Forum / Astrologija

Astrologija
Astrologija

Statistike: 191 teme, 15286 poruke

Najnovije teme:Radi li netko ovdje uopće?

Aktuelna tema:Igre na sreću

Posljednja poruka:Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06

TEMA

Autor teme:Igor Igor

Pregleda:5163

WhiteDragonbez kartona

WhiteDragon

F / 44 god.

Banja Luka

Bosnia and Herzegovina

Nivo: Iskusan forumaš / 516 postovi

Objavljeno: sreda, 4.11.2015 / 23:14

Tema: Kuće tradicionalne i moderne astrologije

Da, kod mene nije tako velika vezanost za roditelje, posebno ne za majku, mada imamo skladne porodicne odnose :) tj volim roditelje, ali nisam non-stop s njima. To za kucne zabave je tacno, zbilja volim ugostit drage ljude, spremit neki novi recept, da isprobaju, jer obozavam kuhat :)

Alexbez kartona

Alex

Sarajevo

Bosnia and Herzegovina

Nivo: U petoj brzini / 347 postovi

Objavljeno: sreda, 4.11.2015 / 23:20

Jer u 4 polju imas konjukciju Saturna i Merkura, komunikacija hladna ali pristojna. Vazan je i znak i dispozitor.

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Nivo: Ugledni forumaš / 8565 postovi

Objavljeno: četvrtak, 5.11.2015 / 0:52

Citiran post

WhiteDragon je napisao:

Meni je dominantno cetvrto, znam da je to prvo okultno polje, pored simbolike dom, majka, kuca, porodica, tradicija, korijeni...inace mi je na vrhu cetvrte, na samom IC Sunce i Jupiter, prave sekstil sa Uranom i kvadrat sa Neptunom (Neptun j sestoj, inace vlada desetom) ono sto mi cesto donese ovaj aspekt je neopravdan optimizam, koji nekako najcesce u poslovnij sferi biva sasjecen teskim okolnostima, isto tako veliki pritisak na poslu dovodi do bijega u bolest, ne simuliranja, vec doslovnog razboljevanja, i onda pat pozicija....ili stresan posao i sve gore manifestovana bolest ili ozdravljenje, ali dovidjenja poslu...

Za 4. polje ja volim da kažem genetsko naslijedje. Sve ono što smo na sebe primili na sebe, dolaskom u našu obitelj u ovom životu. To je polje naše duše.
Imati Sunce Jupiter konjunkciju na samom uglu, pa još na samom vrhu 4. polja daje sjajnu životnu zaštitu. Sam aspekt Sunce Jupiter, drugačije se zove KRALJEVSKI ASPEKT i daje velike uspjehe, ali do njih se mora ići pošteno, nikako preko reda, jer kao što ovaj aspekt bezuslovno daje, isto tako može donijeti i bolan pad. Kad kažem pošteno, ne mislim sad da morate da idete po Zakonu Države u kojoj živite, već po Zakonu pravde, ne urušavanja identiteta i integriteta drugih ljudi. Bez obzira na ovakav ili onakav posao, Vama gdje god da se nadjete bit će super. Imat ćete sreće. Recite mi, jel netko u obitelji bio stranog porijekla, druge nacionalnosti, vjeroispovesti, i tome slično? Je li netko bio poznat po nečemu, ali baš poznat i slavan?
Inače, ovaj aspekt Vam daje i to da ćete, ako već niste, da u životu uradite nešto jako značajno, po čemu ćete biti upamćeni.

Što se optimizma tiče, to je dio Vaše Jupiterovske prirode i gajite ga. E, sad, sam Neptun u 6. polju, donese krive procjene, koje se pošto je vadar 10. polja (sam posao i nadredjeni) ne moraju ticati Vas, već onog tko organizira posao stanja u samom kolektivu, te onda razne, nepredvidjene okolnosti, kaotične situacije, pogreške, pa vraćanje na staro, te najzad stres. Vrlo često u takvim poslovnim okolnostima ne može značajno utjecati.
Inače, Sunce Jupiter konjunkcija na vrhu 4. polja 60 Uran, to je već vrlo jak i snažan pokazatelj, da bi najbolje bilo da imate sopstveni posao, da imate svoj biznis, privatni posao. Tad ne bi bilo super. Suradnja sa nekom inostranom kompanijom, posao koji je trajan, i koji nastavlja netko iz obitelji.

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: četvrtak, 5.11.2015 / 1:08

Citiran post

WhiteDragon je napisao:

U cetvrtoj jos ima Saturn u konjukciji s Merkurom, oba u lijepom sekstilu s Venerom iz druge, rekla bih da je to izmedju ostalog dar za pisanje :) i mogucnost zarade preko nekih kreativnijih poslova, a tu je jos famozan Mjesec konjukcija Pluton, ne znam da li gledate Lilit, ali eto i ona je tu na mom Mjesecu koji mi je bitan :) sve u sekstilu sa Neptunom. Ovo sam posebno osjecala kroz vrlo neobicne snove koji su mi nekad znali ukazatina vazne situacije u zivotu. Vec dugo osjecam da je kljuc uspjeha kome prirodno Sunce/Jupiter tezi u nekom samostalnom poslu, ali isto tako duuuugooo rastezem pokusaj da se upustim u tako nesto...Brine me Neptun i cinjenica da je Jupiter spaljen...:) A istina je da volim domacu atmosferu i da mi je ta sigurnost doma najbitnija, kao i da mi poslovno okruzenje mora biti nekako ugodno kao da sam kuci, jer tek tad dam maksimum iz sebe

Namjerno sam podjelio post, vezano za odgovore.
Merkur 0 Saturn - trajnost i stabilnost 60 Venera, trajan izvor prihoda, kroz obiteljski, odnosno samostalni posao.
Merkur 0 Saturn 60 Venera - sjajna moć izražavanja, opcenito. Dobro pamcenje, veliko znanje, ali i melankoličnost, koja je snažna, a ublažava ju hvala Bogu So 0 Ju. Pored toga, oslikava da će Vaš samostalni biznis biti stabilan i cvrst i da ce ga netko nastaviti iz obitelji. Merkur 0 Saturn tezi trajnosti i stabilnosti, to je ako je u 4. kuci, nesto sto se prenosi s koljena na koljeno. Ajde, necu biti bas tako optimistican, ali sigurno je da ce netko iz obitelji ili netko tko Vam je jako blizak raditi sa Vama, da ce netko iz obitelji ili jako blizak, mozda iz kruga obiteljskih prijatelja nastaviti ovaj posao. Vrlo zanimljivo.
Merkur 0 Saturn 60 Venera pored izraženih verbalnih sposobnosti, moći izražavanja, daje i dar za primjenjenu umjetnost, arhitektura konkretno, ili enterijer i eksterijer. Mada, aspekt sa Venerom, govori i o potencijalu, koji je veza za polje modne industrije.
Mjesec 0 Lilith 0 Pluton 60 Neptun uz ovako jaku 4. kuci - izuzetna intuicija, samo strah i potiskivanje iste. To nikakako. S godinama shvateta koliko Vam pomaže u životu. Svakako i vančulna iskustva, ako je naglašena 12. a Neptun jeste, kroz snove, jer Neptun upravlja snovima.
Ne zovem ja to Spaljen Jupiter, nego Kraljevski aspekt. Zato, samo pošteno i moralno, kroz posao i život, a Vi imate Me 0 Sa u 4. kući, pa tako i izgradjene moralne norme. Može se desiti da padnete u iskušenje, posebno još Mo 0 Pl, ali nešto Vas vrlo brzo udari po glavi, pa se vratite na pravi put.

Sve u svemu - Mjesec 0 Pluton Vas koči i blokira, Merkur 0 Saturn teži nečemu što je sigurno, ali ono što će prevagnuti to je So 0 Ju na IC-u, jer ono što je na uglu to je najjače, pa još sekstil sa Uranom. Imate ćete Vi samostalni posao, u kom će biti netko Vama jako blizak i-ili netko iz obitelji i koji će nastaviti da funkcionira i kada Vi odete u penziju.:) Ništa se ne plašite. Iskoristite ono najbolje, što Vam planetarne energije šalju. Mjesec 0 Pluton - strahovi i anksioznosti, ali na drugoj strani i moć.
Vrsta posla - Inzistirajte na nečemu što spada u domen primjenjene umetnosti, da ima veze sa inozemstvom, nekom drugom kulturom, isl. tome. Idealno i za bavljenje duhovnim praksama. Idealno. :)

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: četvrtak, 5.11.2015 / 1:14

Citiran post

Alex je napisao:

Imam ja prijatelja sa tako jakom 4 kucom, na IC su mu Sunce, Merkur i Venera, svi u Vagi, a i Pluton je tu samo nije u Vagi. Veeeeelika vezanost za majku, mada se ozenio i ima svoj zivot on bar sa posla svrati do majke da je vidi. Kucni tip, voli da mu dolaze prijatelji, voli kucna druzenja i rositlj u dvoristu, kuca puna smijeha i prijatelja :) . Koliko god ima dobru karijeru, cesto poslovno putuje, uvijek je sretan kad dodje kuci, tj prvo majku obidje pa kuci.

Naglašena 4. kuca, u smislu dosta planeta u istoj, vezanost za obitelj. Mada, ako su Merkur i Venera Spaljeni, ta vezanost može prevazići i granicu normalnog, tj. dovesti do Edipovog kompleksa. Ali, dobro, moguće je da to ne pokazuje, to je njegov život, njegova stvar. Majka, koja je imala jak utjecaj na njegov život Sad, ako mu je loša 7. kuca, a ima Stelij u Vagi, može donijeti nezadovoljstvo u braku i rastavu. Naglašena Vaga, kroz najličnije planete Me, Ve i So - daje da osoba voli druge ljude, da ima oko sebe dosta ljudi, e sad dal su pravi prijatelji ili je zabava u pitanju, pa čak i iskorištavanje, do koga često u ovakvim slučajevima dolazi, to nam otkriva 11. polje, Vodenjak, a onda gledamo i Uran.

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: četvrtak, 5.11.2015 / 1:20

Citiran post

WhiteDragon je napisao:

Da, kod mene nije tako velika vezanost za roditelje, posebno ne za majku, mada imamo skladne porodicne odnose :) tj volim roditelje, ali nisam non-stop s njima. To za kucne zabave je tacno, zbilja volim ugostit drage ljude, spremit neki novi recept, da isprobaju, jer obozavam kuhat :)

Reci mi jel ti je netko od predaka, a sigurno je bio poznat po nečemu, slavan, uspješan i sve u toj simbolici? Imaš dobro porijeklo. Takodjer, dal je netko stranac, druge vjeroispovesti, i tome slično?

Merkur 0 Saturn, jer Saturn hladi u 4. kuci daje vezanost za porodicu i roditelje, ali umjerenost u odnosima. Dakle, nema pretjerivanja, žrtvovanja svog života, zarad roditelja, nema dozvoljavanja roditeljima da ti se miješaju u život. Mogu pokušavati kolko oce, ali ti kao netko tko jma So 0 Ju, pa Me o Sa, ti si čelična Lady.:) Umiješ postaviti granice, ne samo u obiteljskim odnosima, već općenito. Točno se zna dokle tko može ići. I, to je super. Realna si i racionalna, iskrena, ali 60 sa Venerom daje to da svoje misli prezentiraš na jedan realan ali fin, nikako strog i despotski način.
Voliš kućne zabave, to je So 0 Ju, ali voliš i svoj mir Me 0 Sa. Takodjer, težiš čvrstim i stabilnim odnosima. Ne podnosiš licemjere, takve u startu na finjaka sasječeš. Težiš stvarno ozbiljnim prijateljskim odnosima, koji će biti dugotrajni.

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: četvrtak, 5.11.2015 / 1:24

Citiran post

Alex je napisao:

Jer u 4 polju imas konjukciju Saturna i Merkura, komunikacija hladna ali pristojna. Vazan je i znak i dispozitor.

E bas to, bravo bravoo.
Ne bih rekao hladna, nego realna i racionalna u pristupu sa druim ljudima, svakom kaže u lice, sve ono što misli, i ako ju netko pita za savjet, ona će biti do kraja iskrena. Iskrenost boli često, i mnogo je važno kako ćemo ju prezentirati, ali ona zbog sekstila sa Venerom, umije to onako lijepo da upakuje. Ako ju netko pita za savjet, pa se naljuti, što je bila iskrena, vremenom shvati da je bila u pravu i počne da je cijeni i poštuje, ponovo joj se obraća za pomoć. Ma fantastičan govornik. Inače, užasava se snishodljivosti, licemerja, neiskrenosti, najanjavosti u komunikaciji, ali isto tako i svadja i grubosti. Ovo je primjer odmjerene osobe.

WhiteDragonbez kartona

WhiteDragon

F / 44 god.

Banja Luka

Bosnia and Herzegovina

Objavljeno: četvrtak, 5.11.2015 / 7:32

Hvala na ovako opseznim analizama aspekata. Ovako, strano porijeklo vucem s majcine strane, ne direktno ona, ali njeni pretci. Ocevi su ipak sa ovih prostora, ali su se relocirali godinama, tako da od majke Poljska, od oca predivna Dalmacija :). Sto se tice slave i cuvenja, jedan od predaka je bio izuzetno bogat,ali je bogatstvo procerdao, jeda je bio izuzetno hrabar i cuven po tome, ali su mu bitke dosle glave, jedan se proslavio inteligencijom ali se otudjio od ostatka familije, tako da o njegovoj grani familije ne znam nista....baba po ocu vrlo umjetnicki nadarena, djed po ocu postovan i uvazavan....s majcine strane ne znam, umrli su prije mog rodjenja....

E, sad sto se tice mene, istina je da sam rezervisana (sunce je u djevici, pa nije cudo :) ), odmjerenost ima da zahvalim Merkuru u Vagi, koji tezi harmoniji i pravdoljubiv je, sekstil s Venerom daje pisanje, pricanje,lijepo izrazavanje ( to vam je ono-ruzna vijest na lijep nacin:)) Intuicija je naglasena, vise ju cijenim sad nego ranije, to je istina...Saturn Merkur pesimizam (donekle), teske misli, filozofija, rezervisan odnos sa svima, ne pretjerano hladan, ali zna ze granica :)

Jos ovo: Sunce/Jupiter ...imam dubok osjecaj predodredjenosti na uspijeh, oduvijek i zivim tako sto znam da cu napraviti nesto bitno :), moze zvucati kao preoptimisticno, ali tako je kako je. Ovo za posao ima smisla takodje...a nastaviti i raditi sa mnom bi mogao moj brat. :)

Mjesec/Pluton pored uvida rekla bih duhovnost u sirem smislu, psihologija, poniranje u samog sebe, identifikacija osjecaja, empatija, duboko razumijevanje s drugima (uvijek lako i efikasno rijesim tudji problem) :)

WhiteDragonbez kartona

WhiteDragon

F / 44 god.

Banja Luka

Bosnia and Herzegovina

Objavljeno: četvrtak, 5.11.2015 / 7:38

Inace, ako gledamo do Saturna, zemlja mi je naglasena :) Tako da taj hladan racio preovladava (makar i bila Venera u Lavu):)

Spomenuli ste jos interes za modu, uredjenje enterijera i eksterijera:), reci mo to ovako:imam dobro oko za detalje, a kad je o odjeci rijec, pun orman haljina koji to potvrdjuje:D

Inace , povucena priroda, koja tezi svom miru ocituje se i u tome da su mi sve planete smjestene na potezu od druge do seste kuce, sve dalje je prazno.
Jos jednom hvala, uzivam citajuci vase postove

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: četvrtak, 5.11.2015 / 11:57

Citiran post

WhiteDragon je napisao:

Hvala na ovako opseznim analizama aspekata. Ovako, strano porijeklo vucem s majcine strane, ne direktno ona, ali njeni pretci. Ocevi su ipak sa ovih prostora, ali su se relocirali godinama, tako da od majke Poljska, od oca predivna Dalmacija :). Sto se tice slave i cuvenja, jedan od predaka je bio izuzetno bogat,ali je bogatstvo procerdao, jeda je bio izuzetno hrabar i cuven po tome, ali su mu bitke dosle glave, jedan se proslavio inteligencijom ali se otudjio od ostatka familije, tako da o njegovoj grani familije ne znam nista....baba po ocu vrlo umjetnicki nadarena, djed po ocu postovan i uvazavan....s majcine strane ne znam, umrli su prije mog rodjenja....

E, sad sto se tice mene, istina je da sam rezervisana (sunce je u djevici, pa nije cudo :) ), odmjerenost ima da zahvalim Merkuru u Vagi, koji tezi harmoniji i pravdoljubiv je, sekstil s Venerom daje pisanje, pricanje,lijepo izrazavanje ( to vam je ono-ruzna vijest na lijep nacin:)) Intuicija je naglasena, vise ju cijenim sad nego ranije, to je istina...Saturn Merkur pesimizam (donekle), teske misli, filozofija, rezervisan odnos sa svima, ne pretjerano hladan, ali zna ze granica :)

Jos ovo: Sunce/Jupiter ...imam dubok osjecaj predodredjenosti na uspijeh, oduvijek i zivim tako sto znam da cu napraviti nesto bitno :), moze zvucati kao preoptimisticno, ali tako je kako je. Ovo za posao ima smisla takodje...a nastaviti i raditi sa mnom bi mogao moj brat. :)

Mjesec/Pluton pored uvida rekla bih duhovnost u sirem smislu, psihologija, poniranje u samog sebe, identifikacija osjecaja, empatija, duboko razumijevanje s drugima (uvijek lako i efikasno rijesim tudji problem) :)

Da poznati, bogati, postovani, cijenjeni, poznatost po necemu, druga nacionalnost, vjeroispovest, sve u simbolici Jupitera. Mada, akcenat je na bogatstvu, postovanosti, cijelnosti jer imamo So - Ju. Pa eto Kraljevski aspekt, kako rekoh. Donjese velikog bogatstvo, velike statusne i materijalne uspjehe, ali i pad, ako je osoba isla nepsoteno, ili naprosto rasipnicki duh. Pa su tako rodjaci svi dozviljavali propast u materijalnom smislu, tj. financijskom, kako bismo danas to rekli. :)

Da So u Djevici jos doprinosi rezerviranosti.
Otkrila si Merkur u Vagi - umjetnost , ali i jako lijepa i prijatna komunikacija. Imam i ja Me u Vagi.:)
So-Ju - Želim Vam da Vas taj osjećaj predodredjenosti na uspjeh prati cijeli zivot, jer je to vise od pola uspjeha. :)

Mjesec - Pluton - da dar za psihologiju, istrazivanje dubina ljudske duse.

• POSLJEDNJE AŽURIRANE TEME
  • NOVE TEME
  • NAJPOPULARNIJE
  • MOJE TEME
  • UKLJUČEN U
  • PRAĆEN

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Proricanje iz graha

Brida, petak, 24.8.2018 / 18:05

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Gledanje u kavu

Brida, sreda, 22.8.2018 / 18:22

Dobro jutro

Cicimici, ponedeljak, 20.8.2018 / 15:03

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Geomantija

bajaderica, subota, 23.6.2018 / 12:05

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Radi li netko ovdje uopće?

Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36

Pitanje za horarnu kartu

Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Horarna astrologija - učilica

Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Diskusija o natalnim aspektima i iskustva

Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Horarna astrologija posao

Cicimici, sreda, 16.5.2018 / 0:42

Fiksne zvijezde

Atina123, sreda, 16.5.2018 / 12:23

Nedeljni horoskop 23.4 do 30.4

Butterflies, nedelja, 29.4.2018 / 9:12

Saturn

Butterflies, utorak, 24.4.2018 / 22:57

Retrogradni Merkur 2018

Cicimici, sreda, 21.3.2018 / 21:00

Analize začeća, trudnoće i porođaja

Cicimici, petak, 23.2.2018 / 8:30

Brojevi i zanimanje

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 17:19

Kućni broj u numerologiji

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:46

Što osobni broj govori o vama

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:43

Ljubavna Numerologija

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:40

Numerološko slaganje sa partnerom

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:35

Horarna - pitanja ljubavi i braka

Igor Igor, sreda, 16.11.2016 / 23:52

Horarna astrologija - brza pitanja i odgovori

Marc, ponedeljak, 21.11.2016 / 9:16

Horarna astrologija - Vježbaonica

Igor Igor, nedelja, 20.11.2016 / 23:01

Brak u natalnoj karti

Cicimici, petak, 1.12.2017 / 15:05

Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji

Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30

Tradicionalna astrologija - Brak (Lily, Rafae...

Igor Igor, subota, 3.9.2016 / 12:14

Sinastrija

Mihica3, petak, 24.11.2017 / 13:24

Solarni horoskop

lalafo, nedelja, 4.6.2017 / 14:25

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Povijest tradicionalne A. - Partnerstva i bra...

Marc, utorak, 24.1.2017 / 14:52

Astro dnevnik

vratanca27, petak, 17.3.2017 / 16:23

Obične karte

Igor Igor, sreda, 17.2.2016 / 9:09

Četvrta kuća natalne karte

Igor Igor, ponedeljak, 5.9.2016 / 9:16

Fortuna - točka sudbine

Cicimici, ponedeljak, 5.3.2018 / 20:40

Profekcije

Igor Igor, petak, 23.12.2016 / 0:54

Tranziti - teorija i osnove