Forum / Astrologija

Astrologija
Astrologija

Statistike: 191 teme, 15286 poruke

Najnovije teme:Radi li netko ovdje uopće?

Aktuelna tema:Igre na sreću

Posljednja poruka:Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06

TEMA

Autor teme:nikolica

Pregleda:8932

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Nivo: Ugledni forumaš / 8565 postovi

Objavljeno: subota, 28.11.2015 / 21:18

Tema: Uporedni horoskop

Prvi korak u razmatranju sinastrije je da utvrdimo osnovne podudarnosti:
1. Odnos njegovog Mjeseca i njenog So,
2. Odnos njegove Ve i njenog Ma,
3. Odnos vladara 5. kuce, kao i 7.
4. Odnos Svjetala,

Hajdemo:

1. Njegov Mo 17 Djevice 60 njeno Sunce na 15 Skorpije
2. Njegova Ve na 22. Raka 120 njen Ma na 27 Skorpije
3. Njen vladar 5. kuce Sunce na 15 Skorpije 60 njegov vladar 5. kuce Saturn na 9. Djevice - Separacioni 60
4. Trigon SO-SO, vodeni trigon.
Do sada ovo obećava i to jako. Bitno je da su ovi signifikatori povezani, kroz bilo koji aspekt da bi bilo značajnijeg odnosa. A, ovdje su povezani i to vrlo harmoničnim aspektima. Dobro dominira sekstil, koji je po snazi svih aspekata najslabiji. No, dobro, super.

Drugi korak:

E, sad ono što nam govori o trajnosti i stabilnosti veze jeste prije svega odnos njenih emotivnih planeta Mo-Ve i Ma sa njegovim Ju i Sa, odnosno, suprotno.
Stanje je sljedeće:

ONA:

- Njen Mo 150 njegov Ju - definitivno naglašeni karmički odnos, razdvajanje zbog odredjenog spleta okolnosti,
- Njen Mo 90 njegov Saturn - dolazi do otežanja i udaljavanja, postaje sve teže.
- Njena Venera 60 njegovi Ju i Sa - daje nadu da opstane, al opet su i Ve i Ju debilitirani, pa je šansa mala.

ON:

- Njegov Mo 180 njen Ju - evidentno, aspekt razdvajanja pa još separaciona opozicija.
- Njegov Mo separaciono 120 njen Sa - trigon, koji ruši odnos. Zašto, pa Saturn je u Raku, u izgonu. Nalazi se u sjedištu Mo, pa eto želje jednog da traje, ali i prepreke, patnje.
Njegov Mars 180 njen Jupiter - opet opozicija.
- Njegov Mars 60 njen Saturn.

OPĆA SLIKA ODNOSA:

Dakle, osnovne postavke nam ovdje govore o tome da definitivno ima ljubavi, ali loši aspekti i dostojanstva sa Jupiterom i Saturnom govore da ovdje, vremenom, dolazi i do brojnih poteškoća i prepreka da se odnos održi, do razdvajanja i-ili prekida. Jedino njegov Mo 120 njen Saturn kao i njegov Ma 60 njen Saturn, daju mogućnost da to potraje, ali pošto je Saturn u Raku, gdje mu je osjećaj za formu najslabiji, i to što bude trajalo, bit će onako preko glave, uz dosta tenzije i strahovanja od loše budućnosti odnosa.

Sljedeći korak je da nam ona kaže, da li je već bilo prekida, kao i to kad su ušli u vezu, pa da vidimo predikcije za taj period.

Sphinxbez kartona

Sphinx

F / 60 god.

Sarajevo

Bosnia and Herzegovina

Nivo: Iskusan forumaš / 791 postovi

Objavljeno: subota, 28.11.2015 / 21:36

Buduci da sam jako losa u sinastriji ja cu samo par rijeci, onako na prvu.

Konjukcija njegovog Sunca sa njenim Satrunom meni govori da ona nije izabrana slucajno, on je trazio djevojku/zenu koja je od njega bogatija zivotnim iskustvom i godinama; njihov susret je karmicki, vjerovatno se desio u nekom zatvorenom prostoru u prisustvu rodbine ili vrlo bliskih prijatelja. Ona je njegova karmicka lekcija a ne on njjena; bez obzira koliko god da je tvrda i "skrta" prema njemu (jer Saturn na prvi pogled malo daje) on ostaje tu. Trigon sa njegovim Mjesecom to potvrdjuje; ona je zena za njega, on je tako vidi i seksualno ga jako provlaci.
Njihova sinastrija daje lotos kombinaciju; to je najbolja konfiguracija u astrologiji, to je aspekt srece ali ovdje ne nudi trajnost; njegov Uran je u opoziciji sa njenim Mjesecom - on je taj kod koga puca, on odlazi fizicki ili mentalno, ona postaje kamen.

Ovo je veza velikog davanja, burna, vrlo jakog seksualnog naboja ali nema buducnosti.
Moje skromno i amatersko misljenje.

Igore, vanjski krug je njegov a njen unutarnji, omaklo mi se pa sam pogrijesila boje :D

Sphinxbez kartona

Sphinx

F / 60 god.

Sarajevo

Bosnia and Herzegovina

Objavljeno: subota, 28.11.2015 / 21:37

Vrlo je moguce da su u vezu usli tranzitom Saturna preko njegovog Mjeseca.

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: subota, 28.11.2015 / 21:51

Citiran post

Sphinx je napisao:

Buduci da sam jako losa u sinastriji ja cu samo par rijeci, onako na prvu.

Konjukcija njegovog Sunca sa njenim Satrunom meni govori da ona nije izabrana slucajno, on je trazio djevojku/zenu koja je od njega bogatija zivotnim iskustvom i godinama; njihov susret je karmicki, vjerovatno se desio u nekom zatvorenom prostoru u prisustvu rodbine ili vrlo bliskih prijatelja. Ona je njegova karmicka lekcija a ne on njjena; bez obzira koliko god da je tvrda i "skrta" prema njemu (jer Saturn na prvi pogled malo daje) on ostaje tu. Trigon sa njegovim Mjesecom to potvrdjuje; ona je zena za njega, on je tako vidi i seksualno ga jako provlaci.
Njihova sinastrija daje lotos kombinaciju; to je najbolja konfiguracija u astrologiji, to je aspekt srece ali ovdje ne nudi trajnost; njegov Uran je u opoziciji sa njenim Mjesecom - on je taj kod koga puca, on odlazi fizicki ili mentalno, ona postaje kamen.

Ovo je veza velikog davanja, burna, vrlo jakog seksualnog naboja ali nema buducnosti.
Moje skromno i amatersko misljenje.

Igore, vanjski krug je njegov a njen unutarnji, omaklo mi se pa sam pogrijesila boje :D

Ja sam gledao po postavkama, zato sam ti tražio link, da ne bih pogrešio negdje.
Super analiza. Ma, kod sinastrije, ne treba biti nešto ne znam ni ja kako rečit. :) Sasvim dovoljno si rekla. Supeeeer:)
Zašto mislim ovo?
Iz razloga, što kad gledamo sinastriju, mi gledamo kvalitetu emocija, da li ih ima, ili se one svode na puke strasti, zatim mentalnu podudarnost, seksualnu podudarnost. I, ono najbitnije budućnost odnosa, da li daje trajnost i stabilnost, da li daje zajedništvo i-ili brak, ili je pak sa rokom trajanja, i kolikim rokom trajanja. Dobro, da kažem, kad ovo pišem, mislim na ljubavne sinastrije.
Kada se radi usporedni, sinastrija je samo jedna od tehnika. Nikako ne smije da nam bude jedina. Treba odraditi i pojedinačne horoskope, ali i predikcije perioda, kada su se upoznali, pa za period kada su ušli u vezu, ako su ušli u vezu kasnije. Pored toga, sinastrija se radi, tek kad jedan odnos počne. Mogu i ja sebi da uradim sinastriju sa Andjelinom Žoli.:) Al Andjelina je u USA.:)))) Šalu na stranu, svakako bi i horarnu kartu trebalo uključiti, kao i usporedni numerološki ili kompozit po izboru.

Slažem se skroz sa tobom - Jak seksualni naboj, ali odnos Svjetala definitivno ima emocija. Da, sve ovo što si ti navela, poklapa se, skroz sa mojim tumačenjem. Ima emocija, davanja, seksualnog naboja, ali će nam spori tranziti pokazati kolika je trajnost istih, da li isti imaju perspektivu i kakvu? Loši aspekti Jupitera i Saturna, posebno inkonjunkcija i opozicija, ukazuju na definitivan prekid, ali vrlo tešku situaciju, prije tog prekida. Udaljavanje, zahladjenje, koje umije biti itekako teško i mučno. Sigurno prekid pa obnovu. Aspekt S0 -SA, koji si navela, može govoriti i o fizičkoj udaljenosti, kao i o tome da je netko zauzet, ako ne i oboje, sve u svemu o postojanju nekakvih prepreka i poteškoća da bi se odnos razvijao i vodio ka nečemu višem,... Suprotno tome, poteškoće i prepreke, koje vode ka prekidu odnosa. Ali, emocije su tu, nije moguće, tek tako lako protiv njih.

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: subota, 28.11.2015 / 22:03

Citiran post

nikolica je napisao:

Rodjena sam 8.9.1974.20:40
On je rodjen 8.7.1984.9:31
Pomoc!!!

Evo Saturn- Sunce i ove opozicije plus inkonjunkcija prave poteškoće već po pitanju godina. Saturn - starost. Ne kažem da je ona stara, da me ne shvati krivo, već prepreka zbog razlika u godinama. Takodjer, ne mislim da je ovo neka velika razlika u godinama, niti mislim da razlika u godinama treba da bude prepreka, tj. razlika u godinama za ljubav ne smije biti prepreka. Ali, ovdje je zbog loših aspekata sa Saturnom i opozicija, koji simboliziraju formu, trajnost, godine, ipak prepreka.

Numerološki usporedni:

8+8=16/7 - definitivno snažne emocije, a još snažnije strasti. Ali, odnos je negativno-karmičkog tipa.

ONA: 83 2
ON: 64 1
---------------------------------------
57 12/3

U zbiru dobijamo kod 57 3 - daje vrlo klimav odnos. Vrlo često manipulacije, prevare, preljube, zbog čega odnos puca.
Zatim 12 - karmički broj, dosta patnje, ljubavna patnja, potisnute emocije, žrtvovanje, inicira prekid.
Njihov karmički trobroj je 966, koji u zbiru sa spoljnim kodom daje 549. Definitivno, udaljavanje, netko ovdje gubi interesovanje i još jedan pokazatelj za prekid.

Sphinxbez kartona

Sphinx

F / 60 god.

Sarajevo

Bosnia and Herzegovina

Objavljeno: subota, 28.11.2015 / 22:09

Citiran post

Igor Igor je napisao:

Ja sam gledao po postavkama, zato sam ti tražio link, da ne bih pogrešio negdje.
Super analiza. Ma, kod sinastrije, ne treba biti nešto ne znam ni ja kako rečit. :) Sasvim dovoljno si rekla. Supeeeer:)
Zašto mislim ovo?
Iz razloga, što kad gledamo sinastriju, mi gledamo kvalitetu emocija, da li ih ima, ili se one svode na puke strasti, zatim mentalnu podudarnost, seksualnu podudarnost. I, ono najbitnije budućnost odnosa, da li daje trajnost i stabilnost, da li daje zajedništvo i-ili brak, ili je pak sa rokom trajanja, i kolikim rokom trajanja. Dobro, da kažem, kad ovo pišem, mislim na ljubavne sinastrije.
Kada se radi usporedni, sinastrija je samo jedna od tehnika. Nikako ne smije da nam bude jedina. Treba odraditi i pojedinačne horoskope, ali i predikcije perioda, kada su se upoznali, pa za period kada su ušli u vezu, ako su ušli u vezu kasnije. Pored toga, sinastrija se radi, tek kad jedan odnos počne. Mogu i ja sebi da uradim sinastriju sa Andjelinom Žoli.:) Al Andjelina je u USA.:)))) Šalu na stranu, svakako bi i horarnu kartu trebalo uključiti, kao i usporedni numerološki ili kompozit po izboru.

Slažem se skroz sa tobom - Jak seksualni naboj, ali odnos Svjetala definitivno ima emocija. Da, sve ovo što si ti navela, poklapa se, skroz sa mojim tumačenjem. Ima emocija, davanja, seksualnog naboja, ali će nam spori tranziti pokazati kolika je trajnost istih, da li isti imaju perspektivu i kakvu? Loši aspekti Jupitera i Saturna, posebno inkonjunkcija i opozicija, ukazuju na definitivan prekid, ali vrlo tešku situaciju, prije tog prekida. Udaljavanje, zahladjenje, koje umije biti itekako teško i mučno. Sigurno prekid pa obnovu. Aspekt S0 -SA, koji si navela, može govoriti i o fizičkoj udaljenosti, kao i o tome da je netko zauzet, ako ne i oboje, sve u svemu o postojanju nekakvih prepreka i poteškoća da bi se odnos razvijao i vodio ka nečemu višem,... Suprotno tome, poteškoće i prepreke, koje vode ka prekidu odnosa. Ali, emocije su tu, nije moguće, tek tako lako protiv njih.

Ma kazem ti, ja sam stvarno amater; vrlo cesto se oslanjam na svoju konjukciju Me i Ne nego na stvarno stanje stvari na papiru; mnogo vise volim isprintane horoskope koje mogu da dotaknem, ovako mi je uvijek nekako nekompletan osjecaj.

Zasto nisam naglasila taj emotivni momenat? Zbog njenog Mjeseca u Blizancima. Zbog Neptuna u sedmoj i zbog njihove opozicije.
U ovoj prici ona je Saturn u trecoj (a Mjesec je u Blizancu!). Poznajem neke zene sa ovim polozajem Mjeseca, njihova ljubav je nestalna kao vjetar, mogu voljeti dva muskarca odjednom; vrlo je moguce da je ona u braku i da jednako voli i njega i svog muza. Poznajem i neke zene sa Neptunom u sedmoj; redovno se zaljubljuju u pogresne muskarce. I on je pogresan za nju jer je njegov juzni cvor u konjukciji sa tim Neptunom. To naravno naglasava i njihovu zajednicku karmu.

Potpuno si u pravu; udaljavanje tesko i mucno, ponovna mirenja i prekidi; to je uvijek tako kad svoje prste umijesaju Saturn Neptun i Uran.

Ona je mnogo Djevica: rasclanjuje, analizira i pati. On je mnogo Skorpion: ljubi strasno, bez rezerve, i odlazi. Prije toga mucne situacije (Satrun konjukcija Mars) sve u trecoj kuci....neke rijeci koje ne treba izgovoriti na kraju svih krajeva....
Treba pogledati i kompozit, on mi je nekako0 najrelevantniji, bolji od Dejvisona.

Neise, izvinjavam se na uzetom vremenu i prostoru.

I ja cu svakako moliti za svoju sinastriju kad ekipa bude raspolozena :)

Sphinxbez kartona

Sphinx

F / 60 god.

Sarajevo

Bosnia and Herzegovina

Objavljeno: subota, 28.11.2015 / 22:10

Citiran post

Igor Igor je napisao:

Evo Saturn- Sunce i ove opozicije plus inkonjunkcija prave poteškoće već po pitanju godina. Saturn - starost. Ne kažem da je ona stara, da me ne shvati krivo, već prepreka zbog razlika u godinama. Takodjer, ne mislim da je ovo neka velika razlika u godinama, niti mislim da razlika u godinama treba da bude prepreka, tj. razlika u godinama za ljubav ne smije biti prepreka. Ali, ovdje je zbog loših aspekata sa Saturnom i opozicija, koji simboliziraju formu, trajnost, godine, ipak prepreka.

Numerološki usporedni:

8+8=16/7 - definitivno snažne emocije, a još snažnije strasti. Ali, odnos je negativno-karmičkog tipa.

ONA: 83 2
ON: 64 1
---------------------------------------
57 12/3

U zbiru dobijamo kod 57 3 - daje vrlo klimav odnos. Vrlo često manipulacije, prevare, preljube, zbog čega odnos puca.
Zatim 12 - karmički broj, dosta patnje, ljubavna patnja, potisnute emocije, žrtvovanje, inicira prekid.
Njihov karmički trobroj je 966, koji u zbiru sa spoljnim kodom daje 549. Definitivno, udaljavanje, netko ovdje gubi interesovanje i još jedan pokazatelj za prekid.

Moze li numeroloski usporedni:

30.10.1964
15.09.1974.

Please....

Stasibez kartona

Stasi

F /

Beograd

Serbia

Nivo: Nova nada foruma / 18 postovi

Objavljeno: subota, 28.11.2015 / 22:24

Vecita tema ljubav!
Evo ja vec 3 godine ne mogu da se sastavim.
Ja 10.7.1979. 17:30 Beograd
On 20.1.1984. Tuzla.
Bili smo zajedno od 26.11.2006.-30.9.2012.Imamo 2 dece.Ja i dalje patim i nadam se da ce nam se vratiti

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: subota, 28.11.2015 / 22:37

Citiran post

Sphinx je napisao:

Moze li numeroloski usporedni:

30.10.1964
15.09.1974.

Please....

Odnos duhovnih brojeva 30 i 15 - Vrlo zanimljivo polovina kruga. Duše su se srele.

42 6
63 9
----------
15 6

Ok imamo sjajan odnos duhovnih, koji govori o tome da ste vas dvoje srodna duša jedno drugom. Ali, vidi sad ovo. Svi kažu da je 6-ca na usporednom planu garant braka. Pa baš i nije tako. U praksi su mi se ti odnosi pokazali da ima doistva vrlo snažnih emocija i osjećaja, ali uvjek je nešto prepreka, ili je riječ o tajnoj vezi, ili je jedno sklono paralelnoj vezi isl. Ovdje imamo zanimljivu konstrukciju 15 6, koja potvrdjuje da ste vas dvoje srodna duša jedno drugom, ali dosta borbe da odnos bude ono što vas dvoje želite. Jel netko zauzet?
Karmički trobroj 43 7 ukazuje na tendenciju ka braku, da netko ima i -ili je imao brak iza sebe, što može biti prepreka.

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: subota, 28.11.2015 / 22:39

Citiran post

Stasi je napisao:

Vecita tema ljubav!
Evo ja vec 3 godine ne mogu da se sastavim.
Ja 10.7.1979. 17:30 Beograd
On 20.1.1984. Tuzla.
Bili smo zajedno od 26.11.2006.-30.9.2012.Imamo 2 dece.Ja i dalje patim i nadam se da ce nam se vratiti

Ovo je već konkretno pitanje. Da li se bavite astrologijom, da li se razumijete, da li želite da učite? Da li ima netko tko bi da učestvuje u izradi ovog usporednog? Javlja li se dobrovoljac. Dok se ne javi dobrovoljac, savjetujem Vam da postavite pitanje na Horarnu.
Ako se razumiejte u astrologiju, započnite tumačenje.

• POSLJEDNJE AŽURIRANE TEME
  • NOVE TEME
  • NAJPOPULARNIJE
  • MOJE TEME
  • UKLJUČEN U
  • PRAĆEN

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Proricanje iz graha

Brida, petak, 24.8.2018 / 18:05

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Gledanje u kavu

Brida, sreda, 22.8.2018 / 18:22

Dobro jutro

Cicimici, ponedeljak, 20.8.2018 / 15:03

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Geomantija

bajaderica, subota, 23.6.2018 / 12:05

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Radi li netko ovdje uopće?

Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36

Pitanje za horarnu kartu

Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Horarna astrologija - učilica

Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Diskusija o natalnim aspektima i iskustva

Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Horarna astrologija posao

Cicimici, sreda, 16.5.2018 / 0:42

Fiksne zvijezde

Atina123, sreda, 16.5.2018 / 12:23

Nedeljni horoskop 23.4 do 30.4

Butterflies, nedelja, 29.4.2018 / 9:12

Saturn

Butterflies, utorak, 24.4.2018 / 22:57

Retrogradni Merkur 2018

Cicimici, sreda, 21.3.2018 / 21:00

Analize začeća, trudnoće i porođaja

Cicimici, petak, 23.2.2018 / 8:30

Brojevi i zanimanje

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 17:19

Kućni broj u numerologiji

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:46

Što osobni broj govori o vama

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:43

Ljubavna Numerologija

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:40

Numerološko slaganje sa partnerom

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:35

Horarna - pitanja ljubavi i braka

Igor Igor, sreda, 16.11.2016 / 23:52

Horarna astrologija - brza pitanja i odgovori

Marc, ponedeljak, 21.11.2016 / 9:16

Horarna astrologija - Vježbaonica

Igor Igor, nedelja, 20.11.2016 / 23:01

Brak u natalnoj karti

Cicimici, petak, 1.12.2017 / 15:05

Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji

Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30

Tradicionalna astrologija - Brak (Lily, Rafae...

Igor Igor, subota, 3.9.2016 / 12:14

Sinastrija

Mihica3, petak, 24.11.2017 / 13:24

Solarni horoskop

lalafo, nedelja, 4.6.2017 / 14:25

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Povijest tradicionalne A. - Partnerstva i bra...

Marc, utorak, 24.1.2017 / 14:52

Astro dnevnik

vratanca27, petak, 17.3.2017 / 16:23

Obične karte

Igor Igor, sreda, 17.2.2016 / 9:09

Fortuna - točka sudbine

Cicimici, ponedeljak, 5.3.2018 / 20:40

Četvrta kuća natalne karte

Igor Igor, ponedeljak, 5.9.2016 / 9:16

Profekcije

Igor Igor, petak, 23.12.2016 / 0:54

Tranziti - teorija i osnove