Statistike: 191 teme, 15286 poruke
Najnovije teme:Radi li netko ovdje uopće?
Aktuelna tema:Igre na sreću
Posljednja poruka:Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06
TEMA
Nivo: Stanovnik foruma / 1412 postovi
Objavljeno: nedelja, 24.7.2016 / 15:37
Tema: Veliki Trigon i Zmaj
Astrološke konfiguracije su u horoskopu od izuzetnog značaja, jer određuju temeljan način kretanja energije. Npr, T-kvadrat govori o napetosti i postignuću kao odgovoru na unutrašnji osećaj prekomerne motivacije, veliki trigon govori o samozadovoljstvu i stabilnosti i srećnim okolnostima, veliki krst govori o vrlo dinamičnom ali nesređenom energetskom polju, koje pre svega prouzrokuje frustracije ali ako se njim dobro ovlada, stvara duboku ukorenjenost i sveobuhvatnost, zmaj o motivisanim, zadovoljnim i aktivnim ljudima, itd.
VELIKI TRIGON
Ovu konfiguraciju čine tri planete na različitim mestima horoskopa u međusobnim trigonima. Ovde je situacija obrnuta od one koju imamo kod t-kvadrata ili krsta, gde je problem u srcu konfiguracije, tj natusa. Ovde, svim trima planetama koje su medjusobno harmonično povezane potrebni su izazovi ili napetosti kvadrata ili opozicije, da bi bile podstaknute na akciju. Inače bi se moglo desiti da se čovek samo prepusti uživanju i ne radi ništa, čime bi protraćio sve svoje urodjene potencijale.
Ovo je dakle posebna konfiguracija koja podstiče krajnji idealizam, uvid i viziju kao i kreativno samoizražavanje i dobrobit. Može značiti samopouzdanje i samouverenost, optimizam, osećaj zadovoljstva, lakoću, inspiraciju, širenje kreativne moći i osećaj zaštićenosti zahvaljujući unutrašnjem osećaju na veru i nade.
Mogući negativni efekti konfiguracije su nedostatak napetosti i lenjost, pasivnost kod većih izazova. Povremeno, kad nema mogućnosti za povoljno izražavanje, može biti statičan i neefikasan. Nije motivisan da se bavi frustracijom i ograničenjem. Natus sa previše trigona u ličnom horoskopu može izbegavati samodisciplinu ili pokušati zanemariti bitne životne odgovornosti. Tako efekat velikog trigona omekšava, smanjuje porive i volju za dinamičan pristup životu. Ako se trigoni dobro ne iskoriste, može doći do lažne sigurnosti, neproduktivnosti, nekorištenja postojećih talenata i sposobnosti. Ova konfiguracija bez dovoljnog broja opozicija i kvadarata u horoskopu koji grade karakter može značiti inerciju i stagnaciju. Izobilje sreće. Osobe sa velikim trigonom mogu odrasti očekujući privilegije, poseban tretman i podršku od okruženja, ali veoma retko žele da sami zaraditi.
Vatreni veliki trigon
Ova konfiguracija pruža mnogo samouverenosti, fizičke aktivnosti, entuzijazma, osećaj za dramatično i veoma izraženu društvenu prirodu. Natus poseduje moć da inspiriše druge. Obično ima vrlo visok nivo aspiracija, ali moglo bi se desiti da se samo prepusti uživanju i da ne radi ništa, čime bi propustio da iskoristi svoje urodjene potencijale, koji nisu mali. Zato mora sebe podsticati na akciju.
Vidljiva je kreativna, inspiracijska moć trigona, želi da se izrazi direktnim ispoljavanjem potencijala. Iako ovaj Veliki trigon može naglasiti viziju, može istaknuti i osećaj ličnog značaja i moći, koji se ispoljava kao egoizam i prekomerni ponos. Reč je o aktivnoj osobi, koja ima snažnu veru u sebe. Velikaje hrabrost, unutrašnja snaga, samopouzdanje i entuzijazam. Podsvesno od drugih može očekivati puno pažnje, lojalnosti i čak služenja, iako sama zanemaruje tuđe emotivne potrebe. Mora aktivno tražiti vodeće uloge ili one za koje je potreban visok stepen fizičkog ili kreativnog izraza.
Zemljani veliki trigon
Naglašena je smirujuća, udobna i privlačna moć trigona. Osoba sa ovim velikim trigonom oseća dubok osećaj stabilnosti u fizičkom svetu. Zbog snažnog magnetizma konfiguracije lako osigurava materijalnu egzistenciju i dostignuća i postiže željeni položaj u svetu. Snažno razvijena sposobnost privlačenja, akumuliranja i veštog korišćenja sredstava. Osobe sa ovim trigonom mogu biti veliki graditelji koji osećaju vlastitu moć i kreativnu snagu kad joj svjedoče materijalnim rezultatima. Nisu kockari. Moguć konzervativan tip ličnosti. Rad i produktivnost često prenaglašeni po cenu unutrašnjeg razvoja.
Ukazuje na sklonost ka materijalnom blagostanju, pouzdanost, vrednoću i ekstrasenzorne sposobnosti. Ova osoba je sposobna da stvari sagledava u široj perspektivi nego ostali ljudi. Ali moglo bi se desiti da se samo prepusti uživanju i da ne radi ništa, čime bi protraćila sve svoje urodjene potencijale,koji nisu mali. Zato mora sebe podsticati na akciju.
Vazdušni veliki trigon
Naglašen idealizam, ekspanzivnost i mudrost. Sposobnost konceptualizacije i stvaranja na asptraktnom nivou. Moguće je da se ispolje nepraktične strane konfiguracije - natus je društveno radoznao, širokih pogeda i tolerantan, ali možda ne strastveno i duboko vezan za ljude. Prirodni je poriv da ostane nevezan, samo posmatrač i u osnovi slobodan za istraživanje. Poseduje potrebu za puno otvorenih odnosa. Naglašena je sposobnost učenja, aktivan intelekt i sposobnost za širu životnu perspektivu. Ovaj veliki trigon može povećati društvenu popularnost. Harizma.
Ovi ljudi su izraženi idealisti i individualisti, ali su istovremeno i ljudi koji su skloni lutanjima i podložni razočarenjima. Reč je o osobama moćnih mentalnih sposobnosti, velike lakoće u ophodjenju i sposobnosti za komunikaciju. Sposoban je da utiče na druge ljude kroz svoje ideale i ideje. Ne voli rutinski posao i manuelni rad. Moglo bi se desiti da se samo prepusti uživanju i da ne radi ništa, čime bi protraćio sve svoje urodjene potencijale, koji nisu mali. Zato mora sebe podsticati na akciju.
Vodeni veliki trigon
Naglašena pasivnost, receptivnost i zaštitna moć velikog trigona. Uživanje u čulnom zadovoljstvu i osetljivost za unutrašnja stanja svesti. Natprosečna sposobnost otkrivanja stvari, psihička senzibilnost. Emotivna priroda je vrlo razvijena, ali može prouzrokovati introvertiranost, oseća se duboko zadovoljstvo na subjektivnom nivou. Tokom faza povlačenja, privatnosti, mirnoće i odmora oseća se iznutra negovanim i sigurnim. Ali ako nema nekih dinamičkih načela u horoskopu (vatrenih planeta u ugaonim kućama, kardinalnih kvadrata i sl.) može nastati eskapistički temperament. Velika sposobnost za percepciju podsvesnih energija, veliki uspeh u društvenoj službi. Vrlo velika podrška i njega za druge, isceljujuća i terapeutska. Ovaj veliki trigon može značiti evolucijsko cvetanje sposobnosti prilagodjavanja potrebama masovne svesti sa mnogo razumevanja. Konfiguracija je povoljna za oblasti koje uključuju kretivnost, lepotu, umjetnost. Takođe, uspeh može realizovati u oblastima koja se bave dubokim životnim tajnama, u kojima je potrebna istančana svesnost.
Daruje vrlo veliki stvaralački potencijal. Osoba koja intuitivno i veoma rafinirano shvata masovnu svest. Instinktivno oseća sa drugima i oseća potrebu da bude produktivna. Ako nije tako, može se dogoditi da pati zbog skrivenih neizvesnosti i zebnji. Inače oprezna je i stupa u akciju samo onda kada je uverena u rezultat. Izuzetno je osetljiva, otuda moć prepoznavanja. Kako voda ne zna ni za kakve barijere, tako i ova osoba retko kada zna da treba da se zaustavi, bez obzira šta čini. Ali moglo bi se desiti da se samo prepusti uživanju i da ne radi ništa, čime bi protraćila urodjene potencijale, koji nisu mali. Zato mora sebe podsticati na akciju.
zmajZmaj
Veliki trigon, unutar jednog trigona sekstil (dva planeta koja tvore trigon povezani su sekstilima s trećim planetom), a planet koji su u sekstilu su i u opoziciji sa trećim planetom.
Zmaj je vrlo benevolentna i korisna konfiguracija. Sadrži sve pozitivne karakteristike velikog trigona, ali nije inertan i statičan. Opozicija je pokretač zmaja, a često i ključ čitavog horoskopa. Potencijalna opasnost zmaja je da se energetski tok odvija samo između planeta u zmaju a da ostatak horoskopa ostane neispoljen, u "senci".
Nivo: Ugledni forumaš / 8565 postovi
Objavljeno: ponedeljak, 25.7.2016 / 0:20 Izmjenjeno: ponedeljak, 25.7.2016 / 2:09
Sjajan topic, Veliki Trigon daje sposobnost zaštite od loših sila, loših namjera od strane drugih ljudi ili grupa ljudi, od bolesti, što ne znači da ne možeš biti bolestan, ali ishod bolesti je sretan. Razlog tome je što Veliki Trigon daje izražene sposobnosti samoiscjeljenja kao i iscjeljivanja drugih ljudi.
Objavljeno: ponedeljak, 25.7.2016 / 18:41
Cicimici je napisao:
Jel ima jaku intuiciju..predosecaj?
O tome i da ne govorimo, ima dar da lijeci. Ali, jedva da ju natjeram da to primjeni. Vladar ponašanja je Saturn pa je teška kada je riječ o uspostavljanu novih zivotnih obrazaca, koji automatski traze promjenu određenih zivotnih navika. Ma, ona je pohađala još 90 tih godina SILVA kurs. Reklo bi se sasvim slučajno. Moj djed je tad imao kancelariju, pa je njenoj kolegici koja je psiholog trebao prostor gdje ce zakazivati za pohađanje kursa, jer je ta njena kolegica bila jedan od praktikanata. I tako je ono dobila gratis (da tako kazem) da ide na kurs i ona ode i to ju zaintrigira. I primjenjivala je najvise u lijecenju. I to sa extra uspjehom. Nego, zivot odvede na drugu stranu. Jos nije dosao pogodan trenutak da se tome posveti. Ali... :)
Objavljeno: utorak, 26.7.2016 / 4:11 Izmjenjeno: utorak, 26.7.2016 / 4:45
Igor Igor je napisao:
O tome i da ne govorimo, ima dar da lijeci. Ali, jedva da ju natjeram da to primjeni. Vladar ponašanja je Saturn pa je teška kada je riječ o uspostavljanu novih zivotnih obrazaca, koji automatski traze promjenu određenih zivotnih navika. Ma, ona je pohađala još 90 tih godina SILVA kurs. Reklo bi se sasvim slučajno. Moj djed je tad imao kancelariju, pa je njenoj kolegici koja je psiholog trebao prostor gdje ce zakazivati za pohađanje kursa, jer je ta njena kolegica bila jedan od praktikanata. I tako je ono dobila gratis (da tako kazem) da ide na kurs i ona ode i to ju zaintrigira. I primjenjivala je najvise u lijecenju. I to sa extra uspjehom. Nego, zivot odvede na drugu stranu. Jos nije dosao pogodan trenutak da se tome posveti. Ali... :)
Ja se stalno po intuiciji orjentisem..tacno znam kad treba nesto uraditi a kad ne cak i ako bi bila u pravu..i nikad nisam pogresila..svaki dogadjaj predosetim i zanimljivo je koliko mene drma nervoza dok je taj osecaj tu i cim se desi to sto sam predosetila, ja se smirim..a tek osobe sto procitam odmah...ne trebaju se ni predstavljati ja vec znam kakvi su..samo kod te izrazene vode u horoskopu su problem emocije i osetljivost..uzasno sam.osjetljiva
Meni je neko jednom reko da bi se migla baviti bioenergijom ili alternativnim lecenjen zbog Pl0Me..ne znam sad, ne verujem da je taj aspekt dovoljan da bi se neko time bavio
Objavljeno: utorak, 26.7.2016 / 4:17
Cicimici je napisao:
Ja se stalno po intuiciji orjentisem..tacno znam kad treba nesto uraditi a kad ne cak i ako bi bila u pravu..i nikad nisam pogresila..svaki dogadjaj predosetim i zanimljivo je koliko mene drma nervoza dok je taj osecaj tu i cim se desi to sto sam predosetila, ja se smirim..a tek osobe sto procitam odmah...ne trebaju se ni predstavljati ja vec znam kakvi su..samo kod te izrazene vode u horoskopu su problem emocije i osetljivost..uzasno sam.osjetljiva
Meni je neko jednom reko da bi se migla baviti bioenergijom ili alternativnim lecenjen zbog Pl0Me..ne znam sad, ne verujem da je taj aspekt dovoljan da bi se neko time bavio
VELIKI VODENI TRIGON bioenergija, iscjeliteljstvo, itd. Kad je Vodeni Trigon. Me 90 Pl samo je dodatak na cijelu pricu. To je nesto sa cime ce biti potrebno da se suocis na neki nacin.
Koji planeti su ti u Vodenom Trigonu?
Objavljeno: utorak, 26.7.2016 / 4:19
Luminari sa svim vanjskim planetima u dobrim recepcijama i dobrom aspektu daje izražen bioenergetski potencijal. Zatim, naglašeni vodeni znaci, Jupiter i Saturn, zatim Uran, Neptun i Pluton u kasnijim godinama. Zatim fiksne zvjezde. Kao i 29. i 30. stupanj.
Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06
Ljubavni odnosi - 5. kuća i 8. kuća horoskopa
Ivy775, utorak, 17.5.2022 / 17:41
Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36
Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04
Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji
Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30
Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45
Diskusija o natalnim aspektima i iskustva
Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23
Astromedicina - Osn. teoretske postavke
Wonderwoman28, četvrtak, 12.8.2021 / 18:08
Wonderwoman28, sreda, 11.8.2021 / 18:27
Cicimici, nedelja, 14.10.2018 / 10:27
Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46
Brida, petak, 24.8.2018 / 18:05
Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46
Brida, sreda, 22.8.2018 / 18:22
Cicimici, ponedeljak, 20.8.2018 / 15:03
Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21
bajaderica, subota, 23.6.2018 / 12:05
Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC
Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29
Kako će mi biti na novom poslu
Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41
Pravila gledanja, tumačenja i analiza
Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14
Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36
Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45
Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46
Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04
Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC
Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29
Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46
Kako će mi biti na novom poslu
Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41
Diskusija o natalnim aspektima i iskustva
Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23
Pravila gledanja, tumačenja i analiza
Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14
Cicimici, sreda, 16.5.2018 / 0:42
Atina123, sreda, 16.5.2018 / 12:23
Nedeljni horoskop 23.4 do 30.4
Butterflies, nedelja, 29.4.2018 / 9:12
Butterflies, utorak, 24.4.2018 / 22:57
Cicimici, sreda, 21.3.2018 / 21:00
Analize začeća, trudnoće i porođaja
Cicimici, petak, 23.2.2018 / 8:30
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 17:19
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:46
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:43
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:40
Numerološko slaganje sa partnerom
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:35
Horarna - pitanja ljubavi i braka
Igor Igor, sreda, 16.11.2016 / 23:52
Horarna astrologija - brza pitanja i odgovori
Marc, ponedeljak, 21.11.2016 / 9:16
Horarna astrologija - Vježbaonica
Igor Igor, nedelja, 20.11.2016 / 23:01
Cicimici, petak, 1.12.2017 / 15:05
Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji
Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30
Tradicionalna astrologija - Brak (Lily, Rafae...
Igor Igor, subota, 3.9.2016 / 12:14
Mihica3, petak, 24.11.2017 / 13:24
lalafo, nedelja, 4.6.2017 / 14:25
Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21
Povijest tradicionalne A. - Partnerstva i bra...
Marc, utorak, 24.1.2017 / 14:52
vratanca27, petak, 17.3.2017 / 16:23
Igor Igor, sreda, 17.2.2016 / 9:09
Igor Igor, ponedeljak, 5.9.2016 / 9:16
Cicimici, ponedeljak, 5.3.2018 / 20:40
Igor Igor, petak, 23.12.2016 / 0:54
bubi28, utorak, 13.6.2017 / 20:10
Igor Igor, utorak, 20.12.2016 / 23:56
Igor Igor, sreda, 23.12.2015 / 0:00
Igor Igor, ponedeljak, 7.11.2016 / 11:22
Igor Igor, četvrtak, 2.6.2016 / 0:56