Statistike: 191 teme, 15286 poruke
Najnovije teme:Radi li netko ovdje uopće?
Aktuelna tema:Igre na sreću
Posljednja poruka:Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06
TEMA
Nivo: Ugledni forumaš / 8565 postovi
Objavljeno: sreda, 25.11.2015 / 8:30 Izmjenjeno: sreda, 25.11.2015 / 11:31
Tema: Horarna astrologija - posao, karijera, profesija
HRONIKA JEDNOG DANA KROZ HORARNU ASTROLOGIJU - 14.10.2015.
Ovim želim staviti do znanja, koliko je za bavljenje horarnom astrologijom, potrebno pratiti svakodnevne tranzite, konstelacije na Nebu. To je onaj pravi vid bavljenja astrologijom. To se odnosi i na druge grane astrologije, naravno.
Ovaj post sam namjenio demonstraciji nekoliko primjera nasumičnim izborom, uzevši primjere od 14.10.2015.godine, koja se tiču tematike posla. Cilj ovog posta - Na osnovu iznetog izvesti zaključak o konstelaciji planeta na Nebu za taj dan. Odlično za vježbu i razumjevanje astrologije. :) Nakon što prodjete primjere, očekujem zaključak.:) Samo hrabro.:)
Primjer br. 1
Pitanje: Da li će i kada dobiti posao?
Datum i vrijeme: 14.10.2015.godine u 18 i 39
Mjesto: Beograd
Pojašnjenje: Izgubila posao, pa je u šoku. Da li će i kada dobiti novi posao?
Ascedent je kao što vidimo u znaku Bika, ona je Venera u Djevici, koja je u padu. Pošto je polako suton, gubi se i dostojanstvo tripliciteta. Pored toga, ona je i Mo u Skorpiji, gdje je Mo u padu, takodjer. Je li potrebno pričati kako se ova osoba osjeća? Užasno. Gubitak posla je na nju ostavio odredjen vid traume. Nije joj ni malo lako. Venera je u separacionom kvadratu sa Saturnom, što ukazuje na gubitak posla. Saturn je kao što vidimo vladar MC-a. Mjesec koji je u padu, ne aplicira Sa, niti imaju kakav značajniji medjusobni odnos. Jedino to što Mo aplicira Marsu i nalaze se u recepciji po triplicitetima, daje odgovor da će dobiti posao. Al, kad, kako, šta, još uvjek se ne zna. Zašto u obzir uzeti odnos Mjeseca i Marsa, kada Mars nema nikakve veze sa horarnim i prirodnim vladarstvima? Zato što je Mo vladar IC- počeci i krajevi svakog poduhvata, a Mars je simbol energije, volje i odluke, plus prirodni vladar 10. polja, ali ne i prirodni signifikator posla, da tu ne dodje do zabune. Eto, zbog toga. Igla u plasu sjena što bi se reklo. Pa, možemo dati odgovor - Da, dobit će novi posao, a kad? Sigurno ne još uvjek. Barem ne u narednoj LUNACIJI.
Primjer br. 2
Pitanje: Da li će dobiti posao i kada?
Datum i vrijeme: 14.10.2015.godine u 19 i 24h.
Pojašnjenje: Osoba aplicira svugdje redom, a nikako da dobije posao.
Ascedent je u Biku, tj. na 27. stupnju Bika i ovdje je još grdja situacija. Znamo da je entitet od 27. stupnja jednog do 2-3 stupnja narednog znaka ne baš tako dobar vezano za polje za koje se pita. Ili prerano ili prekasno, prilično zamagljena slika. To što je i u ovom i u prošlom pitanju Ascedent u Biku, a oba pitanja se tiču dobijanja posla, početka rada, vrlo jasno ukazuje da je cilj prije svega egzistencijalno.
Ovdje je još grdje i zbog toga što je Ascedent na sazveždju Caput Algol, čiji je utjecaj destruktivan i loš.
Venera ima separacioni 90 sa vladarem MC-a, Saturnom, što ukazuje na loše prilike iz prošlosti. Venera u Djevici, Mjesec u Skorpiji, pitač u užasnom stanju, već svega mu je preko glave. Sve u svemu za sada nažalost ništa. Barem ne u narednoj LUNACIJI.
Primjer br. 3
Pitanje: Da li ću dobiti honorarni posao?
Datum i vrijeme: 14.10.2015. u 12 i 17
Klijentkinja je postavila pitanje, a nije ništa objasnila detaljnije. Iz nekog razloga nije bilo načina da ju pitam dalje. A bilo je potrebno, jer se kod honorarnog posla gleda i 11. polje. Posebno, ukoliko ne misli na neki konkretan honorarni posao.
Ascedent se našao u znaku Strijelca, koji upravlja novcem, a vladar Jupiter je otišao u 9. polje. Pita zbog posla, radi uvećanja prihoda, a ako se je vladar Ascedenta Jupiter u 9. kuci, to u startu znači da će pitača sreća pratiti. Jer 9. kuća je kuća, koja daje srećne vibracije, njen prirodni vladar je Jupiter.
Jupiter je u znaku Djevice, na mjestu svog pada, što govori da je pitač iz nekog razloga nezadovoljan svojom poslovnom situacijom. Ono što na prvi pogled može biti, to je materijalni segment, jer Ascedent u Strijelcu uz Jupiter u lošem dostojanstvo, vječito je nezadovoljan zbog para.:)
Jupiter i vladar MC-a Venera, nalaze se u aspektu konjunkcije, ali izmedju njih je Mars, koji će prije Venere napraviti aspekt sa Jupiterom.
Direktan aspekt Venera 0 Jupiter bio bi daleko jači argument za potvrdan odgovor, jer bi direktno povezivao 1. i 10. kucu, ali ovdje, ipak nije riječ o ometajućem aspektu, jer je Mars vladar 11. kuće, koja predstavlja drugi posao. Pored toga i Mjesec, koji je neposredno imao sekstil sa Venerom, sad aplicira Marsu, kroz aspekt sekstila.
Dakle, nemamo direktnu aplikaciju izmedju vladara Ascedenta i Mjeseca odnosno vladara MC-a. Ali imamo aplikaciju izmedju vladara Ascedenta i vladara 11. kuće, koja u užem smislu predstavlja dodatni, drugi posao. I to dve aplikacije, vladara Ascedenta i Mjeseca. Ne idealno za potvrdan odgovor, ali dosta dobro. Ono što još umanjuje na jačini jeste to što su i vladar Ascedenta Jupiter i vladar MC-a Venera na mjestima svog pada.
Sunce kao drugi kosignifikator posla nalazi se u konjunkciji sa MC-om. U znaku Vage je, takodjer na mjestu svog pada. Ali, opet dobro je što se nalazi u 10. kuci gdje mu je dobro.
Što bi se reklo, sve na mišiće, ali pozitivan odgovor se ne može izbjeći. Takodjer imamo i to da se prvi kosignifikator posla Saturn nalazi u sedištu Jupitera, koji je vladar Ascedenta.
Ovo je recimo sasvim dovoljno pokazatelja za potvrdan odgovor vezano za dodatni, honorarni posao. Mada, kako je orbis izmedju svih ovih aspekata koji nagoveštavaju dogadjaje širi, u narednih mjesec dana i jače sigurno ne. Ali, općenito gledano odgovor je pozitivan.
Ipak, zbog toga što su vladari pitača (vl. AC i Mo) i vladar MC-a na mjestima svog pada, pitač bi mogao da promjeni svoju odluku, da potencijalno odustane u medjuvremenu. Eto, da je makar prisutan spoj vladara pitača i vladara posla, odgovor bi bio 100 posto pozitivan.
Ovaj chart sjajno prikazuje pitačevo nezadovoljstvo poslovnim segmentom, do mjere isfrustriranosti, želju za novim, ali i nedostatak dovoljne akcije. Možda i pitanje postavljeno tek onako. Ali, vrata su otvorena.
Nivo: Iskusan forumaš / 987 postovi
Objavljeno: četvrtak, 26.11.2015 / 9:38
Igor Igor je napisao:
Luna respect! Lenka respect!
Idemo na novi primjer za vjezbu, iz ranijih dana.
Pitanje: Da li cu naci posao?
Datum i vrijeme: 12.06.2015. godine u 22 i 04
Hajmo:)
Odlična Luna,super! Hvala ti Igore,ma za kojih par mjeseci, pa i godina,bit ćeš ponosan na nas,onako pravo haha.
Primam se pitanja,pa da vidimo gdje me još "zanosi"
1)Ac u Jarcu,vladar Saturn u Škorpiji,dispozitor Mars u Blizancima /Mc u Škorpiji,vladar Mars u Blizancima,hmm ali novi posao 11. kuća? 11. u Strijelcu,vladar Jupiter u Lavu
a)-Odnos Vladara Ac i vladara Mc/ odnos Saturna i Marsa
-Oo,Saturn ratrogradan,stacionaran na ovom stupnju ,sa 0.09 Strijelca se vraća u Škorpiju u 10.,dispozitor Mars-rekla bih da se pitač još preispituje po pitanju posla,nešto mi tu čudno,moguće želi posao za koji ne ispunjava uvjete,čak ispod svog nekog nivoa ili je moguće da želi neki stari posao koji je već radio i koji mu nije bio po mjeri ili je bilo nekih neslaganja sa nadređenima,pa i dotle da očekuje pomoć neke ženske osobe u vezi zaposlenja(svašta je meni ovdje moguće),te da ima u vidu više poslova
-Mars u Blizancima,dispozitor Merkur ,isto u Blizancima, kako se čini neka radna mjesta se otvaraju,znači,prilika za posao se otvara
-A sad Saturn i Mars ne čine nikakav aspekt ,osim što se Saturn našao u Marsovom sjedištu,ali da je Saturn u stacionaran po dolasku iz Vage,rekla bih evo je ,sigurna prilika,no ,nekako mi logika kaže da i kad se on vraća odakle je otišao prije nekog vremena ,pa ili već duže vrijeme čeka baš taj neki određeni posao i pokušava opet ili je već tu radio/la nekad
b)Ok,ajmo odnos Saturna i Jupitera -a što mi ovo sad komplicirano -nema nikakvog apekta ALI ,Saturn je tek na 0.09 Škorpije retrogradan,još uvijek on ima energiju Strijelca čiji vladar Jupiter,pa nije baš da nikakve šanse za zaposlenje .
2)U kakvom su odnosu Mjesec i Mars-iako mi nije označen njihov sekstil,ja bih ipak ipak rekla da se to može uzeti kao aplikacioni sekstil,malo širi orbis,tako 11 stuonjeva ,ali nije neometajući, ima tu Mjesec puno susreta do sekstila sa Marsom, k tome Mjesec u Biku egzaltiran -pa da nije prekvalificirana osoba za ovaj posao,onako,prihvatit će bilo što dok čeka pravu priliku
pa opet ukazuje na neke slabašne šanse ili uz puno čekanja ,možda i više osoba tu igra ulogu ,tipa odlučuje o kandidatima
-zadnji aspekt je Mjesec radio sa Saturnom,hm...hm, nešto me tu buni,separacioni ,ali to je inkonjukcija,nju ne uvazavamo?Ali ja ne vidim nikakav drugi aspekt separacioni bitan,ovakva mi je situacija nejasna ,što onda, da je na zadnjim stupnjevima nekog znaka i ne radi nikakve aspekte ok ,to bi bio PH ?Ali što je ovo da nema planete s kojom radi relevantan separacioni aspekt? Malo sam se popetljala ovdje ...ok Mjesec ide prema Veneri u kvadrat ,Ve 120 Saturn,pa opet neke prepreke,otežanja,čekanje ali i šanse kakve takve
3)Saturn kao signifikator pitača ali i kosignifikator posla u 10., Saturn i Sunce nemaju aspekt,ali Sunce o Mars,dispozitor Saturna
-Evo ,iskreno ,meni je ovo malo kompliciran horar,sve nešto i hoće i neće i može i ne može...Trebam dalje tvoje savjete ,ispravi me,usmjeri
Objavljeno: četvrtak, 26.11.2015 / 14:07
Lenka je napisao:
Odlična Luna,super! Hvala ti Igore,ma za kojih par mjeseci, pa i godina,bit ćeš ponosan na nas,onako pravo haha.
1)Ac u Jarcu,vladar Saturn u Škorpiji,dispozitor Mars u Blizancima /Mc u Škorpiji,vladar Mars u Blizancima,hmm ali novi posao 11. kuća? 11. u Strijelcu,vladar Jupiter u Lavu
-Oo,Saturn ratrogradan,stacionaran na ovom stupnju ,sa 0.09 Strijelca se vraća u Škorpiju u 10.,dispozitor Mars-rekla bih da se pitač još preispituje po pitanju posla,nešto mi tu čudno,moguće želi posao za koji ne ispunjava uvjete,čak ispod svog nekog nivoa ili je moguće da želi neki stari posao koji je već radio i koji mu nije bio po mjeri ili je bilo nekih neslaganja sa nadređenima,pa i dotle da očekuje pomoć neke ženske osobe u vezi zaposlenja(svašta je meni ovdje moguće),te da ima u vidu više poslova
-Mars u Blizancima,dispozitor Merkur ,isto u Blizancima, kako se čini neka radna mjesta se otvaraju,znači,prilika za posao se otvara
-A sad Saturn i Mars ne čine nikakav aspekt ,osim što se Saturn našao u Marsovom sjedištu,ali da je Saturn u stacionaran po dolasku iz Vage,rekla bih evo je ,sigurna prilika,no ,nekako mi logika kaže da i kad se on vraća odakle je otišao prije nekog vremena ,pa ili već duže vrijeme čeka baš taj neki određeni posao i pokušava opet ili je već tu radio/la nekad
b)Ok,ajmo odnos Saturna i Jupitera -a što mi ovo sad komplicirano -nema nikakvog apekta ALI ,Saturn je tek na 0.09 Škorpije retrogradan,još uvijek on ima energiju Strijelca čiji vladar Jupiter,pa nije baš da nikakve šanse za zaposlenje .
2)U kakvom su odnosu Mjesec i Mars-iako mi nije označen njihov sekstil,ja bih ipak ipak rekla da se to može uzeti kao aplikacioni sekstil,malo širi orbis,tako 11 stuonjeva ,ali nije neometajući, ima tu Mjesec puno susreta do sekstila sa Marsom, k tome Mjesec u Biku egzaltiran -pa da nije prekvalificirana osoba za ovaj posao,onako,prihvatit će bilo što dok čeka pravu priliku
pa opet ukazuje na neke slabašne šanse ili uz puno čekanja ,možda i više osoba tu igra ulogu ,tipa odlučuje o kandidatima
-zadnji aspekt je Mjesec radio sa Saturnom,hm...hm, nešto me tu buni,separacioni ,ali to je inkonjukcija,nju ne uvazavamo?Ali ja ne vidim nikakav drugi aspekt separacioni bitan,ovakva mi je situacija nejasna ,što onda, da je na zadnjim stupnjevima nekog znaka i ne radi nikakve aspekte ok ,to bi bio PH ?Ali što je ovo da nema planete s kojom radi relevantan separacioni aspekt? Malo sam se popetljala ovdje ...ok Mjesec ide prema Veneri u kvadrat ,Ve 120 Saturn,pa opet neke prepreke,otežanja,čekanje ali i šanse kakve takve
3)Saturn kao signifikator pitača ali i kosignifikator posla u 10., Saturn i Sunce nemaju aspekt,ali Sunce o Mars,dispozitor Saturna
-Evo ,iskreno ,meni je ovo malo kompliciran horar,sve nešto i hoće i neće i može i ne može...Trebam dalje tvoje savjete ,ispravi me,usmjeri
Naučit ćete vi za koji dan, da budem ponosan, a već sam preponosan.:)
E sad male sugesitijice i ispravke za ovaj horar. Malo si se zanjela.:) Nije ništa strašno ni teško, nego si ti navikla na mnogo teže primere.
1. Saturn je u Strijelcu, bez obzira što je retrogradan i posmatramo ga kao da je u Strijelcu. Tako se Ma ne može naći u Sa sjedištu. To što je Sa stacionaran, sjajno si sve opisala. Inače, da pokušava za sve poslove, al mu se ne da. Nije mu se nikako dalo.
2. Zatšo gledaš odnos Jupitera? Jupiter je vladar 11. kuće, a vladar 11. kuće se gleda, kada je riječ o promjeni posla samo, o penziji itd....:) To ti ostalo od ovih silnih primjera što smo radili danima, vezano za 11. kucu.
3) Da Mo u Biku nije radio aspekt ni sa jednim planetom sad od kada je usao u Bika, pa zato onda gledaš, koji je posljednji aspekt dok je bio u Ovnu.
Objavljeno: petak, 27.11.2015 / 0:20
Lenka je napisao:
E super je sto si se zapetljala. Ovako kako horarna tezi prije svega odgovoru na pitanje, kako je horarna, prije svega vrhunski cin sjedinjenja sa Kosmosom, potrebno je prvo na brzaka ispostivati laka pravila, a sve ostalo dolazi posla.
Dakle za pitanje da li cu dobiti posao, uzmes formulu Vladar Ascedenta I Mo plus vladar MC-a, sekundarno Sa.
Ajde DA ili NE?
A, ostalo idemo poslije.:) Ostalo je sagledavanje te osnove, koju dobijemo na osnovu odredjene jednačine. U ovom slučaju Asc i Mo + MC, sekundarno Sa.:)
Ajmo u napad.:)
Objavljeno: petak, 27.11.2015 / 1:36
Igor Igor je napisao:
E super je sto si se zapetljala. Ovako kako horarna tezi prije svega odgovoru na pitanje, kako je horarna, prije svega vrhunski cin sjedinjenja sa Kosmosom, potrebno je prvo na brzaka ispostivati laka pravila, a sve ostalo dolazi posla.
Dakle za pitanje da li cu dobiti posao, uzmes formulu Vladar Ascedenta I Mo plus vladar MC-a, sekundarno Sa.
Ajde DA ili NE?
A, ostalo idemo poslije.:) Ostalo je sagledavanje te osnove, koju dobijemo na osnovu odredjene jednačine. U ovom slučaju Asc i Mo + MC, sekundarno Sa.:)
Ajmo u napad.:)
A pa vidiš malo nepažnje kako sve odnose poremeti (planeta ,naravno )
1)-Odnos Vladara Ac i vladara Mc/ odnos Saturna i Marsa
-Saturn i Mars ne obrazuju nikakav aspekt, -negativan
2)U kakvom su odnosu kosignifikator pitača Mjesec i vladar Mc Mars-nisu u nikakvom aspektu -negativan
3)Saturn ,kao signifikator pitača ali i kosignifikator posla u 10., Saturn i Sunce nemaju aspekt,ali je So 0 Ma,vladar Mc,pa tu mozda nekakva nada za buducnost ipak stoji
Pa bi bilo dobro da se pitač javi nakon jednog Mjesečevog ciklusa.
Već se možda javio u međuvremenu?
Objavljeno: petak, 27.11.2015 / 1:49
Lenka je napisao:
A pa vidiš malo nepažnje kako sve odnose poremeti (planeta ,naravno )
2)U kakvom su odnosu kosignifikator pitača Mjesec i vladar Mc Mars-nisu u nikakvom aspektu -negativan
3)Saturn ,kao signifikator pitača ali i kosignifikator posla u 10., Saturn i Sunce nemaju aspekt,ali je So 0 Ma,vladar Mc,pa tu mozda nekakva nada za buducnost ipak stoji
Već se možda javio u međuvremenu?
Nekad je i sjajan trenutak nepažnje, jer onog koji uči navede na odredjene krupne, u ovom slućaju fundamentalne stvari za njegov potonji rad.
Ovdje smo došli do onog što se zove - Pojednostavljenje stvari, što je i svrha horarne.
Što je horarna astrologija?
Karta jednog pitanja. Dakle, kada se klijent javi on hoće konkretan odgovor - Oće-neće, kad i kako?
Dakle, prvo treba ispoštovati formulu za pitanje, a u ovom slučaju je, kako sam ti rekao - Ascedent - MC, Mjesec - MC, pogled na Saturna.
Kad uradiš formulu, onda prelaziš na sporedne aspekte i na fiksne zvjezde, položaj Fortune, transcedenata. Ali, uvjek imaj na umu osnovne pokazatelje. Sporedni nam samo šire sliku. E, sad jedino, ako se desi da ih ima dosta dobrih, može se govoriti o nekakvoj izmjeni odgovora.
Sad vratimo se ovom chartu:
Sva tri su ti rekla NE. Znači u narednoj lunaciji NE.
E, sad, pronašla si aspekt So 0 Ma. Ok. Riječ je o aspektu gdje se spaja vladar MC-a, koji je ujedno i kosignifikator posla Mars sa Suncem. Sunce je drugi kosignifikator posla, mada neki to i ne uzimaju u obzir. Ali, So jeste 2. kosignifikator posla i još spojen sa vladarem MC-a. Znači sada NE, u buducnosti DA, ali unutar ovog Mjesecevog ciklusa, koji traje 25-28 dana, tj. oko mjesec dana NE. Nešto se promjeni, pa neka se javi ponovo.
Sjajno si uradila, samo bih ukazao na jednu stvar.
Vidiš Ascedent je u Jarcu,, koji je znak posla, što ukazuje da je pitanje poslovno, a vladar Ascedenta je u 10. polju, što govori da je pitač doista zainteresiran za posao. To uvjek onako imaj na umu. Mada, to ako je vladar Ascedenta u polju za koje se pitač interesira, to nikad ne može biti argument za potvrdan odgovor. To samo govori o njegovoj usmjerenosti, a ako je usmjerenost prisutna onda će i doći do toga na što je usmjeren.
Objavljeno: petak, 27.11.2015 / 1:55
Igor Igor je napisao:
Nekad je i sjajan trenutak nepažnje, jer onog koji uči navede na odredjene krupne, u ovom slućaju fundamentalne stvari za njegov potonji rad.
Ovdje smo došli do onog što se zove - Pojednostavljenje stvari, što je i svrha horarne.
Što je horarna astrologija?
Karta jednog pitanja. Dakle, kada se klijent javi on hoće konkretan odgovor - Oće-neće, kad i kako?
Dakle, prvo treba ispoštovati formulu za pitanje, a u ovom slučaju je, kako sam ti rekao - Ascedent - MC, Mjesec - MC, pogled na Saturna.
Kad uradiš formulu, onda prelaziš na sporedne aspekte i na fiksne zvjezde, položaj Fortune, transcedenata. Ali, uvjek imaj na umu osnovne pokazatelje. Sporedni nam samo šire sliku. E, sad jedino, ako se desi da ih ima dosta dobrih, može se govoriti o nekakvoj izmjeni odgovora.
Sad vratimo se ovom chartu:
Sva tri su ti rekla NE. Znači u narednoj lunaciji NE.
E, sad, pronašla si aspekt So 0 Ma. Ok. Riječ je o aspektu gdje se spaja vladar MC-a, koji je ujedno i kosignifikator posla Mars sa Suncem. Sunce je drugi kosignifikator posla, mada neki to i ne uzimaju u obzir. Ali, So jeste 2. kosignifikator posla i još spojen sa vladarem MC-a. Znači sada NE, u buducnosti DA, ali unutar ovog Mjesecevog ciklusa, koji traje 25-28 dana, tj. oko mjesec dana NE. Nešto se promjeni, pa neka se javi ponovo.
Sjajno si uradila, samo bih ukazao na jednu stvar.
Vidiš Ascedent je u Jarcu,, koji je znak posla, što ukazuje da je pitanje poslovno, a vladar Ascedenta je u 10. polju, što govori da je pitač doista zainteresiran za posao. To uvjek onako imaj na umu. Mada, to ako je vladar Ascedenta u polju za koje se pitač interesira, to nikad ne može biti argument za potvrdan odgovor. To samo govori o njegovoj usmjerenosti, a ako je usmjerenost prisutna onda će i doći do toga na što je usmjeren.
Da, pa na greškama se najbolje uči,bar ja . Ok, ako su ovi osnovni pokazetelji tako nepovoljni za odgovor,onda opet ponoviti pitanje .
Ok,hvala ti na usmjeravanju i objašnjenju,a bogami i strpljenju
Objavljeno: petak, 27.11.2015 / 2:03 Izmjenjeno: petak, 27.11.2015 / 2:32
Lenka je napisao:
Da, pa na greškama se najbolje uči,bar ja . Ok, ako su ovi osnovni pokazetelji tako nepovoljni za odgovor,onda opet ponoviti pitanje .
Ok,hvala ti na usmjeravanju i objašnjenju,a bogami i strpljenju
Ma ovo su mnogo bitne stvari. Svako dodje u fazu da se raspline. Sve su to faze, koje sam više puta prošao, kako s drugima, tako i sa samim sobom.:)
Dakle postupak je sljedeci:
- Prvo uradiš osnovnu formulu, za svako pitanje, gdje dobiješ odgovor DA ILI NE, KAD I KAKO.
- Zatim, još uvjek si ogradjena, moraš da pogledaš i sekundarne pokazatelje, koji mogu reći nešto više.
Što spada u sekundarne pokazatelje? Pa eto, odnosi izmedju 2. kosignifikatora, i nekog od siginifikatora, ako ih ima, sad ovisi o pitanju, može biti još nešto. Ali, u biti to je to.
- Najzad, pogledaš kako stoji Fortuna, kojoj je kuci, aspekte, ali samo orbis do 1 stupanj, kakav je vladar, ondak, fiksne zvjezde i stupnjeve. Al, ono što je baš važno i što upada u oči.
Kako se gleda Fortuna?
1) Kuca u kojoj je,
2) Dal pravi aspekte, ako su dobri, onda imamo sretan upliv, ako su losi onda je upliv negativan,
3) Vladar Fortune, u kojoj je kuci i da li pravi aspekte sa vladarem onoga što oslikava cilj pitanja, u ovom slučaju je posao, pa je MC. Ako su prisutni neki baš moćni aplikacioni aspekti, e to možemo uzeti kao argument za pozitivno. Ako su loši, još jedna argumentacija za negativno. Ako vladr Fortune pravi dobre aspekte sa vladarem Ascedenta, tj. pitača, onda je upliv sretan, ali to se ne može uzeti tako dobro, kao kada je sa vladarem onoga za šta se pita.
Ajmo da demonstriramo na ovom primjeru:
- Osnovna formula ti je jednoglasno rekla NE. Znači odgovor negativan, barem što se tiče narednog mjeseca. To se uvek napomene.
- Vidjela si da postoji jedan sekundarni aspekt i to izmedju 2. kosignifikatora posla i vladara MC-a. Znači, posao će dobiti.
- Aj sad da pogledamo Fortunu i fiksne. Može?
Objavljeno: petak, 27.11.2015 / 14:39 Izmjenjeno: petak, 27.11.2015 / 14:40
Igor Igor je napisao:
Ma ovo su mnogo bitne stvari. Svako dodje u fazu da se raspline. Sve su to faze, koje sam više puta prošao, kako s drugima, tako i sa samim sobom.:)
Dakle postupak je sljedeci:
- Prvo uradiš osnovnu formulu, za svako pitanje, gdje dobiješ odgovor DA ILI NE, KAD I KAKO.
- Zatim, još uvjek si ogradjena, moraš da pogledaš i sekundarne pokazatelje, koji mogu reći nešto više.
Što spada u sekundarne pokazatelje? Pa eto, odnosi izmedju 2. kosignifikatora, i nekog od siginifikatora, ako ih ima, sad ovisi o pitanju, može biti još nešto. Ali, u biti to je to.
- Najzad, pogledaš kako stoji Fortuna, kojoj je kuci, aspekte, ali samo orbis do 1 stupanj, kakav je vladar, ondak, fiksne zvjezde i stupnjeve. Al, ono što je baš važno i što upada u oči.
Kako se gleda Fortuna?
1) Kuca u kojoj je,
2) Dal pravi aspekte, ako su dobri, onda imamo sretan upliv, ako su losi onda je upliv negativan,
3) Vladar Fortune, u kojoj je kuci i da li pravi aspekte sa vladarem onoga što oslikava cilj pitanja, u ovom slučaju je posao, pa je MC. Ako su prisutni neki baš moćni aplikacioni aspekti, e to možemo uzeti kao argument za pozitivno. Ako su loši, još jedna argumentacija za negativno. Ako vladr Fortune pravi dobre aspekte sa vladarem Ascedenta, tj. pitača, onda je upliv sretan, ali to se ne može uzeti tako dobro, kao kada je sa vladarem onoga za šta se pita.
Ajmo da demonstriramo na ovom primjeru:
- Osnovna formula ti je jednoglasno rekla NE. Znači odgovor negativan, barem što se tiče narednog mjeseca. To se uvek napomene.
- Vidjela si da postoji jedan sekundarni aspekt i to izmedju 2. kosignifikatora posla i vladara MC-a. Znači, posao će dobiti.
- Aj sad da pogledamo Fortunu i fiksne. Može?
I evo odgovor na Pitanje: Da li cu naci posao?
3)Saturn ,kao signifikator pitača ali i kosignifikator posla u 10., Saturn i Sunce nemaju aspekt
4)Sekundarni aspekt između drugog kosignifikatora posla Sunca i vladara Mc Marsa, Sunce u konjukciji sa Marsom-pa to daje nadu za budućnost ipak
Pitanje opet postaviti nakon jednog Mjesečevog ciklusa
5) Fortuna na 4.Riba u 2.kući
6) Aspekti Fortune: sa Saturnom u Strijelcu u 10.kvadrat i sa Merkurom u 4. U Blizancima , u svom domicilu,kvadrat-pa kvadrati nose otežanja ,ali ipak neko dešavanje,ako ništa trud pitača ,možda i neke prilike
7) Vladar Fortune Jupiter na 18.24 Lava,u 7. kući
-Ok,Jupiter nema aspekt sa vladarem Ac- naš pitač nema sreće u ovom slučaju
-Jupiter u separacionom sekstilu sa vladarem Mc,Marsom ,ako i ima posla,nema za sad za njega,pa opet nije neke sreće
Fiksne –ne nalazim ništa bitno tu po pitanju fiksnih ,pa ,moguće previđam nešto .
Objavljeno: petak, 27.11.2015 / 15:50
Lenka je napisao:
I evo odgovor na Pitanje: Da li cu naci posao?
3)Saturn ,kao signifikator pitača ali i kosignifikator posla u 10., Saturn i Sunce nemaju aspekt
4)Sekundarni aspekt između drugog kosignifikatora posla Sunca i vladara Mc Marsa, Sunce u konjukciji sa Marsom-pa to daje nadu za budućnost ipak
Pitanje opet postaviti nakon jednog Mjesečevog ciklusa
5) Fortuna na 4.Riba u 2.kući
6) Aspekti Fortune: sa Saturnom u Strijelcu u 10.kvadrat i sa Merkurom u 4. U Blizancima , u svom domicilu,kvadrat-pa kvadrati nose otežanja ,ali ipak neko dešavanje,ako ništa trud pitača ,možda i neke prilike
7) Vladar Fortune Jupiter na 18.24 Lava,u 7. kući
-Ok,Jupiter nema aspekt sa vladarem Ac- naš pitač nema sreće u ovom slučaju
-Jupiter u separacionom sekstilu sa vladarem Mc,Marsom ,ako i ima posla,nema za sad za njega,pa opet nije neke sreće
Fiksne –ne nalazim ništa bitno tu po pitanju fiksnih ,pa ,moguće previđam nešto .
Da, baš težak horar. Ja sam rekao isto - Za sada ništa od posla, barem ne unutar jedne LUNACIJE, ali poslije stoji uz otežanja.
PF 90 Me, indikator pregovora.
So 0 Ma, indikator da će doći do nečeg, al opet konjunkcija So 0 Ma, donosi veća očekivanja, a manje mogućnosti. Ili, mnogo uložene energije, a daleko manje rezultate. Ma nema značajno dostojanstvo, kao ni So.
Ono što bi još bilo signifikator da će doći do posla, to je povratak Saturna u znak Skorpije, kada će se naći u sjedištu Marsa. :)
Inače ova žena sumnja da su na njezinog sina bačeni uroci. Saturn je na fiksnoj zvjezdi Bungula, koja upravlja okultizmom, pa još se vraća u Skorpiju, tj. obitavat će na zadnja 2 stupnja Skorpije, što bi neki astrolozi rekli - ples smrti. Pa se Saturn još nalazi u sjedištu Jupitera, vladara 12. kuće, Pluton na Ascedentu. Hm.... Iako sam prilično ogradjen od teme magijskog, ovdje ima indikacija za govor o tome.
Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06
Ljubavni odnosi - 5. kuća i 8. kuća horoskopa
Ivy775, utorak, 17.5.2022 / 17:41
Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36
Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04
Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji
Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30
Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45
Diskusija o natalnim aspektima i iskustva
Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23
Astromedicina - Osn. teoretske postavke
Wonderwoman28, četvrtak, 12.8.2021 / 18:08
Wonderwoman28, sreda, 11.8.2021 / 18:27
Cicimici, nedelja, 14.10.2018 / 10:27
Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46
Brida, petak, 24.8.2018 / 18:05
Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46
Brida, sreda, 22.8.2018 / 18:22
Cicimici, ponedeljak, 20.8.2018 / 15:03
Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21
bajaderica, subota, 23.6.2018 / 12:05
Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC
Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29
Kako će mi biti na novom poslu
Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41
Pravila gledanja, tumačenja i analiza
Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14
Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36
Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45
Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46
Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04
Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC
Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29
Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46
Kako će mi biti na novom poslu
Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41
Diskusija o natalnim aspektima i iskustva
Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23
Pravila gledanja, tumačenja i analiza
Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14
Cicimici, sreda, 16.5.2018 / 0:42
Atina123, sreda, 16.5.2018 / 12:23
Nedeljni horoskop 23.4 do 30.4
Butterflies, nedelja, 29.4.2018 / 9:12
Butterflies, utorak, 24.4.2018 / 22:57
Cicimici, sreda, 21.3.2018 / 21:00
Analize začeća, trudnoće i porođaja
Cicimici, petak, 23.2.2018 / 8:30
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 17:19
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:46
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:43
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:40
Numerološko slaganje sa partnerom
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:35
Horarna - pitanja ljubavi i braka
Igor Igor, sreda, 16.11.2016 / 23:52
Horarna astrologija - brza pitanja i odgovori
Marc, ponedeljak, 21.11.2016 / 9:16
Horarna astrologija - Vježbaonica
Igor Igor, nedelja, 20.11.2016 / 23:01
Cicimici, petak, 1.12.2017 / 15:05
Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji
Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30
Tradicionalna astrologija - Brak (Lily, Rafae...
Igor Igor, subota, 3.9.2016 / 12:14
Mihica3, petak, 24.11.2017 / 13:24
lalafo, nedelja, 4.6.2017 / 14:25
Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21
Povijest tradicionalne A. - Partnerstva i bra...
Marc, utorak, 24.1.2017 / 14:52
vratanca27, petak, 17.3.2017 / 16:23
Igor Igor, sreda, 17.2.2016 / 9:09
Igor Igor, ponedeljak, 5.9.2016 / 9:16
Cicimici, ponedeljak, 5.3.2018 / 20:40
Igor Igor, petak, 23.12.2016 / 0:54
bubi28, utorak, 13.6.2017 / 20:10
Igor Igor, utorak, 20.12.2016 / 23:56
Igor Igor, sreda, 23.12.2015 / 0:00
Igor Igor, ponedeljak, 7.11.2016 / 11:22
Igor Igor, četvrtak, 2.6.2016 / 0:56