Statistike: 191 teme, 15286 poruke
Najnovije teme:Radi li netko ovdje uopće?
Aktuelna tema:Igre na sreću
Posljednja poruka:Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06
TEMA
Nivo: Ugledni forumaš / 8565 postovi
Objavljeno: nedelja, 8.11.2015 / 15:01
Tema: Horarna astrologija - posao, karijera, profesija
WhiteDragon je napisao:
6.11.2015. Banjaluk, 7:42 jutro :)
Uffff, ovako nešto nisam skoro vidio. A, inače, na ovakvom, tj. sličnom horarcu sam počeo da učim. hehehe
Postupak je sljedeći:
1. Ascedent ( pitač ) je na 27. stupnju Skorpije. Ako se Ascedent nadje na entitetu od 27. stupnja jednog do 2. ili 3. stupnja narednog znaka, to znači da je nekako preuranjeno za postaviti pitanje, jer se kockice još nisu posložile. Takodjer, znači i da je pitač zabrinut, na šta ukazuje i Saturn koji je blizu samog Ascedenta. Saturn u 1. kuci - pitač sebe samo uvlači u sve veći problem, ili teškoće, otežanja, ograničenja, čekanja, trpnje,...
Vladar Ascedenta je Mars, te gledamo njegov odnos sa vladarem MC-a, Merkurom. Nalaze se u doista snažnoj i moćnoj recepciji i po sedištima i po triplicitetima, što nosi negdje 8 bodova. Nemaju aspekt. I dalje, posmatramo odnos vladara Ascedenta i MC-a. Vladar Ascedenta Mars u 10. kuci, nedvojbeno ukazuje da je ona usmjerena na polje posla, ali vladar MC-a Merkur je u malefičnoj, najmalefičnijoj 12. kuci, te ona kao da je pogubila svaki kompas. Stvari nikako ne idu na ruku, a ona je dezorijentirana. Može čak biti i žrtva manipulacija, vezano za zaposljenje.
2. Gledamo odnos Mjeseca, drugog signifikatora iliti kosifnifikatora pitača i Marsa, vladara MC-a. Mjesec aplicira Marsu, i to kroz konjunkciju, i to u karinalnoj, ugaonoj 10. kuci, ma na samom MC-u, ali Jupiter je prepreka na tom putu. Tzv. princip PROHIBICIJA, negativan odgovor.
E, sad, odgovor nije u potpunosti negativan s obzirom da je Jupiter drugi vladar 1. kuce i vecinski vladar, pa smo još i u godini Jupitera. Ovo opet ukazuje na mogućnost ali uz potškoće.
3. Sada gledamo kakav je odnos izmedju Marsa i prirodnih signifikatora posla Saturna i Sunca. Mada, na Sunce nećemo toliko obraćati pozornost, jer je noćna karta, a ono je treći signifikator za posao. Mjesec i Saturn nisu ni u kakvom odnosu.
4. Sada gledamo planet od koga Mo odlazi i planet ka kome Mo ide
Mo odlazi od Sunca, bili su u sekstilu, što ukazuje na nekakvu poslovnu mogućnost, ali slabašnu, jer je riječ o lošem sekstilu. Naime, Sunce se nalazi u znaku Mjesečevog pada. Tako da, bilo nešto, ali ništa posebno, ništa konkretno. Slabo, slabo. Mjesec ide ka Jupiteru, što ukazuje na dobru mogućnosti, na siguran posao, s obzirom da je Ju, drugi i većinski vladar 1. kuće, ali još uvjek je rano o tome govoriti. Nismo sve pogledali.
5. Gledamo odnos planeta od kog Mo ide i koji simbolizira pitača i dogadjanja iz prošlosti i planeta ka kome Mo ide, koji u ovom slučaju simbolizira posao i dogadjanja u budućnosti. To su So i Ju, koji se nalaze u aplikacionom sekstilu. Super. Tj. nije super, pošto je So u malefičnoj 12. kući, Ju u padu. Ali, opet nagoveštava dogadjaj.
Kad sve zbrojimo, ima ona pokazatelja da dobije posao i to jakih, ali potrebno je ovdje proći kroz odredjena iskušenja, da ne budem grub, rećit ću na putu do dobijanja posla pratit će je odredjena otežanja, ograničenja. Mora biti pronicljiva, kako ne bi bila izmanipulirana na odredjn način. Takodjer, mora se malo strpiti. Posao, koji bude dobila, definitivno nije baš po njezinim mjerilima, ali budući da je nezaposlena, bolje išta nego ništa.
Svakako pozitivan odgovor, uz odredjna otežanja i ograničenja, ćekanje, te sam posao nije po njezinim mjerilima, ali dobro, imat će posao, to je najvažnije.
Što se vremenske odrednice tiče, uzet ću ovaj aspekt MO 0 JU, a zatim SO 60 JU. Riječ je o prenosu Svjetlosti. Mo se odvojio od So i ide ka Ju, a onda So sklapa aspekt sa Ju. Svi sretni i zadovoljni, što bi se reklo. Mo je u promjenljivom znaku ( tjedni) na MC-u (sam ugao sati, dani) ali, pošto je u slabašnoj Djevici, gdje je peregriniran, ja prednost dajem tjednima. So u Skorpiji , fiksnom znaku (mjeseci ) u promjenljivoj 12. kuci (tjedni). Ovdje sve vuće na mjesece, što zbog postavke Ascedenta, što zbog same prirode 12. kuće.
Imamo tjedne i mjesece. Sad, pošto se horar posmatra u skladu sa realnim uslovima, ja bih je pitao, da li je već u fazi traženja posla? Ali, sve i da je, zbog naglašenih problema, ja bih ovako rekao - Da naćit će posao, uz neminovni trud i strpljenje, u roku od oko 4 mjeseca. Prva prilika se gleda, po tome, kad se po efemeridama sklapa aspekt, a to je već u roku od jednog tjedna. Dakle u roku od 4 mjeseci, a prva prilika za oko tjedan-2. Nije baš da ima prostora da bira posao, blago rečeno.
Objavljeno: nedelja, 8.11.2015 / 15:05
Igor Igor je napisao:
Uffff, ovako nešto nisam skoro vidio. A, inače, na ovakvom, tj. sličnom horarcu sam počeo da učim. hehehe
Postupak je sljedeći:
1. Ascedent ( pitač ) je na 27. stupnju Skorpije. Ako se Ascedent nadje na entitetu od 27. stupnja jednog do 2. ili 3. stupnja narednog znaka, to znači da je nekako preuranjeno za postaviti pitanje, jer se kockice još nisu posložile. Takodjer, znači i da je pitač zabrinut, na šta ukazuje i Saturn koji je blizu samog Ascedenta. Saturn u 1. kuci - pitač sebe samo uvlači u sve veći problem, ili teškoće, otežanja, ograničenja, čekanja, trpnje,...
Vladar Ascedenta je Mars, te gledamo njegov odnos sa vladarem MC-a, Merkurom. Nalaze se u doista snažnoj i moćnoj recepciji i po sedištima i po triplicitetima, što nosi negdje 8 bodova. Nemaju aspekt. I dalje, posmatramo odnos vladara Ascedenta i MC-a. Vladar Ascedenta Mars u 10. kuci, nedvojbeno ukazuje da je ona usmjerena na polje posla, ali vladar MC-a Merkur je u malefičnoj, najmalefičnijoj 12. kuci, te ona kao da je pogubila svaki kompas. Stvari nikako ne idu na ruku, a ona je dezorijentirana. Može čak biti i žrtva manipulacija, vezano za zaposljenje.
2. Gledamo odnos Mjeseca, drugog signifikatora iliti kosifnifikatora pitača i Marsa, vladara MC-a. Mjesec aplicira Marsu, i to kroz konjunkciju, i to u karinalnoj, ugaonoj 10. kuci, ma na samom MC-u, ali Jupiter je prepreka na tom putu. Tzv. princip PROHIBICIJA, negativan odgovor.
E, sad, odgovor nije u potpunosti negativan s obzirom da je Jupiter drugi vladar 1. kuce i vecinski vladar, pa smo još i u godini Jupitera. Ovo opet ukazuje na mogućnost ali uz potškoće.
3. Sada gledamo kakav je odnos izmedju Marsa i prirodnih signifikatora posla Saturna i Sunca. Mada, na Sunce nećemo toliko obraćati pozornost, jer je noćna karta, a ono je treći signifikator za posao. Mjesec i Saturn nisu ni u kakvom odnosu.
4. Sada gledamo planet od koga Mo odlazi i planet ka kome Mo ide
Mo odlazi od Sunca, bili su u sekstilu, što ukazuje na nekakvu poslovnu mogućnost, ali slabašnu, jer je riječ o lošem sekstilu. Naime, Sunce se nalazi u znaku Mjesečevog pada. Tako da, bilo nešto, ali ništa posebno, ništa konkretno. Slabo, slabo. Mjesec ide ka Jupiteru, što ukazuje na dobru mogućnosti, na siguran posao, s obzirom da je Ju, drugi i većinski vladar 1. kuće, ali još uvjek je rano o tome govoriti. Nismo sve pogledali.
5. Gledamo odnos planeta od kog Mo ide i koji simbolizira pitača i dogadjanja iz prošlosti i planeta ka kome Mo ide, koji u ovom slučaju simbolizira posao i dogadjanja u budućnosti. To su So i Ju, koji se nalaze u aplikacionom sekstilu. Super. Tj. nije super, pošto je So u malefičnoj 12. kući, Ju u padu. Ali, opet nagoveštava dogadjaj.
Kad sve zbrojimo, ima ona pokazatelja da dobije posao i to jakih, ali potrebno je ovdje proći kroz odredjena iskušenja, da ne budem grub, rećit ću na putu do dobijanja posla pratit će je odredjena otežanja, ograničenja. Mora biti pronicljiva, kako ne bi bila izmanipulirana na odredjn način. Takodjer, mora se malo strpiti. Posao, koji bude dobila, definitivno nije baš po njezinim mjerilima, ali budući da je nezaposlena, bolje išta nego ništa.
Svakako pozitivan odgovor, uz odredjna otežanja i ograničenja, ćekanje, te sam posao nije po njezinim mjerilima, ali dobro, imat će posao, to je najvažnije.
Što se vremenske odrednice tiče, uzet ću ovaj aspekt MO 0 JU, a zatim SO 60 JU. Riječ je o prenosu Svjetlosti. Mo se odvojio od So i ide ka Ju, a onda So sklapa aspekt sa Ju. Svi sretni i zadovoljni, što bi se reklo. Mo je u promjenljivom znaku ( tjedni) na MC-u (sam ugao sati, dani) ali, pošto je u slabašnoj Djevici, gdje je peregriniran, ja prednost dajem tjednima. So u Skorpiji , fiksnom znaku (mjeseci ) u promjenljivoj 12. kuci (tjedni). Ovdje sve vuće na mjesece, što zbog postavke Ascedenta, što zbog same prirode 12. kuće.
Imamo tjedne i mjesece. Sad, pošto se horar posmatra u skladu sa realnim uslovima, ja bih je pitao, da li je već u fazi traženja posla? Ali, sve i da je, zbog naglašenih problema, ja bih ovako rekao - Da naćit će posao, uz neminovni trud i strpljenje, u roku od oko 4 mjeseca. Prva prilika se gleda, po tome, kad se po efemeridama sklapa aspekt, a to je već u roku od jednog tjedna. Dakle u roku od 4 mjeseci, a prva prilika za oko tjedan-2. Nije baš da ima prostora da bira posao, blago rečeno.
Da zaboravih tu i Saturna pri samom Ascedentu, koji je na 27. stupnju, pa još eto naglašena 12. kuca. Strpljenje:)
Nivo: Iskusan forumaš / 516 postovi
Objavljeno: nedelja, 8.11.2015 / 15:14
Da, vec dugo trazi posao,prethodni poslodavac ju je izmanipulirao, ostao joj duzan novce, ne znam sad da li jednu ili dvije place, ali opet nema naznake da ce ih ikad dobiti, sudski ne vrijedi, veci bi joj bili troskovi parnice...imala je ponudu, dosta dobru, ali uslovi rada su bili vrlo teski, odustala je, nekoliko puta je bila u najuzim izborima za posao, ali ni jedan od tih poslova nije bio to sto joj treba. Uglavnom, vrlo je aktivna, uvijek ona nesto nadje, medjutim nikad to nije super. Ne znam koji program koristite, meni Asc ispao na 25 skorpije, ali svejedno, tesko joj jeste, posebno jer je osoba koja mora da radi, ne moze da sjedi kuci i bude sretna onim sto ima, za nju je rad smisak postojanja rekla bih
Objavljeno: nedelja, 8.11.2015 / 15:18
Igor Igor je napisao:
Da zaboravih tu i Saturna pri samom Ascedentu, koji je na 27. stupnju, pa još eto naglašena 12. kuca. Strpljenje:)
Da strpljenje ja sam to negdje tumacila kao strah, teskoce...ali Saturn je bas cekanje, strpljenje kako kazete
Objavljeno: nedelja, 8.11.2015 / 15:23
WhiteDragon je napisao:
Da, vec dugo trazi posao,prethodni poslodavac ju je izmanipulirao, ostao joj duzan novce, ne znam sad da li jednu ili dvije place, ali opet nema naznake da ce ih ikad dobiti, sudski ne vrijedi, veci bi joj bili troskovi parnice...imala je ponudu, dosta dobru, ali uslovi rada su bili vrlo teski, odustala je, nekoliko puta je bila u najuzim izborima za posao, ali ni jedan od tih poslova nije bio to sto joj treba. Uglavnom, vrlo je aktivna, uvijek ona nesto nadje, medjutim nikad to nije super. Ne znam koji program koristite, meni Asc ispao na 25 skorpije, ali svejedno, tesko joj jeste, posebno jer je osoba koja mora da radi, ne moze da sjedi kuci i bude sretna onim sto ima, za nju je rad smisak postojanja rekla bih
Hvala na ovako iscrpnom odgovoru. Evo i zbog čega.
Opisujemo njenu poslovnu prošlost.
Mjesec i odnos sa plentima od kojih se odvojio. Upravo ovo Mjesec separaciono 60 Sunce. Vidite ovako, sekstil jeste harmoničan aspekt, ali to znači da je harmoničan u smislu da planeti dobro razmjenjuju energije, ali ne i da nužno donosi dobro. To je aspekt šanse, aspekt mogućnosti, aspekt nečeg manjeg, što zahtjeva i prilagodjavanje. Onako, ja bih to nazvao - Zadovoljavanje sitnicama, sitne stvari, koje život učine ljepšim.
Još je Sunce u znaku Mo pada, pa eto tako u njenoj poslovnoj prošlosti sitnih poslića, a tu simboliku još više pojačava znak Djevice. Ipak, Mo 0 Ju, pa So 0 Ju, aplikaciono, prilično bolje. Opet, nije to ono pravo, ali prilično bolje. Uz trud, rad, energiju, strpljenje, u smislu čekanja, traženja, lutanja,... Samo neka se aktivno usmjeri na potragu posla. Sljedeći posao joj je, ako ne stalni, onda odskočna daska za dalje. Ulazi u bolji period, to svakako. Opet, da naglasim, ništa sad enormno bolje u odnosu na postojeće, ali vidno bolje. Pored toga, njena aktivnost će biti potrebna. Vladar Ascedenta Ma u 10. polju u Djevici - mora da radi::) Djevica - sitni poslovi, što naglašava aspekt sekstila.
Samo naprijed.
Koristi ZET. Skinite ga ima besplatno. Super program, jedan od najpreciznijih.
Objavljeno: nedelja, 8.11.2015 / 15:29
O hvala, hocu jq sam isla na astro.com pa tam kuckala podatke :) skinem ZET svakako. :) hvala jos jednom :) Izuzetno mi je draga i voljela bih da nadje nesto. I sama sam u potrazi, ali kod mene je to nekako lezernije :)
Nivo: U petoj brzini / 347 postovi
Objavljeno: nedelja, 8.11.2015 / 15:30
Citam ovo, pa odgovor za mog sina ( btw, hvala puno jos jednom) pa razmisljam kako je ovde problem doci do posla ljudima koji nemaju "pozadinu", da se tako izrazim. Tri pitanja i sva tri trenutno bez posla. Ali ne predajemo se, samo strpljenja i istrajnosti, kako to lijepo napisaste :)
Objavljeno: nedelja, 8.11.2015 / 15:42
Alex je napisao:
Citam ovo, pa odgovor za mog sina ( btw, hvala puno jos jednom) pa razmisljam kako je ovde problem doci do posla ljudima koji nemaju "pozadinu", da se tako izrazim. Tri pitanja i sva tri trenutno bez posla. Ali ne predajemo se, samo strpljenja i istrajnosti, kako to lijepo napisaste :)
Bas tako! Ja sam odavno digla ruke od nasih ljudi i posla ovdje, sve sto radim ima veze sa strancima, uvijek, jer je nekako lakse dobiti posao kod njih i ne traze tu zaledjinu koju ovi nasi jedino priznaju...zalosno je da je tako, ali zbilja nema drugog izbora
Objavljeno: nedelja, 8.11.2015 / 15:49
Alex je napisao:
Strašno a postavljanje horara uopce nije slučajno. Što da vam kažem svima - Budite hrabri i ne odustajte. :) Samo hrabo i naprijed. Pozitivne misli na prvom mjestu. Mogao bi netko da pokrene topic posvjecen afirmacijama, Luizi Hej, isl. Bilo bi supeeeer.
Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06
Ljubavni odnosi - 5. kuća i 8. kuća horoskopa
Ivy775, utorak, 17.5.2022 / 17:41
Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36
Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04
Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji
Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30
Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45
Diskusija o natalnim aspektima i iskustva
Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23
Astromedicina - Osn. teoretske postavke
Wonderwoman28, četvrtak, 12.8.2021 / 18:08
Wonderwoman28, sreda, 11.8.2021 / 18:27
Cicimici, nedelja, 14.10.2018 / 10:27
Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46
Brida, petak, 24.8.2018 / 18:05
Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46
Brida, sreda, 22.8.2018 / 18:22
Cicimici, ponedeljak, 20.8.2018 / 15:03
Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21
bajaderica, subota, 23.6.2018 / 12:05
Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC
Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29
Kako će mi biti na novom poslu
Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41
Pravila gledanja, tumačenja i analiza
Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14
Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36
Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45
Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46
Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04
Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC
Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29
Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46
Kako će mi biti na novom poslu
Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41
Diskusija o natalnim aspektima i iskustva
Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23
Pravila gledanja, tumačenja i analiza
Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14
Cicimici, sreda, 16.5.2018 / 0:42
Atina123, sreda, 16.5.2018 / 12:23
Nedeljni horoskop 23.4 do 30.4
Butterflies, nedelja, 29.4.2018 / 9:12
Butterflies, utorak, 24.4.2018 / 22:57
Cicimici, sreda, 21.3.2018 / 21:00
Analize začeća, trudnoće i porođaja
Cicimici, petak, 23.2.2018 / 8:30
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 17:19
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:46
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:43
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:40
Numerološko slaganje sa partnerom
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:35
Horarna - pitanja ljubavi i braka
Igor Igor, sreda, 16.11.2016 / 23:52
Horarna astrologija - brza pitanja i odgovori
Marc, ponedeljak, 21.11.2016 / 9:16
Horarna astrologija - Vježbaonica
Igor Igor, nedelja, 20.11.2016 / 23:01
Cicimici, petak, 1.12.2017 / 15:05
Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji
Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30
Tradicionalna astrologija - Brak (Lily, Rafae...
Igor Igor, subota, 3.9.2016 / 12:14
Mihica3, petak, 24.11.2017 / 13:24
lalafo, nedelja, 4.6.2017 / 14:25
Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21
Povijest tradicionalne A. - Partnerstva i bra...
Marc, utorak, 24.1.2017 / 14:52
vratanca27, petak, 17.3.2017 / 16:23
Igor Igor, sreda, 17.2.2016 / 9:09
Igor Igor, ponedeljak, 5.9.2016 / 9:16
Cicimici, ponedeljak, 5.3.2018 / 20:40
Igor Igor, petak, 23.12.2016 / 0:54
bubi28, utorak, 13.6.2017 / 20:10
Igor Igor, utorak, 20.12.2016 / 23:56
Igor Igor, sreda, 23.12.2015 / 0:00
Igor Igor, ponedeljak, 7.11.2016 / 11:22
Igor Igor, četvrtak, 2.6.2016 / 0:56