Forum / Astrologija

Astrologija
Astrologija

Statistike: 191 teme, 15286 poruke

Najnovije teme:Radi li netko ovdje uopće?

Aktuelna tema:Igre na sreću

Posljednja poruka:Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06

TEMA

Autor teme:Igor Igor

Pregleda:5164

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Nivo: Ugledni forumaš / 8565 postovi

Objavljeno: četvrtak, 5.11.2015 / 14:51 Izmjenjeno: četvrtak, 5.11.2015 / 14:55

Tema: Kuće tradicionalne i moderne astrologije

Evo kako moj Spaljeni Merkur djeluje.
Vladar MC-a, polje karijere, profesije, statusa. Nalazi se u 10. kuci. Jos Sunce u Vagi u padu.
Sunce u Vagi u 10. kuci - usmjerenost na profesionalni zivot, zelja za profesionalnim dokazivanjem, daje srecu u poslovnom segmentu zivota.
U Vagi - imao sam sve preduvjete za igradnju uspjesne umjetnicke karijere. Studirao sam Fakultet muzicke umjetnosti, bavio se aktivno pjevanjem, pisanjem pjesama. Perspektivan student, sve extra, i odjednom, nedostatak samopouzdanja - Spaljeni Merkur, ciji je dispozitor Venera u Djevici u konjunkciji sa Marsom, tzv. točka konflikta i prekida, donjese prekid studija, kao i prekid bavljenja muzikom. Prije to prekida, počinjem aktivno da izučavam astrologiju i numerologiju i da radim na tom području, što je opisano upravo Merkurovim dispozitorom Venerom u 9. polju - viši um, duhovnost.

Ok, sad 9. polje su i duhovna znanja, ali i fakultet. Zašto ne fakultet nego duhovnost?
10. polje je i status, formalni status, društveni status, kao i rezultat od studiranja, polaganja ispita. Meni je 10. polje oštećeno, time što je vladar Spaljeni Merkur u njemu, kao i Sunce koje je vladar fakulteta, a u padu je. Dakle, bijeg od formiranja društvenog statusa, u smislu sticanja nekakve diplome, a bio sam na pragu, stao na 4. godini, titule, rada unutar neke institucije. Planet koji je Spaljen, nema jak utjecaj na planu konkretnih dogadjaja, gotovo nikakav, te njegovu ulogu preuzima dispozitor. U mom slučaju Venera, koja je u 9. polju, u Djevici, - Povučenost u neki svoj svijet, učenje, istraživanje, analiziranje, u samoći, u 9. polju duhovna znanja, u Djevici - nešto što na odredjen način doprinosi lječenju drugih, zapravo u 9. polju - duhovnom lječenju drugih. Ve u Djevici u 9. polju - Duhovno lječenje drugih, a tome ide u prilog što je Venera u trigonu sa Neptunom.
Želju za osamom i izolacijom pojačava Saturn na Ascedentu, koji je neaspektiran. Neaspektirani Saturn - usamljenost, osoba, koja se samovoljno povlači u izolaciju, prevelik osjećaj odgovornosti. Da, Ve u Djevici uz Sa 0 AC u Skorpiji daje prevelik osjecaj odgovornosti, predanost do mjere fantaizma.
Pored toga, Mjesec je u Vodenjaku, kao i Jupiter, koji je vladar ponašanja, a Vodenjak upravo biježi od svega što je formalno. Život van ustaljenih klišea i normi. Još je Mjesec u 3. polju gdje se RADUJE. Tako da, umjetnost počinjem gledati iz druge vizure, slobodno.

Spaljeni Merkur vladar 10. kuce u Vagi - Meni je umjetnost bila karijera, jer sam ostvarivao rezultate i van faksa, u oblasti konkretnog rada i djelovanja. Ali, Spaljeni Merkur, ništa. Jeste da je Venera u Djevici, koja preuzima njegovu ulogu, mogla donijeti, a moguce i da ce donijeti, bavljenje umjetnošću na istraživački način. Ipak, Merkur je vladar moje 8. kuce - završeci, tako da sam se pozdravio sa mojom umjetničkom karijerom. Ipak, kako je Sunce - planet koji ukazuje naša stremljenja u ovom životu, pa još u 10. kuci, sigurno je da cu se na neki način baviti umjetnošću. Makar iz hobija, ili koristivši ju u ovome čime se bavim. Npr. Jako me interesira Muzikoterapija.

WhiteDragonbez kartona

WhiteDragon

F / 44 god.

Banja Luka

Bosnia and Herzegovina

Nivo: Iskusan forumaš / 516 postovi

Objavljeno: četvrtak, 5.11.2015 / 14:59

Slican nam je problem s desetim polje , u momslucaju je prazno, ali su mu vladari lose aspektirani dok deveto vec ....urqn vladar devetog u petom, svedobri aspekti i eto meni astrologije, eto drugih disciplina:)
Saturn uvijek tezikatomeda osobu osami, ako je ukontaktusa Asc ili licnom planetom yo je redovito slucaj. Zqo mi je zbog pjevanja i muzike, vjerujem da biste bili izuzetni da ste odabrali taj put, ali mi je istovremeno drago zbog astrologije,jer ste u njoj ocito kao svoj na svome. :)

WhiteDragonbez kartona

WhiteDragon

F / 44 god.

Banja Luka

Bosnia and Herzegovina

Objavljeno: četvrtak, 5.11.2015 / 15:00

Izvinjavam se zbog gresaka, otkucah u dahu i ne pregledah :)

WhiteDragonbez kartona

WhiteDragon

F / 44 god.

Banja Luka

Bosnia and Herzegovina

Objavljeno: četvrtak, 5.11.2015 / 15:05

Inace, natal Vam je vrlo zanimljiv. Iako ga vidim ovakl u fragmentima :) esteta ste, dubokoumni i samo svoji. Ja bih jos rekla da imate neku svoju postavku stvatikoja odudara od postavke vecine i da ste zdovoljni formom tek ukoliko je originalna, jer bi originalnost bila sam jedna od vasih prepoznayljivih crta. Studiozni ste,ali ne i sujetni.

WhiteDragonbez kartona

WhiteDragon

F / 44 god.

Banja Luka

Bosnia and Herzegovina

Objavljeno: četvrtak, 5.11.2015 / 15:07

Cesto ste vrlo neshvaceni. Imate utisak mozda kroz ranije djetinjstvo i mladost da ste zreliji od vasih vrsnjaka jer Saturn cesto daje tu dozu mudrosti koja nije tipicna za mlade godine.

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Nivo: Ugledni forumaš / 8565 postovi

Objavljeno: četvrtak, 5.11.2015 / 15:07

Citiran post

WhiteDragon je napisao:

Slican nam je problem s desetim polje , u momslucaju je prazno, ali su mu vladari lose aspektirani dok deveto vec ....urqn vladar devetog u petom, svedobri aspekti i eto meni astrologije, eto drugih disciplina:)
Saturn uvijek tezikatomeda osobu osami, ako je ukontaktusa Asc ili licnom planetom yo je redovito slucaj. Zqo mi je zbog pjevanja i muzike, vjerujem da biste bili izuzetni da ste odabrali taj put, ali mi je istovremeno drago zbog astrologije,jer ste u njoj ocito kao svoj na svome. :)

Gle posto mi Venera pada u 9. polje, a to je i faks i duhovnost. Za što ću se prije odlučiti. Tj, za što sam se odlučio te 2008. -2009. godine. Iako nisam donosio nikakvu odluku, u smislu da kažem - E, odlučio sam se za to i to.. Već sve je samo po sebi došlo.

Ve u 9. može značiti i faks i duhovnost. Ipak, Mo u Vodenjaku na istupm stupnju i Ju u Vodenjaku, tzv. partilni aspekt, ne robuje klišeima, stereotipima, revolucionarsitički pristup, astrologija,...
Uran u Strijelcu u 1. kuci u recepciji sa Jupiterom, koji je vladar ponašanja. Naprosto, tip ličnosti, koji nije predodredjen da funkcionira po nekakvim ustaljenim klišeima. Otuda prije duhovnost nego faks.
Takodjer, Spaljeni Me je u opozciji sa Fortunom u 4. kuci što opisuje odricanje od jedne profesije, a Ve je u 150 sa Fortunom. Aspekt od 150 stupnjeva je i prilagodjavanje nečemu drugom, u simbolici je Neptuna, koji upravlja duhovnišću, pa eto još jednog pokazatelja.

E, sad, sjajan šlagvort za 5. polje.

Vladar 9. kuce u 5. kuci - Uran, duhovnost kao hobi.
Meni je vladar 5. kuce Mars u 9. na 5. stupnjeva udaljenosti od MC-a, pa eto toga da hobi moze da mi psotane profesija.:)

Što ti je vladar 5. kuce?

WhiteDragonbez kartona

WhiteDragon

F / 44 god.

Banja Luka

Bosnia and Herzegovina

Objavljeno: četvrtak, 5.11.2015 / 15:10

Moram s Vama podijeliti jedan uvid...ukoliko je potrebno da u skorije vrijeme putujete s nekom muskom osobom, negdje na kraci ili duzi put, ucinite to, izacice Vam na dobro. Oprostite sto to pisem javno, ali obicno kad imam tako neku sliku ja ju podijelim radi povratne informacije. :) Volim cuti i ako mi je uvid pogresan, mada do sad nije bilo takvih :)

Alexbez kartona

Alex

Sarajevo

Bosnia and Herzegovina

Nivo: U petoj brzini / 347 postovi

Objavljeno: četvrtak, 5.11.2015 / 15:13

Pod hladna komunikacija spada komunikacija bez emocija, jasne cinjenice i nista vise. Ko to voli, ok, ali ja ipak volim pokazivanje emocija, pogotovo pozitivnih jer cinjenice ja i sama dobro znam :) . Ova osoba moze biti dobar sef :) , tu bas trebaju cisti i jasni odnosi bazirani na cinjenicama.

WhiteDragonbez kartona

WhiteDragon

F / 44 god.

Banja Luka

Bosnia and Herzegovina

Objavljeno: četvrtak, 5.11.2015 / 15:28

Citiran post

Alex je napisao:

Pod hladna komunikacija spada komunikacija bez emocija, jasne cinjenice i nista vise. Ko to voli, ok, ali ja ipak volim pokazivanje emocija, pogotovo pozitivnih jer cinjenice ja i sama dobro znam :) . Ova osoba moze biti dobar sef :) , tu bas trebaju cisti i jasni odnosi bazirani na cinjenicama.

Naravno, medjutim definicija hladna komunikacija varira od nase licne percepcije stvari. :) Kao i mnoge druge definicije stvari i pojava koje nas okruzuju, sve je obojeno licnim iskustvenim tonom i bas zato je zanimljivo. Divno je sto volite pokazati emocije, pozitivne emocije, takvi ljudi su uvijek dobrodosli u moj krug :). Mada, ne bjezimni od drugacijih, jer se od drugavijih moze mnogo nauciti. :)

Alexbez kartona

Alex

Sarajevo

Bosnia and Herzegovina

Nivo: U petoj brzini / 347 postovi

Objavljeno: četvrtak, 5.11.2015 / 15:38

Mjesec u Vodoliji, covjek ispred svog vremena, cesto neshvacen. Moj sin ima Mo0Me u Vodoliji u prvoj kuci, on ljude cita kao bukvar ali je navikao da suti o svojim shvatanjima i vidjenjima jer zna da ce biti neshvacen. Merkur vladar 8, taj ide duboko u psihu, zanima ga dublja sfera, ta informacija ga fascinira i privlaci. A Sa na asc daje opet vecu zrelost nego kao kod vrsnjaka, ozbiljnost, posvecenost, istrajnost...neaspektovan, tj sam sa svojim mislima i vjerovanjima , svjestan da se moze pouzdati u sebe i u svojoj samoci raditi na sebi. Mozda djelujete kao ozbiljna osoba, posmatrac, sutljiv ali kad progovorite kod Vas nema gluposti, mudro zborite :) . Vjerujem da ste cesto neshvaceni, a pogotovo na Balkanu.

• POSLJEDNJE AŽURIRANE TEME
  • NOVE TEME
  • NAJPOPULARNIJE
  • MOJE TEME
  • UKLJUČEN U
  • PRAĆEN

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Proricanje iz graha

Brida, petak, 24.8.2018 / 18:05

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Gledanje u kavu

Brida, sreda, 22.8.2018 / 18:22

Dobro jutro

Cicimici, ponedeljak, 20.8.2018 / 15:03

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Geomantija

bajaderica, subota, 23.6.2018 / 12:05

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Radi li netko ovdje uopće?

Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36

Pitanje za horarnu kartu

Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Horarna astrologija - učilica

Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Diskusija o natalnim aspektima i iskustva

Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Horarna astrologija posao

Cicimici, sreda, 16.5.2018 / 0:42

Fiksne zvijezde

Atina123, sreda, 16.5.2018 / 12:23

Nedeljni horoskop 23.4 do 30.4

Butterflies, nedelja, 29.4.2018 / 9:12

Saturn

Butterflies, utorak, 24.4.2018 / 22:57

Retrogradni Merkur 2018

Cicimici, sreda, 21.3.2018 / 21:00

Analize začeća, trudnoće i porođaja

Cicimici, petak, 23.2.2018 / 8:30

Brojevi i zanimanje

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 17:19

Kućni broj u numerologiji

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:46

Što osobni broj govori o vama

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:43

Ljubavna Numerologija

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:40

Numerološko slaganje sa partnerom

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:35

Horarna - pitanja ljubavi i braka

Igor Igor, sreda, 16.11.2016 / 23:52

Horarna astrologija - brza pitanja i odgovori

Marc, ponedeljak, 21.11.2016 / 9:16

Horarna astrologija - Vježbaonica

Igor Igor, nedelja, 20.11.2016 / 23:01

Brak u natalnoj karti

Cicimici, petak, 1.12.2017 / 15:05

Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji

Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30

Tradicionalna astrologija - Brak (Lily, Rafae...

Igor Igor, subota, 3.9.2016 / 12:14

Sinastrija

Mihica3, petak, 24.11.2017 / 13:24

Solarni horoskop

lalafo, nedelja, 4.6.2017 / 14:25

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Povijest tradicionalne A. - Partnerstva i bra...

Marc, utorak, 24.1.2017 / 14:52

Astro dnevnik

vratanca27, petak, 17.3.2017 / 16:23

Obične karte

Igor Igor, sreda, 17.2.2016 / 9:09

Fortuna - točka sudbine

Cicimici, ponedeljak, 5.3.2018 / 20:40

Četvrta kuća natalne karte

Igor Igor, ponedeljak, 5.9.2016 / 9:16

Profekcije

Igor Igor, petak, 23.12.2016 / 0:54

Tranziti - teorija i osnove