Forum / Astrologija

Astrologija
Astrologija

Statistike: 191 teme, 15286 poruke

Najnovije teme:Radi li netko ovdje uopće?

Aktuelna tema:Igre na sreću

Posljednja poruka:Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06

TEMA

Autor teme:Igor Igor

Pregleda:5162

WhiteDragonbez kartona

WhiteDragon

F / 44 god.

Banja Luka

Bosnia and Herzegovina

Nivo: Iskusan forumaš / 516 postovi

Objavljeno: četvrtak, 5.11.2015 / 15:42

Tema: Kuće tradicionalne i moderne astrologije

Sjajno analizirano

Alexbez kartona

Alex

Sarajevo

Bosnia and Herzegovina

Nivo: U petoj brzini / 347 postovi

Objavljeno: četvrtak, 5.11.2015 / 15:47

Citiran post

WhiteDragon je napisao:

Naravno, medjutim definicija hladna komunikacija varira od nase licne percepcije stvari. :) Kao i mnoge druge definicije stvari i pojava koje nas okruzuju, sve je obojeno licnim iskustvenim tonom i bas zato je zanimljivo. Divno je sto volite pokazati emocije, pozitivne emocije, takvi ljudi su uvijek dobrodosli u moj krug :). Mada, ne bjezimni od drugacijih, jer se od drugavijih moze mnogo nauciti. :)

Licna percepcija? Kada neko prema meni nastupi sa cinjenicama, ozbiljno, to je tako. Ali ako se ja nasmijem, to daje sasvim drugu percepciju. Licna percepcija je Vas stav, ne moj. Zato Vama odgovaraju opustene osobe, jer se Vi ne opustate. Saturn ohladi lijepi Merkur u Vagi, ali sta biste rekli za Merkur u Ovnu? Imam ga, ali ga kontrolisem. Lose je postavljen, opozicije i kvadrati, sekunda mu fali da poludi. Ima recepciju sa Marsom u Blizancima, tek to...ali mene zaista ljudi ne dozivljavaju tako. Potrebno je uroniti dublje u sebe, sebe realno sagledati, mane realno pronaci...onda malo i raditi na sebi. Ja ipak smatram da se od negativaca nista ne moze nauciti, ja ih zaista ne podnosim. Samo pesimizam, kukanje, drama, tegobe...grozno. Nema tu za mene nista pametno. Jednostavno im okrenem ledja i odem, ne zanima me njihova reakcija. Ne zelim tu energiju uopste u mojoj blizini. To tako posmatra Merkur u Ovnu :)

WhiteDragonbez kartona

WhiteDragon

F / 44 god.

Banja Luka

Bosnia and Herzegovina

Objavljeno: četvrtak, 5.11.2015 / 16:04

Eh, negativci nisu dobro drustvo, to je cinjenica. Ne kazem da s njima treba provoditi vrijeme, mislila sam na one ozbiljnije :),vidite mene ko upozna ne vidi Saturn Merkur, vec vidi Merkur sekstil Venera :) , razumijem Vas, zaista treba puno samokontrole da bi se obuzdao Vas u Ovnu, imate tu da tako kazem ratnicku stranu koja je zaista dobra. :) Licna percepijaje sve, kod svakog je prisutna i u svemu. Necemo istioblakgledati na istinacin, Vi mozete vidjeti ladju, a ja npr konja, medjutkm oblak mozda nije ni jedno od toga :) na to sam mislila kad sam rekla licna percepcija. Dajte nesto iz Vaseg natala, vidite da je zabavno ovako grupno analiziranje, a moram priznati da me radoznalost vuce, oprostite na tome :)

WhiteDragonbez kartona

WhiteDragon

F / 44 god.

Banja Luka

Bosnia and Herzegovina

Objavljeno: četvrtak, 5.11.2015 / 16:05

Da Merkur u Ovnu jedirektan, cesto brzoplet,energican :) sve plus:), medjutim viditeniko nije samo cvijece i proljece...svi nesto moramo obuzdati, ja recimo Marsa u Skorpiji :) ali vazno je da nam dobro ide ;)

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Nivo: Ugledni forumaš / 8565 postovi

Objavljeno: četvrtak, 5.11.2015 / 16:19

Citiran post

WhiteDragon je napisao:

Inace, natal Vam je vrlo zanimljiv. Iako ga vidim ovakl u fragmentima :) esteta ste, dubokoumni i samo svoji. Ja bih jos rekla da imate neku svoju postavku stvatikoja odudara od postavke vecine i da ste zdovoljni formom tek ukoliko je originalna, jer bi originalnost bila sam jedna od vasih prepoznayljivih crta. Studiozni ste,ali ne i sujetni.

Da, da Mjesec u Vodenjaku - teznja osobe da zivi po nekakvim sopstvenim pravilima, koja uglavnom odskacu od drustvenih klisea, pa to moze biti prvi preduslov da bude neshvacena, ludjak.:)
Jos u partilnom aspektu sa Jupiterom, koji je vladar ponasanja. Pa Uran u 1. kuci u kvadratu sa Marsom vladarem Ascedenta.
Definitivno - SAMO SVOJ. Tipican Vodenjakci tip - Samostalan, originalan, uzasavam se svih klisea. Ja sam u fazonu - Hajde da mijenjamo svijet. Pogadja me svaka nepravda. Zbog kvadrata Mars - Uran umijem vrlo burno da odreagiram na nepravdu, bilo da je meni pocinjena, bilo netkom drugom, koga nikad u zivotu nisam vidio. Tzv. princip Svjetske boli.:)

Alexbez kartona

Alex

Sarajevo

Bosnia and Herzegovina

Objavljeno: četvrtak, 5.11.2015 / 16:26

Citiran post

WhiteDragon je napisao:

Eh, negativci nisu dobro drustvo, to je cinjenica. Ne kazem da s njima treba provoditi vrijeme, mislila sam na one ozbiljnije :),vidite mene ko upozna ne vidi Saturn Merkur, vec vidi Merkur sekstil Venera :) , razumijem Vas, zaista treba puno samokontrole da bi se obuzdao Vas u Ovnu, imate tu da tako kazem ratnicku stranu koja je zaista dobra. :) Licna percepijaje sve, kod svakog je prisutna i u svemu. Necemo istioblakgledati na istinacin, Vi mozete vidjeti ladju, a ja npr konja, medjutkm oblak mozda nije ni jedno od toga :) na to sam mislila kad sam rekla licna percepcija. Dajte nesto iz Vaseg natala, vidite da je zabavno ovako grupno analiziranje, a moram priznati da me radoznalost vuce, oprostite na tome :)

Htjedoh Vam poslatu poruku sa mojim podacima ali Vama se izgleda ne moze poslati poruka, Igoru ide. To mi je jednostavnije, nego da nabrajam aspekte. Evo karta, ako prodje slika.

Alexbez kartona

Alex

Sarajevo

Bosnia and Herzegovina

Objavljeno: četvrtak, 5.11.2015 / 16:28

Citiran post

Igor Igor je napisao:

Da, da Mjesec u Vodenjaku - teznja osobe da zivi po nekakvim sopstvenim pravilima, koja uglavnom odskacu od drustvenih klisea, pa to moze biti prvi preduslov da bude neshvacena, ludjak.:)
Jos u partilnom aspektu sa Jupiterom, koji je vladar ponasanja. Pa Uran u 1. kuci u kvadratu sa Marsom vladarem Ascedenta.
Definitivno - SAMO SVOJ. Tipican Vodenjakci tip - Samostalan, originalan, uzasavam se svih klisea. Ja sam u fazonu - Hajde da mijenjamo svijet. Pogadja me svaka nepravda. Zbog kvadrata Mars - Uran umijem vrlo burno da odreagiram na nepravdu, bilo da je meni pocinjena, bilo netkom drugom, koga nikad u zivotu nisam vidio. Tzv. princip Svjetske boli.:)

E to reagovanje na nepravde, ajme...tada ja ne mogu sina ni da prepoznam :) , Vodolije su posebno tu istaknute.

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: četvrtak, 5.11.2015 / 16:46

Citiran post

WhiteDragon je napisao:

Cesto ste vrlo neshvaceni. Imate utisak mozda kroz ranije djetinjstvo i mladost da ste zreliji od vasih vrsnjaka jer Saturn cesto daje tu dozu mudrosti koja nije tipicna za mlade godine.

Skroz ste u pravu!
Neshvacen zbog naglasenog Vodenjaka, a Saturn da mudrost, kao 2. vladar ponasanja, daje sklonost povlacenju, predanosti, temeljitosti, studioznosti. Ove osobine Saturna jos vise dobivaju na znacaju, jer mi se Sa neaspektovan, te ih uzdize do fanatizma.
Inace, u osnovnoj skoli nisam bio bas prihvacen. U srednjoj i na faksu sam bio pravi štreber. Takav sam utisak ostavljao na druge, zbog čega su na mene gledali sa rezrevom, zadirkivali me. Ali, kada je doslo do toga da im je potrebna pomoc, onda sam postao super. Jupiter i Vodenjak stupili na scenu. Vodenjak je najhumaniji znak.
Saturn je 2 vladar ponasanja, ali na Ascedentu, pa opisuje to kako me drugi vide na prvi pogled. Nekima djelujem dosta strogo i hladno, posebno na fotkama. Ali, cim stupe u kontakt sa mnom, na scenu stupa moj Ju u 3. kuci - komunikacije, pa jos u trigonu sa So i Me, sto znaci da se oduseve mojom neposrednoscu i srdacnoscu i zeljom da pomognem. Ono od netkog tko djeluje onako cudno, hladno, strogo, do netkog tko je krajnje otvoren.:)
Inace, Saturn na Ascedentu daje problem sa fizickim izgledom u mladim godinama. Meni je donio. Problem sa gojaznoscu, koji je poslijedica Spaljenog Merkura, a recit cu i zasto. Onda Jupiter vladar veceg dijela 1. kuce, a Jupiter je sklon gojaznoscu, upravo Jupiter. Otuda brojna nezadovoljstva, kompleksi i frustracije. Medjutim za vrijeme Sa povratka, kada je Sa poravio na Plutonu, 2. vladaru mog Ascedenta, meni konacno dune da smrsavim. Krenem ja sa dijetom. Ovako Saturnovski fantaicno i skinem oko 40 kila. U skorpiji sve, pa vrlo nezdrava dijeta, ali ono sve za ljepotu. I smrsavim 40 ak kg, promjenim izgled i licni opis. Nagla promjena - Uran u 1. kuci, ali i Sautnov vladar Mars 90 Uran, kao i aspekt tranzitnog Saturna sa drugim vladarem Plutonom - transformacija.
Sada me svi vide, kao lijepu osobu. :) Neki bome i kao privlacnu i fatalnu, jer Ascedent je u Skorpiji. Brojne fb frendove, jako lozi moj Saturn u Skorpiji 0 Ascedent - strogoca, izgled u fazonu opasnih likova iz Zlatnog doba Holivuda. Vaga i Djevica daju tu sofisticiranost, pa ne licim na kriminalce sa Balkanskih asfalta, vec kako kazu na Marlon Branda, Dzejmsa Dina, skoro sam na jednoj slici dobio komentar - Fazon Nikola Kejdz. Inace, mnogi me poistovecuju sa ljudima, koji nisu zivi, koji su tragicno stradai. Eto simbolike Saturn - smrt Skorpija - smrt, ali i brutalna smrt, tragicna smrt. Pa onda Uran u 1. 90 Ma - klasicno, zvii brzo umri kao lijep leš. (James Dean)
Sve u svemu vec sama moja pojava odaje utisak specificne osobe, za nekog genijalca, za netkog ludjaka, za netkog pogubljenog u prostoru i vremenu. U svakom slucaju specificne i posebne osobe. Ili se dopadnem ili se ne dopadnem, nema sredine. Inace, Mo u Vodenjaku, pa jos Sa na Ascedentu daje iskrenost, koja se nekim ne dopada. Iskrenost u cilju neceg sto bi poboljsalo funkcioniranje drustva.

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: četvrtak, 5.11.2015 / 16:51

Citiran post

WhiteDragon je napisao:

Moram s Vama podijeliti jedan uvid...ukoliko je potrebno da u skorije vrijeme putujete s nekom muskom osobom, negdje na kraci ili duzi put, ucinite to, izacice Vam na dobro. Oprostite sto to pisem javno, ali obicno kad imam tako neku sliku ja ju podijelim radi povratne informacije. :) Volim cuti i ako mi je uvid pogresan, mada do sad nije bilo takvih :)

Oooo pa hvala najljepse na ovako lijepim vjestima. Naglasen mi je Jupiter pa volim putovanja.:) Hvala, javim.:)

Alexbez kartona

Alex

Sarajevo

Bosnia and Herzegovina

Objavljeno: četvrtak, 5.11.2015 / 16:57

Bogami, veliki je to uspjeh u mrsanju! Bravo ! Nezdrava dijeta- pa to je Sa u Skorpiji, ide na sve ili nista. Moj sin je u podznaku Jarac a Jarac inace - a i Saturn, vladar- vole istoriju, neka prosla i bolja vremena. Vi volite taj period koji ste naveli, a on npr Godfather filmove, pada u delirijum svaki put kad ih gleda. Ali uvijek idete na npr Marlon Branda, eto to mi je bas zanimljivo :) . Ja mislim da cete Vi sa godinama postajati sve vise istaknutiji u drustvu, to je Sa na asc, jednostavno treba vremena jer Saturn uvijek donosi kasnije uspjehe. Takodje je u drustvu to cesto neshvaceno, mada se ja odusevljavam sa ljudima koji imaju viska inteligencije :), ja bih Vas prepoznala kao takvog sigurno :), to je drugaciji pogled i stav od vecine. Tako i razmisljajte, ko Vam pridje prepoznao je Vase osobine, a ko nije i ne treba :), nece vas shvatiti. Logika je sasvim jednostavna, slicni Vama ce se naci u vasem drustvu :)

• POSLJEDNJE AŽURIRANE TEME
  • NOVE TEME
  • NAJPOPULARNIJE
  • MOJE TEME
  • UKLJUČEN U
  • PRAĆEN

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Proricanje iz graha

Brida, petak, 24.8.2018 / 18:05

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Gledanje u kavu

Brida, sreda, 22.8.2018 / 18:22

Dobro jutro

Cicimici, ponedeljak, 20.8.2018 / 15:03

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Geomantija

bajaderica, subota, 23.6.2018 / 12:05

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Radi li netko ovdje uopće?

Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36

Pitanje za horarnu kartu

Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Horarna astrologija - učilica

Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Diskusija o natalnim aspektima i iskustva

Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Horarna astrologija posao

Cicimici, sreda, 16.5.2018 / 0:42

Fiksne zvijezde

Atina123, sreda, 16.5.2018 / 12:23

Nedeljni horoskop 23.4 do 30.4

Butterflies, nedelja, 29.4.2018 / 9:12

Saturn

Butterflies, utorak, 24.4.2018 / 22:57

Retrogradni Merkur 2018

Cicimici, sreda, 21.3.2018 / 21:00

Analize začeća, trudnoće i porođaja

Cicimici, petak, 23.2.2018 / 8:30

Brojevi i zanimanje

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 17:19

Kućni broj u numerologiji

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:46

Što osobni broj govori o vama

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:43

Ljubavna Numerologija

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:40

Numerološko slaganje sa partnerom

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:35

Horarna - pitanja ljubavi i braka

Igor Igor, sreda, 16.11.2016 / 23:52

Horarna astrologija - brza pitanja i odgovori

Marc, ponedeljak, 21.11.2016 / 9:16

Horarna astrologija - Vježbaonica

Igor Igor, nedelja, 20.11.2016 / 23:01

Brak u natalnoj karti

Cicimici, petak, 1.12.2017 / 15:05

Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji

Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30

Tradicionalna astrologija - Brak (Lily, Rafae...

Igor Igor, subota, 3.9.2016 / 12:14

Sinastrija

Mihica3, petak, 24.11.2017 / 13:24

Solarni horoskop

lalafo, nedelja, 4.6.2017 / 14:25

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Povijest tradicionalne A. - Partnerstva i bra...

Marc, utorak, 24.1.2017 / 14:52

Astro dnevnik

vratanca27, petak, 17.3.2017 / 16:23

Obične karte

Igor Igor, sreda, 17.2.2016 / 9:09

Četvrta kuća natalne karte

Igor Igor, ponedeljak, 5.9.2016 / 9:16

Fortuna - točka sudbine

Cicimici, ponedeljak, 5.3.2018 / 20:40

Profekcije

Igor Igor, petak, 23.12.2016 / 0:54

Tranziti - teorija i osnove