Statistike: 191 teme, 15286 poruke
Najnovije teme:Radi li netko ovdje uopće?
Aktuelna tema:Igre na sreću
Posljednja poruka:Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06
TEMA
Nivo: Ugledni forumaš / 8565 postovi
Objavljeno: utorak, 22.12.2015 / 15:59
Tema: Horarna - pitanja ljubavi i braka
Luna je napisao:
Moje viđenje:
Jupiter u 9. kući u Strijelcu, zanimljiv joj je ali ima blokadu, odgovara joj komunikacija s njim, njegova različitost, djeluje pozitivno na nju, ali sve bi moralo biti na svom mjestu da bi ona mogla ići korak dalje vezano za odnos s njim. Smješten u 9 kući govori o pustolovini, jer je on nešto novo,privlačno, pozitivno, o istraživanju onog što ju privlači kod njega, pa čak i u duhovnom smislu.
Venera u Škorpionu u 11, smatra ga prijateljem, pomisao na nešto više od prijateljstva ipak joj ne sjeda najbolje. No, ima uspone i padove emotivno, u jednom trenutku može pomisliti da su osjećaji veći, u drugom se spusti. Privlači ju i odbija istovremeno. Ona ima osjećaja ali ne i dovoljno strasti, što njemu nikako ne može dosaditi, jer ne može znati na čemu je.
Mjesec u 4 u Biku, odgovara joj njegovo prisustvo i interes. Lijepo je znati da je nekome toliko stalo i kada je komunikacija na neki način posebna, to je bijeg od realnog svijeta, sanjarenje, udaljuje te od svakodnevnih problema.
Pomišljala je da on ima ozbiljniji interes, na neku sigurnost u emotivnom smislu, osjeća nekakvu veću bliskost s njim. Smatra ga poštenom, iskrenom osobom. Neobična situacija zbog unutarnje bitke koja se u njoj odvija pa može doći do razočaranja.
On Merkur u 1 kući u Jarcu, privlači ga i zanima premda je i on suzdržan (Jarac je element zemlje) ali uporan, pritupa joj pažljivo, brižljivo pazi na svaku riječ, više se oslanja na komunikaciju, shvaća da je temelj njiihovog odnosa prijateljstvo. Isto tako svjestan je da mora djelovati polako, i da njoj treba vremena da ga procjeni (ona je Ju u Djevici, gdje je Ju u izgonu, znači da je na distanci od njega). Zato nema spontanosti. Pošto je Merkur u 1. kući to može ukazivati na njegovu drugu sakrivenu stranu a to je da ga zanima i fizički, privlačna mu je i zanimljiva. Posve mu je nepoznato može li doprijeti do nje ili ne.
Sunce u 1. u Strijelcu isto pokazuje da utjece na njega, on pronalazi novi interes, novi smisao, možda i idealizira. Isto tako može ukazivati na zabrinutost oko nastavka njihovog odnosa, posebno ne želi ostaviti nekakav krivi dojam.
Vladar 1. kuće je Saturn koji je u Strijelcu, simbolično on može predstavljati promjenu koju je ona dugo čekala. Saturn predstavlja ograničenja a Strijelac voli slobodu. U 12 kući predstavlja tajnu, test slobode, ali i odricanje od nekakvog društvenog života, okretanje duhovnom.
7 kuća Blizanci i Rak
Komunikacija ih je povezala, prijateljstvo, zatim se 7 kuća nastavlja u Raku,potreba za iskrenosti, za dubljim osjećajima.
Jupiter i Merkur su u trigonu što ukazuje na razvoj situacije na temelju dosadašnjih spoznaja. Merkur predstavlja intelekt pa se ovdje može više raditi o komunikaciji uz Jupiter donosi bolje razumjevanje situacije. Ovo je prepoznavanje, otkrivanje i razjašnjenje.
Jupiter je u kvadratu sa ASC - Ona sama sa sobom mora točno razjasniti što želi u ovome odnosu.
Merkur i Venera su u sekstilu - Dobra komunikacija i popravljanje situacije.
Venera i Jupiter grade sekstil. - Sekstil je najslabiji aspekt,ali ipak otkriva spoznaju, razjasnjavanje situacije sebi samoj dodatno uz konjukciju Saturna sa ASC.
Sunce i Jupiter su u kvadratu - Otežavajuće okolnosti i dalje zbog njegove zabrinutosti za daljnji razvoj njihovog odnosa i zbog njenih unutarnjih borbi.
Sunce i Mjesec su u trigonu, Mjesec odlazi od Sunca, to je separacioni aspekt. Napuštanje trenutne situacije zbog promišljanja, zbog njenog realnog pogleda na situaciju.
Mjesec ide prema Merkuru i izgraditi će aspekt. - Komunikacija, racionalizacija emocija, možda i potiskivanje emocija a za nešto više potrebno je i motivacije. Može se naći ravnoteža između uma i emocija, ali može doći i do narušavanja komunikacije. Znači, on će i dalje imati interes.
Sjajna analiza Luna. Bravoooo. Dobrodošla. Mnogo si nam nedostajala. :) Sjajna analiza.:)
0
0
Objavljeno: utorak, 22.12.2015 / 16:12
Lenka je napisao:
Nisam dugo određivala vrijeme ,doduše nisam nešto ni savladala ,išla malo vježbati ,pa da podijelim,ima tu svega što ne znam baš povezati ,ali mi zanimljivo zbog ovog Velikog trigona,sigurno daje neko značenje situaciji,a nismo još imali VELIKI TRIGON u horarnoj,mislim da nismo ..
KAD CE MI SE JAVITI ? Zagreb,22.12.2015. U 12.04
1)Ac Ovan,Mars u Vagi u 7.debilitiran/DcVaga,Venera u Škorpionu,debilitirana
-Mars i Venera nisu u aspektu ,minoran,polusekstil,ali su u recepciji,oboje se loše osjećaju,povlačenje,ne djelovanje,ali svjesni jedno drugoga
-Mars(ona) u 7.kući,(7. U Vagi,Dc)Venera(on) u 8.kući-NEMA JAVLJANJA
2)Mjesec u Biku,egzaltiran/Venera u Škorpiji,u izgonu
-na istom stupnju,ali separaciona opozicija,Mo na odlasku
-Mjesec u Venerinu sjedištu,egzaltirana/Venera u znaku Mjesečevog pada
-recepcija,pozitivno-negativna -NEMA JAVLJANJA,bi on,ali nema poticaja
-Mjesec upravo odlazi od Venere,opozicija i ide u trigon sa Jupiterom u Djevici (Mo na 20.47 Ta-Ju na 22.48 Vi)
-ZANIMLJIVO - da trigon Mjeseca i Jupitera formira VELIKI ZEMLJANI TRIGON,sa trećom planetom Merkurom,kojeg Mjesec napušta ,radi opoziciju sa Venerom i ulazi u trigon sa Jupiterom,
Pa ovako onda-Mjesec je u (Venerinom sjedištu,Venera je izostavljena iz ovog velikog trigona, pa ostaje frustrirana u tom kontekstu)još radi opoziciju sa Mjesecom, u slučajnom povoljnom dostojanstvu Merkura i Jupitera(termin i lice-Merkur i termin Jupiter)
Merkur je u znaku Mjesečeva izgona i Jupiterovog pada,Jupiter u Merkurovom sjedištu ,što li bi sve ovo moglo značiti???????'Ma to ću poslije proučavati,pitanje je hoće li se javiti ?
3) Sunce na 1. Stupnju Jarca,prelazak u novi znak-vladar Jarca Saturn u Strijelcu
Sunce u Jarcu,vladar Saturn u Jupiterovom sjedištu,Jupiter u padu u Jarcu-on malo dobro ,malo loše
Venera u Škorpiji,Mars u Vagi-obostrana negativna recepcija-samu sebe i tješi i muči
Pojma nemam sad što to sve znači..ali
Što tu uopće daje događaj???Ja ću se praviti da Mjesec i Jupiter donose događaj-javljanje sa njegove strane a ti me ispravi Igore,ako se nisam dobro pravila
Mjesec trigon Jupiter i ova formacija Velikog zemljanog trigona?
Ok,kada?...Mjesec na 20.47 Bika,2.,slijedujuća kuća, Jupiter na 22.48 Djevica,6.,padajuća kuća
Mjesec u fiksnom znaku Bika,baš i ne obećava neke brze promjene, ovako je sigurnije ,u Biku tako pasivan,oprezan,nespreman na promjene stanja,ali je i Mjesec sam po svojoj prirodi brz,pa sad koliko uopće može zadržati tu distancu .../,Jupiter u promjenljivom znaku Djevice,što ukazuje na mogućnost brze promjene,ali je i toj brzini prisutna nesigurnost oko svega, previše se na detaljima i analizama gubi ,pa k tome u Djevici zatvoren,rezerviran,nedodirljiv,skriva osjećaje
Obzirom na obzire ,Mjesec u fiksnom znaku –u pitanju su mjeseci/Jupiter u promjenljivom znaku-u pitanju su tjedni –pa zaključujem ako ona nešto ne poduzme,može taj tjednima i mjesecima šutjeti
Pa da uzmemo tjedne pošto Mjesec ide Jupiteru,jedinica 2.01-to bi bila dva tjedna onda?
Ako u ostalim aspektima tražim događaj,ništa se tu ne bude dešavalo
Ako gledam Mars (ona)i Veneru(on) ,nikakvog tu događaja nema,povlačenje i tišina
Ako gledam Mjesec (ona)i Veneru(on) ,ode Mjesec od Venere ,pa kome onda da se javlja i zašto
Pa sve gledam,a ništa ne vidim
Bravo, extra, Lenka se razradila, samo tako. Bravo.:)
E, sad, nešto ćemo ovdje morati da dodamo. Tiče se pitanja, koje glasi - Da li će mi se i kada javiti?
Tu u obzir uzimamo sljedeće:
- Odnos vl. AC i DC, kao i do sada.
- Odnos Mo i vl. DC, kao i do sada.
- Ali i odnose planeta komunikacije, a to su:
1. odnos vladara 3. kuce (komunikacije pitača) i vladara 9. kuce ( 3. od 7. komunikacije partnera).
2. odnos vl. DC-a (partner) i vladara 3. kuce ( komunikacije pitača)
3. odnos vl. AC ( pitač) i vladara 9. kuce ( komunikacije partnera).
Naravno, pored vladara AC-a, u obzir uzimamo i Mo. Kao i svugdje
E, pa ovdje upravo imamo Mo u Biku, koji je imao 180 sa Ve, vladarem DC-a što ukazuje na prekid komunikacije. A, sada Mo aplicira Jupiteru vladaru 9. polja (partnerovo polje komunikacija).
Da, hoce se javiti.:)
0
0
Objavljeno: utorak, 22.12.2015 / 19:13
Dakle, kod pitanja - Da li će mi se javiti? Da li ćemo se čuti? Da li ćemo stupiti u kontakt? (sve se zapravo vrti oko ovog 3.) gleda se sljedeće:
1) Odnos izmedju vl. AC i vl. DC,
2) Odnos izmedju Mo i vl. DC,
3) Odnos izmedju 3. kuce (polje komunikacije pitača) i 9. kuće (polje komunikacije onog za kog se pita),
4) Odnos izmedju Mo i vl. 9. kuce (polje komunikacije za onog za koga se pita),
5) Odnos izmedju DC-a (onaj za koga se pita) i vl. 3. kuce (polje komunikacije pitača)
6) Odnos izmedju vl. AC (pitač) i vl. 9. kuce (polje komunikacije za onog za koga se pita).
Ne dozvolite da vas zbuni sa ove teze od 3. do 6. sve su to varijacije na jednu temu. Vidjet cete, kada pocnete da tumacite.
0
0
Objavljeno: utorak, 22.12.2015 / 19:15
Evo u Lenkinom primjeru imamo Mo, koji simbolizira pitača 120 Ju, vl. 9. kuce, koja simbolizira polje partnerove komunikacije.
Što se vremena tice Mo je na 20. stupnju, dok je Ju na 22. stupnju.
Ok, Mo je u Biku, fixnom znaku u sljedujucoj 2. kuci, koja je fiknog kvaliteta. Orbis je 2. To bi doslovno znacilo za 2 mjeseca. Ali, kako se gleda u skladu sa realnom situacijom, recit cemo u roku od naredna 2 mjeseca. Sad, ako je komunikacija intenzivna, to itekako mogu biti dani. Pa da bude preksutra. Do kraja tjedna.
Ipak, Mo je najbrzi provodnik
0
0
Nivo: Iskusan forumaš / 987 postovi
Objavljeno: sreda, 23.12.2015 / 8:12
Igor Igor je napisao:
Bravo, extra, Lenka se razradila, samo tako. Bravo.:)
E, sad, nešto ćemo ovdje morati da dodamo. Tiče se pitanja, koje glasi - Da li će mi se i kada javiti?
Tu u obzir uzimamo sljedeće:
- Odnos vl. AC i DC, kao i do sada.
- Odnos Mo i vl. DC, kao i do sada.
- Ali i odnose planeta komunikacije, a to su:
1. odnos vladara 3. kuce (komunikacije pitača) i vladara 9. kuce ( 3. od 7. komunikacije partnera).
2. odnos vl. DC-a (partner) i vladara 3. kuce ( komunikacije pitača)
3. odnos vl. AC ( pitač) i vladara 9. kuce ( komunikacije partnera).
Naravno, pored vladara AC-a, u obzir uzimamo i Mo. Kao i svugdje
E, pa ovdje upravo imamo Mo u Biku, koji je imao 180 sa Ve, vladarem DC-a što ukazuje na prekid komunikacije. A, sada Mo aplicira Jupiteru vladaru 9. polja (partnerovo polje komunikacija).
Da, hoce se javiti.:)
Hvala ti Igore,bro ...Javila se ona njemu (Mjesec) ali pazi kada je došlo do komunikacije ----2 sata nakon što sam joj odradila horar.Pa eto Mjeseca koji juri .Kratka,tako kurtoazna komunikacija tipa ,-Kako si ,kako si ,ja dobro ti dobro i nikakav pomak značajniji.Tak da znaš,ali to smo i rekli ,AKO ona nešto poduzme,što se njega tiče,komotno je moglo i dva mjeseca proći jer, situacija je specifična,tako da se od nje ,ako nikako drugačije,a ono kao od prijateljice ,čovjeka,očekivalo da mu se javi.Obzirom na neke dogadjaje ,nevezane uz nju,zbog kojih iskreno brine i iskreno ju zanima kako je on. Eto,ali da se nije javila,vjerujem da bi ovaj scenarij od dva mjeseca bio .
0
0
Nivo: Iskusan forumaš / 987 postovi
Objavljeno: sreda, 23.12.2015 / 8:19
Pa ja još malo vježbala,za promjenu ,zašto to sad tu kačim? E pa zato što sigurno ima neki previd negdje ,pa slobodno,ako koga uopće i zanima, ispravljajte,popravljajte,dodajte,oduzmite. <3
Da li mu svidjam i kakve su njegove namjere prema meni ? Sad,pošto je ona slobodna,o njemu ne znam ništa ,ja bih to pitanje možda gledala i kao postoji li mogućnost za vezu?
Zagreb,23.12.2015 u 06.24
1) Ac je u Strijelcu,Jupiter u Djevici /Dc u Blizancima,vladar Merkur u Jarcu
Jupiter u Djevici,drugom sjedištu Merkura u 9.kući,u izgonu,neugodno mu je tu-dispozitor Merkur
Merkur u Jarcu,slučajno dostojanstvo-termin,ok mu je u 1.kući(dispozitor Saturn na njezinom Ac u 12.kući)
-Jupiter i Merkur,Merkur aplicira Jupiteru kroz trigon,ostaje frustriran jer ga ometa Venera iz Škorpiona ,koja prva radi sekstil sa jupiterom
Čini se da on bi nekakvu vezu,ozbiljnije je zainteresiran,ali moguće da ne zna kako početi,zatvoren emotivno on ,zatvorena ona –ali bi ona trebala nešto poduzeti u smislu da mu jasnije da do znanja da joj se sviđa(zapamtila iz proslog primjera)
2)Mjesec na 1.Blizanca(6.a njegova derivatna 12.kuća),u Merkurovom sjedištu,Merkur u Jarcu u njezinoj 1. Kući,znaku Mjesečevog izgona
-čimi se da je njemu nejasno ima li ona za njega kakog interesa,nejasna mu je ,ne može ju protumačiti a i komunikacija i je tako zakamuflirana
-Mjesec je PH,preuranjeno je išta konkretnije reći,Mjesec je tek ušao u Merkurovo(on) sjedište ,zadnji aspekt jeMjeseca, boraveći znaku Bika separacioni trigon sa Jupiterom(ona)
-Mjesec aplicira Saturnu kroz opoziciju (Mo u njegovoj derivatnoj 12.,Sa u njezinoj 12.),
blago njima,oboje se povlače i glume ,distanciranje
(-zanimljivo mi je što ovdje imamo jedan veliki polukvadrat sa Neptunom u Ribama u 3. ,Neptun povezuje Mjesec iz njegove 12.derivatne i Saturn iz njezine 12.-tajne tajne skrivanje pravih želja upravo kroz komunikaciju,ali i ozbiljniji interes kroz istu,malo zanesenosti obostrane,ali dobro upakirane,sve u rukavicama)
I još,već spomenutu (u jučerašnjim horarima) veliku recepciju Saturn(2.vladar njezine 1.kuće u 12.)i Jupiter (ona) u Djevici ,Merkurovom(on) sjedištu,preko Venere u Škorpiji
Pa ona povučena,nesigurna,zatvorena,trebala bi nešto poduzeti,iako,sumnjam
3)Venera i Sunce
-Venera u Škorpiji u izgonu,dispozitor Mars u Vagi u izgonu –negativna recepcija,ali snalazi se ona s tim povlačeći se iz komunikacije (separacioni sekstil sa Merkurom)
-Sunce promijenilo znak,na 1.stupnju Jarca ,u njezinoj 1.kući,dispozitor Saturn(2.vladar njezine 1.u konjukciji sa njezinim Ac,u 12.Jupiterovom sjedištu(1.vladar njezine 1.kuće)
Ona se zatvara ,ozbiljnije zainteresirana za njega,on zainteresiran za nju,ali moguće kroz neki tajni odnos,na što bi ona jako teško pristala
Ac i 5.polje u biku,vladar Venera u 11. Ac i Venera,neki slabašni polusekstil,pa sad,da lije ona više zainteresirana za vezu ili prijateljstvo,nekako nisam sigurna
Dc i 5.polje u Biku,Venera u Šk. u 11.,Dc i Venera ,rekla bih da ne bi o nju bas u svojstvu prijateljice ,tamo mu ne paše
4)Odnos između Ac i 9.polja
Vladar 1. Jupiter u 9.(njegovo polje komunikacije),ona bi malo onako na nekom višem nivou komunicirala,duhovne teme ,tako neku povezanost duhovnu ali ni sama ne zna kako bi ,oprezna suzdržana,ali nije da i ona ne bi nešto konkretnije ,ako se ispune ovi uvjeti
Vladar 9.Merkur u njezinom 1. polju,čini se da bi on ipak nešto konkretnije , ipak
5)Odnos Dc i 3.polja
Vladar Dc Merkur u njezinoj 1.i 3.polje u Ribama,vladar Saturn u njezinoj 12.pa ona mu baš nije najjasnija ,ali nalaze se oni i na tom višem nivou komunikacije,iako bi on i neduhovno komunicirao
Pa,sad,ne znam o kakvom je odnosu riječ,ali vrlo moguće da su prijatelji pa se i jedno i drugo boje da ne pokvare to prijateljstvo ,a nije im baš ni da ostane samo na prijateljstvu
Rezimiram,ima potencijala da dođe do nekakve veze,zainteresiranost obostrana,ali da se malo otvore jedno prema drugom,inače nit ostaje kvalitetno prijateljstvo niti kreće na vezu,mislim da će trebati tu puno vremena da se nešto konkretnije počne dešavati
0
0
Nivo: Nova nada foruma / 17 postovi
Objavljeno: sreda, 23.12.2015 / 18:14
sanja rodjena sam 8.9.1974.u 20:40,u smederevskoj palanci,zivim u kraljevu
Nikola rodjen 8.7.1984.u 9:31,u novom pazaru,zivi u raski
Moze li neko da mi kaze trenutnu,i buducu situaciju,koliko ce ovaj odnos jos trajati,i sa kakvim ishodom?
0
0
Objavljeno: četvrtak, 24.12.2015 / 1:39
Lenka je napisao:
Hvala ti Igore,bro ...Javila se ona njemu (Mjesec) ali pazi kada je došlo do komunikacije ----2 sata nakon što sam joj odradila horar.Pa eto Mjeseca koji juri .Kratka,tako kurtoazna komunikacija tipa ,-Kako si ,kako si ,ja dobro ti dobro i nikakav pomak značajniji.Tak da znaš,ali to smo i rekli ,AKO ona nešto poduzme,što se njega tiče,komotno je moglo i dva mjeseca proći jer, situacija je specifična,tako da se od nje ,ako nikako drugačije,a ono kao od prijateljice ,čovjeka,očekivalo da mu se javi.Obzirom na neke dogadjaje ,nevezane uz nju,zbog kojih iskreno brine i iskreno ju zanima kako je on. Eto,ali da se nije javila,vjerujem da bi ovaj scenarij od dva mjeseca bio .
Da ahahah. Stvarno? Pa odredjivanje vremena se vrši u skladu sa realnim uvjetima i okolnostima. Zato sam rekao ona 2 dana. A njima su svakako bliža i 2 minuta. Mada, dobro kurtoazna komunikacija, hm. Ima tu prostora još da se radi. Fiksnost naglašena, tako da ćemo za nešto više sigurno sačekati 2 mjeseca. Može i prije, znači rok je do 2 mjeseca, ali kako je fiksni element naglašen, za nešto konkretnije sigurno 2 mjeseca. Što misliš? Mada ti je svakako savjetuj da to bude ranije. :)
0
0
Objavljeno: četvrtak, 24.12.2015 / 2:10
Lenka je napisao:
Pa ja još malo vježbala,za promjenu ,zašto to sad tu kačim? E pa zato što sigurno ima neki previd negdje ,pa slobodno,ako koga uopće i zanima, ispravljajte,popravljajte,dodajte,oduzmite. <3
Da li mu svidjam i kakve su njegove namjere prema meni ? Sad,pošto je ona slobodna,o njemu ne znam ništa ,ja bih to pitanje možda gledala i kao postoji li mogućnost za vezu?
Zagreb,23.12.2015 u 06.24
1) Ac je u Strijelcu,Jupiter u Djevici /Dc u Blizancima,vladar Merkur u Jarcu
Jupiter u Djevici,drugom sjedištu Merkura u 9.kući,u izgonu,neugodno mu je tu-dispozitor Merkur
Merkur u Jarcu,slučajno dostojanstvo-termin,ok mu je u 1.kući(dispozitor Saturn na njezinom Ac u 12.kući)
-Jupiter i Merkur,Merkur aplicira Jupiteru kroz trigon,ostaje frustriran jer ga ometa Venera iz Škorpiona ,koja prva radi sekstil sa jupiterom
Čini se da on bi nekakvu vezu,ozbiljnije je zainteresiran,ali moguće da ne zna kako početi,zatvoren emotivno on ,zatvorena ona –ali bi ona trebala nešto poduzeti u smislu da mu jasnije da do znanja da joj se sviđa(zapamtila iz proslog primjera)
2)Mjesec na 1.Blizanca(6.a njegova derivatna 12.kuća),u Merkurovom sjedištu,Merkur u Jarcu u njezinoj 1. Kući,znaku Mjesečevog izgona
-čimi se da je njemu nejasno ima li ona za njega kakog interesa,nejasna mu je ,ne može ju protumačiti a i komunikacija i je tako zakamuflirana
-Mjesec je PH,preuranjeno je išta konkretnije reći,Mjesec je tek ušao u Merkurovo(on) sjedište ,zadnji aspekt jeMjeseca, boraveći znaku Bika separacioni trigon sa Jupiterom(ona)
-Mjesec aplicira Saturnu kroz opoziciju (Mo u njegovoj derivatnoj 12.,Sa u njezinoj 12.),
blago njima,oboje se povlače i glume ,distanciranje
(-zanimljivo mi je što ovdje imamo jedan veliki polukvadrat sa Neptunom u Ribama u 3. ,Neptun povezuje Mjesec iz njegove 12.derivatne i Saturn iz njezine 12.-tajne tajne skrivanje pravih želja upravo kroz komunikaciju,ali i ozbiljniji interes kroz istu,malo zanesenosti obostrane,ali dobro upakirane,sve u rukavicama)
I još,već spomenutu (u jučerašnjim horarima) veliku recepciju Saturn(2.vladar njezine 1.kuće u 12.)i Jupiter (ona) u Djevici ,Merkurovom(on) sjedištu,preko Venere u Škorpiji
Pa ona povučena,nesigurna,zatvorena,trebala bi nešto poduzeti,iako,sumnjam
3)Venera i Sunce
-Venera u Škorpiji u izgonu,dispozitor Mars u Vagi u izgonu –negativna recepcija,ali snalazi se ona s tim povlačeći se iz komunikacije (separacioni sekstil sa Merkurom)
-Sunce promijenilo znak,na 1.stupnju Jarca ,u njezinoj 1.kući,dispozitor Saturn(2.vladar njezine 1.u konjukciji sa njezinim Ac,u 12.Jupiterovom sjedištu(1.vladar njezine 1.kuće)
Ona se zatvara ,ozbiljnije zainteresirana za njega,on zainteresiran za nju,ali moguće kroz neki tajni odnos,na što bi ona jako teško pristala
Ac i 5.polje u biku,vladar Venera u 11. Ac i Venera,neki slabašni polusekstil,pa sad,da lije ona više zainteresirana za vezu ili prijateljstvo,nekako nisam sigurna
Dc i 5.polje u Biku,Venera u Šk. u 11.,Dc i Venera ,rekla bih da ne bi o nju bas u svojstvu prijateljice ,tamo mu ne paše
4)Odnos između Ac i 9.polja
Vladar 1. Jupiter u 9.(njegovo polje komunikacije),ona bi malo onako na nekom višem nivou komunicirala,duhovne teme ,tako neku povezanost duhovnu ali ni sama ne zna kako bi ,oprezna suzdržana,ali nije da i ona ne bi nešto konkretnije ,ako se ispune ovi uvjeti
Vladar 9.Merkur u njezinom 1. polju,čini se da bi on ipak nešto konkretnije , ipak
5)Odnos Dc i 3.polja
Vladar Dc Merkur u njezinoj 1.i 3.polje u Ribama,vladar Saturn u njezinoj 12.pa ona mu baš nije najjasnija ,ali nalaze se oni i na tom višem nivou komunikacije,iako bi on i neduhovno komunicirao
Pa,sad,ne znam o kakvom je odnosu riječ,ali vrlo moguće da su prijatelji pa se i jedno i drugo boje da ne pokvare to prijateljstvo ,a nije im baš ni da ostane samo na prijateljstvu
Rezimiram,ima potencijala da dođe do nekakve veze,zainteresiranost obostrana,ali da se malo otvore jedno prema drugom,inače nit ostaje kvalitetno prijateljstvo niti kreće na vezu,mislim da će trebati tu puno vremena da se nešto konkretnije počne dešavati
Jaoj Lenka pa bravo, sve si bolja i bolja. Svaka čast!!! Doista mi je jako, ali jako drago. Ako, neka te tako svi spopadnu za ljubav, ti sve bolja. Pa Mo u Lavu - LJUBAV.:)
Bome - Ju u sjedištu Me, vl. DC-a, oba njegova predstavnika So i Me u 1. kuci. Znači ona se njemu jako dopada. Ovo bih dodao: Rekli smo da je So muškarac u njemu, a da je vl. AC-a u ovom slučaju Merkur on kao fizička pojava, ali i nastojanja. To što se oba vladara nalaze u njenoj 1. kuci, ukazuje da imamo jednu cijlovitost, dakle ona se njemu dopada i kao žena i kao ličnost. Još oba planeta u Jarcu, on nju jako, ali jako poštiva. I definitivno ne želi da ju povrijedi. Čeka trenutak da bude ozbiljan.
Ona Ju u Djevici, pa recepcija Ju - Me - Sa, odmjerena, ozbiljna djevojka, još Ju u 9. kuci a Sa u 12. kuci u nekom svom svijetu. Totalno svoja, neobična, ali i vrlo racionalna kada su partnerski odnosi u pitanju. Sad, ako je Ju u Djevici vl. AC-a, to donosi nedostatak samopouzdanja, što smo imali i na tvom jučerašnjem primjeru. Ali, kako je Ju u 9.kuci, ona taj nedostatak samopouzdanja kompenzuje radom na sebi, ali intelektualnim i duhovnim radom. Bojim se da se ne povuče i zatvori za ljubav.
Bravo za Mjesec u derivatnoj 12. A, gle još ovo. Mo se nalazi u sjedištu Me, tako još jedan argumenat da se ona njemu dopada.
Ali, još i ovo - Mo je u derivatnoj 12. u Blizancima, koji je 12. znak od Raka, gdje je Mo u sjedištu, pa još neaspketiran. Ovo oslikava totalnu blokadu. Ona kao da stavlja zid, gard, da on ne zna ni kako da joj pridje. Ona kao da više voli da bude u vantjelesnoj vezi sa njim, kako se slika o njemu ne bi narušila.
Inače, kada se napravi egzaktna inkonjunkcija tumačim i nju. Izmedju Svjetala, snažna zaljubljenost, ali okolnosti, koje im ne idu na ruku jer je ovo vrlo naglašen karmički odnos.
Da rezimiram neka opažanja:
- Ascedent u Strijelcu, vl. AC-a Ju u Djevici - slika ženske osobe, koja je ozbiljna, seriozna, muškarci ju poštuju.
- Oba predstavnika partnera u 1. kuci - partner svoju partnerku doživljava vrlo ozbiljnom osobom, voli je i kao ženu i kao ličnost.
- Mjesec u 6. kuci, koja je derivatna 12. kuca - Okolnosti, koje ne idu na ruku odredjenom dogadjaju.
- Inkonjunkcija izmedju So i Mo u ljubavnim horarcima - Prejake emocije, jaka karmička povezanost, obično su prijatelji, ali najprije lične blokade, a zatim i odredjene okolnosti onemogućavaju nešto konkretnije. Moraju voditi računa o svom odnosu, biti maksimalno promišljeni. Dok ne udju u vezu, nikada da budu svadjalački nastrojeni jedno prema drugom. Ne govoriti drugim ljudima vezano za svoje osjećaje jer drugi to mogu na razne načine da zloupotrebe.
- Ako Venera - žena u njoj apl. vl. AC-a to ukazuje da ona nešto treba da riješi sama sa sobom da bi došlo do boljitka i pomaka vezano za odnos. Ako je muški horar, onda je to So.
Sve u svemu ona se njemu jako dopada. Medjutim ona je vrlo ozbiljna osoba, kompleksna. On to vidi i još više cijeni. Ali ona ima i taj neki gard, da on ne zna kako da se postavi prema njoj. Ona je za njega djevojka, koja se poštuje. Ali, samo ona da se malo oslobodi, bilo bi to super. Ona misli da nije dovoljno dobra za njega, on misli da nije dovoljno dobar za nju. Moraju se malo više otvoriti jedno prema drugom. Ovo je stvarno nešto što može bit prejako. Za sada ništa, ali itekako ima prostora da bude. Samo, nikada ne smiju svadjalački da budu usmjereni jedno prema drugom. Uvjek svaki problem trebaju rijesiti mirnim i diplomatičnim tonom. Nikada ne pričati drugim ljudima, o njihovim medjusobnim osjecajima, jer to na neki nacin moze biti zloupotrebljeno. Cak i kada udju u vezu. Nikako ne odgadjati početak veze, da ne bi došlo do problema, koji bi ih značajnije razdvojio. Moj prijedlog je da ona priprema teren, pa lijepo da popričaju. Za sada, u ovom lunarnom ciklusu da priprema teren, a onda polako u akciju. Baš su mi super par. Iako ih ne znam. Navijam za njih..:)
0
0
Objavljeno: četvrtak, 24.12.2015 / 2:12 Izmjenjeno: četvrtak, 24.12.2015 / 2:41
Igor Igor je napisao:
Jaoj Lenka pa bravo, sve si bolja i bolja. Svaka čast!!! Doista mi je jako, ali jako drago. Ako, neka te tako svi spopadnu za ljubav, ti sve bolja. Pa Mo u Lavu - LJUBAV.:)
Bome - Ju u sjedištu Me, vl. DC-a, oba njegova predstavnika So i Me u 1. kuci. Znači ona se njemu jako dopada. Ovo bih dodao: Rekli smo da je So muškarac u njemu, a da je vl. AC-a u ovom slučaju Merkur on kao fizička pojava, ali i nastojanja. To što se oba vladara nalaze u njenoj 1. kuci, ukazuje da imamo jednu cijlovitost, dakle ona se njemu dopada i kao žena i kao ličnost. Još oba planeta u Jarcu, on nju jako, ali jako poštiva. I definitivno ne želi da ju povrijedi. Čeka trenutak da bude ozbiljan.
Ona Ju u Djevici, pa recepcija Ju - Me - Sa, odmjerena, ozbiljna djevojka, još Ju u 9. kuci a Sa u 12. kuci u nekom svom svijetu. Totalno svoja, neobična, ali i vrlo racionalna kada su partnerski odnosi u pitanju. Sad, ako je Ju u Djevici vl. AC-a, to donosi nedostatak samopouzdanja, što smo imali i na tvom jučerašnjem primjeru. Ali, kako je Ju u 9.kuci, ona taj nedostatak samopouzdanja kompenzuje radom na sebi, ali intelektualnim i duhovnim radom. Bojim se da se ne povuče i zatvori za ljubav.
Bravo za Mjesec u derivatnoj 12. A, gle još ovo. Mo se nalazi u sjedištu Me, tako još jedan argumenat da se ona njemu dopada.
Ali, još i ovo - Mo je u derivatnoj 12. u Blizancima, koji je 12. znak od Raka, gdje je Mo u sjedištu, pa još neaspketiran. Ovo oslikava totalnu blokadu. Ona kao da stavlja zid, gard, da on ne zna ni kako da joj pridje. Ona kao da više voli da bude u vantjelesnoj vezi sa njim, kako se slika o njemu ne bi narušila.
Inače, kada se napravi egzaktna inkonjunkcija tumačim i nju. Izmedju Svjetala, snažna zaljubljenost, ali okolnosti, koje im ne idu na ruku jer je ovo vrlo naglašen karmički odnos.
Da rezimiram neka opažanja:
- Ascedent u Strijelcu, vl. AC-a Ju u Djevici - slika ženske osobe, koja je ozbiljna, seriozna, muškarci ju poštuju.
- Oba predstavnika partnera u 1. kuci - partner svoju partnerku doživljava vrlo ozbiljnom osobom, voli je i kao ženu i kao ličnost.
- Mjesec u 6. kuci, koja je derivatna 12. kuca - Okolnosti, koje ne idu na ruku odredjenom dogadjaju.
- Inkonjunkcija izmedju So i Mo u ljubavnim horarcima - Prejake emocije, jaka karmička povezanost, obično su prijatelji, ali najprije lične blokade, a zatim i odredjene okolnosti onemogućavaju nešto konkretnije. Moraju voditi računa o svom odnosu, biti maksimalno promišljeni. Dok ne udju u vezu, nikada da budu svadjalački nastrojeni jedno prema drugom. Ne govoriti drugim ljudima vezano za svoje osjećaje jer drugi to mogu na razne načine da zloupotrebe.
- Ako Venera - žena u njoj apl. vl. AC-a to ukazuje da ona nešto treba da riješi sama sa sobom da bi došlo do boljitka i pomaka vezano za odnos. Ako je muški horar, onda je to So.
Sve u svemu ona se njemu jako dopada. Medjutim ona je vrlo ozbiljna osoba, kompleksna. On to vidi i još više cijeni. Ali ona ima i taj neki gard, da on ne zna kako da se postavi prema njoj. Ona je za njega djevojka, koja se poštuje. Ali, samo ona da se malo oslobodi, bilo bi to super. Ona misli da nije dovoljno dobra za njega, on misli da nije dovoljno dobar za nju. Moraju se malo više otvoriti jedno prema drugom. Ovo je stvarno nešto što može bit prejako. Za sada ništa, ali itekako ima prostora da bude. Samo, nikada ne smiju svadjalački da budu usmjereni jedno prema drugom. Uvjek svaki problem trebaju rijesiti mirnim i diplomatičnim tonom. Nikada ne pričati drugim ljudima, o njihovim medjusobnim osjecajima, jer to na neki nacin moze biti zloupotrebljeno. Cak i kada udju u vezu. Nikako ne odgadjati početak veze, da ne bi došlo do problema, koji bi ih značajnije razdvojio. Moj prijedlog je da ona priprema teren, pa lijepo da popričaju. Za sada, u ovom lunarnom ciklusu da priprema teren, a onda polako u akciju. Baš su mi super par. Iako ih ne znam. Navijam za njih..:)
Sama inkonjunkcija govori o prijateljstvu, koje sve vise prerasta u nesto vise. Ali, tu su prisutni i drugi partneri. Jel netko od njih dvoje u vezi?
Vidi odnos njihovih ljubavnih polja. 5. je njeno, 11. je njegovo.
Recepcija Ve i Ma - pošto recpecija nije baš identične snage kao kad bi oba planeta bila u svojim dostojanstvima, ovo bi opisalo da oboje imaju veze, te nako njih i -ili za vrijeme trajanja tih veza uvidjaju da trebaju da se manu svojih veza i posvete jedno drugom.
Fortuna u 7. polju, koje pripada njemu, a vladar Mo u 6. kuci, oboje imaju strah priznati jedno drugom. Njen strah uslovljava njegov. Uzajamno posljedična veza, vrlo naglašena. Kao sijamski blizanci, tipično za naglašeno karmičke veze. Kako je Fortuna u 7. a vl. Mo u derivatnoj 12. kuci, Je li on zauzet? Fortuna 180 Me u 1. kuci - On ce prekinuti odnos, ako je zauzet, a kako se Me odvaja od Fortune, jel prekinuo neki odnos skorije?
0
0
Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06
Ljubavni odnosi - 5. kuća i 8. kuća horoskopa
Ivy775, utorak, 17.5.2022 / 17:41
Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36
Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04
Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji
Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30
Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45
Diskusija o natalnim aspektima i iskustva
Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23
Astromedicina - Osn. teoretske postavke
Wonderwoman28, četvrtak, 12.8.2021 / 18:08
Wonderwoman28, sreda, 11.8.2021 / 18:27
Cicimici, nedelja, 14.10.2018 / 10:27
Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46
Brida, petak, 24.8.2018 / 18:05
Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46
Brida, sreda, 22.8.2018 / 18:22
Cicimici, ponedeljak, 20.8.2018 / 15:03
Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21
bajaderica, subota, 23.6.2018 / 12:05
Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC
Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29
Kako će mi biti na novom poslu
Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41
Pravila gledanja, tumačenja i analiza
Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14
Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36
Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45
Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46
Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04
Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC
Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29
Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46
Kako će mi biti na novom poslu
Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41
Diskusija o natalnim aspektima i iskustva
Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23
Pravila gledanja, tumačenja i analiza
Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14
Cicimici, sreda, 16.5.2018 / 0:42
Atina123, sreda, 16.5.2018 / 12:23
Nedeljni horoskop 23.4 do 30.4
Butterflies, nedelja, 29.4.2018 / 9:12
Butterflies, utorak, 24.4.2018 / 22:57
Cicimici, sreda, 21.3.2018 / 21:00
Analize začeća, trudnoće i porođaja
Cicimici, petak, 23.2.2018 / 8:30
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 17:19
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:46
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:43
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:40
Numerološko slaganje sa partnerom
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:35
Horarna - pitanja ljubavi i braka
Igor Igor, sreda, 16.11.2016 / 23:52
Horarna astrologija - brza pitanja i odgovori
Marc, ponedeljak, 21.11.2016 / 9:16
Horarna astrologija - Vježbaonica
Igor Igor, nedelja, 20.11.2016 / 23:01
Cicimici, petak, 1.12.2017 / 15:05
Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji
Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30
Tradicionalna astrologija - Brak (Lily, Rafae...
Igor Igor, subota, 3.9.2016 / 12:14
Mihica3, petak, 24.11.2017 / 13:24
lalafo, nedelja, 4.6.2017 / 14:25
Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21
Povijest tradicionalne A. - Partnerstva i bra...
Marc, utorak, 24.1.2017 / 14:52
vratanca27, petak, 17.3.2017 / 16:23
Igor Igor, sreda, 17.2.2016 / 9:09
Igor Igor, ponedeljak, 5.9.2016 / 9:16
Cicimici, ponedeljak, 5.3.2018 / 20:40
Igor Igor, petak, 23.12.2016 / 0:54
bubi28, utorak, 13.6.2017 / 20:10
Igor Igor, utorak, 20.12.2016 / 23:56
Igor Igor, sreda, 23.12.2015 / 0:00
Igor Igor, ponedeljak, 7.11.2016 / 11:22
Igor Igor, četvrtak, 2.6.2016 / 0:56