Statistike: 191 teme, 15286 poruke
Najnovije teme:Radi li netko ovdje uopće?
Aktuelna tema:Igre na sreću
Posljednja poruka:Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06
TEMA
Nivo: Nova nada foruma / 13 postovi
Objavljeno: subota, 19.12.2015 / 22:10
Tema: Horarna - pitanja ljubavi i braka
Chupka je napisao:
Postovani,interesuje me da li cu obnoviti vezu,da li ce doci i do braka mozda?Ja sam rodjena 04.07.1984. u Zagrebu ime mi je Milnada,a on ( Marko ) 14.06.1981. u Niksicu.Pre veze druzili smo se godinu ipo dana.Bili smo skoro 2 god zajedno.Nismo u kontaku od 28.08.2015 a datum kad smo se smuvalï bio je 5.1.2014.
Hvala unapred
Karta je otvorena u 21:42 u Beogradu, staviću je u prilog.
Vladar sata je Mars, vladar asc Merkur.
Mars nije vladar tripliciteta znaka na asc Device.
Mars i Merkur nisu u znakovima istog tripliciteta.
Mars i Merkur nisu istog kvaliteta.
Zbog svega ovoga, karta nije radikalna, pa uzmi odgovor sa rezervom.
Ti si Merkur u 5.polju u Devici.
Momak je Jupiter u 1.polju u Devici.
Mesec kao tvoj sekundarni signifikator i signifikator celokupne situacije je u 8.polju u Ovnu.
E ovako. Rekla bih da si zainteresovana za ovog momka i da ga pomalo idealizuješ - Jupiter je u sedištu i egzaltaciji Merkura.
No, Jupiter je u izgonu - ono što ti nudiš ovom momku, on odbija.
Mesec kao tvoj kosignifikator, našao se u polju strahova, kriza što ukazuje da si zabrinuta za celu situaciju. Plus prva aplikacija Meseca je ka Merkuru i to kvadrat uz negativnu recepciju (Merkur je u znaku izgona Meseca), što ukazuje na neki tvoj unutrašnji sukob, ne osećaš se baš sjajno.
Merkur, odnosno ti si peregrin, totalno si izgubljena, ne znaš gde ćeš, šta ćeš, plus Merkur je u znaku pada Jupitera - ovaj momak ti i nije "prijateljski" naklonjen, jednostavno njemu smeta nešto kod tebe.
Merkur aplicira Jupiteru u trigon bez ometanja, jer će Merkur prvo stići do Jupitera pre nego što stigne do Venere i Marsa, tako da je odgovor Da, postoji mogućnost za pomirenje. Javi ishod. Pozdrav.
0
0
Nivo: Novajlija na forumu / 3 postovi
Objavljeno: nedelja, 20.12.2015 / 0:38
Hvala.Za koji period bih mogla opet da vam se obratim?
0
0
Nivo: Ugledni forumaš / 8565 postovi
Objavljeno: nedelja, 20.12.2015 / 1:13 Izmjenjeno: nedelja, 20.12.2015 / 3:48
Lenka je napisao:
Pitanje da li ce doci do obnavljanja vezeZagreb,18.12.u 22 .24
1)Ac u Djevici,vladar Merkur u 5.u Jarcu/Dc u Ribama,vladar Jupiter u 1.uDjevici
Merkur i Jupiter su su aplikacionom trigonu,k tome je i Jupiter u Merkrurovom sjedištu,ali u izgonu
-nema neometajućeg aspekta
-polurecepcija,Jupiter u Merkurovom sjedištu
2)Mjesec i Jupiter su u aspektu opozicije,separacioni aspekt,Mjesec je u Jupiterovom sjedistu,ali na zadnjem stupnju
-opet jedna polurecepcija,ali i nepovoljan aspekt
3)Venera i Sunce nisu u aspektu
Venera u padu u Škorpiji,Sunce u svom sjedištu
Pa nekako je meni s tvoje strane sve komplicirano,ti ga i hoćeš i nećeš,onako ne puštaš ga ali ga ne želiš ili ne možeš ni imati na pravi način,prihvaćaš ga ,ali napola.Moguće da si razapeta između tradicije i želje srca,pa se blokiraš,pa mijenjaš stavove,bi ,ali imaš jake kočnice .Sve je ok u teoriji,ali „praksa“ te muči.Mogla bi ga voljeti ovako kroz riječi ,razgovore,ali kad dođe do konkretne situacije jako si blokirana.Pa moguće da i dijete,djeca tu igraju ulogu,možda s te strane dolaze neke blokade
Posto je vladar 7. U kući jasno je da te on voli,ali što da radi s tom ljubavi za tebe,ograničenja i poteškoće su na ovom odnosu,pa vrlo moguće da je zbog tebe ovaj odnos napola tajan,Merkur je vladar i tvoje 12.kuće pa u 5. Ljubav,ali bez perspektive neke,ti želiš ljubav ali ne vidim da planiraš i nešto u smislu braka s njim,možda svjesna ograničenja koja nameću okolnosti
Ne bih rekla da je tu sve rečeno,stagnacija,pa evo ,još uvijek nije vrijeme da se stvari pokrenu s mjesta,još je malo rano za neka važnija dešavanja,niti kraj niti obnavljanje,vrijeme je potrebno da se situacija iskristalizira
Pa,evo ,sačekajmo i Igorovu riječ
Skroz se slažem s Lenkom.
Da, vladar 7. u 1. odnosno Mjesec u 7. što je pokazatelj obostane želje. Ipak, Ju je u padu, pa nedostatak inicijative. Još aspekt opozicije, pa još separacija, što ukazuje na to da je odnos prekinut.
Ispravio bih samo Merkur aplicira Jupiteru, ali će prije aspekta sa Jupiterom, Venera napraviti 60 sa Jupiterom. pa je Venera ta koja ometa.
Ipak, da li ometa? Ne. Jer, Venera je ONA (žena u njoj) 60 Jupiter, sto simbolizira njega, pa eto jednog zapravo dobrog aspekta. Ovo može pokazati interes njega za nju,koji može da dovede do pomaka,ali ne i dovoljno za nešto više,tj.ozbiljno.
Dodao bih i to da Mo mijenja znak, što ukazuje na drugačiji odnos prema ovoj priči. Daleko realniji i racionalniji. Više joj je na neki način dozlogrdilo da bude žrtva,osoba koja pati,isl.
Da skažem se sa Lenkom. Još uvjek nije kraj. Tj. dolazi do odredjenog pomaka. Ali ne vidim nešto ozbiljnije, sem obnove kontakta, ako nisu u istom.
0
0
Objavljeno: nedelja, 20.12.2015 / 1:26 Izmjenjeno: nedelja, 20.12.2015 / 1:29
Igor Igor je napisao:
Ispravio bih samo Merkur aplicira Jupiteru, ali će prije aspekta sa Jupiterom napraviti 60 sa Venerom, pa je Venera ta koja ometa. Aj da je Merkur vl. 7. njega, pa nju da uzmemo kao Ve, al ovdje je ona Me i ona je Ve. Tako da imamo ometača a to je Ve.
Hm.. U Efemeridima Merkur prvo stiže do Jupitera, iako izgleda sada da je bliži aspektu sa Venerom...
0
0
Objavljeno: nedelja, 20.12.2015 / 1:31 Izmjenjeno: nedelja, 20.12.2015 / 3:34
Lenka je napisao:
Evo,pokušam ja ,znam da je Igor u velikoj gužvi,a tebi sigurno nije lako u ovoj situaciji,pa bar nešto da čuješ-a Igor neka pogleda i da svoje mišljenje kad bude u mogućnosti .
Svakako sačekati Igorov odgovor i analizu,ništa još ne zaključuj po mojoj analizi,dok Igoro ne „prekontrolira“ malo
Zagreb,19.12.u 07:29,Da li cemo ostati u braku?
1)Ac u Strijelcu,Jupiter u 9.u Djevici,u izgonu/Dc u Blizancima,Merkur u 1. U Jarcu,u svom terminu,no zapravo bez nekog digniteta
-Jupiter i Merkur nisu u aspektu
-polurepcija postoji,Jupiter u 2.Merkurovom sjedištu ,debilitiran
-nema neometajućioh aspekata
2)Mjesec i Merkur nisu u aspektu
-zadnji aspekt Mjeseca sa Suncem u Strijelcu ,kvadrat,tenzije,on je sad zadovoljan pa to kod tebe svakako stvara veliku frustraciju,napeti odnosi ,moguće i svađe,kako to već biva,kad se umiješa treća osoba,nikako ne može biti mirno i lako /idući aspekt koji Mjesec radi jest sa Saturnom u 12. U Strijelcu(kad bi se racunali i vanjski planeti,prije Saturna Mjesec susrece Neptuna u Ribama),pa prihvaćanje da postoji i ta druga ,ajmo reći tajna žena,sa tvoje strane,koliko god teško bilo, je neizbježno,međutim, dobro će ti doći podrška mlađeg muškarca,prijatelja nekog ,koji je ,kako vidim zainteresiran za tebe
-Što još tu imamo –Merkur iz 1. U jarcu i Jupiter iz 9. U Djevici u sekstilu sa Venerom u Škorpionu u 10.,plus merkur i Jupiter u trigonu( ne znam sad kako točno ovo gledati ,ali bi vas bas ta njegova mogla povezati ,u smislu da se ti malo potrudiš,konkurencija nekad zna biti i inspiracija ,ne samo problem,možda ti je nedostalo malo želje za njega,što nije ni čudo ako je teret braka pao na tvoja leđa )
Što se muža tiče,voliš ga,to stoji,puno si ti zrelija od njega,trenutno ga vidim kao osobu nezrelu za situaciju u kojoj se našao,djetinjast, nepažljiv i hladan prema tebi ,sve važne odluke prepušta tebi,pa se moguće sad našao u prilici da ga ta neka doživljava drugačije, a ego mu svakako nije dozvolio da se odupre tom iskušenju, pa čak bih rekla da je to nekako i „normalno“ njemu da ima ljubavnicu, moguće tako u tradiciji nekako stoji da muškarac koji nema drugu je samo papučar...ovo je svakako bolno iskustvo za tebe, ali ti nosi duboku transformaciju,pa sad,koliko god ga voljela,vrijeme će ti nametnuti neke odluke i zaključke,ali si odlučna da zadržiš ovaj brak.Iako,iako bih ja rekla,ako će netko nekoga tu da ostavi ,da to neće biti on ,ti imaš tu snagu da staviš točku na sve,kad ti se sve skupi samo jednim potezom da sve to odrežeš,ali to je onda duboko i zauvijek,a on ne baš,on bi mogao tako odlaziti dolaziti ali nema on snage da to odreže na način na koji bi ti mogla .Ne ohrabruje ,me bas ovaj trigon Satruna u Strijelcu i Urana u Ovnu,iako aspekt nije problematičan, planete su bitno različitih karaktera,pa sad kako bi to uskladili,on bi i tebe i nju u isto vrijeme imao
3)Venera i Sunce nisu u aspektu
E,sad,Ac je na 25.stupnju, Sunce na 27.u Strijelcu,pa konjukcija postoji,Sunce u svom sjedištu
što daje neku nadu da je njemu ipak stalo da zadrži vaš brak,ali ste se vas dvoje jako udaljili,on je tebi više kao neki prijatelj nego što ga doživljavaš kao ljubavnog partnera ,tako u braku ste pa bi da tako ostane,kako ti ,tako i on,ali nedostaje među vama dvoma povezanosti emotivne,Mjesec u 3.u Ovnu, komunikacija je problem,tako ,dosta hladna među vama,ali Fortuna u konjukciji sa Mjesecom,pa moguće da uz malo sreće i puno truda i vremena (Saturn u 12. Trigon Mjesec u Ovnu u 3.-pa tako malo i karmički zahtijevan odnos)uspijete oživjeti tu komunikaciju,jdno drugo ste počeli prihvaćati zdravo za gotovo
Puno je svega,ne bih još nikakav zaključak donijela na temelju svega ,možda Igor vidi jasnije sitaciju od mene, ali bih rekla da je sudbina uplela prste ,da postoji mogućnost da se brak održi,ali uz puno truda-ne samo s tvoje strane,nemoj mu dozvoliti da te dovede u situaciju da sve podređuješ njemu,nađi nešto što te ispunjava veseli a da nije vezano uz njega,promijeni energiju ,kad on osjeti da ti postaješ zadovoljnija i sretnija a da to nema veze sa njim, svakako će te gledati na drugačiji način pa i njegov interes za tebe „novu“ svakako moze ozivjeti ovaj odnos.
Da, pa Lenka postaje majstor.:) Bravo Lenka.:)
Ono što bih dodao.
Da li ćemo ostati? Da bi odgovor bio pozitivan, mnogo će nam pomoći prisustvo fiksnog elementa, PH Mo, kao i posliednjih stupnjeva.
To što je Ascedent na zadnjim stupnjevima, prvi je pokazatelj da je još rano da se govori o raskidu, da situacija (na neki način)stagnira,što može pomoći.
Me, vl. DC-a u 1. kao i u sjedištu Ju, vl. 1. kuce, njemu je nedvoj()beno stalo da se očuva brak. Takodjer, So 0 Ascedent aplikaciono. Super je to Lenka uočila.
Merkur aplicira Jupiter, ali prvo će Venera uraditi 60 sa Jupiterom. Venera je žena u njoj, a Jupiter je on u pojavnom obliku. Ona će se boriti da ju ponovno zavoli kao ženu. Ali, ja bih tu savjetovao da se ne mijenja nikako prema njegovim mjerilima,već prema onome, kakva ona želi da bude. Da zauzme jasan stav, potrudi se biti pozitivnija, samopouzdanija,poraditi na fiz.izgledu. Ipak,naglašavam - Zbog sebe, a samim tim i on ce ju voliti više kao takvu.
Ubacio bih i ovo pravilo:
- Kada je Ascedent na zadnja 2 stupnja, u obzir treba uzeti i odnos drugih vladara 1. odnosno 7. kuce. Iz razloga što to ukazuje da je postojeća situacija poprimila i neke druge, nove crte.
Ovdje je to: Jarac - Rak, Sa-Mo. Mo aplicira Sa, kroz trigon. Inače, ako je pitanje - Da li ćemo ostati skupa? ili ako je pitanje Da li cemo se rastaviti? a postoji harmoničan aspekt izmedju signifikatora, to spašava odnos, vezu, brak. Sad, ovisi o recepcijama.
Sad ok, vidimo da je Mo u znaku Sa pada, što pored očiglednih njenih nezadovoljstava, može donijeti da baš ona bude ta, koja će postaviti ultimatum, da će joj biti svega preko glave.
Slažem se sa Lenkom - Svakako se može popraviti odnos.
0
0
Objavljeno: nedelja, 20.12.2015 / 1:42
Zodijak90 je napisao:
Hm.. U Efemeridima Merkur prvo stiže do Jupitera, iako izgleda sada da je bliži aspektu sa Venerom...
Da, da video sam izmenio sam. Nisam video tvoj post. A, bas mi pade na pamet da pogledam. Vrlo zanimljivo.
Ipak Ve će prva izgraditi 60 sa Ju. I na taj način će Me na neki način ostati frustriran.
0
0
Objavljeno: nedelja, 20.12.2015 / 1:43
Chupka je napisao:
Hvala.Za koji period bih mogla opet da vam se obratim?
Nema na čemu. Hm, pa sad neka me Igor ispravi, horarna pitanja se ne smeju ponavljati dok ne istekne period za koji se pita ili se situacija ne promeni. Merkur aplicira Jupiteru u obrisu od 8°, konkretno možda bi se nešto moglo desiti za 8 dana ili nedelja. E sad ja slabo stojim sa određivanjem vremena u horarnoj, pa me nemoj držati za reč.
0
0
Objavljeno: nedelja, 20.12.2015 / 1:51
Igor Igor je napisao:
Da, da video sam izmenio sam. Nisam video tvoj post. A, bas mi pade na pamet da pogledam. Vrlo zanimljivo.
Ipak Ve će prva izgraditi 60 sa Ju. I na taj način će Me na neki način ostati frustriran.
Da, da, previdela sam aplikaciju Venere i Jupitera, u pravu si. A šta misliš da li je Venera na neki način ovde pomagač, pošto aplicira Jupiteru, a njoj aplicira Merkur? Odlepim kad imam ovako isprepletane aspekte.
0
0
Objavljeno: nedelja, 20.12.2015 / 1:55 Izmjenjeno: nedelja, 20.12.2015 / 2:21
ZA PITANJE - DA LI ĆEMO OSTATI U BRAKU? ( Radila je Lenka)
Dodao bih.
11. polje - afere bračnih partnera. Imamo na vrhu 11. polja Veneru. Ve aplicira vrhu 11. polja, da tako kažemo. Znači ovo je slika gdje druga žena preuzima ulogu prve žene. Venera je u recepciji sa Marsom, što može ukazati na to da druga žena može uzeti prevlast neko vrijeme. Ipak, imajmo u vidu da će Me izgraditi 90 sa Ma, kao i da će Mo izgraditi 180 sa Ma. Pa, eto puca tikva.
Posebno gledajući odnos njega i te žene. On je Me u Jarcu ona je Ma u Vagi. Nema recepcija. Izuzev toga što su oba u znacima istog kvaliteta, kardinalnim znacima, pa će napraviti kvadrat, koji vodi u pucanje. Kvadrat bez recepcija, vodi u pucanje.
Ono što bih takodjer dodao, jeste recepcija Me-Sa-Ju i to su sjedista u pitanju. Vezuje se za 1. odnosno 7. polje. Saturn je drugi vladar 1. kuce, pa eto nekakva promjena je potrebna kod nje. U smislu toga da postavi jasne granice i gradi samopouzdanje. Čak i to što Ve ide ka Ju, kroz 60, ukazuje na njenu borbu za vraćanje titule žene, da nešto uradi na sebi, da bi se dopala njemu, da bi mu ponovno bila ona stara.
Sve u svemu. Slažem se sa Lenkom, brak se može spasiti. Itekako. Samo je potrebno da poradiš na sebi, u kompletu, počevši od izgradnje sopstvenog stava, postavljanja odredjenih granica, sticanja samopouzdanja do nekakvog rada na spoljnjem izgledu. Ovo je velika škola za tebe. On bi najradje i jednu i drugu. Merkur ezaltiran od Marsa, ukazuje da ga ona nešto nagovara, da ga više želi, nego što ga voli isll. Ali, samo radi na sebi, postavi granice i pročit če njega sve te lutke.
0
0
Objavljeno: nedelja, 20.12.2015 / 1:59 Izmjenjeno: nedelja, 20.12.2015 / 1:59
Zodijak90 je napisao:
Da, da, previdela sam aplikaciju Venere i Jupitera, u pravu si. A šta misliš da li je Venera na neki način ovde pomagač, pošto aplicira Jupiteru, a njoj aplicira Merkur? Odlepim kad imam ovako isprepletane aspekte.
Da, nije dugo bilo ovakvih aspekata.:))) Jako dugo. Od ljetos, čini mi se, kada se bilo dogodilo da 4 planeta idu ka Saturnu i medjusobno suradjuju. Ufff te primjere moram okačiti, to je kaos.:)
Da, u slučaju održavanja braka je Venera pomagač. Evo sad razmotrim i druga dva primjera pa sistematiziram. Ovih dana sam radio drugim metodama, ne horarnom. Čak i ovo što sam radio horarnom kolko se sjecam nije Ve nigdje bila omtač. Samo vidim i druga dva primjera pa sistematiziram.
U primjeru br. 2 za očuvanja braka jeste
0
0
Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06
Ljubavni odnosi - 5. kuća i 8. kuća horoskopa
Ivy775, utorak, 17.5.2022 / 17:41
Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36
Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04
Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji
Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30
Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45
Diskusija o natalnim aspektima i iskustva
Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23
Astromedicina - Osn. teoretske postavke
Wonderwoman28, četvrtak, 12.8.2021 / 18:08
Wonderwoman28, sreda, 11.8.2021 / 18:27
Cicimici, nedelja, 14.10.2018 / 10:27
Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46
Brida, petak, 24.8.2018 / 18:05
Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46
Brida, sreda, 22.8.2018 / 18:22
Cicimici, ponedeljak, 20.8.2018 / 15:03
Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21
bajaderica, subota, 23.6.2018 / 12:05
Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC
Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29
Kako će mi biti na novom poslu
Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41
Pravila gledanja, tumačenja i analiza
Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14
Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36
Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45
Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46
Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04
Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC
Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29
Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46
Kako će mi biti na novom poslu
Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41
Diskusija o natalnim aspektima i iskustva
Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23
Pravila gledanja, tumačenja i analiza
Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14
Cicimici, sreda, 16.5.2018 / 0:42
Atina123, sreda, 16.5.2018 / 12:23
Nedeljni horoskop 23.4 do 30.4
Butterflies, nedelja, 29.4.2018 / 9:12
Butterflies, utorak, 24.4.2018 / 22:57
Cicimici, sreda, 21.3.2018 / 21:00
Analize začeća, trudnoće i porođaja
Cicimici, petak, 23.2.2018 / 8:30
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 17:19
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:46
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:43
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:40
Numerološko slaganje sa partnerom
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:35
Horarna - pitanja ljubavi i braka
Igor Igor, sreda, 16.11.2016 / 23:52
Horarna astrologija - brza pitanja i odgovori
Marc, ponedeljak, 21.11.2016 / 9:16
Horarna astrologija - Vježbaonica
Igor Igor, nedelja, 20.11.2016 / 23:01
Cicimici, petak, 1.12.2017 / 15:05
Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji
Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30
Tradicionalna astrologija - Brak (Lily, Rafae...
Igor Igor, subota, 3.9.2016 / 12:14
Mihica3, petak, 24.11.2017 / 13:24
lalafo, nedelja, 4.6.2017 / 14:25
Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21
Povijest tradicionalne A. - Partnerstva i bra...
Marc, utorak, 24.1.2017 / 14:52
vratanca27, petak, 17.3.2017 / 16:23
Igor Igor, sreda, 17.2.2016 / 9:09
Cicimici, ponedeljak, 5.3.2018 / 20:40
Igor Igor, ponedeljak, 5.9.2016 / 9:16
Igor Igor, petak, 23.12.2016 / 0:54
bubi28, utorak, 13.6.2017 / 20:10
Igor Igor, utorak, 20.12.2016 / 23:56
Igor Igor, sreda, 23.12.2015 / 0:00
Igor Igor, ponedeljak, 7.11.2016 / 11:22
Igor Igor, četvrtak, 2.6.2016 / 0:56