Forum / Astrologija

Astrologija
Astrologija

Statistike: 191 teme, 15286 poruke

Najnovije teme:Radi li netko ovdje uopće?

Aktuelna tema:Igre na sreću

Posljednja poruka:Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06

TEMA

Autor teme:uvekpozitivna

Pregleda:9068

Nivo: Uzdiže se na forumu / 196 postovi

Objavljeno: utorak, 6.2.2018 / 7:11

Tema: Venera u natalnoj karti

Joj Cicimici opet me uhvatilo to sa spavanjem. Veoma malo spavam.. kao da ce mi nesto pobjeci ako zaspim...takav osijecaj imam

Lenkabez kartona

Lenka

F / 59 god.

Zagreb

Croatia

Nivo: Iskusan forumaš / 987 postovi

Objavljeno: utorak, 6.2.2018 / 9:26

Citiran post

Butterflies je napisao:

Ma ja sam jos davno shvatila da moja snaga je u mozgu a sredstvo da je iznesem van je razgovor i komunikacija. Ok. Ja tako funkcionisem i sve sto uspijem uradit to je zbog komunikacije jer sam jasna i direktna. A da sam planer i logisticar da ne govorim. Unaprijed sve smislim i onda samo podijelim zadacu sta bi tko na koji nacin trebao odraditi ali ja vec predhodno sve dogovorim. Njihovo je samo da svojim nogama odu i dodu ostalo nista. Ja sam jedne prilike bila toliko bezobrazna da sam se izjasnila da oni koji idu kod mene svoj mozak ostave kod kuce jer meni njihov mozak ne treba.. moj savrseno radi i za njih i za mene.. grozna sam. Ali ja stvarno to tako mislim.. i uvijerila sam se da ja i da sam zdrva ja ne bih mogla bit kao drugi normalni ljudi. Moj mozak nikad ne miruje.. uvijek misli i radi.. neznam zasto ali ja tako to dozivljavam. Voljela bih da znam i da bar nekad malo opustim se a ne uvijek u ovoj napetosti zivim. Nije ni cudo sto sam ovoliko kontrol frik...

Auuuu, Angel! Ovo-moj mozak uvijek misli i radi-znači, već su mi dva dana te misli u glavi, bože hoće li misli malo usporiti pa da odmorim k'o čovjek...A one „lete“ kao konji vrani pa koju ulovim riječima- ulovila, koju ne-pobjegla ,ali nove stalno pristižu...pa nije ni čudo da bih par stvari novih učila u istom danu kad me spopadne faza, najbolje kad bi moglo sve odjednom Ne moram ništa za nikoga smišljati, ali zato sebi smišljam za trojicu. Nisam znala da si budna Anngel, nisam očekivala pa nisam ni gledala, mogle smo tipkati do jutra haha..ja legla malo odspavala, probudio me pas i nisam mogla više zaspati, pa čitala nešto do pola 5 A Cicimici spavala snom pravedne, dok se mi tu borimo sa mislima. Ajde, bar su lijepi snovi našli nekoga da ih sanja

undertakerbez kartona

undertaker

M /

Sarajevo

Bosnia and Herzegovina

Nivo: U blagom usponu / 93 postovi

Objavljeno: utorak, 6.2.2018 / 14:52

Citiran post

Butterflies je napisao:

Kralju... budi ponosan na to sto jesi.. tako njezne rijeci nisam nikad ni od jednog muskarca cula a kamoli da ih upoznam. Ja imam brata najmladeg kojeg sam odhranila poslije smrti roditelja. Bio je dijete malo. Sada je ozbiljan covijek. Sa uskoro punih 37 godina.. stariji je vec sad od naseg oca koji je umro sa 36 godina. Pokusala sam ga voljeti kao roditelj.. sestra prijatelj. Naucit njeznosti orema dijeci. On ima svoja dva sina koja je znao u 5 ujutro umotati u kekice i nosit u jaslice pa onda trcat na posao.. kad vidim njega sijetim se tate i mene. Cuvao me kao malo vode na dlanu.. on se ponasa zastitnicki prema dijeci ali ima strah ogroman za njih.. tako da ih gusi disciplinom. A ja osijetim u njemu strah..
Koliko god da mislis da je glupo to docaravanje tvog odnosa sa tim malim angelima..nije glupo... to je nesto sto sam najljepse procitala a da je musko napisalo.. i jos nesto.. ne da ces imat dijete.. imat ces ih koilko ti srce zeli.. nije dijete samo ono koje mi rodimo nego i ono koje volimo.. ja tako to dozivljavam. Covijece radplakao si me. Koliko si normalan. Koliko je malo takvih hrabroh jakih da reknu to sam ja. Pravi muskarac. Nenojim se sebe.. divim ti se. Ja sam svijesna da nikad necu imati dijecu.. tesko mi je to palo.. propustila sam sansu da budem sretna na taj nacin. Pogresnu osobu sam cekala. Prokockala sam tu radost najvecu zbog cega svaka zena postoji.. tebi nikad nece bit kasno.. cekaj pravu i usreci je... stvoren si da srecu das.. dijeca nikad ne grijese. Tkoga oni vole taj je dobrica...

Zao mi je sto si oca izgubila tako rano,a ne mislim da covjeka treba da bude stid da kaze da voli djecu, prije par godina sam razgovarao sa jednim dobrim astrologom koji mi je rekao da cu moci ostvariti neke moje zamisli i ambicije, ali da necu biti sretan tog ne postanem Branko kockica :D

Na osnovu nacina na koji pises, osjeti se da si jako dobronamjerna i emotivna osoba, ne znam ti kartu, pa samo toliko mogu kazati, hvala ti...

Nivo: Stanovnik foruma / 1412 postovi

Objavljeno: utorak, 6.2.2018 / 15:36

Citiran post

undertaker je napisao:

Zao mi je sto si oca izgubila tako rano,a ne mislim da covjeka treba da bude stid da kaze da voli djecu, prije par godina sam razgovarao sa jednim dobrim astrologom koji mi je rekao da cu moci ostvariti neke moje zamisli i ambicije, ali da necu biti sretan tog ne postanem Branko kockica :D

Na osnovu nacina na koji pises, osjeti se da si jako dobronamjerna i emotivna osoba, ne znam ti kartu, pa samo toliko mogu kazati, hvala ti...

kako nije emotivna, pa i ona je Racica u podznaku kao i ja :D

undertakerbez kartona

undertaker

M /

Sarajevo

Bosnia and Herzegovina

Objavljeno: utorak, 6.2.2018 / 16:41 Izmjenjeno: utorak, 6.2.2018 / 16:43

Citiran post

Cicimici je napisao:

kako nije emotivna, pa i ona je Racica u podznaku kao i ja :D

Iskreno sam pomisljao da bi moglo Sunce da joj bude u Raku, jer iz nje emocije pljuste kao izvor vode iz stijene, ali eto ascedent nekada vise kaze od samoga Sunca :)

Objavljeno: utorak, 6.2.2018 / 17:15

Joj i kod mene slicna situacija. Nemogu spavati.. uhvatilo me ponovno. Mozak ne staje.. imam vec sve do u tancune razradeno za ovu godinu sta trebam u kom periodu obavit.. i to radim tako cijeli zivot.. ali znas ono kad ti misli su brze da ih jedva stignes upamtit a vrijeme kao da je stalo.. joj. To je mucenje. I onda pomiskim jao blago onim normalnim sto razmisljaju po potrebi.. a ne ovako kao ja i kad treba i kad ne treba ovaj radi li radi.. bili bi mi drago da jesmo ja sam isto sa cukicom imala malo problem sinoc. Stalno se premijestala s mijesta na mijesto i na kraju uz moju glavu na jadtuk legla a ja mob u ruke i citala.. trazila sam po internetu sta to donosi uran u Biku za mene i moj znak. Opcenito. Moja mala maza je svako malo se budila da vidi jesam li budna i onda ona nastavi spavati. Mucio ju stomak. Pred zoru je trazila da je spustim na pod da ide na wc i kad je zavrsila onda ju pocistila sam.. ponovno na mijesto stavila i nastavila ona svoje spavanje a ja citanje.

Objavljeno: utorak, 6.2.2018 / 17:25

Posto si ti jedan veliki dobrica.. bar tako osijecam a to me nikad ne vara.. evo ti datum i sat i mijesto rodenja.. pogledaj.. nisam zloco..

9. 11. 1974. 19:55 Jajce

Osijecam i znam da sam rodena sa razlogom.. ja nisam netko tko ima u sebi mijesto za lose emocije.. ja sam jos uvijek kao dijete sa zivotom koji nije dozvolio mi da odrastem.. izvana sam odrasla osoba ali dusa mi je jos dijecija i to zelim da ostane do kraja.. zelim da u mom zivotu caruje drugarstvo.. kako je pijevao Branko kockica...

Nivo: Stanovnik foruma / 1412 postovi

Objavljeno: utorak, 6.2.2018 / 19:31

Citiran post

undertaker je napisao:

Iskreno sam pomisljao da bi moglo Sunce da joj bude u Raku, jer iz nje emocije pljuste kao izvor vode iz stijene, ali eto ascedent nekada vise kaze od samoga Sunca :)

definitivno kaze..kod nje je takodje naglasen vodeni element..zato i jeste emotivna

ruzno mi je kad ljudi kazu ,,ne volim rakove jer placu ili se uvrede za svaku sitnicu,,

nije to tako bas, ja sam stvarno emotivna i uvredim se ako mi neko do koga mi je stalo ucini nesto nazao...ostali mogu pricat sta oce..mene ne dotice..

posto vidim da se razumes u astrologiju, ne znam sta kod mene ukazuje na to da se ja nikad ne otvaram do kraja..sa mnom nikad se ne zna na cemu si..o cemu mislim..nisam previse zatvorena al eto, ja uvek napravim neki zid oko sebe za svaki slucaj..

e da, koji je tvoj datum da i mi malo tvoju kartu procackamo :D

undertakerbez kartona

undertaker

M /

Sarajevo

Bosnia and Herzegovina

Objavljeno: utorak, 6.2.2018 / 20:44 Izmjenjeno: utorak, 6.2.2018 / 20:46

Citiran post

Butterflies je napisao:

Posto si ti jedan veliki dobrica.. bar tako osijecam a to me nikad ne vara.. evo ti datum i sat i mijesto rodenja.. pogledaj.. nisam zloco..

9. 11. 1974. 19:55 Jajce

Osijecam i znam da sam rodena sa razlogom.. ja nisam netko tko ima u sebi mijesto za lose emocije.. ja sam jos uvijek kao dijete sa zivotom koji nije dozvolio mi da odrastem.. izvana sam odrasla osoba ali dusa mi je jos dijecija i to zelim da ostane do kraja.. zelim da u mom zivotu caruje drugarstvo.. kako je pijevao Branko kockica...

Eh, pa ti si tipicna predstavnica vodenog elementa, pa nije cudo da si tako emotivna, ali ono sto prvo primjetim u tvojoj karti je to da nemas izazovnih aspekata, kvadrata i opozicija, tj laka protocna energija vlada u tvojoj karti, sto moze bez obzira sto imas ovako naglaseno 5 polje zabave, ljubavi, djece, moze donijeti odredjenu dozu pasivnosti, ali i samodovoljnosti, bez obzira sto si jako emotivna.
Drugim rijecima moguce je da je zivot prolazio tik pored tebe i da si cekala da se neke tebi najvaznije stvari dese same od sebe.

Ims Ur u 5 polju, pa da nije mozda dolazilo do iznenadne trudnoce i komplikacija u tom smislu, ili da li je mozda bilo mnogo iznenadnih ulazaka u veze, koje su na takav isti nagli nacin prekidane?

Taj Uran je u konjukciiji sa Merkurom( aspekt mogucih genija), pa su ti razmisljanja orginalna, ali je problem sto u citavoj toj zbrci ideja i onoga sto zelis da kazes mozda ne znas da izdovjis ono najvaznije, tj da selektiras i poslozis stvari, tj sve bi mozda kazala odjednom,a to je nemoguce.

Saturn u 1 polju u znaku Raka, gdje je slab, pa si sigurno imala potrebu za ranim sazrijevanjem i odrstanjem, sto tebi nije tesko padalo zbog podrske stelijuma iz znaka Skorpije.Takav Saturn u Raku u 1 moze osobi dati i potrebu za fatalistickom kontrolom svojih ukucana, partnera itd
Mjesec kao vladar karte tacno na Ic u Djevici pa se kladim da ti je kuca kao apoteka, da sve mirise, pa je taj Mjesec odigrao odlucujucu ulogu u vjerovatno tvom razmisljanju " moja kucica moja slobodica.
NAravno simbilika je presiroka, moglo bi se o ovome pisati satima, imas 42 godine, nije ti jos uvijek kasno da imas djecu, moja komsinica je prosle godine rodila u 48, do duse trece dijete.
Sad ti Jupiter tranzitira poljem djece, a SAturn iz JArca daje sextilom podrsku ka materijalizaciji zeljenog, pa se daj u akciju ako nemas nekih zdravstvenih problema sa ovim Uranom u 5.

undertakerbez kartona

undertaker

M /

Sarajevo

Bosnia and Herzegovina

Objavljeno: utorak, 6.2.2018 / 21:13

Citiran post

Cicimici je napisao:

definitivno kaze..kod nje je takodje naglasen vodeni element..zato i jeste emotivna

ruzno mi je kad ljudi kazu ,,ne volim rakove jer placu ili se uvrede za svaku sitnicu,,

nije to tako bas, ja sam stvarno emotivna i uvredim se ako mi neko do koga mi je stalo ucini nesto nazao...ostali mogu pricat sta oce..mene ne dotice..

posto vidim da se razumes u astrologiju, ne znam sta kod mene ukazuje na to da se ja nikad ne otvaram do kraja..sa mnom nikad se ne zna na cemu si..o cemu mislim..nisam previse zatvorena al eto, ja uvek napravim neki zid oko sebe za svaki slucaj..

e da, koji je tvoj datum da i mi malo tvoju kartu procackamo :D

RAkovi jesu emotivci ali daleko ot toga da se ne znaju izboriti za sebe, mislim da nema poslovnijeg znaka od Raka, jedina mana koja meni smeta kod njih je povodljivost( kao i Ribe), sto po svaku cijenu zele da budu prihvaceni pa ce za interese drustva da bi ih se prihvatilo uraditi ama bas sve, cak i ono sto se mozda kosi sa njihovim sustinskom prirodom.( mislim na So u Raku)

U svakom slucaju meni ovako krutom i hladnom odgovara rakovska mekoca, pa zene Racice znaju da budu i pomalo nezrele, preosjetljive, ali tu je stari gospodar Vremena da stvari ustabili :D

Omiljena Racica Margot Robbie ;)

PA ne otvaras se do kraja upravo zbog tog Raka koji ima onaj oklop koji ga stiti od emotivnih razocarenja, tj Rak se plasi da bi neko mogao da zloupotrijebi njegove emocije, zato znaju da djeluju rezervisani.

Ali i planete u Skorpiji teze tajanstvenosti ali i istancajnoj intuiciji, pa ti dobro znas pred kim ces biti otvorenija a pred kim ne.

Hehe, osim cinjenice da ti moj stelijum Ma0Me0So pada u 7 kucu i nemamo posebno nekih skladnih aspekata u sinastriji, ali evo 8.01.1977, 5.25 Sarajevo :)

• POSLJEDNJE AŽURIRANE TEME
  • NOVE TEME
  • NAJPOPULARNIJE
  • MOJE TEME
  • UKLJUČEN U
  • PRAĆEN

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Proricanje iz graha

Brida, petak, 24.8.2018 / 18:05

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Gledanje u kavu

Brida, sreda, 22.8.2018 / 18:22

Dobro jutro

Cicimici, ponedeljak, 20.8.2018 / 15:03

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Geomantija

bajaderica, subota, 23.6.2018 / 12:05

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Radi li netko ovdje uopće?

Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36

Pitanje za horarnu kartu

Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Horarna astrologija - učilica

Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Diskusija o natalnim aspektima i iskustva

Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Horarna astrologija posao

Cicimici, sreda, 16.5.2018 / 0:42

Fiksne zvijezde

Atina123, sreda, 16.5.2018 / 12:23

Nedeljni horoskop 23.4 do 30.4

Butterflies, nedelja, 29.4.2018 / 9:12

Saturn

Butterflies, utorak, 24.4.2018 / 22:57

Retrogradni Merkur 2018

Cicimici, sreda, 21.3.2018 / 21:00

Analize začeća, trudnoće i porođaja

Cicimici, petak, 23.2.2018 / 8:30

Brojevi i zanimanje

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 17:19

Kućni broj u numerologiji

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:46

Što osobni broj govori o vama

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:43

Ljubavna Numerologija

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:40

Numerološko slaganje sa partnerom

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:35

Horarna - pitanja ljubavi i braka

Igor Igor, sreda, 16.11.2016 / 23:52

Horarna astrologija - brza pitanja i odgovori

Marc, ponedeljak, 21.11.2016 / 9:16

Horarna astrologija - Vježbaonica

Igor Igor, nedelja, 20.11.2016 / 23:01

Brak u natalnoj karti

Cicimici, petak, 1.12.2017 / 15:05

Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji

Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30

Tradicionalna astrologija - Brak (Lily, Rafae...

Igor Igor, subota, 3.9.2016 / 12:14

Sinastrija

Mihica3, petak, 24.11.2017 / 13:24

Solarni horoskop

lalafo, nedelja, 4.6.2017 / 14:25

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Povijest tradicionalne A. - Partnerstva i bra...

Marc, utorak, 24.1.2017 / 14:52

Astro dnevnik

vratanca27, petak, 17.3.2017 / 16:23

Obične karte

Igor Igor, sreda, 17.2.2016 / 9:09

Četvrta kuća natalne karte

Igor Igor, ponedeljak, 5.9.2016 / 9:16

Fortuna - točka sudbine

Cicimici, ponedeljak, 5.3.2018 / 20:40

Profekcije

Igor Igor, petak, 23.12.2016 / 0:54

Tranziti - teorija i osnove