeve, a njoj je Sa bio 0 Mo 90 Ma, pa ide ka 4. kucI. Jel imala smrtni slucaj?

P.S. Ovdje je neophodno ubaciti i ostale metode predikcije. Ne može samo prema Sade Sati.
Samo odg. na ovo pa da nastavimo. U kom smislu joj je teško. Psihički sigurno jeste, jer ima Mo 90 Ma natalno, pa to drma psihu ko ludo.

vratanca27bez kartona

vratanca27

F / 34 god.

Kragujevac

Serbia

Objavljeno: četvrtak, 7.1.2016 / 8:58

Citiran post

Sphinx je napisao:

Jeste, izuzetno zanimljiva.
Mozes li mi molim te protumaciti ovo gore sto si napisala? Treca kuca se moze odraziti na mnogo nacina, sta ti mislis koji je u pitanju?

Sta tacno da objasnim? Vladar prve je u 4.sigurno je vezana za svoje, za roditelje, e sad mesec kao simbol majcinstva u skorpiji na istom stepenu kao i neptun govori da ima neke nejasnoce vezano za majcinstvo, zabuna neka, magla, da li je ona majka? Lose je to sto je vladar pete u osmoj, plus mars u petoj je napadnut od ovog meseca, a i od drugih planeta. Vladar jedaneste je u konjukciji sa neptunom, pa je vrv cesto izigrana od strane prijatelja, ne vidi ih jasno,opet ista prica. Tek sad kada sam usla na efermide vidim da je mesec na 26, a neptun na 29, izvinjavam se nije se dobro videlo, ali opet je konjukcija. Zena je godiste moje majke, kako da objasnim, lakse je ljudima koji su vec imali u zivotu ove tranzite, znaci kada je saturn bio u strelcu poslednji put ona je imala manje od 20 godina, ali opet mora da je bilo necega tad. Kako su sade sati delovale na nju pre 25, 6, 7, 8 godina? Jupiter i saturn u opoziciji, cini mi se po Milekicu da je ovo praznoverje cesto, pa i mesec u skorpiji cesto veruje u svasta. Zanima me cime se bavi, vladar 10 u 4 kao da je domacica,ili posao je kod kuce, a cesto vodolijana vrhu seste ne radi u struci. Javi mi da li sam blizu .

Sphinxbez kartona

Sphinx

F / 60 god.

Sarajevo

Bosnia and Herzegovina

Objavljeno: četvrtak, 7.1.2016 / 10:07

Citiran post

Igor Igor je napisao:

Mo 90 Ma, zadnji stupnjevi Skorpije, odnosno Vodenjaka, na osi 3. - 6. kuca.
Prvo i osnovno, tu joj je Sa radio konjunkciju sa Mo i aktivirao ovaj Mo 90 Ma u 6. kuci. Jel se pojavio nekakav zdravstveni problem? Jel sumnja na nešto? Obavezno obratiti pozornost na zdravlje.

Drugo, ovdje je Mo drugi vladar 10. kuce (karijera) Mars u 6. kuci (radno mjeso) Saturn je prirodni signifikator posla, profsije. Jesi me ti pitala za nju? Za njen posao biješe? Jel ona ne može naći posao? Sve neke bzv. varijante??

Takodjer Sade Sati donosi smrtne slučajeve, a njoj je Sa bio 0 Mo 90 Ma, pa ide ka 4. kucI. Jel imala smrtni slucaj?

P.S. Ovdje je neophodno ubaciti i ostale metode predikcije. Ne može samo prema Sade Sati.
Samo odg. na ovo pa da nastavimo. U kom smislu joj je teško. Psihički sigurno jeste, jer ima Mo 90 Ma natalno, pa to drma psihu ko ludo.

Nisam te pitala za nju za posao.

Tako je Igi; imala je zdravstveni problem, nedavno operaciju, reproduktivni organi ali benigno, miom je bio u pitanju. Nalazi sada B.O. Nema malignih celija niti je bilo.

Nije imala smrtni slucaj ali joj je brat imao vrlo tesku operaciju prosle godine, gangrena desne noge, ne znam tacno kakva je trenutna situacija ali mislim da nije bas najbolja.

A cetvrta kuca se moze takodjer odnositi i na nekretnine u smislu doma, stana u kojem zivi?

Ona radi samostalno i na crno.

Ne nuzno smrtne slucajeve ali je moguce....za vrijeme mog sade satija moj otac je imao dva karcinoma, dvije operacije u dvije godine i prezivio.

Sphinxbez kartona

Sphinx

F / 60 god.

Sarajevo

Bosnia and Herzegovina

Objavljeno: četvrtak, 7.1.2016 / 10:14

Citiran post

vratanca27 je napisao:

Sta tacno da objasnim? Vladar prve je u 4.sigurno je vezana za svoje, za roditelje, e sad mesec kao simbol majcinstva u skorpiji na istom stepenu kao i neptun govori da ima neke nejasnoce vezano za majcinstvo, zabuna neka, magla, da li je ona majka? Lose je to sto je vladar pete u osmoj, plus mars u petoj je napadnut od ovog meseca, a i od drugih planeta. Vladar jedaneste je u konjukciji sa neptunom, pa je vrv cesto izigrana od strane prijatelja, ne vidi ih jasno,opet ista prica. Tek sad kada sam usla na efermide vidim da je mesec na 26, a neptun na 29, izvinjavam se nije se dobro videlo, ali opet je konjukcija. Zena je godiste moje majke, kako da objasnim, lakse je ljudima koji su vec imali u zivotu ove tranzite, znaci kada je saturn bio u strelcu poslednji put ona je imala manje od 20 godina, ali opet mora da je bilo necega tad. Kako su sade sati delovale na nju pre 25, 6, 7, 8 godina? Jupiter i saturn u opoziciji, cini mi se po Milekicu da je ovo praznoverje cesto, pa i mesec u skorpiji cesto veruje u svasta. Zanima me cime se bavi, vladar 10 u 4 kao da je domacica,ili posao je kod kuce, a cesto vodolijana vrhu seste ne radi u struci. Javi mi da li sam blizu .

Za posao si vrlo blizu, ona ima posao koji vodi od kuce.

Nejasnoca jeste vezana za majcinstvo a ona jeste majka; ima odraslog krasnog sina.
Konjukcija mjeseca i neptuna i jos u skorpionu joj radi 100 na sat..

Od njene 26 pa negdje do 30te godine joj je bio haos; brak, smrt majke, rodjenje djeteta i razvod.

I ne radi u struci, tacno; njen posao je jako neobican. MA BRAVO!!!

vratanca27bez kartona

vratanca27

F / 34 god.

Kragujevac

Serbia

Objavljeno: četvrtak, 7.1.2016 / 10:42

Citiran post

Sphinx je napisao:

Za posao si vrlo blizu, ona ima posao koji vodi od kuce.

Nejasnoca jeste vezana za majcinstvo a ona jeste majka; ima odraslog krasnog sina.
Konjukcija mjeseca i neptuna i jos u skorpionu joj radi 100 na sat..

Od njene 26 pa negdje do 30te godine joj je bio haos; brak, smrt majke, rodjenje djeteta i razvod.

I ne radi u struci, tacno; njen posao je jako neobican. MA BRAVO!!!

Bas mi je drago sto sam blizu.
Cesto je jarac na vrhu pete jedno dete, bas me zanima kako deluje njeno sunce u trecoj, i moje je u trecoj, jer voli da cita, pise? Jeste treca kuca izrazena bas, moze se gledati na vise nacina, preko saobracaja, komunikacije, rodbine, okoline, komsiluka, sta znam. Ali mesec u trecoj je sigurno zabrinut oko brata, ali i taj mesec mari za misljenje okoline. Bas ne volim mesec u skorpiji, vrv ima jakih, ali su cesto destruktivni.
Ona sama zna kada ce biti bolje, jer se tranzit ponavlja, kad je umrla majka, kojim tranzitom, moja majka isto godiste, slicna prica, tesko joj je bilo 88. Vrv kada sat prodje merkura, tada vise nema sta da aktivira do daljnjeg. I vladar seste u prvoj u vagi, voli da radi nesto fino, zanimljivo, ali istancan ukus je prisutan, a i uran u sekstilu sa venerom to potvrdjuje.

<123>
  • POSLJEDNJE AŽURIRANE TEME
  • NOVE TEME
  • NAJPOPULARNIJE
  • MOJE TEME
  • UKLJUČEN U
  • PRAĆEN

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Proricanje iz graha

Brida, petak, 24.8.2018 / 18:05

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Gledanje u kavu

Brida, sreda, 22.8.2018 / 18:22

Dobro jutro

Cicimici, ponedeljak, 20.8.2018 / 15:03

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Geomantija

bajaderica, subota, 23.6.2018 / 12:05

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Radi li netko ovdje uopće?

Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36

Pitanje za horarnu kartu

Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Horarna astrologija - učilica

Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Diskusija o natalnim aspektima i iskustva

Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Horarna astrologija posao

Cicimici, sreda, 16.5.2018 / 0:42

Fiksne zvijezde

Atina123, sreda, 16.5.2018 / 12:23

Nedeljni horoskop 23.4 do 30.4

Butterflies, nedelja, 29.4.2018 / 9:12

Saturn

Butterflies, utorak, 24.4.2018 / 22:57

Retrogradni Merkur 2018

Cicimici, sreda, 21.3.2018 / 21:00

Analize začeća, trudnoće i porođaja

Cicimici, petak, 23.2.2018 / 8:30

Brojevi i zanimanje

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 17:19

Kućni broj u numerologiji

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:46

Što osobni broj govori o vama

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:43

Ljubavna Numerologija

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:40

Numerološko slaganje sa partnerom

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:35

Horarna - pitanja ljubavi i braka

Igor Igor, sreda, 16.11.2016 / 23:52

Horarna astrologija - brza pitanja i odgovori

Marc, ponedeljak, 21.11.2016 / 9:16

Horarna astrologija - Vježbaonica

Igor Igor, nedelja, 20.11.2016 / 23:01

Brak u natalnoj karti

Cicimici, petak, 1.12.2017 / 15:05

Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji

Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30

Tradicionalna astrologija - Brak (Lily, Rafae...

Igor Igor, subota, 3.9.2016 / 12:14

Sinastrija

Mihica3, petak, 24.11.2017 / 13:24

Solarni horoskop

lalafo, nedelja, 4.6.2017 / 14:25

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Povijest tradicionalne A. - Partnerstva i bra...

Marc, utorak, 24.1.2017 / 14:52

Astro dnevnik

vratanca27, petak, 17.3.2017 / 16:23

Obične karte

Igor Igor, sreda, 17.2.2016 / 9:09

Četvrta kuća natalne karte

Igor Igor, ponedeljak, 5.9.2016 / 9:16

Fortuna - točka sudbine

Cicimici, ponedeljak, 5.3.2018 / 20:40

Profekcije

Igor Igor, petak, 23.12.2016 / 0:54

Tranziti - teorija i osnove