Statistike: 191 teme, 15286 poruke
Najnovije teme:Radi li netko ovdje uopće?
Aktuelna tema:Igre na sreću
Posljednja poruka:Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06
TEMA
Nivo: Uzdiže se na forumu / 129 postovi
Objavljeno: utorak, 1.12.2015 / 0:49
Tema: Vertex
Preuzeto sa vise razlicitih lokacija na internetu. E posle svega ko ima iskustva da nam potvrdi/opovrgne teoriju dole napisanu.
Vertex predstavlja teoretsku, (teoretsku - ali kao što je to i Asc ili Mc) astronomsku tačku na nebu gde se seku ekliptika i prvi meridijan.
Vertex se uvek nalazi u zapadnom delu karte, njčešće u prostoru od 5-8. astrološke kuće.
180* nasuprot Vertexa se nalazi Antivertex, tako da ove dve tačke obrazuju osu.Vertex označava ključne i sudbonosne trenutke, dogadjaje i susrete u životu osobe (koji su pritom izvan/iznad naše kontrole), one u kojima se otkrivaju pravo lice i suština, i koji menjaju shvatanja i stavove čoveka o sebi, okolini i životu uopšte. Neki astrolozi Vertex nazivaju Kapijom sudbine.
Vetrex mogu aktivirati tranziti, osobe i mesta... ali, naravno, njegov značaj opisuje i položaj u natalnoj karti.
Vertex ima i značajnu ulogu u sinastriji i kompozitima. Npr. ukoliko Vertex jedne osobe pravi konjukciju, ili neki drugi značajniji aspekt sa liščnim planetama, uglovima, čvorovima ili asteroidima, sasvim je izvesno da će te osobe imati utisak da je u njihov odnos sudbina umešala prste...~ Vertex nije naročito jaka tačka u natalnom čartu ( u odnosu na druge natalne planete ) , sem u slučaju ako , na primer , je Severni / Južni Čvor blizu Vertexa , ili pak , naravno , neka natalna planeta sklapa konjunkciju sa Vertexom .
~ Ako se to desi , dešava se upravo suprotna stvar , Vertex postaje veoma bitna tačka , mesto gde se nagomilava puno energije , pa samim tim se njegov uticaj povećava i nadjačava čak i uticaj Asc' i Mc' !
~ Planeta koja se nadje blizu Vertexa potpuno se preklapa sa njim i daje mu "crtu" koju ona sama ima ~ naravno , u obzir se uzima i znak i polje u kome se Vertex i ta planeta ( planete ) nalaze .
~ Planeta će imati uticaja na Vertex i onda kada nije u bliskoj konjunkciji sa njim , već se nalazi u istom znaku gde i on . Samim tim , njih dvoje , udruženi , donose sasvim novu sliku i pogled na natusovu sudbinu ~ nešto što natus mora da iradi ili da proživi kako bi mogao da pronadje svoj Pravi Put ~ sopstveni smisao postojanja ( nešto na sistemu dobijanja odgovora :"Zašto sam rodjen(a) ?" )
~ Samim tim , Vertex i njegov uticaj na natusa je veliki i čak ponekad može da baci u zasenak ostale planete i njihove medjusobne aspekte .
~ Uticaj Vertexa je jal zato što predstavlja treću najbitniju tačku u natusovom natalnom čartu , tj. treći Put kojim natus bira da ide kroz život { Sveto Trojstvo , momentalna asocijacija ... }
~ Asc' predstavlja telo i um i okruženje u kome natus odrasta . Mc predstavlja dalji nastavak Puta kojim individua ide odrastajući , pa samim tim , Mc predstalja natusova dostignuća i težnje u životu . Asc' na neki način predstavlja "detinjstvo i nesvesno" , dok Mc' predstalja "odrastanje , zrelost i svesnost" .
~ Vertex , samim tim , predstavlja Kosmičku Svesnost , tj. mogućnost natusa da prihvati i razume ideju da je on(a) deo Univerzuma , ne izolovana jedinka . Ovo je veoma važna i "oslobadjajuća" informacija koju nam Vertex donosi , ali na žalost , to "budjenje" nije ni malo lako , a vrlo često je i bolno i teško . Ovo nikako ne znači da ako neko nema planete vezane za Asc' , Mc' ili Vertex nije u mogućnosti da doživi ovu vrstu "budjenja" , ali znači da neće postojati "pravi okidač" koji će pogurati osobu da se "probudi" .
Vertex se može predstaviti kao "prolaz" koji čoveku omogućava pristup drugim dimenzijama stvarnosti . Njegov orbis je , čak , 8° i naravno je jako naglašen u natalnim čartovima ljudi koji su u neku ruku dostigli vrhunac intelektualnog i duhovnog napretka . Kako izgleda taj "prolaz" reći će nam znak i planeta koje su vezane za Vertex . Zato neki astrolozi i pridaju toliko veliku važnost Vertexu u odnosu na Asc' i Mc' ...
Na primer , astrolozi će najverovatnije imati Vertex vezan ili za Uran ili za Neptun .
VERTEX se delineairira u 5, 6, 7 i 8. kući jer se ne smarta vrednim da se delineairira u drugim kućama. Naravno, vertex vredi u svim znakovima.Doći će vrijeme kad vertex ode i u druge kuće...
VERTEX U 5. KUĆI.:
Imate detinju orijentaciju, okrenuti ste unutarnjem i vezama. To implicira istinu, pa čak i naivnost koja nam je ugrađena u detinjstvu i koja je konstantna i kod odraslog. Imate potrebu za zabavom i uzbuđenjem u stalnoj vezi. Imate duboke strahove o odbacijavnju kao i potrebu za univerzalnom prihvaćenosti, bez obzira kako se ponašali.... Treba vam partner koji će vas poštovati i brinuti se o vama.
VERTEX U 6. KUĆI:
Imate naviku dužnosti, obvezu i žrtvu kad se radi o stvarima osećaja. Tu se nalaze nesvesne povezanosti sa lečničkim i religioznim modelima služenja, a ponekad čak do svetosti osobe.Negativna strana je jaka tendencija da se dobije toliko željena ljubav. Tu je potreba drugih da cene vašu iskrenost i postupke i namjere...
VERTEX U 7. KUĆI:
To je klasična pozicija za one koji su uvijek u nekom partnerstvu (na ovaj ili onaj način), očajnički tražeći onu svoju drugu polovinu ili osoba odluči da partnerstvo nije vredno rizika, jer je osoba uverena da neće naći ono što traži. Ova pozicija pokazuje osećaje koji nisu kompletni osim ako nisu u partnerstvu. U nekoj količini postoji iracionalni strah da će osoba na kraju ostati sama.Negativna strana je da osoba postane visoko samopravedna o ponašanju i prhvaćanju, intreakciji s drugima.
Vaša roditeljska veština je nesigurna u vašoj podsvesti, mada se u stvarnosti ispoljava kao sasvim u redu.
VERTEX U 8. KUĆI:
Indicira unutarnje težnje za nerazdvojnom unijom i potpunom posvećenošću. Ta potreba je jaka.
Negativna strana je kad realnost partnera nije u skladu s našim maštanjima. Jednom stvarno povrijeđna, osoba riskira da se zatvori vezama u budućnosti i ostane sama.
Verteks -antiverteks, svojim znakom nam može ukazati kako možemo iskusiti njegovu aktivaciju.
Ovan / Vaga može ukazivati na problematiku vezanu uz osobne želje i dijeljenje s drugima,
Bik / Škorpion ........ sigurnost naspram rizika,
Blizanci / Strelac ... znanje naspramt vizije,
Rak / Jarac ………… zaštita naspram poduzetnosti,
Lav / Vodolija …….. samoizražavanje naspram društvenog doprinosa,
Devica / Ribe …… strukturiranost oblika naspram težnje ka neograničenosti.
Moj Vertex je na 20*26" u konjukciji sa Ne na 20*13" u Strelcu u 5. Kuci.
Nivo: Ugledni forumaš / 8565 postovi
Objavljeno: utorak, 1.12.2015 / 3:22
Kako rekoh, nisam se bavio toliko tematikom Vertexa, ja u svom radu primjenjujem Arapske točke. Neizostavne su u mom radu. Vidim da pravi modernisti dosta pozornosti obraćaju na Vertex. Svako od nas bira tehnike, koje će koristiti u svome radu.
Eto sjetih se Vertexa, dodao bih rečenicu, moje profesorke Jovane Lučić Gajić - Vertex je točka svesnog delovanja. Mislim da je u ovoj rečenici sve rekla.:) Preuzeto sa predavanja iz davne 2008. godine.:)
Meni je Vertex u Raku u 8. kući i doista rizikujem da ostanem sam nakon jedne velike ljubavne drame. Mada, Vertex je u harmoničnom aspektu 60 sa Ma, kao i sa Sjvernim Mjesečevim Čvorom. Ovako ide SMCH 60 Vertex 60 Ma, koji je Almuten Figuris, vladar Ascedenta i vladar 5. kuce.:)
Zbog toga što mi je Mars Almuten Figuris u mom horoskopu Vertex itekako radi.
Nisam pratio, ali evo sad malo bacih poglijed i mogu reći da mi je profekcijom u 5.polje, Vertex jako aktivan od proljeća 2015. godine i bit će još neko vrijeme. Donio mi je nove poslovne aktivnosti, jer je Ma 0 MC, a Verex u 8. kuci - podrška drugih ljudi, novac od drugih ljudi. Sve se dogodilo sudbinski, onako iznenadno, kad sam najmanje to i očekivao.
A, možda donese i ljubav, pošto je Ma vladar 5. kuce.:) Ali i 12. kuce, pa će ta ljubav biti tajna.:) Daj Bože i to da se dogodi. Riješio sam da se poslije dugo vremena otvorim za emocije. Još kada Ne napravi 120 Vertex pa 180 Ma, a Ne je vl. 4. kuće. Pa ta bi ljubav mogla biti filmska.:)
Takodjer, kako je Ma vl. 12. kuce, gdje je Juzni Cvoer koji je sa Vertexom u trigonu, eto usmjerenosti i na duhovnu nadgradnju.
Objavljeno: utorak, 1.12.2015 / 3:25
Zaklina je napisao:
Preuzeto sa vise razlicitih lokacija na internetu. E posle svega ko ima iskustva da nam potvrdi/opovrgne teoriju dole napisanu.
Vertex predstavlja teoretsku, (teoretsku - ali kao što je to i Asc ili Mc) astronomsku tačku na nebu gde se seku ekliptika i prvi meridijan.
Vertex se uvek nalazi u zapadnom delu karte, njčešće u prostoru od 5-8. astrološke kuće.
180* nasuprot Vertexa se nalazi Antivertex, tako da ove dve tačke obrazuju osu.Vertex označava ključne i sudbonosne trenutke, dogadjaje i susrete u životu osobe (koji su pritom izvan/iznad naše kontrole), one u kojima se otkrivaju pravo lice i suština, i koji menjaju shvatanja i stavove čoveka o sebi, okolini i životu uopšte. Neki astrolozi Vertex nazivaju Kapijom sudbine.
Vetrex mogu aktivirati tranziti, osobe i mesta... ali, naravno, njegov značaj opisuje i položaj u natalnoj karti.
Vertex ima i značajnu ulogu u sinastriji i kompozitima. Npr. ukoliko Vertex jedne osobe pravi konjukciju, ili neki drugi značajniji aspekt sa liščnim planetama, uglovima, čvorovima ili asteroidima, sasvim je izvesno da će te osobe imati utisak da je u njihov odnos sudbina umešala prste...~ Vertex nije naročito jaka tačka u natalnom čartu ( u odnosu na druge natalne planete ) , sem u slučaju ako , na primer , je Severni / Južni Čvor blizu Vertexa , ili pak , naravno , neka natalna planeta sklapa konjunkciju sa Vertexom .
~ Ako se to desi , dešava se upravo suprotna stvar , Vertex postaje veoma bitna tačka , mesto gde se nagomilava puno energije , pa samim tim se njegov uticaj povećava i nadjačava čak i uticaj Asc' i Mc' !
~ Planeta koja se nadje blizu Vertexa potpuno se preklapa sa njim i daje mu "crtu" koju ona sama ima ~ naravno , u obzir se uzima i znak i polje u kome se Vertex i ta planeta ( planete ) nalaze .
~ Planeta će imati uticaja na Vertex i onda kada nije u bliskoj konjunkciji sa njim , već se nalazi u istom znaku gde i on . Samim tim , njih dvoje , udruženi , donose sasvim novu sliku i pogled na natusovu sudbinu ~ nešto što natus mora da iradi ili da proživi kako bi mogao da pronadje svoj Pravi Put ~ sopstveni smisao postojanja ( nešto na sistemu dobijanja odgovora :"Zašto sam rodjen(a) ?" )
~ Samim tim , Vertex i njegov uticaj na natusa je veliki i čak ponekad može da baci u zasenak ostale planete i njihove medjusobne aspekte .
~ Uticaj Vertexa je jal zato što predstavlja treću najbitniju tačku u natusovom natalnom čartu , tj. treći Put kojim natus bira da ide kroz život { Sveto Trojstvo , momentalna asocijacija ... }
~ Asc' predstavlja telo i um i okruženje u kome natus odrasta . Mc predstavlja dalji nastavak Puta kojim individua ide odrastajući , pa samim tim , Mc predstalja natusova dostignuća i težnje u životu . Asc' na neki način predstavlja "detinjstvo i nesvesno" , dok Mc' predstalja "odrastanje , zrelost i svesnost" .
~ Vertex , samim tim , predstavlja Kosmičku Svesnost , tj. mogućnost natusa da prihvati i razume ideju da je on(a) deo Univerzuma , ne izolovana jedinka . Ovo je veoma važna i "oslobadjajuća" informacija koju nam Vertex donosi , ali na žalost , to "budjenje" nije ni malo lako , a vrlo često je i bolno i teško . Ovo nikako ne znači da ako neko nema planete vezane za Asc' , Mc' ili Vertex nije u mogućnosti da doživi ovu vrstu "budjenja" , ali znači da neće postojati "pravi okidač" koji će pogurati osobu da se "probudi" .
Vertex se može predstaviti kao "prolaz" koji čoveku omogućava pristup drugim dimenzijama stvarnosti . Njegov orbis je , čak , 8° i naravno je jako naglašen u natalnim čartovima ljudi koji su u neku ruku dostigli vrhunac intelektualnog i duhovnog napretka . Kako izgleda taj "prolaz" reći će nam znak i planeta koje su vezane za Vertex . Zato neki astrolozi i pridaju toliko veliku važnost Vertexu u odnosu na Asc' i Mc' ...
Na primer , astrolozi će najverovatnije imati Vertex vezan ili za Uran ili za Neptun .
VERTEX se delineairira u 5, 6, 7 i 8. kući jer se ne smarta vrednim da se delineairira u drugim kućama. Naravno, vertex vredi u svim znakovima.Doći će vrijeme kad vertex ode i u druge kuće...
VERTEX U 5. KUĆI.:
Imate detinju orijentaciju, okrenuti ste unutarnjem i vezama. To implicira istinu, pa čak i naivnost koja nam je ugrađena u detinjstvu i koja je konstantna i kod odraslog. Imate potrebu za zabavom i uzbuđenjem u stalnoj vezi. Imate duboke strahove o odbacijavnju kao i potrebu za univerzalnom prihvaćenosti, bez obzira kako se ponašali.... Treba vam partner koji će vas poštovati i brinuti se o vama.
VERTEX U 6. KUĆI:
Imate naviku dužnosti, obvezu i žrtvu kad se radi o stvarima osećaja. Tu se nalaze nesvesne povezanosti sa lečničkim i religioznim modelima služenja, a ponekad čak do svetosti osobe.Negativna strana je jaka tendencija da se dobije toliko željena ljubav. Tu je potreba drugih da cene vašu iskrenost i postupke i namjere...
VERTEX U 7. KUĆI:
To je klasična pozicija za one koji su uvijek u nekom partnerstvu (na ovaj ili onaj način), očajnički tražeći onu svoju drugu polovinu ili osoba odluči da partnerstvo nije vredno rizika, jer je osoba uverena da neće naći ono što traži. Ova pozicija pokazuje osećaje koji nisu kompletni osim ako nisu u partnerstvu. U nekoj količini postoji iracionalni strah da će osoba na kraju ostati sama.Negativna strana je da osoba postane visoko samopravedna o ponašanju i prhvaćanju, intreakciji s drugima.
Vaša roditeljska veština je nesigurna u vašoj podsvesti, mada se u stvarnosti ispoljava kao sasvim u redu.
VERTEX U 8. KUĆI:
Indicira unutarnje težnje za nerazdvojnom unijom i potpunom posvećenošću. Ta potreba je jaka.
Negativna strana je kad realnost partnera nije u skladu s našim maštanjima. Jednom stvarno povrijeđna, osoba riskira da se zatvori vezama u budućnosti i ostane sama.
Verteks -antiverteks, svojim znakom nam može ukazati kako možemo iskusiti njegovu aktivaciju.
Ovan / Vaga može ukazivati na problematiku vezanu uz osobne želje i dijeljenje s drugima,
Bik / Škorpion ........ sigurnost naspram rizika,
Blizanci / Strelac ... znanje naspramt vizije,
Rak / Jarac ………… zaštita naspram poduzetnosti,
Lav / Vodolija …….. samoizražavanje naspram društvenog doprinosa,
Devica / Ribe …… strukturiranost oblika naspram težnje ka neograničenosti.
Moj Vertex je na 20*26" u konjukciji sa Ne na 20*13" u Strelcu u 5. Kuci.
Pa ti još Venera 0 Vega, pa Vertex 0 Ne u 5. kuci - Reci mi jesi li se nekad bavila nekom umjetnošću? Jel sa trudnoćama bilo sve ok?
Nivo: Uzdiže se na forumu / 136 postovi
Objavljeno: utorak, 1.12.2015 / 9:42
šta sam ja zapazila oko Vertexa....da je u Škorpiji u 6 kući i pravi konjukciju (orbis 3 apl) sa Merkurom....ostale aspekte da zanemarim.
Vertex u Škorpiji - ukazuje na asocijalnost, ekstremizam, agresiju.
Nisam primetila da se aktivirao sekundarnim progresijama prilikom nekih važnijih događaja u životu, a sve je prešišalo taj 14 stepen Vertexa, tako da jedino da čekam progresivni Mesec ponovo koji je bogu hvala prešao u progresivnog Strelca nedavno.
Osim kada sam diplomirala bilo Sunce progresivno na njemu, ali ne bih rekla da to ima veze sa tim.
Kada se radi o sinastriji...moj Vertex konjukcija sa njegovim Neptunom i Ascedentom.
Njegov Vertex pravi sekstile i trigone sa mojom Venerom, Jupiterom i MC.
Nivo: U petoj brzini / 347 postovi
Objavljeno: utorak, 1.12.2015 / 10:45
Kod mene Vertex u Jarcu u 5 polju, zanimljivo je da nema nijedan aspekt sa planetama nego samo trigon sa MC, a u 10 je i Saturn.
Isto tako i SMC nema nijedan aspekt osim trigon sa Plutonom.
Sve te tacke i eto cvorovi samo po jedan aspekt imaju, ali bar su trigoni :).
Ali u sinastrijama npr sa sinom, moj asc je na njegovom Vertexu, njegov asc na mom Jupiteru u 5 polju, to je karma :), on je taj koji je morao biti moj sin :)
A sa Aleksandrom imam njegov retro Neptun na mom Vertexu a njegov na mom Mo0Ur- veza iz proslog zivota , njegov vojnik sa vecim cinom ( btw udavih narod sa tim radosnim vijestima , bar za mene radosnim a oni ostanu bez rijeci , sokirani su hahaha )
Firma u kojoj trebam raditi ima njihov Jupiter i MC ali bas TACNO na mom Vertexu a njihov je (opet) na mom Mo0Ur - veza koja je prepoznata, to je moja karma za posao jer je MC, znak Jarac a plus njihov Jupiter koji ce mi dati dosta toga pozitivnog i sretnog . I onda sve to ide u trigon sa mojim MC. To je bas sudbina. Dodatno npr poklapanje osa, njihov asc na mom MC, njihov dsc na mom IC.
Taj Mo0Ur kod mene je pokupio npr ta dva Vertexa, i to Mjesec, sto znaci moja dusa je to prepoznala tu vezu, i Uran, koji donosi sve neuobicajeno, rusi predrasude i kalupe, i vjerujem da je Uran zasluzan sto ja vjerujem u to, sto me ne zanimaju tudja misljenja i sto zaista vjerujem u te neke karmicke veze i potrudim se da ih odgonetnem.
Uran je dao caroliju svemu tome :)
Inace mislim isto sto i ovo (copy paste) :
Vertex ima i značajnu ulogu u sinastriji i kompozitima. Npr. ukoliko Vertex jedne osobe pravi konjukciju, ili neki drugi značajniji aspekt sa ličnim planetama, uglovima, čvorovima ili asteroidima, sasvim je izvesno da će te osobe imati utisak da je u njihov odnos sudbina umešala prste...
Vertex predstavlja instrument sudbine koji deluje kroz osobe ili događaje.
Tacka Verteksa smatra se veoma važnom u sinastriji gde pokazuje fatalne ili karmicke susrete meðu ljudima.
Eh sad...ako se tu upetlja neki Mars, neki Saturn...tj malefik ili planete koje smatramo "losijim" onda to sigurno donosi odnos sa problemima po osobu ciji je Vertex.
Slika je sinastrija sa ustanovom gdje cu raditi.
Nivo: U blagom usponu / 74 postovi
Objavljeno: utorak, 1.12.2015 / 10:48
Hajde da se i ja malo uključim među vas iskusne forumaše! Rado pratim forume na ocultu.com i onda onako lijepo amaterski sva ta saznanja strpam negdje u svoj natal, sinastriju, kompozit, ma svašta nešta....E sad, prvi put čujem za Vertex pa rekoh, ajde da provjerim što to znači u mom slučaju. Ali nigdje nisam našla objašnjenje (osim svog "maštovitog" opisa satkanog iz prethodnih saznanja).
Ali, zato ste vi tu! Stvar je sljedeća:
Moj Vertex je na 13,21 Vage (6.kuća), a njegov Uran čini egzaktnu konjukciju mom Vertexu (13,26). Osim toga njegov Vertex je na 16,42 Raka i čini isto tako egzaktnu konjukciju mom IC-u (16,10).
Ja vidim samo krš-lom (karta tornja u tarotu)
A što vi vidite?
Nivo: U petoj brzini / 347 postovi
Objavljeno: utorak, 1.12.2015 / 10:53
mivana7 je napisao:
Hajde da se i ja malo uključim među vas iskusne forumaše! Rado pratim forume na ocultu.com i onda onako lijepo amaterski sva ta saznanja strpam negdje u svoj natal, sinastriju, kompozit, ma svašta nešta....E sad, prvi put čujem za Vertex pa rekoh, ajde da provjerim što to znači u mom slučaju. Ali nigdje nisam našla objašnjenje (osim svog "maštovitog" opisa satkanog iz prethodnih saznanja).
Ali, zato ste vi tu! Stvar je sljedeća:
Moj Vertex je na 13,21 Vage (6.kuća), a njegov Uran čini egzaktnu konjukciju mom Vertexu (13,26). Osim toga njegov Vertex je na 16,42 Raka i čini isto tako egzaktnu konjukciju mom IC-u (16,10).
Ja vidim samo krš-lom (karta tornja u tarotu)
A što vi vidite?
Sad ja napisah, Uran daje caroliju :), to je za tebe nesto iz trece dimenzije :), nesto nadrealno ( jer je Vaga, znak koji predstavlja odnose). Vidi Veneru, aspekte...jer Venera vlada Vagom.
IC predstavlja dom a jos u Raku, on dozivljava tebe kao neku sigurniju luku. I vidi aspekte IC, Mjeseca ( vladar Raka)...sve to utice jer se i to pokupi i daje u znacenje.
Nije krs- lom, ti si opcinjena i smatras to nadrealnim a on je tu zbog osjecaja sigurnosti.
Nivo: U blagom usponu / 74 postovi
Nivo: Uzdiže se na forumu / 129 postovi
Objavljeno: utorak, 1.12.2015 / 13:21
Igor Igor je napisao:
Pa ti još Venera 0 Vega, pa Vertex 0 Ne u 5. kuci - Reci mi jesi li se nekad bavila nekom umjetnošću? Jel sa trudnoćama bilo sve ok?
Prva trudnoca komplikovana, a druga ok. Sto se tice umetnosti, oduvek sam joj naklonjena. I pre 2 godine sam recimo, posle 10 godina u bankarstvu (puna 8. Kuca ) , potpuno promenila smer. Sada se bavim veb dizajnom i kodiranjem. To me ispunjava. Jos samo da postignem neku stabilnost. Ali ide na dobro.
Objavljeno: utorak, 1.12.2015 / 14:17
Zaklina je napisao:
Prva trudnoca komplikovana, a druga ok. Sto se tice umetnosti, oduvek sam joj naklonjena. I pre 2 godine sam recimo, posle 10 godina u bankarstvu (puna 8. Kuca ) , potpuno promenila smer. Sada se bavim veb dizajnom i kodiranjem. To me ispunjava. Jos samo da postignem neku stabilnost. Ali ide na dobro.
Ok, Neptun u 5. kuci nije bas dobar za to, ali sad je sve u redu, hvala Bogu.
Pa to te i pitam, htjedoh te pitati, kad smo tumacili Venereu na Vegi.
Venera na Vegi i jos neki aspekt, kolko se sjecam, a vrlo je jak ti daje umjetnicki potencijal. Takodjer i Neptun u 5. kuci, a sad tu je i Vertex, pa eto. Jupiter je beše u Djevici, jel tako? Jel mozes da vidis, kada smo ovdje na Vertex-u, da li se neki tranzit obrazovao prema njemu i uslovio tu veliku promjenu u tvom životu?
Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06
Ljubavni odnosi - 5. kuća i 8. kuća horoskopa
Ivy775, utorak, 17.5.2022 / 17:41
Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36
Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04
Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji
Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30
Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45
Diskusija o natalnim aspektima i iskustva
Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23
Astromedicina - Osn. teoretske postavke
Wonderwoman28, četvrtak, 12.8.2021 / 18:08
Wonderwoman28, sreda, 11.8.2021 / 18:27
Cicimici, nedelja, 14.10.2018 / 10:27
Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46
Brida, petak, 24.8.2018 / 18:05
Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46
Brida, sreda, 22.8.2018 / 18:22
Cicimici, ponedeljak, 20.8.2018 / 15:03
Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21
bajaderica, subota, 23.6.2018 / 12:05
Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC
Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29
Kako će mi biti na novom poslu
Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41
Pravila gledanja, tumačenja i analiza
Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14
Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36
Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45
Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46
Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04
Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC
Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29
Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46
Kako će mi biti na novom poslu
Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41
Diskusija o natalnim aspektima i iskustva
Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23
Pravila gledanja, tumačenja i analiza
Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14
Cicimici, sreda, 16.5.2018 / 0:42
Atina123, sreda, 16.5.2018 / 12:23
Nedeljni horoskop 23.4 do 30.4
Butterflies, nedelja, 29.4.2018 / 9:12
Butterflies, utorak, 24.4.2018 / 22:57
Cicimici, sreda, 21.3.2018 / 21:00
Analize začeća, trudnoće i porođaja
Cicimici, petak, 23.2.2018 / 8:30
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 17:19
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:46
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:43
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:40
Numerološko slaganje sa partnerom
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:35
Horarna - pitanja ljubavi i braka
Igor Igor, sreda, 16.11.2016 / 23:52
Horarna astrologija - brza pitanja i odgovori
Marc, ponedeljak, 21.11.2016 / 9:16
Horarna astrologija - Vježbaonica
Igor Igor, nedelja, 20.11.2016 / 23:01
Cicimici, petak, 1.12.2017 / 15:05
Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji
Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30
Tradicionalna astrologija - Brak (Lily, Rafae...
Igor Igor, subota, 3.9.2016 / 12:14
Mihica3, petak, 24.11.2017 / 13:24
lalafo, nedelja, 4.6.2017 / 14:25
Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21
Povijest tradicionalne A. - Partnerstva i bra...
Marc, utorak, 24.1.2017 / 14:52
vratanca27, petak, 17.3.2017 / 16:23
Igor Igor, sreda, 17.2.2016 / 9:09
Igor Igor, ponedeljak, 5.9.2016 / 9:16
Cicimici, ponedeljak, 5.3.2018 / 20:40
Igor Igor, petak, 23.12.2016 / 0:54
bubi28, utorak, 13.6.2017 / 20:10
Igor Igor, utorak, 20.12.2016 / 23:56
Igor Igor, sreda, 23.12.2015 / 0:00
Igor Igor, ponedeljak, 7.11.2016 / 11:22
Igor Igor, četvrtak, 2.6.2016 / 0:56