Statistike: 191 teme, 15286 poruke
Najnovije teme:Radi li netko ovdje uopće?
Aktuelna tema:Igre na sreću
Posljednja poruka:Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06
TEMA
Nivo: Ugledni forumaš / 8565 postovi
Objavljeno: utorak, 3.11.2015 / 3:08
Tema: Kuće tradicionalne i moderne astrologije
U astrološkim krugovima, ono što negdje privlači definitivno najviše pažnje jeste astrološka podjela polja, koja se razlikuje u tradicionalnoj i modernoj astrologiji, kako po simbolici, tako i po vladarstvima. Meni je u praksi, nekako logičnija tradicionalna podjela polja, prije svega, kada je riječ o vladarstvima.
Najupečatljivije razlike:
5. polje
Tradicionalna: djeca, trudnoća, začeće, ljubav, ali u smislu zabave, sex-a,
Moderna astrologija: djeca, ali ne i trudnoća, začeće, ljubav, veze prije braka.
6. polje
Tradicionalna: Zdravlje, operacije, maleri, prolaznog karaktera.
Moderna: Posao, radno mjesto, što u tradicionalnoj nije slučaj, zdravlje, ali ne i operacije.
8. polje
Tradicionalna: Smrt, sve što ima veze sa umiranjem.
Moderna: Smrt, ali i naspram tradicionalnoj, operacije.
Posao je u tradicionalnoj prikazan 10. poljem. a mnogo polemika se vodi i oko 9. polja, koje u tradicionalnoj ukazuje na duhovne prakse, što se u modernoj vezuje za 12. polje.
Kakva su vaša iskustva, vezano za simboliku polja?
Nivo: U petoj brzini / 347 postovi
Objavljeno: utorak, 3.11.2015 / 19:28
9 polje je kod mene polje koje dominira, vladar asc Sunce je u 9 polju. To sam ja, tu se ja izrazavam- duhovnost, obrazovanje
( "namjestilo" se obrazovanje u inostranstvu kada je Jupiter isao preko Sunca), inostranstvo, 9 je u Ovnu- sve je vezano za drzave i gradove u znaku Ovna. 12 je u Raku, prazna, ali nemam neki utisak da je Mjesec jaci. Npr u koji god grad odem, moram obici vjerske objekte ( svih vjera ), moram potraziti muzej ( arheoloski, obavezno), volim da osjetim dusevni mir, npr najljepse sam se osjecala u dvoristu dzamije Mehmet Pase Sokolovica u Istanbulu iako nisam te vjere, bas je atmosfera jedinstvena. Sunce nema puno aspekata, samo dva, i to veoma jaka trigona- trigon sa asc i sa Jupiterom u 5 kuci. Dakle, ipak je vazna i planeta u toj kuci, i znak, i aspekti koje pravi. Medjutim, svi koji vide moju kartu se redovno odusevljaju mojim drugom brakom :) a ja nisam u drugom braku :) . E sad...znam da tradicionalisti 7 polje za brakove gledaju, ali ja hocu da objasnim za duhovnost, za ono sto ste naveli u uvodu. To sam ja, tu je moje Sunce, i za mene je to nacin zivota, nesto u cemu uzivam i sebe najbolje dozivljavam.
Objavljeno: utorak, 3.11.2015 / 22:55
Alex je napisao:
9 polje je kod mene polje koje dominira, vladar asc Sunce je u 9 polju. To sam ja, tu se ja izrazavam- duhovnost, obrazovanje
( "namjestilo" se obrazovanje u inostranstvu kada je Jupiter isao preko Sunca), inostranstvo, 9 je u Ovnu- sve je vezano za drzave i gradove u znaku Ovna. 12 je u Raku, prazna, ali nemam neki utisak da je Mjesec jaci. Npr u koji god grad odem, moram obici vjerske objekte ( svih vjera ), moram potraziti muzej ( arheoloski, obavezno), volim da osjetim dusevni mir, npr najljepse sam se osjecala u dvoristu dzamije Mehmet Pase Sokolovica u Istanbulu iako nisam te vjere, bas je atmosfera jedinstvena. Sunce nema puno aspekata, samo dva, i to veoma jaka trigona- trigon sa asc i sa Jupiterom u 5 kuci. Dakle, ipak je vazna i planeta u toj kuci, i znak, i aspekti koje pravi. Medjutim, svi koji vide moju kartu se redovno odusevljaju mojim drugom brakom :) a ja nisam u drugom braku :) . E sad...znam da tradicionalisti 7 polje za brakove gledaju, ali ja hocu da objasnim za duhovnost, za ono sto ste naveli u uvodu. To sam ja, tu je moje Sunce, i za mene je to nacin zivota, nesto u cemu uzivam i sebe najbolje dozivljavam.
Dobrodosla:)
Preljpo objasnjenje 9. kuce:)
Vladar Ascedenta u 9. kuci, jos Sunce. Pa preljepo. Sunce se u 9. kuci raduje. Otuda i boravci u inostranstvu, dugi boravci, kao i interesovanja za razlicite kulture, religije... Prije svega duhovnost, a duhovni razvoj predstavlja jedan veliki proces ucenja, sticanja novih saznanja na razlicite nacine i na razlicite strane. Ne samo iz udzbenika i iz knjiga, vec vezano za svaki segment zivljenja. Trigon Sunca u 9. i Jupitera - Zivot u inozemstvu, kao i uspjesna karijera u suradnji sa inozemstvom, najcesce iz oblasti duhovnosti, kulturologije, astrologije, lingvistike,... Sunce trigon Jupiter trigon Ascedent - Izuzetna zivotna zastita, vitalnost, sposobnost regeneracije. Dug zivot. Vi ste osoba, koja ce se citav svoj zivot usavrsavati.
Vi imate veliki vatreni trigon zapravo i sjajnu zivotnu energiju, izuzetne ideje, ... Vi ste osoba, koja se nece zaustavljati. Ne znam kakvi su ostali aspekti, ali ovo obecava.
7. polje - i u tradicionalnoj i u modernoj je brak. Pa sto ce Vam drugi ako ste zadovoljni prvim.:) A, ako se odlucite za drugi, jos bolje. hahahahaha
Objavljeno: sreda, 4.11.2015 / 1:43
Alex je napisao:
Npr u koji god grad odem, moram obici vjerske objekte ( svih vjera ), moram potraziti muzej ( arheoloski, obavezno), volim da osjetim dusevni mir, npr najljepse sam se osjecala u dvoristu dzamije Mehmet Pase Sokolovica u Istanbulu iako nisam te vjere, bas je atmosfera jedinstvena. Sunce nema puno aspekata, samo dva, i to veoma jaka trigona- trigon sa asc i sa Jupiterom u 5 kuci.
Sasvim logicno, jer 9. kuca je duhovno ucenje, zapravo viši um, potreba za sticanjem novih saznanja, a samim tim i filozofska, religijska, kulturološka. U tradicionalnoj astrologiji, ona opisuje dar za bavljenje astrologijom, kao i ostalim divinacijskim vjestinama i metodama.
Ali, kako rekog opisuje i religiju, religijsko, religijska znanja i ucenja, religijske institucije, isl.
S obzirom da Vam godi Islam sigurno je da Vam je Skorpion na neki nacin naglasen ili Pluton.
Inace Jupiter kao planet ekspanzie i sirenja, jos vise siri Vasu potrebu za duhovnim uzdizanjem. Nalazi se u 5. polju - zivotnih radosti, te sve je jasno ko dan.:)
Samo 2 trigona - Supeeeer. Mnogi nemaju ni jedan.:)
Meni je isto naglasena 9. kuca. Merkur je Spaljen, pa onda njegovu ulogu preuzima Venera koja je najbliza Zemlji, te poslije Mjeseca najvise utjecajna, i to je planet uzivanja. Gdje se nadje Venera, tu najvise uzivamo. Eto meni je u 9. polju.:) I sad sam jos u fazi Venere. Isto pojacan intenzitet duhovnog razvoja. :) Kuzim Vas u potpunosti.
Objavljeno: sreda, 4.11.2015 / 9:33 Izmjenjeno: sreda, 4.11.2015 / 9:42
Dovoljno je reci da moj muz ( a jos uvijek je 7 polje :) ) ima tacno Saturna na mom Suncu, isti stepen. Ali inace, Sunce je dosta jako, i karta je takodje, imam jaku energiju, cesto ljudi kazu da je tu energiju tesko pratiti. Imam Mo0Ur u Vagi na vrhu 3 kuce, u trigonima sa Ve0Ma i Sa u 10 i svi u Blizancima, vladar natala je Merkur u Ovnu u 8 kuci i obozavam mentalne izazove. Imam tu jaku recepciju Marsa i Merkura, Bik asc Lav ( na Regulusu), naravno ima i losih aspekata, Merkur i Jupiter su losije postavljeni, u opozicijama i kvadratima, ali to daje svoj dio osobina, sve je to dio mene. Tako to shvata Sunce u 9 kuci- sve sto je dobro, i sto mi se lijepo desava je dio nagrade za ono sto cinimo drugima. Sve sto je lose je dio zivota koji moramo proci da bi cijenili ono sto imamo.
Moj zivotni moto je recenica Ive Andrica:
Zivot nam vraca samo ono sto mi drugima dajemo.
Mislim da me super razumijete :)
IC mi je u Skorpiji :), ali inace volim istoriju, smatram da je tada duhovni zivot bio puno bolji i bogatiji. Vas spaljeni Merkur daje natprosjecnu inteligenciju :) , a Venera skoro kao i moje Sunce, Vi bas uzivate u svemu sto cini duhovnost u Vasem zivotu. Ne vjerujem da je to samo sada, to je bilo oduvijek samo treba vremena da mi sazrijemo i to prihvatimo- bar je tako meni bilo. Mora se dostici neki nivo i patnje i razocarenja, da bi znali prepoznati to sto u dubini nase duse sija samo za nas :). Rece Sunce u 9... :)
Objavljeno: sreda, 4.11.2015 / 12:28
Alex je napisao:
Dovoljno je reci da moj muz ( a jos uvijek je 7 polje :) ) ima tacno Saturna na mom Suncu, isti stepen. Ali inace, Sunce je dosta jako, i karta je takodje, imam jaku energiju, cesto ljudi kazu da je tu energiju tesko pratiti. Imam Mo0Ur u Vagi na vrhu 3 kuce, u trigonima sa Ve0Ma i Sa u 10 i svi u Blizancima, vladar natala je Merkur u Ovnu u 8 kuci i obozavam mentalne izazove. Imam tu jaku recepciju Marsa i Merkura, Bik asc Lav ( na Regulusu), naravno ima i losih aspekata, Merkur i Jupiter su losije postavljeni, u opozicijama i kvadratima, ali to daje svoj dio osobina, sve je to dio mene. Tako to shvata Sunce u 9 kuci- sve sto je dobro, i sto mi se lijepo desava je dio nagrade za ono sto cinimo drugima. Sve sto je lose je dio zivota koji moramo proci da bi cijenili ono sto imamo.
Moj zivotni moto je recenica Ive Andrica:
Zivot nam vraca samo ono sto mi drugima dajemo.
Mislim da me super razumijete :)
IC mi je u Skorpiji :), ali inace volim istoriju, smatram da je tada duhovni zivot bio puno bolji i bogatiji. Vas spaljeni Merkur daje natprosjecnu inteligenciju :) , a Venera skoro kao i moje Sunce, Vi bas uzivate u svemu sto cini duhovnost u Vasem zivotu. Ne vjerujem da je to samo sada, to je bilo oduvijek samo treba vremena da mi sazrijemo i to prihvatimo- bar je tako meni bilo. Mora se dostici neki nivo i patnje i razocarenja, da bi znali prepoznati to sto u dubini nase duse sija samo za nas :). Rece Sunce u 9... :)
Gdje je Sunce u natalnom horoskopu, to je polje gdje najviše uživamo. Vama je Sunce u 9. kuci - duhovni rad, ali i inozemstvo. Regulus je u konjunkciji sa Ascedentom, vladar je Sunce. Pored toga, recepcija Marsa i Merkura - želja za neprestanim pokretom, brze misli, brzina u svakom smislu te riječi, volite putovanja, pored toga još Merkur u Ovnu u 8. kuci, pa volite mentalne izazove.
Apsolutno Vas razumijem. Vama ce zivot u inozemstvu donijeti veliko rasterecenje u zivotu i osjecaj jedne nove, cistije zivotne energije.:)
Nivo: Iskusan forumaš / 516 postovi
Objavljeno: sreda, 4.11.2015 / 22:07
Meni je dominantno cetvrto, znam da je to prvo okultno polje, pored simbolike dom, majka, kuca, porodica, tradicija, korijeni...inace mi je na vrhu cetvrte, na samom IC Sunce i Jupiter, prave sekstil sa Uranom i kvadrat sa Neptunom (Neptun j sestoj, inace vlada desetom) ono sto mi cesto donese ovaj aspekt je neopravdan optimizam, koji nekako najcesce u poslovnij sferi biva sasjecen teskim okolnostima, isto tako veliki pritisak na poslu dovodi do bijega u bolest, ne simuliranja, vec doslovnog razboljevanja, i onda pat pozicija....ili stresan posao i sve gore manifestovana bolest ili ozdravljenje, ali dovidjenja poslu...u cetvrtoj jos ima Saturn u konjukciji s Merkurom, oba u lijepom sekstilu s Venerom iz druge, rekla bih da je to izmedju ostalog dar za pisanje :) i mogucnost zarade preko nekih kreativnijih poslova, a tu je jos famozan Mjesec konjukcija Pluton, ne znam da li gledate Lilit, ali eto i ona je tu na mom Mjesecu koji mi je bitan :) sve u sekstilu sa Neptunom. Ovo sam posebno osjecala kroz vrlo neobicne snove koji su mi nekad znali ukazatina vazne situacije u zivotu. Vec dugo osjecam da je kljuc uspjeha kome prirodno Sunce/Jupiter tezi u nekom samostalnom poslu, ali isto tako duuuugooo rastezem pokusaj da se upustim u tako nesto...Brine me Neptun i cinjenica da je Jupiter spaljen...:) A istina je da volim domacu atmosferu i da mi je ta sigurnost doma najbitnija, kao i da mi poslovno okruzenje mora biti nekako ugodno kao da sam kuci, jer tek tad dam maksimum iz sebe
Objavljeno: sreda, 4.11.2015 / 23:08
Imam ja prijatelja sa tako jakom 4 kucom, na IC su mu Sunce, Merkur i Venera, svi u Vagi, a i Pluton je tu samo nije u Vagi. Veeeeelika vezanost za majku, mada se ozenio i ima svoj zivot on bar sa posla svrati do majke da je vidi. Kucni tip, voli da mu dolaze prijatelji, voli kucna druzenja i rositlj u dvoristu, kuca puna smijeha i prijatelja :) . Koliko god ima dobru karijeru, cesto poslovno putuje, uvijek je sretan kad dodje kuci, tj prvo majku obidje pa kuci.
Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06
Ljubavni odnosi - 5. kuća i 8. kuća horoskopa
Ivy775, utorak, 17.5.2022 / 17:41
Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36
Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04
Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji
Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30
Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45
Diskusija o natalnim aspektima i iskustva
Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23
Astromedicina - Osn. teoretske postavke
Wonderwoman28, četvrtak, 12.8.2021 / 18:08
Wonderwoman28, sreda, 11.8.2021 / 18:27
Cicimici, nedelja, 14.10.2018 / 10:27
Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46
Brida, petak, 24.8.2018 / 18:05
Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46
Brida, sreda, 22.8.2018 / 18:22
Cicimici, ponedeljak, 20.8.2018 / 15:03
Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21
bajaderica, subota, 23.6.2018 / 12:05
Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC
Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29
Kako će mi biti na novom poslu
Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41
Pravila gledanja, tumačenja i analiza
Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14
Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36
Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45
Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46
Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04
Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC
Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29
Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46
Kako će mi biti na novom poslu
Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41
Diskusija o natalnim aspektima i iskustva
Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23
Pravila gledanja, tumačenja i analiza
Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14
Cicimici, sreda, 16.5.2018 / 0:42
Atina123, sreda, 16.5.2018 / 12:23
Nedeljni horoskop 23.4 do 30.4
Butterflies, nedelja, 29.4.2018 / 9:12
Butterflies, utorak, 24.4.2018 / 22:57
Cicimici, sreda, 21.3.2018 / 21:00
Analize začeća, trudnoće i porođaja
Cicimici, petak, 23.2.2018 / 8:30
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 17:19
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:46
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:43
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:40
Numerološko slaganje sa partnerom
Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:35
Horarna - pitanja ljubavi i braka
Igor Igor, sreda, 16.11.2016 / 23:52
Horarna astrologija - brza pitanja i odgovori
Marc, ponedeljak, 21.11.2016 / 9:16
Horarna astrologija - Vježbaonica
Igor Igor, nedelja, 20.11.2016 / 23:01
Cicimici, petak, 1.12.2017 / 15:05
Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji
Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30
Tradicionalna astrologija - Brak (Lily, Rafae...
Igor Igor, subota, 3.9.2016 / 12:14
Mihica3, petak, 24.11.2017 / 13:24
lalafo, nedelja, 4.6.2017 / 14:25
Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21
Povijest tradicionalne A. - Partnerstva i bra...
Marc, utorak, 24.1.2017 / 14:52
vratanca27, petak, 17.3.2017 / 16:23
Igor Igor, sreda, 17.2.2016 / 9:09
Igor Igor, ponedeljak, 5.9.2016 / 9:16
Cicimici, ponedeljak, 5.3.2018 / 20:40
Igor Igor, petak, 23.12.2016 / 0:54
bubi28, utorak, 13.6.2017 / 20:10
Igor Igor, utorak, 20.12.2016 / 23:56
Igor Igor, sreda, 23.12.2015 / 0:00
Igor Igor, ponedeljak, 7.11.2016 / 11:22
Igor Igor, četvrtak, 2.6.2016 / 0:56