Forum / Astrologija

Astrologija
Astrologija

Statistike: 191 teme, 15286 poruke

Najnovije teme:Radi li netko ovdje uopće?

Aktuelna tema:Igre na sreću

Posljednja poruka:Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06

TEMA

Autor teme:Igor Igor

Pregleda:12743

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Nivo: Ugledni forumaš / 8565 postovi

Objavljeno: nedelja, 15.1.2017 / 11:08

Tema: Tradicionalna astrologija - Djeca (po W.Lilly)

Citiran post

Capricorn je napisao:

Dobro. :)
Orbis između Mo i Sa je 8*35' aplikaciono. Mo je na 27 vage, a Sa na 5*35' vodenjaka.
To znači da će kod mene ipak biti neko čuvanje trudnoće i veća usmjerenost na to da beba bude dobro ili je samo teži porod u pitanju?
Ne znam, meni ova konjukcija Pl i Ve baš liči na to da ne bi imala seksualne odnose tijekom trudnoće... Šta ti kažeš? Pl radi trigon na AC, pa bi to bilo onda ok.

Ni u 8, ni 9 ni 10-oj kući nema planeta.
Osmu sam već opisala.
Vrh 9. kuće u ribama. Jupiter, kao vladar je u 3-oj kući u djevici i radi 120 Ur, Ne i Sj cvor. Ne, kao suvladar je u 6-oj u jarcu i radi 60 Pl i 180 AC.
Vrh 10. kuće u Ovnu, vladar Ma u 6-oj kući u strijelcu i radi kvadrat na Jupiter. Ali, ovdje sad Sa radi 60 na MC. I So ima kvadrat s MC. A Ve 120 MC.
Eto, napisah sve aspekte na taj MC, ali zdravlje djeteta je ipak najvažnije.

Prvo da razmotrimo dal je uopce u pitanju kvadrat između Mo i Sa, obzirom da su raznorodni znaci sukladno tom aspektu.
Jel ima Mo neki bliži asepkt no što je to aspekt sa Sa?

Nivo: Nova nada foruma / 34 postovi

Objavljeno: ponedeljak, 16.1.2017 / 0:01 Izmjenjeno: ponedeljak, 16.1.2017 / 0:05

Citiran post

Igor Igor je napisao:

Za djecu se gledaju 5. 11. i 1. kuća. Planeti u njima i njihovi vladari.

Do odgovora na pitanje da li će biti djece dolazimo tako što prvo sagledamo sve pokazivatelja, pa onda vršimo proces sistematizacije i zbrajanja.

Sljedeći korak je vidjeti koji su planeti plodni, a koji neplodni, koji su znaci plodni, a koji su neplodni.
- Plodni planeti su Mo, Ve i Ju, kao i Rahu.
- Neplodni planeti su So, Ma i Sa, kao i Ketu.
- Plodni znakovi su Bik, Rak, Škorpion, Strijelac, Ribe.
- Više plodni nego neplodni znaci su Vaga i Vodenjak.
- Neplodni znakovi su Ovan, Blizanac, Lav, Djevica i Jarac.

Osnovni signifikatori su planeti u 5. 11. i 1. kući, kao i njihovi vladari.

Plodna planeta u plodnom znaku - snažan pokazivatelj djece.
Neplodna planeta u neplodnom znaku - nema djece.
Plodna planeta u jalovom znaku - bit će djece, ali uz određena otežanja.
Neplodna planeta u plodnom znaku - ima mogućnosti, ali ako je više signifikatora za Ne onda će biti Ne.

Ako je plodan planet u 5. kući a neplodan planet u 11. kući, primat dajemo planetu u 5. kući. Ako je jalov planet u 1. kuci a plodan planet u 11. kući onda će stanje više ići u prilog plodnosti nego jalovosti.

Neki od vrlo značajnih aforizama (kodova):

Pozitivni aforizmi:
- Mo i Me u 5. kući u plodnim znacima i bez aflikcija, bit će mnogo djece.
- Me u dobrom aspektu sa benefikom, bit će djece.
- Mo i Sa u 5. kući - bit će djece, ali opasnosti.
- Znak na vrhu 5. kuće plodan i Ascedent u plodnom znaku snažan pokazivatelj za djecu.
- Ve na Ascedentu ili u 1. kuci a Jupiter u 7. kuci - bit će djece.
- Ve i Mo u 5. kuci, bit ce djece.

Negativni aforizmi:
- Saturn u 5. ili 11. kuci, najviše 1 dijete.
- Saturn na Ascedentu, u 1. kuci ili Saturn 90 Jupiter, pokazivatelj za nemanje djece.
- Ve u 1. ili 7. kuci u konjunkciji sa Sa ili u Saturnovom terminu, pokazivatelj za neplodnost.
- Ve u Jarcu, a Saturn u Biku je također pokazivatelj za neplodnost.
- Ako So, Sa i Ma, vladaju AC-om 5. i 11. kucom, a nisu u dobrim aspektima sa beneficima, to je isto pokazatelj za nemanje djece. Isto i ako su položeni u ovim kućama a nema podrške benefika.
- Najgori pokazatelj za djecu je spaljen ili retrogradan vladar 5. kuce.

Pa da pokušam vidjeti kako stojim s mogućnošću da dobijem dijete.

Djece nemam, nisam u vezi, imam problema na tom polju.

Ako sam pošla na majku, za koju godinu neću ni moći više razmišljati o tome, ako sam na babu po majci (čemu se nadam i za što postoje pokazatelji), dobit ću puno više na vremenu.

Djecu jako volim, jako sam vezana za svu djecu svojih prijatelja i u obitelji ona jako reagiraju na mene, to je odnos velike bliskosti do... nivoa obostranog obožavanja.

5. kuća u Jarcu, neplodna, vladar Saturn, neplodan, u neplodnom znaku Djevice na ASC (iz 12. kuće).

11. kuća u Raku, plodan znak, vladar Mo (plodan), u neplodnom Ovnu, oštećen opozicijom MA u Li.

U 11. kući je Jupiter (plodan planet) u neplodnom Lavu.

Prva kuća u Djevici, tu su i Me, So i SMČ. Me je direktan, pod zracima, ali nije spaljen (skoro 10 stupnjeva razlike, Me aplicira SO).
Neplodni znaci.

Vladar 5. je na uglu (sam kraj 12., ali na uglu), vladar ASC je u ugaonoj kući, pa se nekako nadam unatoč svim ovim deprimirajućim pokazateljima postoji šansa za barem jedno dijete.

Ko dijete sam maštala o velikoj obitelji, a onda sam postala... realna. :D

Nekako imam osjećaj da će to jedno nekad doći, da mora, a s druge strane se pokušavam pripremiti na mogućnost da djece neće biti i pomiriti s njome.

Venera je debilitirana, ali u plodnom znaku (Sco) i ima aspekt s ME i s vladarem 5., ako to nešto (dobro znači).

Ne znam da li položaj mog MO upućuje na probleme s porođajem i slično ili bi jednostavno moglo značiti da bi, ako do njega dođe, bio brz!

Nakon dosta zdravstvenih problema i lošeg fizičkog funkcioniranja i nekih tjelesnih oštećenja, intenzivno i disciplinirano radim i na fizičkom zdravlju i kondiciji, na tijelu, a i zato da bih bila dovoljno fit :D da rodim prirodnim putem i ne bih voljela rađati tu gdje sam, nego u inozemstvu, da bih bila sigurna da ću dobiti pravu njegu i da bi mi bio omogućen prirodan porod (ako je moguć).
Ovdje gdje sam bi me vjerojatno privezali za krevet čitavu trudnoću, po defaultu, i tretirali kao pacijenta, zbog godina, a još ako pobrojim probleme u prošlosti, ko dvostrukog pacijenta, a to baš ne bih prihvatila.

Problem je i potencijalni otac, jer sam ostala "oštećena" na tom području, a ovdje se ne želim vezivati ni za koga. Želim se vezivati, općenito, ali nije jednostavno naići na pravu osobu.

Pobrojala sam sve faktore koji se vjerojatno uzimaju u obzir (dijete treba oca, i to ne samo za "oplodnju", kako mi neki sugeriraju da razmišljam, treba zdravu majku, koja je biološki sposobna začeti, a onda iznijeti trudnoću itd. itd.).

Iz nekog uvrnutog razloga, zamislila sam da bi sve to moglo da se složi do trenutka kada SA uđe u Jarca i kada vladar 5. bude odlučio, moći ću se ostvariti kao majka. :D

I rodit možda nekog dečkića, a radovalo bi me bilo da je žensko bilo muško, samo nisam sigurna da bih umjela podizati žensko dijete (plašim se toga).

Sada realno nisam spremna i želim imati sređen život za tako nešto. Ne mogu rađati dijete koje će skpa sa mnom živjeti na tuđoj grbači i u nekakvom kaosu.

Nije da žurim, bez obzira na godine, ja vrijeme ne doživljavam kako ga percipiraju drugi oko mene, a opet, bilo bi lijepo da se na horizontu ukaže bilo što što bi mi povratilo vjeru/nadu da bih mogla imati svoju obitelj.

Objavljeno: ponedeljak, 16.1.2017 / 1:44 Izmjenjeno: ponedeljak, 16.1.2017 / 1:50

Hvala ti, Capricorn (najezila sam se jer me dirnula tvoja dobra volja).

Od MC-a do MA - 4 planeta.

MO je u 8., u opoziciji s MA, egzaktnoj.

Vladar 5. je otišao u 12., pravi konjunkciju s ASC i sekstil s VE.

Nisam iscitala čitavu temu još, možda ce to pomoći da slozim kockice, jer nemam pojma kako da ih slozim.

SA u najboljem slučaju, kažu, daje 1 dijete. Ovaj MA nekako kao da presijeca moju zelju za majčinstvom. Možda nešto podrži VE kao dispozitor MA, a u se sekstilu s ME i SA, mojim vladarem i vl. 5.

Nije da je bez ikakvog dostojanstva, VE SCO je u svom terminu, i MA je u svom terminu. Iako je 180 gadan aspekt, možda recepcija nešto olakšava, MA je dao MO svoje sjedište.

Nivo: Uzdiže se na forumu / 241 postovi

Objavljeno: ponedeljak, 16.1.2017 / 1:46

Citiran post

Igor Igor je napisao:

Prvo da razmotrimo dal je uopce u pitanju kvadrat između Mo i Sa, obzirom da su raznorodni znaci sukladno tom aspektu.
Jel ima Mo neki bliži asepkt no što je to aspekt sa Sa?

Pa eto, i vaga i vodenjak su zračni znaci.
Mo u 4-oj kući u vagi, a Sa u 7-oj kući u vodenjaku. Misliš da nije baš kvadrat u pravom smislu? Ja trpim taj problem u tome partnersko bivšem odnosu, pa i to što je veći orbis ne umanjuje poteškoće, naprotiv, dugo i bolno.
Ima, osim toga kvadrata na Sa, Mo radi 60 na Mars, tu je orbis gotovo 5* u separaciji, te 90 AC, orbis 4* aplikaciono. Ovaj kvadrat je najbliži onda.
Ma je u strijelcu u 6-oj kući, a AC u raku.

Objavljeno: ponedeljak, 16.1.2017 / 1:48

Odgovorila sam Capricorn, ali se post izgubio... Ostavljam svoj, jer dopunjava sliku, pa cu razmisliti još.

Objavljeno: ponedeljak, 16.1.2017 / 2:11 Izmjenjeno: ponedeljak, 16.1.2017 / 2:46

Citiran post

Pheobe je napisao:

Hvala ti, Capricorn (najezila sam se jer me dirnula tvoja dobra volja).

Od MC-a do MA - 4 planeta.

MO je u 8., u opoziciji s MA, egzaktnoj.

Vladar 5. je otišao u 12., pravi konjunkciju s ASC i sekstil s VE.

Nisam iscitala čitavu temu još, možda ce to pomoći da slozim kockice, jer nemam pojma kako da ih slozim.

SA u najboljem slučaju, kažu, daje 1 dijete. Ovaj MA nekako kao da presijeca moju zelju za majčinstvom. Možda nešto podrži VE kao dispozitor MA, a u se sekstilu s ME i SA, mojim vladarem i vl. 5.

Nije da je bez ikakvog dostojanstva, VE SCO je u svom terminu, i MA je u svom terminu. Iako je 180 gadan aspekt, možda recepcija nešto olakšava, MA je dao MO svoje sjedište.

Ništa. Samo meni malo mob luduje, pa fantazira s porukom, obrisao ju.

Pa tebi je, nažalost, horoskop neplodan.
Ako ćemo gledati broj djece, peta kuća kazuje ne. Em u jarcu koji je neplodan još Sa u 12-oj kući u djevici u padu.
Nisi napisala imaš li ikakvih planeta u petoj kući, pa pretpostavljam da nemaš, što ide u prilog tome za NE.

Ma u vagi i Mo u ovnu, pa u recepciji, ali nije dobro što je Mars u vagi u izgonu. Plus, vidim da si rekla da je Ve u škorpionu, imam ju i ja, ali je i ona u izgonu. Ali, tebi je Ve nebitna za djecu, jer nijedna od ovih kuća ne počinje u biku ni vagi, čiji je vladar Ve.

Ima li planeta u petoj kući slučajno?

Objavljeno: ponedeljak, 16.1.2017 / 2:15

Jasno... tnx.

Nema, nema ničeg u 5.

Objavljeno: ponedeljak, 16.1.2017 / 2:23

Igore, odgovorila sam što si me pitao, pa vidi.
Evo i Phoebe sam malo pomogla, ali nadam se da je točno. Samo mi je krivo što sam rekla da izgleda kao da djece neće biti

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: ponedeljak, 16.1.2017 / 2:38

Citiran post

Capricorn je napisao:

Igore, odgovorila sam što si me pitao, pa vidi.
Evo i Phoebe sam malo pomogla, ali nadam se da je točno. Samo mi je krivo što sam rekla da izgleda kao da djece neće biti

Odličan put, samo uzmi u obzir recepciju Ve i Ma kao i to da je Ve ipak u plodnom znaku.
Sa u 12. kući otežava stvari, kao i naravno neplodni pokazatelji.
Ketu u 7. kući nije dobar, što se tiče partnera.
Samo malo više odluke i moglo bi ovdje lako doći do jednog djeteta. Ali, naglašvam više odluke.
Phobe, treba se uraditi Firdarie prvo.

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: ponedeljak, 16.1.2017 / 2:42

Citiran post

Capricorn je napisao:

Pa eto, i vaga i vodenjak su zračni znaci.
Mo u 4-oj kući u vagi, a Sa u 7-oj kući u vodenjaku. Misliš da nije baš kvadrat u pravom smislu? Ja trpim taj problem u tome partnersko bivšem odnosu, pa i to što je veći orbis ne umanjuje poteškoće, naprotiv, dugo i bolno.
Ima, osim toga kvadrata na Sa, Mo radi 60 na Mars, tu je orbis gotovo 5* u separaciji, te 90 AC, orbis 4* aplikaciono. Ovaj kvadrat je najbliži onda.
Ma je u strijelcu u 6-oj kući, a AC u raku.

Mnogo je to za kvadrat. Pored toga, imaju dobru međusobnu recpeiciju. Mo se nalazi u Vagi, gdje je Sa egzaltiran.
Mo 60 Ma, separacija, pa nit to nije aspekt. Sad i ovo sa AC - om je upitno. Problem je Mo u Vagi dispozicijom ide na Ve u Skorpiji. Plus Ve daje lošu recepciju Mo, ali Mo daje dobru recepciju Ve, što je jače jer Mo je primaran za majčinstvo. Jedno dijete sigurno. E sad drugo umnogome stvar tvoje osobne odluke.

• POSLJEDNJE AŽURIRANE TEME
  • NOVE TEME
  • NAJPOPULARNIJE
  • MOJE TEME
  • UKLJUČEN U
  • PRAĆEN

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Proricanje iz graha

Brida, petak, 24.8.2018 / 18:05

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Gledanje u kavu

Brida, sreda, 22.8.2018 / 18:22

Dobro jutro

Cicimici, ponedeljak, 20.8.2018 / 15:03

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Geomantija

bajaderica, subota, 23.6.2018 / 12:05

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Radi li netko ovdje uopće?

Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36

Pitanje za horarnu kartu

Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Horarna astrologija - učilica

Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Diskusija o natalnim aspektima i iskustva

Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Horarna astrologija posao

Cicimici, sreda, 16.5.2018 / 0:42

Fiksne zvijezde

Atina123, sreda, 16.5.2018 / 12:23

Nedeljni horoskop 23.4 do 30.4

Butterflies, nedelja, 29.4.2018 / 9:12

Saturn

Butterflies, utorak, 24.4.2018 / 22:57

Retrogradni Merkur 2018

Cicimici, sreda, 21.3.2018 / 21:00

Analize začeća, trudnoće i porođaja

Cicimici, petak, 23.2.2018 / 8:30

Brojevi i zanimanje

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 17:19

Kućni broj u numerologiji

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:46

Što osobni broj govori o vama

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:43

Ljubavna Numerologija

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:40

Numerološko slaganje sa partnerom

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:35

Horarna - pitanja ljubavi i braka

Igor Igor, sreda, 16.11.2016 / 23:52

Horarna astrologija - brza pitanja i odgovori

Marc, ponedeljak, 21.11.2016 / 9:16

Horarna astrologija - Vježbaonica

Igor Igor, nedelja, 20.11.2016 / 23:01

Brak u natalnoj karti

Cicimici, petak, 1.12.2017 / 15:05

Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji

Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30

Tradicionalna astrologija - Brak (Lily, Rafae...

Igor Igor, subota, 3.9.2016 / 12:14

Sinastrija

Mihica3, petak, 24.11.2017 / 13:24

Solarni horoskop

lalafo, nedelja, 4.6.2017 / 14:25

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Povijest tradicionalne A. - Partnerstva i bra...

Marc, utorak, 24.1.2017 / 14:52

Astro dnevnik

vratanca27, petak, 17.3.2017 / 16:23

Obične karte

Igor Igor, sreda, 17.2.2016 / 9:09

Četvrta kuća natalne karte

Igor Igor, ponedeljak, 5.9.2016 / 9:16

Fortuna - točka sudbine

Cicimici, ponedeljak, 5.3.2018 / 20:40

Profekcije

Igor Igor, petak, 23.12.2016 / 0:54

Tranziti - teorija i osnove