Forum / Astrologija

Astrologija
Astrologija

Statistike: 191 teme, 15286 poruke

Najnovije teme:Radi li netko ovdje uopće?

Aktuelna tema:Igre na sreću

Posljednja poruka:Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06

TEMA

Autor teme:uvekpozitivna

Pregleda:9069

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Nivo: Ugledni forumaš / 8565 postovi

Objavljeno: petak, 10.6.2016 / 23:50

Tema: Venera u natalnoj karti

Sjajan opis. Jel tvoja Ve u Blizancima?

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: subota, 11.6.2016 / 0:57

Citiran post

uvekpozitivna je napisao:

Da , da bas istinit opis a i sam naslov me je fascinirao , nego moja je 120 sa Saturnom pa je on malo steze i zadrzava , ova Venera ne trpi ogranicenja i jako je koketna , tesko se vezuje , daleko je od promiskuitetne i ova Venera je generalno jako lose okarakterisana . Ja sam se pronasla u ovome tekstu.Kad nadjem jos neki zanimljiv tekst o Veneri postavljam...

Nije Venera u Blizancima promiskuitetna. Pa Blizanci su Merkurov znak. Merkur je bespolan planet. Blizanci su i zračni intelektualni znak, pa kako Ve u Blizancima može biti promiskuitetna? Nije uvjet za promiskuitet. Ako gledamo u nečijem chart-u promiskuitet a ima Ve u Blizancima, taj Ve u Blizancima nam neće biti signifikator za promiskuitet. Promiskuitet daje stelijum u Blizancima, ali to je samo jedan od pokazivatelja.
Venera u Blizancima je intelektualan tip, koji voli da uči, logika je tu vrlo izražena, jako dobro izvodi zaključke, ali npr. užasava se štrebanja, zatim karakteriše ju spretnost rukama, dar za praktično. Venera je sklonost umjetnosti i ako je naglašena Vaga, Lav, 5. polje, 12. polje, ili aspekt sa Neptunom, onda je osoba umjetnički tip, ali nikako princip umjetnost radi umjetnosti, već to treba imati praktičnu potporu. Blizanci su praktičan znak. U ljubavi traži da je partner dirne intelektom, tj. da imaju o čemu da pričaju. Može čak dati i seksualno suzdržane osobe. Ve u Blizancima ne upravlja promiskuitetom, kako pričaju, ali zato upravlja biseksualnošću, mada to ovisi od ostalih pokazivatelja. Mora se sklopiti najmanje 3-4.

Tvoja Ve u Blizancima je 120 Saturn, pa u ljubavi težiš samo trajnim varijantama. Imaš ti dara za primjenjenu umjetnost, za sve vidove iste. Vrlo si ovako odmjerena u komunikaciji i promišljena. Sad ako ti je nešto značajno u Vagi, možeš biti i vrlo nesirugna, previše birati što ćeš reći, preispitivati sopstvene postupke isl. Ali naglašavam ako su npr. AC ili Mo u Vagi, ređe So.
Zbog Ve-Sa u vezama cijeniš točnost i tražiš. Jel bilo u ranijim godinama malo onako stida prilikom uspostavljanja ljubavnih odnosa?

Pozicija Venere je izuzetno važna za opis naše ličnosti jer to je nakon Mjeseca planet koji je 2. po udaljenosti.

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: subota, 11.6.2016 / 4:29

Citiran post

Pa nije promiskuitetna to sam i napisala da koketna jeste ali ne promiskuitetna , kako vecina kaze .i jako je popljuvana ja bar mislim bez razloga , jesam intelektualni tip , sam dispozitior je Me u Bliz isto pa nije ni cudo

Ja se jako teško vezujem sa ovom Venerom, i jako jako oprezna , tražim stabilnost i iskrenost u odnosima , tezim trajnijim vezama nikako kombinacije i slično tome.
Bilo je stida u ranijim godinama ne malo nego malo vise :((( , iako to niko ne bi rekao za ovu Veneru , ali vidi ja cesto volim da kažem " u meni su dve " sa jedne strane tezim trajnim i stabilim odnosima a sa druge strane bojim se da mi ne promakne nešto kako je sam naslov na pocetku, ma ne znam kojim bi recima opisala , jako teško za objasniti.
Iako je ovaj 120 sa Saturnom sreparaciono 7 pa neki i ne bi ni uzeli u obzir rekli bi da slabije deluje i nema toliki uticaj , ne bih se slozila, e sad su podeljena mišljenja da je dobar dodir Sa-Ve kroz bilo koji aspekt , neki kažu da neki ne ,sta mislis o tome ? Nemam ništa u Vagi, sem sto je ova Venera u 7 pa poprima valjda i uticaj kuce .

Sto se tice umetnosti jako volim dizajn odece , a ne kako svi kažu Ve u Bliancima voli dizajnirani nakit , kod mene nije slucaj .

I da dodam , uglavnom mi daju par godina manje nego sto imam )

Venera u Blizancima je dizajn, tj. sve što se tiče primjenjene umjetnosti. Dobro arhitektura je malo gruba, ali uz jakog Saturna, ima i arhiteta.
Za nakit mora biti naglašen Lav, a ako nije riječ o zlatu, ako je srebro i aluminijum, poludragi kamen, bižuterija, onda mora i Djevica.
Venera u Blizancima se teško vezuje zbog toga što traži intelektualnu podudarnost, kako rekoh, da ima o čemu pričati sa svojim partnerom, a da ju ujedno i privlači i bude joj zabavno. Ali, znaš i sama kakvo je vrijeme. Može se napisati studije kako je Veneri u Blizancima danas, kad svi traže da ne kažem što. :) Nije joj ni malo lako. Da ti ne stajem na muku.
Venera u Blizancima voli putovanja, filozofski je onako nastrojena, interesira ju sve što se tiče svrhe življenja, kao što su filozofija, psihologija, duhovnost, astrologija, numerolgija, hiromantija. Jer su Blizanci 9. znak od Vage, gdje je Ve u svom sjedištu. A bome Ve u Blizancima umije i sa novcem, trgovinom, zato što su Blizanci drugi znak od Bika, gdje je Ve u sjedištu. Venera u Blizancima je jako svestrana i praktična. Ima super opće obrazovanje.

Koji ti još aspekt gradi Venera?

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: subota, 11.6.2016 / 16:15

Citiran post

Dizajn me jako vuče ali eto kad si pomeuo arhitekturu , volim je i danas uhvatim sebe kako pogledam kako su se gradile piramide do današnjih najlepših zgrada sveta, pa Saturn je u Jarcu kako i ne bi, ali eto otišla sam u drugom smeru ,arh je ostala samo kao zelja.

Citiram te ponovo " Venera u Blizancima se teško vezuje zato sto trazi intelektualnu podudarnost, kako rekoh da ima o čemu pričati sa svojim partnerom ,a daju ujedno privlači i bude joj zabavno . Ali znaš i sama kakvo je vreme . Može se napisati studije kako je Veneri u Blizancima danas, kad svi traze da ne kažem sto :) Nije joj ni malo lako. Da ti ne stajem na muku. "

Svaka ti cast za ovo ,svaka ti je na mestu , ne bih ništa dodala ,a valjda ce se naci jedan takav za mene :)))
Voli ova Venera da " lepša " da se tako izrazim ali samo zato sto partner ne ispunjava sve ovo sto si rekao , a ako uspe sve ovo da nadje u jednoj osobi onda je to to.

Sto se aspekta tice ako izuzmem minorne , nema nijedan vise ,sem ovaj sa Saturnom, a da stvar bude jos bolja , i ovaj njen dispozitor Me koji je takodje u Blizancima , ima samo konjunkciju sa Suncem u Raku , sve bolje od boljeg . U potpunosti ispunjava svoju simboliku bez ometanja

Da. Pa prilicno neometano onda radi. Pa ti imas Me u Blizancima, tako da je tebi logika bas extra jaka strana. Otuda i arhitektura, ne bi tebi ni proračuni teško pali, ma nikako.:)

Nivo: U petoj brzini / 329 postovi

Objavljeno: subota, 11.6.2016 / 22:13

Citiran post

Igor Igor je napisao:

Da. Pa prilicno neometano onda radi. Pa ti imas Me u Blizancima, tako da je tebi logika bas extra jaka strana. Otuda i arhitektura, ne bi tebi ni proračuni teško pali, ma nikako.:)

vratanca27bez kartona

vratanca27

F / 34 god.

Kragujevac

Serbia

Nivo: Iskusan forumaš / 734 postovi

Objavljeno: subota, 11.6.2016 / 23:18

Ja vodene venere ne cenim, a ve u u blizancima je stvarno merkurovska venera. Jednom smo ovde radili kartu sa ve u ovnu, i tada smo videli da ni one nisu bas pohvalne. Toliko ja znam o veneri. Svoju ne volim bas, ona je devici. A venera u vagi je idealna venera

Objavljeno: subota, 11.6.2016 / 23:51

Citiran post

vratanca27 je napisao:

Ja vodene venere ne cenim, a ve u u blizancima je stvarno merkurovska venera. Jednom smo ovde radili kartu sa ve u ovnu, i tada smo videli da ni one nisu bas pohvalne. Toliko ja znam o veneri. Svoju ne volim bas, ona je devici. A venera u vagi je idealna venera

Meni osobno ne prijaju u Skorpiji , Ovnu i Strelcu, previse napadne za moj ukus . U Jarcu sam primetila da su mrsavice i da lepo i mladoliko izgledaju . U Devici , pa sta reci , nije mnogo različita od ove moje , prezahtevna za većinu .
Mada zavisi od postavke celog natala .
Ne znam ni ja puno o svim Venerama, pa zato sam i pokrenula temu da svako oz svog iskustva opise svoju, , jer većinu tekstova sto sam citala po netu nema veze sa onim kako zaista jeste.

Igor Igorbez kartona

Igor Igor

M / 39 god.

China

Objavljeno: nedelja, 12.6.2016 / 0:47

Cijeli horoskop se gleda. Al, uvjek su Mo, Ve i Me prioritetni. Oni najvise utjecu na nasu licnost.

Nivo: Uzdiže se na forumu / 181 postovi

Objavljeno: nedelja, 12.6.2016 / 19:45 Izmjenjeno: nedelja, 12.6.2016 / 19:46

A sto Ve u Ovnu nisu pohvalne? dajte neku info ova je u osmoj kuci, vladar osme, ima samo separacioni sekstil sa saturnom i kvadrat sa Jupieterom. doticni tvrdi da se lako zaljubi, i da raskida cim prodje strast.

Objavljeno: utorak, 28.6.2016 / 1:53

Venera u Ovnu

Ima ona pesma od Prljavog Kazališta „Heroj ulice“. Zašto je spominjem? Zato što se Venera u Ovnu ceo život pita: „Gde je moj heroj?“ i „Gde je taj hrabri vitez koji će osvojiti moje srce?“, jer Venera u Ovnu je pod vladarstvem Marsa, a ova planeta je rođena za herojske podvige. Ako se zabavljate sa osobom koja ima Veneru u Ovnu često možete dobiti odgovore „zauzeta sam“, a ako je pitate „Zbog čega?“, verovatno će vam reći „Trenutno uživam u sebi“.

Ovan je znak u kojem Mars i Sunce imaju povoljno dostojanstvo i to ukazuje na jak ego, kao postavljanje ličnih potreba na prvo mesto. Da bi se dopali osobi sa Venerom u Ovnu ili da bi vas ova osoba volela i obasipala ljubavlju, poželjno je da izađete na naslovnu stranu nekog časopisa sa svojim podvigom, da budete uspešni u karijeri, da budete glavna faca u gradu ili da uradite bilo kakvo delo kako bi osoba sa Venerom u Ovnu mogla da bude ponosna na vas.

Šetate gradom i okrenuli ste se za drugom osobom? Rekli ste komšinici pred Venerom u Ovnu da je sve mlađa i lepša? Ispričali ste da ste danas vraćajući se sa posla sreli školskog druga, kojeg niste videli dvadeset godina i seli sa njim da popijete kafu? Mnogo se zadržavate u razgovoru sa baby siterkom ili kućnom pomoćnicom? Ostavljate na Fb ispod fotki komentare poput „nice“ ili komplimente? Pravite greške, jer ćete lako izazvati žestok izliv ljubomore kod partnera koji ima Veneru u Ovnu. Ne spominjite stare veze i ljubavi, pa čak ni omiljenog glumca ili omiljenu pevačicu, međutim budite svesni i da će vaš partner sa Venerom u Ovnu zahtevati slobodu. Zbog toga, ne postavljajte previše pitanja „gde si?“, „s kim si?“, „kad dolaziš?“ ili „koliko ostaješ?“ i sl.

Venera u Ovnu uvek čini prvi korak ili prvi potez, jer ko može biti ispred Marsa i Sunca, koji su u povoljnom dostojanstvu u ovom znaku?! Zbog toga, osoba sa Venerom u Ovnu prva pokazuje simpatije, prva vas poziva na piće, prva vam daje do znanja da želi vezu sa vama, prva počinje da osvaja, prva će vas poljubiti…Ona ne želi da gubi vreme i hoće da oseti bliskost i ljubav odmah i sad. Međutim, postoje i one situacije kada možete primetiti da beži od vas ili može vam reći: „Nećemo se videti danas. Videćemo se sutra“ , ali to ne znači da je ne privlačite, već ima strah da se bliže i intimnije veže. Intimnost? Vezivanje? Već zamišlja kako je to prvi korak da izgubi svoju individualnost. To je strah od gubitka slobode i nezavisnosti.

Možete se diviti osobi koja ima Veneru u Ovnu, možete joj pokazivati i podršku, ali izbegavajte slatkorečivo romantičnu poeziju, nemojte podilaziti ili stalno klimati glavom i odložite slatke i umiljate reči u neku ladicu prošlosti, jer Mars koji vlada znakom Ovna ne voli ništa od toga. Koliko god da je jaka potreba za dominacijom kod Venere u Ovnu, isto tako je i snažna njena želja za jakim partnerom, jer samo takav može biti njen izazov, oboriti je s nogu, skinuti zvezdu s neba i dokazati da joj može biti dostojan samo ako u njemu prepozna snagu. Za Veneru u Ovnu ljubav je snaga, hrabrost, ponos, nada i život, a nikako strah, bol ili patnja. I, ako ste u onom fazonu da bez bola nema ljubavi, nemojte se ni truditi oko nje, jer je Saturn u Ovnu u nepovoljnom dostojanstvu i ona nikada neće prihvatiti da patnja i bol produbljuju ljubav. U slučaju da doživi ljubavni poraz, brzo se diže, jer je život za nju suviše kratak da bi dozvolila sebi da ga troši u tuzi, brigama i kukanju.

Dramatične i žučne scene pokreću strast u Veneri u Ovnu i ako nema strasti i drame, ona će ih sama napraviti i to bez nekog posebnog razloga. Razlog joj uopšte nije potreban, a onda kreće nadmetanje, izazovi i drama gde je na svom terenu i gde ljubav prealazi u rat, osećajući da se nalazi na bojnom polju. Sve ovo je potrebno zato što želi da otkrije i oseti snagu u partneru, jer ako je ne pronađe, tražiće neko drugo bojno polje. Ona voli snagu i trudiće se da je imitira u spoljašnjem svetu, pa čak i onda kada je poljuljana u nekoj životnoj fazi. Međutim, svi smo mi negde ranjivi, a Venera u Ovnu postaje najranjivija, onda kada otkrije da se sve ne vrti oko nje i da se bez svakog može.

Osobe sa Venerom u Ovnu uvek očekuju od svojih partnera ili prijatelja da se svim snagama bore za njih i da svojim postupcima pokazuju da su uvek na njihovoj strani. U slučaju da ste na strani njenog neprijatelja ili da održavate kontakt sa nekim osobama koje je ona prekrižila – neće vam više potpuno verovati. To je zbog toga što osobe sa Venerom u Ovnu žestoko brane svoje prijatelje i partnere, čak i onda kada znaju da nisu u pravu i tu se nalazi njihova odanost.

Čim ste se protegli i ustali iz kreveta, potrebno je odmah i da budete probuđenji, jer Veneri u Ovnu nije potrebna osoba koja će ćutati uz prvu jutarnju kafu, već neko ko će u toj jutarnjoj kafi aktivno učestvovati u razgovoru. Izlaskom Sunca i prvim zracima svetlosti, pokreće se i njena energija, jer novi dan za Veneru u Ovnu predstavlja uvek i novu šansu da uživa u lepoti i čarima života.

Imam prijateljicu sa Venerom u Ovnu (Mars u Ovnu), čiji je partner skrivao da finansijski pomaže sestru, koja je takođe bila u braku. Kada je saznala ovu njegovu tajnu usledila je erupcija besa, ali ne zbog njegove namere da bude od pomoći, već zbog toga što Venera u Ovnu očekuje potpunu otvorenost u partnerskom odnosu. Nemojte ništa da krijete od nje, jer tajnovitost, skrivanje i mističnost karakteristične su za Ribe, a ovaj se znak nalazi iza leđa Ovna i zato Venera u Ovnu sve ovo doživljava kao nešto što joj se radi iza leđa i što je na prikriven način upereno protiv nje.

U bliskim i prijateljskim vezama, kao i uopšte u ljubavi nema manipulacije i lukavih trikova, jer na tako nešto pre možete naići, na primer kod Venere u Devici ili Blizancima, gde je Merkur u sedištu. Kada želi da prekine vezu i to ćete lako prepoznati u njenim postupcima ili će vam bez okolišanja otvoreno i direktno reći gledajući vas pravo u oči.

Venera u Ovnu je došla na ovaj svet da vas kroz ljubav i bliskost bodri i gura napred i da vam pokaže da je ljubav uzaludna, ako se u njoj ne osećate snažno, pozitivno i optimistično. Ona je došla na ovaj svet da vam pokaže da je potrebno da se čovek bori za ljubav, ali ovo ne podrazumeva borbu tako što ćete ići i prebiti nekog ili tako što ćete se grubo namećati drugoj osobi….Ne! Ova borba podrazumeva da je život bez ljubavi uzaludan, jer je Ovan prva iskra, prvi pokret, buđenje dana, izlazak Sunca, svetlo, dakle život.

Autor: Jelena Studen Vojvodic

• POSLJEDNJE AŽURIRANE TEME
  • NOVE TEME
  • NAJPOPULARNIJE
  • MOJE TEME
  • UKLJUČEN U
  • PRAĆEN

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Proricanje iz graha

Brida, petak, 24.8.2018 / 18:05

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Gledanje u kavu

Brida, sreda, 22.8.2018 / 18:22

Dobro jutro

Cicimici, ponedeljak, 20.8.2018 / 15:03

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Geomantija

bajaderica, subota, 23.6.2018 / 12:05

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Radi li netko ovdje uopće?

Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36

Pitanje za horarnu kartu

Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Horarna astrologija - učilica

Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Diskusija o natalnim aspektima i iskustva

Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Horarna astrologija posao

Cicimici, sreda, 16.5.2018 / 0:42

Fiksne zvijezde

Atina123, sreda, 16.5.2018 / 12:23

Nedeljni horoskop 23.4 do 30.4

Butterflies, nedelja, 29.4.2018 / 9:12

Saturn

Butterflies, utorak, 24.4.2018 / 22:57

Retrogradni Merkur 2018

Cicimici, sreda, 21.3.2018 / 21:00

Analize začeća, trudnoće i porođaja

Cicimici, petak, 23.2.2018 / 8:30

Brojevi i zanimanje

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 17:19

Kućni broj u numerologiji

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:46

Što osobni broj govori o vama

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:43

Ljubavna Numerologija

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:40

Numerološko slaganje sa partnerom

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:35

Horarna - pitanja ljubavi i braka

Igor Igor, sreda, 16.11.2016 / 23:52

Horarna astrologija - brza pitanja i odgovori

Marc, ponedeljak, 21.11.2016 / 9:16

Horarna astrologija - Vježbaonica

Igor Igor, nedelja, 20.11.2016 / 23:01

Brak u natalnoj karti

Cicimici, petak, 1.12.2017 / 15:05

Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji

Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30

Tradicionalna astrologija - Brak (Lily, Rafae...

Igor Igor, subota, 3.9.2016 / 12:14

Sinastrija

Mihica3, petak, 24.11.2017 / 13:24

Solarni horoskop

lalafo, nedelja, 4.6.2017 / 14:25

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Povijest tradicionalne A. - Partnerstva i bra...

Marc, utorak, 24.1.2017 / 14:52

Astro dnevnik

vratanca27, petak, 17.3.2017 / 16:23

Obične karte

Igor Igor, sreda, 17.2.2016 / 9:09

Četvrta kuća natalne karte

Igor Igor, ponedeljak, 5.9.2016 / 9:16

Fortuna - točka sudbine

Cicimici, ponedeljak, 5.3.2018 / 20:40

Profekcije

Igor Igor, petak, 23.12.2016 / 0:54

Tranziti - teorija i osnove