Forum / Astrologija

Astrologija
Astrologija

Statistike: 191 teme, 15286 poruke

Najnovije teme:Radi li netko ovdje uopće?

Aktuelna tema:Igre na sreću

Posljednja poruka:Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06

TEMA

Autor teme:Igor Igor

Pregleda:5540

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Nivo: Ugledni forumaš / 8565 postovi

Objavljeno: utorak, 3.11.2015 / 13:12 Izmjenjeno: ponedeljak, 23.11.2015 / 12:14

Tema: Spaljenost planete i kazimi

- Spaljenost planete oznacava da se planeta (ili Mjesec - nebesko tijelo) nalazi na oko 5-7 stupnjeva od Sunca, pa u tom slucaju, planeta se smatra "spaljenom" i ne ispoljava svoje dobre osobine, koje bi inace mogla ispoljiti u tom znaku ili polju horoskopa.

Spaljeni Merkur - problemi vezano za rasudjivanje, percepciju, orijentaciju, komunikaciju, ucenje, saobracaj, putovanja i sve u simbolici Merkura. Ipak, ostatak teksta će pojasniti stvari. Ovo definitivno ne mora da znaci ama bas nikakav problem sa IQ, stavise u praksi mi se xy puta potvrdilo Duporovo misljenje da Spaljeni Merkur daje pronicljivost i lukavost.
Spaljena Venera - problem vezan za socijalizaciju, uspostavljanje i-ili odrzavanje ljubavnih i bracnih veza i odnosa.
Spaljeni Jupiter - problemi vezano za novac, ali isto tako, ovo je tzv. kraljevski aspekt, koji donosi veliku srecu, ali cesto gura osobu na greh, te nakon toga, veliki pad.
Smatram licno da Saturn i Mars ne mogu biti spaljeni. Mars, zbog toga sto je po prirodi sličan Suncu. Ali, kada je Mars u konjunkciji sa Suncem, to definitivno daje odredjeni energetski problem. Ovisi o znaku ili o kuci. Osoba ima ili premalo, ili nimalo ili previse energije. Neracionalno koristenje energije.

Spaljenost se kao aflikcija vise se odrazava na planu dogadjaja, zato treba gledati, cime vlada Spaljena planeta, i u koja polja pada.
Neki izvori navode ( a ja se slazem) da Sapljenost treba da se posmatra, kao gubitak te planete iz horoskopa, te njenu ulogu preuzima dispozitor.

- Planeta je kazimi kada se nadje na udaljenosti manjoj od 17 minuta od Sunca. Tada je planeta u srcu Sunca i smatra se da je izuzetno osnažena. Kazimi je važno slučajno dostojanstvo. Ona je tada u SRCU SUNCA.

Nivo: Uzdiže se na forumu / 110 postovi

Objavljeno: subota, 19.3.2016 / 12:07

Citiran post

Igor Igor je napisao:

- Spaljenost planete oznacava da se planeta (ili Mjesec - nebesko tijelo) nalazi na oko 5-7 stupnjeva od Sunca, pa u tom slucaju, planeta se smatra "spaljenom" i ne ispoljava svoje dobre osobine, koje bi inace mogla ispoljiti u tom znaku ili polju horoskopa.

Spaljeni Merkur - problemi vezano za rasudjivanje, percepciju, orijentaciju, komunikaciju, ucenje, saobracaj, putovanja i sve u simbolici Merkura. Ipak, ostatak teksta će pojasniti stvari. Ovo definitivno ne mora da znaci ama bas nikakav problem sa IQ, stavise u praksi mi se xy puta potvrdilo Duporovo misljenje da Spaljeni Merkur daje pronicljivost i lukavost.
Spaljena Venera - problem vezan za socijalizaciju, uspostavljanje i-ili odrzavanje ljubavnih i bracnih veza i odnosa.
Spaljeni Jupiter - problemi vezano za novac, ali isto tako, ovo je tzv. kraljevski aspekt, koji donosi veliku srecu, ali cesto gura osobu na greh, te nakon toga, veliki pad.
Smatram licno da Saturn i Mars ne mogu biti spaljeni. Mars, zbog toga sto je po prirodi sličan Suncu. Ali, kada je Mars u konjunkciji sa Suncem, to definitivno daje odredjeni energetski problem. Ovisi o znaku ili o kuci. Osoba ima ili premalo, ili nimalo ili previse energije. Neracionalno koristenje energije.

Spaljenost se kao aflikcija vise se odrazava na planu dogadjaja, zato treba gledati, cime vlada Spaljena planeta, i u koja polja pada.
Neki izvori navode ( a ja se slazem) da Sapljenost treba da se posmatra, kao gubitak te planete iz horoskopa, te njenu ulogu preuzima dispozitor.

- Planeta je kazimi kada se nadje na udaljenosti manjoj od 17 minuta od Sunca. Tada je planeta u srcu Sunca i smatra se da je izuzetno osnažena. Kazimi je važno slučajno dostojanstvo. Ona je tada u SRCU SUNCA.

Pronađoh da spaljene planete blizu Sunca u Ovnu ili Lavu, gde se Sunce dobro oseća, imaju manje problema od ostalih primera spaljenih planeta. Dakle, to je olakšavajuća okolnost? S tim što Sunce preuzima sve na sebe, ali je ono u ovoj poziciji jako.
I kako se gleda na spaljenu Veneru i Merkur oko takvog Sunca?
Ja, iz ličnog iskustva, ne bih rekla da postoje konkretni problemi, ali neka vrsta pritiska svakako.

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: subota, 19.3.2016 / 14:10

Citiran post

Natalija je napisao:

Pronađoh da spaljene planete blizu Sunca u Ovnu ili Lavu, gde se Sunce dobro oseća, imaju manje problema od ostalih primera spaljenih planeta. Dakle, to je olakšavajuća okolnost? S tim što Sunce preuzima sve na sebe, ali je ono u ovoj poziciji jako.
I kako se gleda na spaljenu Veneru i Merkur oko takvog Sunca?
Ja, iz ličnog iskustva, ne bih rekla da postoje konkretni problemi, ali neka vrsta pritiska svakako.

Da, postoji i ta interpretacija. Ulogu preuzima i Sunce i dispozitor spaljene planete. Naices na teoriju da spaljena planeta kao da ne postoji vec njenu ulogu preuzima dispozitor. Mada i So dodao bih. Plus sto spaljeni Merkur ima svojih prednosti u vidu velike pronicljivosti i uocavanju problema na vrijeme Npr. mnogo dobrih astrologa ima spaljenog Merkura. Jedna od njih je pokojna Milja Regulus.

Sunce je izvor života i svakako da u Lavu u sjedistu ili u Ovnu egzaltirano daje dosta vise energije i akcije da se ucini ono sto je onemoguceno spaljenim Merkurom. A, na drugoj strani licnost je lisena nekih osobina, kao npr. pretjerane obazrivosti, pa joj onda bude lakse u zivotu.:)

Objavljeno: nedelja, 20.3.2016 / 15:22

Citiran post

Igor Igor je napisao:

Da, postoji i ta interpretacija. Ulogu preuzima i Sunce i dispozitor spaljene planete. Naices na teoriju da spaljena planeta kao da ne postoji vec njenu ulogu preuzima dispozitor. Mada i So dodao bih. Plus sto spaljeni Merkur ima svojih prednosti u vidu velike pronicljivosti i uocavanju problema na vrijeme Npr. mnogo dobrih astrologa ima spaljenog Merkura. Jedna od njih je pokojna Milja Regulus.

Sunce je izvor života i svakako da u Lavu u sjedistu ili u Ovnu egzaltirano daje dosta vise energije i akcije da se ucini ono sto je onemoguceno spaljenim Merkurom. A, na drugoj strani licnost je lisena nekih osobina, kao npr. pretjerane obazrivosti, pa joj onda bude lakse u zivotu.:)

Pošto po toj teoriji spaljena planeta kao da ne postoji, kako se gleda na aspekte koja ona pravi sa drugim planetama, je li njihov uticaj umanjen ili se aspekti ponašaju kao da je na mestu spaljene planete njen dispozitor?
Ne znam za šta je So skraćenica?
Istina je da ponekad život shvatam previše olako, pa mi nekad manjka ambicije za neke veće poduhvate, ali se bacim u akciju kad mi ego proradi, pa se to nekako kompenzuje:)

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: nedelja, 20.3.2016 / 19:42

Citiran post

Natalija je napisao:

Pošto po toj teoriji spaljena planeta kao da ne postoji, kako se gleda na aspekte koja ona pravi sa drugim planetama, je li njihov uticaj umanjen ili se aspekti ponašaju kao da je na mestu spaljene planete njen dispozitor?
Ne znam za šta je So skraćenica?
Istina je da ponekad život shvatam previše olako, pa mi nekad manjka ambicije za neke veće poduhvate, ali se bacim u akciju kad mi ego proradi, pa se to nekako kompenzuje:)

Utjecaj je umanjen, ali sve ovisi od stanja planeta koji je dispozitor i od samog So.
So je skracenica za Sunce.
Jel ti je Sunce u Lavu?

Objavljeno: ponedeljak, 21.3.2016 / 13:34

Citiran post

Igor Igor je napisao:

Utjecaj je umanjen, ali sve ovisi od stanja planeta koji je dispozitor i od samog So.
So je skracenica za Sunce.
Jel ti je Sunce u Lavu?

Dakle, sve je na Suncu. Jeste u Lavu, i to se sve dešava nedaleko od MC-a. Pritom je spaljena Venera vladar Ascendenta, tačnije 1. i 8. polja što mi ne deluje ni malo dobro.

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: ponedeljak, 21.3.2016 / 15:21

Citiran post

Natalija je napisao:

Dakle, sve je na Suncu. Jeste u Lavu, i to se sve dešava nedaleko od MC-a. Pritom je spaljena Venera vladar Ascendenta, tačnije 1. i 8. polja što mi ne deluje ni malo dobro.

Sunce te spasava. U lavu je. Tu je u svom apsolutnom sjedistu, tako da ti na neke bezobrazne gegove drugih ljudi ne obracas paznju. Trudiš se onako u svakoj situaciji ostati realna i pribrana.

Nivo: U blagom usponu / 97 postovi

Objavljeno: ponedeljak, 21.3.2016 / 15:26

Zavirila sam u svoju natalnu kartu i videh da mi Sunce u Raku ‘’spaljuje’’ Merkura i Veneru, a Saturn je ‘’pod zracima’’ (ako se tako kaze). Merkur u Raku vlada petom kucom (Blizanci) i otisao je u sedmu kucu, Venera je u Lavu, takodje u sedmoj kuci, u konjukciji sa Saturnom u Lavu, dakle imam zurku (je l’ se to zove stelijum) u sedmoj kuci (So, Ve, Me, Sa).

Hm, ako posmatram da je Merkur oslabljen, nisam zivahna i pricljiva, tri puta promislim pre nego nesto izustim, sklonija pisanoj reci, ponekad mi se nervoza reflektuje kroz bol u zelucu, a odluke koje sam donosila na osnovu racija nisu se pokazale kao dobre, vec samo one koje sam donela na nivou intuicije, ako uzmem da je sve to odlika spaljenog Merkura, brine me spaljenost Merkura u smislu imanja dece,kao vladara pete kuce, da li to nagovestava probleme u vezi tog polja? Na takvu pomisao ja se se zamrznem…

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: ponedeljak, 21.3.2016 / 15:39

Citiran post

Plavicuperak je napisao:

Zavirila sam u svoju natalnu kartu i videh da mi Sunce u Raku ‘’spaljuje’’ Merkura i Veneru, a Saturn je ‘’pod zracima’’ (ako se tako kaze). Merkur u Raku vlada petom kucom (Blizanci) i otisao je u sedmu kucu, Venera je u Lavu, takodje u sedmoj kuci, u konjukciji sa Saturnom u Lavu, dakle imam zurku (je l’ se to zove stelijum) u sedmoj kuci (So, Ve, Me, Sa).

Hm, ako posmatram da je Merkur oslabljen, nisam zivahna i pricljiva, tri puta promislim pre nego nesto izustim, sklonija pisanoj reci, ponekad mi se nervoza reflektuje kroz bol u zelucu, a odluke koje sam donosila na osnovu racija nisu se pokazale kao dobre, vec samo one koje sam donela na nivou intuicije, ako uzmem da je sve to odlika spaljenog Merkura, brine me spaljenost Merkura u smislu imanja dece,kao vladara pete kuce, da li to nagovestava probleme u vezi tog polja? Na takvu pomisao ja se se zamrznem…

Jesi li postavljala chart ovdje?

Nivo: U blagom usponu / 97 postovi

Objavljeno: ponedeljak, 21.3.2016 / 17:53

Citiran post

Igor Igor je napisao:

Jesi li postavljala chart ovdje?

nisam, evo postavljam

• POSLJEDNJE AŽURIRANE TEME
  • NOVE TEME
  • NAJPOPULARNIJE
  • MOJE TEME
  • UKLJUČEN U
  • PRAĆEN

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Proricanje iz graha

Brida, petak, 24.8.2018 / 18:05

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Gledanje u kavu

Brida, sreda, 22.8.2018 / 18:22

Dobro jutro

Cicimici, ponedeljak, 20.8.2018 / 15:03

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Geomantija

bajaderica, subota, 23.6.2018 / 12:05

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Radi li netko ovdje uopće?

Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36

Pitanje za horarnu kartu

Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Horarna astrologija - učilica

Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Diskusija o natalnim aspektima i iskustva

Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Horarna astrologija posao

Cicimici, sreda, 16.5.2018 / 0:42

Fiksne zvijezde

Atina123, sreda, 16.5.2018 / 12:23

Nedeljni horoskop 23.4 do 30.4

Butterflies, nedelja, 29.4.2018 / 9:12

Saturn

Butterflies, utorak, 24.4.2018 / 22:57

Retrogradni Merkur 2018

Cicimici, sreda, 21.3.2018 / 21:00

Analize začeća, trudnoće i porođaja

Cicimici, petak, 23.2.2018 / 8:30

Brojevi i zanimanje

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 17:19

Kućni broj u numerologiji

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:46

Što osobni broj govori o vama

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:43

Ljubavna Numerologija

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:40

Numerološko slaganje sa partnerom

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:35

Horarna - pitanja ljubavi i braka

Igor Igor, sreda, 16.11.2016 / 23:52

Horarna astrologija - brza pitanja i odgovori

Marc, ponedeljak, 21.11.2016 / 9:16

Horarna astrologija - Vježbaonica

Igor Igor, nedelja, 20.11.2016 / 23:01

Brak u natalnoj karti

Cicimici, petak, 1.12.2017 / 15:05

Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji

Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30

Tradicionalna astrologija - Brak (Lily, Rafae...

Igor Igor, subota, 3.9.2016 / 12:14

Sinastrija

Mihica3, petak, 24.11.2017 / 13:24

Solarni horoskop

lalafo, nedelja, 4.6.2017 / 14:25

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Povijest tradicionalne A. - Partnerstva i bra...

Marc, utorak, 24.1.2017 / 14:52

Astro dnevnik

vratanca27, petak, 17.3.2017 / 16:23

Obične karte

Igor Igor, sreda, 17.2.2016 / 9:09

Četvrta kuća natalne karte

Igor Igor, ponedeljak, 5.9.2016 / 9:16

Fortuna - točka sudbine

Cicimici, ponedeljak, 5.3.2018 / 20:40

Profekcije

Igor Igor, petak, 23.12.2016 / 0:54

Tranziti - teorija i osnove